Helmikuun kuulumisia

tiistai 27. helmikuuta 2018


Tunnustuksena heti alkuun, tätä postausta ei olisi varmasti syntynyt ilman näitä ystäväni Juulian ottamia ihania kuvia. Jollain tapaa olen aina ollut sellainen, että inspiroidun kirjoittamaan kuvien pohjalta postauksen enkä niin, että kirjoitan ensin postauksen ja otan sitten jälkeenpäin aiheeseen sopivat kuvat. Bloggaamisessa olen muutenkin aina eniten nauttinut visuaalisesta puolesta ulkoasujen tekemisest valokuvaamiseen ja se kirjoittaminen on ollut vain sivuosassa. Ehkä juuri siksi nykyään kun on paljon muitakin enemmän visuaalisia somekanavia, on tämä blogi vähän jäänyt. Mutta yksi blogien hyvä puoli on se, että tänne voi laittaa monta kuvaa! Tällaisessa tilanteessa kun onnistuneita kuvia on useampi on kiva jakaa muitakin kuvia kun ne pari parasta, jotka laitan Instagramiin.

Aloitetaan ensimmäisenä hevosten kuulumisilla, joita muuten nykyään päivittelen aktiivisesti hevosten oman instagramiin @lillivoitto. Lillin kuulumiset varmaan etunenässä kiinnostaa ja tilanne on tällä hetkellä ihan hyvä. Poni on huomattavasti parantunut, mutta ei se kuitenkaan vielä aivan terve ole. Sillä on vielä viimeistä lääkekuuria pari päivää jäljellä ja kuurin loputtua aletaan sitten näkemään mikä on todellinen tilanne. Lilli nimittäin on ollut tosi huono syömään viime aikoina ja se on aika huolestuttava merkki ahneella ponilla... Kunnes luettiin lääkkeen sivuvaikutuksista, joissa ensimmäisenä mainittiin ruokahaluttomuus tai ruokahalun katoaminen kokonaan. Eli toivotaan nyt, että ruokahaluttomuus johtuu tosiaan tuosta lääkkeestä! Lilli kuitenkin syö ja juo, mutta kehnosti. Jos vertaa siihen, että se on tähän asti ollut maailman ahnein eikä varmasti ikinä ole jättänyt yhtään heinän kortta karsinaan esimerkiksi yön aikana.

Lilli on lisäksi vähän apaattinen eikä oikein halua ottaa ihmisiin kontaktia, mutta tähän taitaa olla ainakin osittain syynä lääkkeen antaminen. Sillä poni inhoaa koko operaatiota ja luulee jatkuvasti, että me sille lääkettä ollaan taas tulossa antamaan. Lääkehän tosiaan annetaan Lillille käytävällä niin, että ponin silmät on peitettynä ja ruisku tungetaan suuhun pakolla. Ei todellakaan mikään mukava operaatio ja ihan ymmärrettävää, että poni ei vapaaehtoisesti luoksemme halua lääkkeen antoon tulla...

Toki näiden molempien käytösmuutosten takana voi olla myös kipu ja se on meillä kaikilla kyllä mielessä eikä suinkaan yritetä olla sitä näkemättä. Onneksi lääkekuuri loppuu pian niin saadaan käytökseen selvyyttä. Moni on kysynyt mitä Voitolle tapahtuu, jos Lilli joudutaan lopettamaan. Jos toinen lähtee niin lähtee toinenkin, etenkin kun kummassakaan ei ole kyse täysin terveestä hevosesta. Vaikka Voitto tällä hetkellä onkin kivuton ja täysin oma itsensä, on taustalla kuitenkin kaviokuume ja jalkavamma, joiden takia moni olisi sen jo aikoja sitten laittanut monttuun. Eli pahimmassa tapauksessa molemmat siis lopetetaan. Voisin ehkä jotain ajatuksia kirjoittaa omaan postaukseen ihan, sillä kuolema on yksi eläimen omistamiseen liittyvä asia, jota harvoin tulee mietittyä silloin ostohetkellä tai silloin kun miettii onko valmis esimerkiksi siihen omaan hevoseen.


