Kuulumisia and little bit (bad) English

maanantai 28. tammikuuta 2013

Mistäköhän sitä aloittaisi, nyt on nimittäin tulossa parilta päivältä sekavaa selitystä kera ei-niin-hyvien kuvien. Käykääpä kaikki nyt viimeistään tsekkaamassa blogin ulkoasu ihan etusivulta, silloin vain näkyy se diaesitys. Onko näin hyvä? Vai pitäisikö diaesityksen näkyä jokaisella sivulla? 

Kävin äsken kaikki helmikuun kuukaudenblogi ehdokkaat läpi ja tein karkean karsinnan. Lähipäivinä niiden julkaisu ja tammikuun voittaja blogin esittelyä. Olen kuvannut yhden lyhyen mydayn puhelimella, julkaisen sen varmaan puhelinkuvien yhteydessä. Ajattelin kumminkin raahata joku päivä kouluun ihan järkkärin ja kuvata kunnon mydayn videona!

Sitten lauantain kouluvalmennukseen. Tällä kertaa meitä oli ryhmässä kolme, joka tuntui jo hirmu paljolle, eikä huomiota tullut niin paljoo mitä kahdestaan ollessa on tottunut. Kolmas hevonen oli vielä nuori ja vaati paljon huomiota valmentajalta, joten on nuo tunnit Pinjan kanssa kahdestaan oli aika luxusta.

Valmennuksesta ei ole mitään matskua, koska muistikortilta oli videopostaus rendeerautumassa. En voinut siis sitä irrottaa, jottei katoa koko video. Otin puhelimella kumminkin pari kuvaa.

Mentiin oikeastaan koko tunti ympyrällä. Aina välillä sain ihan hyviä pätkiä, mutta Voitto meni kyllä muuten melko huonosti. En saanut siihen oikein otetta, se puski varsinkin toiseen suuntaan ihan miten sattuu vinksallaan pää pilvissä ulkopohjetta vasten. Huonon vastakohtana oli kumminkin muutamia tosi hyviä pätkiä, joista jäi hyvä fiilis! Laukka meni nyt myös erityisen hyvin ja Voitto sai kehuja reippaudesta. Saatiin sitten ohjeeksi mennä pari kertaa gramaaneilla, koska Voitto on tosi hyvä ratsastaa gramaani kerran jälkeen. Apuohjistahan on silloin oikeasti hyötyä, jos niiden käytön huomaa myös silloin kun ei itse apuohjat kädessä ole. Ja Voiton kanssa olen tähän mennessä huomannut aina seuraavina päivinä ja jopa viikkoina miten hyvin se menee.

Olen oikeasti tosi huono englannissa, joten haluaisiko joku sitten korjata tuon minun kirjoittaman tekstin ihan luettavaksi. Kirjoitan noita lyhyitä koosteita lähinnä omaksi harjoitukseksi, ehkä tällä tavalla opin paremmin kyseistä kieltä.

I'm not very good at English, but I hope you understand what I mean. Last Saturday we had a dressage lesson. The most of an hour we worked on circles. At first Voitto wasn't very good to ride, but there was a few parts when he was working (a little bit) better. Especially a canter was good, Voitto was very forward-going. After  lesson I took him to solarium. 
Meninkin heti seuraavana päivänä eli sunnuntaina gramaaneilla. Tarkoitus oli ottaa kuvia, mutta ei me sitten Pinjan kanssa jaksettukkaan. Ei oikeastaan tehty mitään tallissa, mutta silti meillä vierähti siellä reilu 2h. Otin yhden videon, jota en ehkä loppujen lopuksi edes julkaise. Katsotaan nyt.