Takki saatu  täältä (just nyt koodilla FLASH -20%!) ja kengät saatu täältä

Mutta ehkä sitten hevosten lopettamisesta vähän iloisempiin tai ainakin enemmän normaaleihin asioihin :D Mä tosiaan kuten kaikki jo varmaan tietävät luen pääsykokeisiin sen reilu 30h viikossa ja sen lisäksi teen ihan palkkalistoilla töitä ja sitten toki näitä blogihommia. Ei siis mitään hirveän mielenkiintoista kerrottavaa, jos nämä asiat eivät kiinnostaa... Mutta ajattelin vähän kertoa työjutuista. Olen kesäisin kuvaillut muutamat valmistujaiskuvat ja sen lisäksi olen kuvannut yrityksille mainoskuvia, mutta olen hiljalleen alkanut kiinnostua myös auttamaan yrityksiä mm. markkinoinnissa ja esimerkiksi juuri blogiyhteistöiden hoitamisessa. Ensimmäinen projektikin on juuri alkamaisillaan. Mielenkiintoista päästä hyödyntämään osaamistaan vähän eri näkökulmasta!

Etenkään, jos en saa kesäksi kokopäivätöihin päädy, olisi aikaa pistää valokuvaus ja markkinointijuttuja tosissaan toimintaan yksittäisten vuorojen sivussa. Kuopion alueelle valmistujaiskuva/rippikuva  aikoja muuten vielä jaossa, täällä niistä lisää! Olen siis tosiaan kirjoittanut blogia 8 vuotta ja vaikka jotkut siellä ruudun toisella puolella eri mieltä ovatkin, on tällaisten seuraajamäärien ja henkilöbrändin luominen aika arvostettu saavutus kun etsitään henkilöä tekemään markkinointiin liittyviä tehtäviä. Lisäksi olin viime kesän ja loppuvuoden  ihan palkkalistoilla tekemässä (digitaalisen) markkinoinnin hommia, joten sain paljon kokemusta ja uutta tietoa ja taitoa sieltäkin. Kuten olen sanonut, jos lääkikseen en millään meinaa päästä voisi tällaisissa hommissa olla jotain kakkosvaihtoehtoa - tai kolmosvaihtoehtoa ainakin.
Huh tuntuipa vaikealta kirjoittaa ja sen varmaan tekstistäkin huomaa. Pää ihan jumissa kemian laskuista ja muutenkin tämä postausten kirjoittaminen vaatisi vähän säännöllisempää treeniä..:D

21 kommenttia

 1. Miten sinä olet noin väsyneen näköinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin kuule aina mietin :D Ja mistä noi silmäpussit tulee nukuin kuinka paljon tai vähän tahansa...:D Tosin mulla on näissä aika vähän meikkiä, jos vertaa normaaleihin kuviin. Sekin voi olla yksi syy!

   Poista
 2. Ihana takki sulla näissä kuvissa! Jospa Lilli alkais lääkekuurin jälkeen menemään parempaan suuntaan, pidetään peukut pystyssä♥ Toi markkinointihommissa auttaminen kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Mukava kuulla noin konkreettisesti, että somenäkyvyydestä voi olla ihan aitoa hyötyä!

  VastaaPoista
 3. En tarkoita pahalla, mutta kyllä tämä sun blogi menee vuosi vuodelta vain vain huonompaan suuntaan :/

  VastaaPoista
 4. Anteeksi pakko nyt on sanoa sulle yksi tosiasia... mutta jokaiselle kimolle ei kyllä tule kimosyöpää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat anteeksi tämän tosiasian sanomisesta, jonka jo tosin tiesinkin kun et suinkaan ole ainoa, joka on asiasta sanonut :)

   80% 15-vuotiaista kimoista sen kuitenkin saa eli aika korkea prosentti kun ottaa mukaan vielä ne, jotka saavat sen 15-vuoden jälkeen.

   Poista
 5. Jos niin ikävästi käy, että molemmat hevoset joudutaan lopettamaan niin ostatteko uudet/uuden ja kuinka monen prosentin varmuudella? Ja aivan ihana takki!❤❤😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 99% varmuudella ei osteta uusia :) Ja kiitos <3

   Poista
 6. Kivoja ja erilaisia kuvia :) aiotko vielä tehdä lisää niitä podcasteja? Oon odotellut malttamattomana :) viimeksi oli aivan ihana kuunnella villasukkia neuloessa :D Tsempit Lillille ja teidän perheelle, toivottavasti tilanne tasoittuu kun lääkekuuri loppuu. Ikäviä juttuja mutta toisaalta luopuminen on joskus edessä kaikkien lemmikkien kanssa. Kiva olisi lukea siitäkin omassa postauksessaan jos sellaista innostut kirjoittelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tehdä kunhan keksin hyvän aiheen :D Kiitos paljon!

   Poista
 7. Mun mielestä sun blogi ei ole huonontunut. Mutta onhan se nyt selvää että tässähän sulla on yksinkertasesti aiheet muuttunu täysin ja varmaan suurin osa lukijoista on niitä jotka haluais niitä hevospostauksia, koska ennenhän tää oli melkeen vaan niitä täynnä.

  Mutta koska ihmiset aikuistuu ja mielenkiinnot ja harrastukset muuttuu niin eihän kenenkään tätä oo pakko lukea jos tuntuu että tää on huonontunu :D

  Onhan se ymmärrettävää että tuossa elämäntilanteessa opiskelu yms. muut on tärkeämpää kuin ne hevoset. Varsinkin kun tilanne on niiden kohdalla vähän heikko, eikä ne tule olemaan enää aktiivisessa käytössä. Vähän mahdotonta hevosistakaan keksiä blogiin juttuja kun ovat vähällä käytöllä.

  Mutta tsemppiä Tiia! Itse kyllä aion seurata vielä sun kirjotuksia ja videoita.

  VastaaPoista
 8. Jos et pääse lääkikseen nyt tänä vuonna nii ootko aatellu korottaa yo arvosanoja kun niiden merkitys kasvaa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toki, jos niiden merkitys lääkikseenkin hakiessa kasvaa :) Nythän siellä ei juuri muutosta vielä ole ollut, vaikka monella muulla alalla on jo tämän vaikutuksen huomannut. Pelottaa vain se, että kun niitä saa uusia vain yhden kerran (jos siihen ei ole tullut/tule muutosta?) niin pitää olla aivan super hyvin valmistautunut...:D Lisäksi olen jo uusinut enkun kerran eli en saa uusia sitä ja mulla on siitä tosi huono arvosana ja se vaikuttaa lähes kaikkeen hakiessa... Uudistus on todella typerä ja tarjoaa siis toisin sanoen vain kaksi mahdollisuutta jokaiselle, jos yo-kirjotusten uusimismäärää ei muuteta.

   Poista
 9. Kunpa ei jouduttaisi lopettamaan Lilliä ja Votea:( Itseltä on kuollut kolme hevosta syöpään ja kaksi kuoli kimo syöpään;( Viime viikolla lopetettiin minun 2vuotias ruskea vilkas ori varsa Nimeltään Dumle♥️

  VastaaPoista
 10. Jos käy niin huonosti, että molemmat joudutaan lopettamaan, niin jatkatko ratsastusta tms? 🙁♥️

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia.ja toi takki on mahtava.
  Tsempit teille kaikille sinne.rapsutukset heposille.❤️

  VastaaPoista
 12. Munkaan mielestä sun blogi ei ole huonontunut :) Päin vastoin, tää on edelleen mun lempiblogi ja vuosia olen seurannut. Mun mielestä sä olet kehittynyt tosi paljon kirjoittajana, vaikka sanoitkin tässä postauksessa että kirjoittaminen tuntui vaikealta. Tällasia kuulumispostauksia on aina mielenkiintoista lukea :) Hieno juttu että some-taidoista on työelämässä hyötyä. En ymmärrä miksi jotkut ei pidä some-kanavien ylläpitoa "oikeana työnä"...

  Ihana kuulla että Lilli voi jo vähän paremmin <3 Mun koiralla on tota samaa että kun se on lääkekuurilla, se vähän välttelee ihmisiä ja pelkää lääkkeen antamista :/ Ja oikeessa oot, luopuminen on osa lemmikin omistamista, meidän toinen koira jouduttiin joulukuussa lopettamaan 15-vuotiaana mut vanhaksi ehti onneksi elää.

  VastaaPoista
 13. Hei! Olen lukenut monta vuotta jo blogianne ja seurannut videoita youtubesta. Mielestäni sinun olisi parempi lopettaa blogin tekeminen ja siirtyä kokonaan youtuben ja instagramin puolelle. Nimittäin olet ihan huippu tekemään videoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään tapauksessa! Blogista on kivaa lukee juttuja.

   Poista
 14. Juulia onkin ihana ❤

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.