Voitto oli heti otettuani ohjat käteen tosi mukavan oloinen, se menikin hetken oikein nätisti ja ajattelin nostella jo laukkaa ja sitten lopetella. Voitto kumminkin päätti tehdä asiat vaikeammaksi, se rupesi kyttäämään mörköpäätyä ja muuten vain höselöimään. Ei kulkenut enään kunnolla rehellisesti peräänannossa, vaan pelkästään gramaaneiden takia muodossa. Teinkin töitä sitten ympyrällä melko pitkään reippaassa ravissa, ennen kuin homma alkoi onnistua. Sitten Voitto oli oikein miellyttävä ratsastaa ja toiseen suuntaan päästiinkin helpommalla.Laukat sujuikin sitten jo paljon paremmin ja loppuraveissa Voitto oli tosi hyvä. Meni semmoista ravia, että oilisi ollu kiva jatkaa työskentelyä vielä vähän lisää. Kello oli kumminkin jo melkein kahdeksan, joten päätin että tälle päivälle riittää. 

On Sunday I rode in our own riding arena. Voitto was wearing draw reins. In the beginning he was nervous and spooky, so I worked on circles for while. At the end Voitto was better, more relaxed and he felt really good! Especially canter went well again.
85 kommenttia

 1. Koska sponsori postaus ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään piti käydä hakemassa kuukauden tuote, mutta en jaksanut liikuntatunnin jälkeen kävellä keskustaan. Yritän tällä viikolla käydä hakemassa:)

   Ja tannsitarvikkeen postaus tulee kunhan iskä hommaa yhden apuvälineen siihen;)

   Poista
 2. Tää oli kiva postaus :)

  VastaaPoista
 3. Korjaan vähän tuota englantia, kun kerran halusit kehittyä :) Ja toivottavasti mulle itselle ei nyt tule mitään aivopieruja.


  Saturday was dressage riding lesson.

  Tuo kuulostaisi omaan korvaan paremmalta: On Saturday I had a dressage lesson.

  Dressage kun tarkoittaa kouluratsastusta joten dressage riding ---> kouluratsastus ratsastus

  We rode most of hour circle.

  Sanajärjestysehdotus: Most of the lesson we rode (in?) circle.

  Ja tosiaan, en väitä, että nuo ovat absoluuttisia totuuksia, mutta oma kielikorvani on yleensä oikeassa. Jos olen korjannut väärin niin joku parempi opastakaa muakin :)

  VastaaPoista
 4. Laukka EI ole gallop (kiitolaukka) vaan canter! Muista myös prepositiot tai mitkä onkaan (en ole itse hyvä Suomessa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *On Saturday I had a dressage lesson*
   *We rode most of the hour on a circle*
   *…couple of times was very good*
   *…Voitto was lovely*
   *After riding Voitto went to the solarium*
   *I wore draw reins on Voitto*
   *I rode for a while on a circle*

   Poista
  2. kröhöm... gallop on laukka ja canter on ns. lyht ja koottu laukka... kumpikin käy mutta gallop on käytetympi sana, ja mun ulkomaalaiset valmentajatkin käyttää sanaa gallop.

   Poista
  3. Eikö gallop oo ruottia?

   Poista
  4. Canter on kouluratsastuksessa/sielän ratsastuksessa käytetty termi laukalle. Gallop on sitä laukkahevosten kisalaukkaa, joka on lähempänä neliä kuin laukkaa.

   Poista
  5. Anteeksi jos puutun, mutta olen asunut jo kauan ulkomailla ja olen myös puhunut paljon englantia sekä ratsastustunnit englanniksi joten laukka on omasta mielestäni ihan gallop

   Poista
 5. otsikossa tarkotuksella kaks andia?

  VastaaPoista
 6. Toi on parempi niin että näkyy vain etusivulla se diaesitys, näyttää joltain nettikaupalta se etusivu kun siinä on se... En siis tykkää siitä kauheasti edes siinä :D

  VastaaPoista
 7. Jos nyt uskaltaisin vihdoinki kysyä tätä...Mitä tarkottaa peräänanto?(jos nyt kirjotin oikeen)

  VastaaPoista
 8. - kuukauden blogi -ehdokkaat
  - ... and a little bit of (bad) english
  - On saturday we had a dressage (riding) lesson¨
  - I used draw reins on Voitto

  VastaaPoista
 9. Kivempi on mun mielestä että toi dia-esitys on vaan etusivulla :)

  VastaaPoista
 10. "Saturday was dressage riding lesson. We rode most of hour circle. Voitto wasn't very good, but a couple of times was so good. Gallop was especially good and Voitto was lively. After riding Voitto went to solarium."

  Itse kirjoittaisin näin:
  Last Saturday we had a dressage lesson. The most of an hour we rode (tai worked) on the circles.
  At first Voitto wasn't very good to ride, but there was a few parts when he was working (a little bit) better. Especially a canter was good, Voitto was very forward-going. After the lesson I took him to solarium.

  Ja sit tuo toinen pätkä:
  "The next day, Sunday. I rode in our own riding arena. I wear draw reins to Voitto. At first Voitto was nervous. I rode for a while with circle and at the end Voitto was relaxed and good! Gallop was again really good."

  - On Sunday I rode in our own riding arena. Voitto was wearing the draw reins. In the beginning he was nervous and spooky, so I worked on a circles for a while. At the end Voitto was better, more relaxed and he felt really good! Especially a canter went well again.

  En nyt tiedä onko tämäkään aivan täydellistä, mutta pikkuisen hioin omien taitojeni pohjalta. Kyllä tuo sinunkin tekstisi on ihan ymmärrettävää, harjoitusta vain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotan nyt sinuun kun kuulosti ihan järkevälle nuo sinun korjaukset ja laitoin sinun pätkät omien tilalle:)

   Poista
  2. Itse vielä korjasin ton *the most of an hour* sillai et ottaisin ton THE sanan pois, *most of the hour* mut sit taas *especially a canter was good* niin siihen taas tulee *THE canter was good* ja sama homma toisessa jutussa ton THE canterin kaa :) siitä se vaan tulee, harjoittelet vaan!

   Poista
  3. Ja vielä toi "after the lesson I took him to THE solarium" :)

   Poista
  4. kivoi nää enkkupätkät mut en ny usko et näitte pilkunviilajien pätemistä tarvittas jokase pikkuvirheen korjaamisee. ekan anon korjaus oli ihan hyvä ja oli ehk helpompi lukee nii, mut nää THE-tyypit haluu vaa pätee ku huomaa vähäki jotai virhettä :D

   Poista
  5. Hei mä oon toi "THE-tyyppi" ja haluan sanoo anteeks jos se jotain nyt häiritsee mut ajattelin vaan korjata viimeisetkin sana virheet. Itse olen asunut 10 vuotta ulkomailla niin siksi osaan vähän paremmin enkkua enkä haluu et kukaan nyt ärsyyntyy tästä kun sanon et mulle enkku on vahvempi kun suomi :)

   Poista
  6. Jatkan vielä tohon omaan kommenttiin^ et tää oli eka kerta kun korjaan virheitä enkä ole kertaakaan korjannut suomenkielisiä virheitä kun en itsekkään osaa.

   Poista
 11. but a couple of times he was very good

  VastaaPoista
 12. noi englanti pätkät on tosi kivoja! oma huono englanti saa vähän harjoitusta kun joutuu kieltä lukemaan (::
  Toivottavasti jaksat siis noita tehdä jatkossakin postauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen kyllä aina kun aikaa on, ovat nimittäin itsellekkin niin hyvää harjoitusta että!:)

   Poista
 13. Tää uus ulkoasu on aivan sikaihana ja kiitos että valaistit missä tuo diaesitys sijaitsee, sillä oon ollu aivan ihmeissäni kun kaikki puhuu siitä. Katon siis postaukset bloggerin kautta. Englanti tekstit on tosi hyviä, itsellekkin treeniä vähän, enkka nimittäin 8..

  VastaaPoista
 14. Tykkään ihan mielettömästi tästä ulkasta! tosi upee :)

  VastaaPoista
 15. Missä se diaesitys näkyy?Mieen nää mitää

  VastaaPoista
 16. Ulkka on parempi jos ne kuvat ei vaihdu, sillä ainakin minä häiriinnyin niistä kun luin tekstejäsi. Mut täähän nyt vaa oli sitte yks mielipide, mitäs mieltä muuta (miljoonat) on mieltä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs muut (miljoonat) on mieltä? ** Korjaus itelleni :)

   Poista
 17. Pidän ulkoasusta hirmuisesti ja vaihtuva kuvajutska on hyvä vain etusivulla. Toisaalta ulkoasu ei ole enää kovinkaan kotoinen (:DD) mutta ihan kiva kun muilla ei ole kuitenkaan samanlaista

  VastaaPoista
 18. Ulkoasu on ehkä vähän kotisivumainen... mutta on tämä näinkin ihan hyvä :) Mä en edes tajua mitä tos lukee tai nois enkun kielisis jutuis :D

  VastaaPoista
 19. On kyllä kiva kun laitat nuita enkku juttuja,sillä en kyllä ole kovin hyvä enkussa!!!! Ja toi uus ulko asu on kiva. Millon tulee vastaus postaus?

  VastaaPoista
 20. En itsekkään ole mikään mestari tuossa englannissa joten ei huomautettavaa:) kun tuossa viimeisessä kuvassa on tua heinäkassi niin käykö sellainen pieni ikea-kassi sellaisena?? Odottelen vastausta:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea kassit on vähän pieniä, mutta menee nekin varmaa jollekki ponille:)

   Poista
  2. Ikea kassejakin on kehden kokoisia, pienet on tosiaan liian pieniä, mutta isommat ovat olleet omassa käytössä todella toimivia. :)

   Poista
 21. Tykkään uudesta ulkoasusta, musta tää on tosi toimiva :)

  VastaaPoista
 22. ME LIKE ! Oot kyllä ihan uskomaton ku sulla tuntuu aina riittävän uusia ideoita tän blogin suhteen :D

  VastaaPoista
 23. etkai ala kirjottaa jokaiseen postaukseen englanniksi? Ei ole enää sama blogi jos alat myös enkuks kirjottaa... Kun suomalainen blogi ja niin me no like :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin muutenkin minun mielestäni tästä on mennyt se huolettoman blogin maku. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta näin on kuitenkin käynyt.

   Poista
  2. Ne enkun kieliset pätkät voi skipata, tuskin tää blogi mihinkään muuttuu jos tossa on nuo :D

   Poista
 24. Tosi hyvä tää blogi nytten ko ulkoasu on muuttunut ja kirjotat Englanniksikin! Kiva! :)

  VastaaPoista
 25. Kiva postaus ja kyllä toi enkkukin ihan luettavaa on :D Ja on kyllä hyvää harjoitusta kirjoitella tiivistelmiä englanniksi, olen joskus itsekin miettinyt kirjoittavani ihan harjoituksen vuoksi :)

  VastaaPoista
 26. +1 lukija :)

  ♥: http://mimi-perfectly-imperfect.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 27. tuo on hyvä jos on pelkästään etusivulla tuo (: tää vähän ehkä muistuttaa jotakin sivua mutta ei se pahasti + kiva kun välillä "erikoisempi" blogi!

  VastaaPoista
 28. pitäs näkyä kaikilla sivuilla :)

  VastaaPoista
 29. Kiva postaus. :) Mun mielestä nuo pienet englanninkieliset pätkät on kivoja, kun itselleni enkku ei tosissaan ole mikään vahvin aine, niin tuollaisten pienten pätkien lukeminen auttaa varmasti muakin oppimaan. :) Ja eihän tämä blogi nyt mihinkään muutu parin englanninkielisen tekstipätkän takia, niin kuin itsekin Tiia sanoit, ne voi skipata. Rupee oikein naurattaa, kun joku jaksaa tuollaisestakin sanoa jotain. :D Ja saatatpa saada blogiisi ulkomaalaisiakin seuraajia (ellei niitä jo ole) tuon englanninkielen ansioista. ;D

  VastaaPoista
 30. Mun mielestä blogin ulkoasu oli ennen parempi. Diaesityksestä tulee mieleen, että täällä myydään jotain. Mun mielipide joo, mutta jotenkin sellainen olo, että yrität laittaa tätä kauhean hienoksi ja heti jos opit jotain uutta niin tänne vaan kaikki. Ja mielummin sitten kirjoitat postaukset kokonaan englanniksi.
  Postauksista kuitenkin tykkään yhä :)

  VastaaPoista
 31. Tää kommentti ei liity nyt mitenkään mihinkään, mutta pakko mainita että oot älyttömän kaunis!

  VastaaPoista
 32. tää ei liity tähän mitenkään mutta mitä mieltä oot tästä videosta? https://www.youtube.com/watch?v=gxVlxT_x-f0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin ton ihan mielenkiinnosta ja oli ihan hirvee! Olis pitäny skipata :(

   Poista
  2. En halua edes katsoa, en tykkää yhtään kattoa mitään tollasia ://

   Poista
 33. Heippa Tiia, tää nyt ei mitnkään liity tähän postaukseen mut ku katoin tänään Ypäjää ja siinä oltiin HorseShow:ssa ja siinä kameran eessä kävelitte sinä ja Pinja se oli sillon ku te teitte sen "hihs2" video yt:hen (:

  VastaaPoista
 34. ootteko te ollu tyytyväisiä siihen teijän uuteen kameraan :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan! Vielä kun oppis käyttämään sitä täydellisesti:)

   Poista
 35. tää sun blogi on niin paras!!

  VastaaPoista
 36. Tiiiiaaaaaaaa!!!! olit pinjan kaa telkkarissaaaa (;; kattelin ypäjää ja ne kuvas siin nii nähtii ku kävelitte siinä sillo horse showssa :))))

  VastaaPoista
 37. Tämä ei nyt liity tähän, mutta paljonko teillä meni noihin Hallahuhdalta ostettuihin puomeihin ja tolppiin rahaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enmää muista, katso sieltä hallahuhdan sivustolat niiden hinnat:)

   Poista
 38. Joo, olitte telkkaris, katoin ypäjää sitte yhtäkkii katoin "PINJA JA TIIA NÄKY TUOLLA" :D

  VastaaPoista
 39. Miten son diaesityksen saa??

  VastaaPoista
 40. Näyt tän päivän ypäjässä :DD

  VastaaPoista
 41. Tiia oot tähti! Sinä ja Pinja vilahditte Ypäjä sarjassa jakso 16/19 .

  VastaaPoista
 42. Aivan kauhea tämä nykyinen ulkoasu, tai ei niinkään koko ulkoasu vaan tuo hirvittävä diaesitys, vai mikä lie onkaan.

  -Jenna

  VastaaPoista
 43. Jokaisen täytyy nyt sitten tulla sanomaan, että ootte olleet telkkarissa. Sekin on luettu täältä jo ajat sitten. En vaa ymmärrä mitä hienoa siinä on, jos jossain telkkarissa näkyy. No, ehkä mun ei tarvitsekkaan.

  VastaaPoista
 44. Millon teet sen kysymyspostkauksen? :)

  VastaaPoista
 45. Mikä photoshopin versio sulla on ja paljon maksaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan. Ite pitäis hankkia joku muokkausohjelma mut pitäis hintoja tietää :D Tosin ei varmaan enää vanhempia versioita ole edes myynnissä, tai en itse löytänyt ainakaan :(

   Poista
 46. Mä näin teidät ypäjän jaksos.

  VastaaPoista
 47. tää ei nyt liity mitenkää tähä postaukseen mut oisko sulla suositella jotain suojia tai fleeceloimia, tai niiden tekiöitä? :):)☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojina suosittelen ehdottomasti Vereduksen Garbon Gelejä. Loimissa Voiton rakenteen vuoksi käytetään lähinnä Bucasia, niiden loimet on tosi kivoja! Hyviä fleecejä on mjyös Eskadronilla.

   Poista
 48. Minäki näin ku vilahditte ypäjän jaksossa :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.