seka laista asiaa ja pumi valmennus

lauantai 19. tammikuuta 2013

 Ottakaa huumorilla tuo otsikko!

Moi! Minulle on  viime aikoina valitettu paljon oikeinkirjoituksesta. Olen yrittänyt nyt panostaa siihen. Silti kuulemma löytyy virheitä. En käsitä, saan äidinkielen kielioppikokeesta kiitettävän. Kokeessa käsiteltiin kaikki kouluaikana opitut kielioppiasiat, silti en osaa soveltaa niitä käytännössä tässä bloggauksessa. Varsinkin yhdyssanat on mulle vaikeita ja sen lisäksi tulee huolimattomuusvirheitä, näppäilen liian kiireellä. Tästä eteenpäin, jos huomaatte virheitä niin kirjoittakaa kommenttiin mikä virhe ja miten pitäisi korjata, jotta voin korjata sen, eikä se jää häiritsemään seuraavia lukijoita. Tuleeko tuohon muuten j-kirjainta?

Sitten itse asiaan. Oltiin taas perinteisesti lauantaina Korholassa Ellun tunnilla. Aamulla äiti tuli herättämään jo ennen yhdeksää ja minulla oli tosi kipeä olo. Kurkkuun koski, räkä valui, lapaluuta ja vasemman puolen alavatsaa särki. Hetken ajattelin jo, että taas se umpisuoli juttu kipuilee. Kipu oli nimittäin ihan samanlaista, mutta sitten tajusin että puoli on nyt kyllä ihan väärä. Onneksi sitä ei tarvinnut miettiä sen enenpää, koska kipu meni syötyäni ohi. Kurkkukipukin helpotti vähän eikä räkäkään enään valunut pahasti. Päätin siis, että oon ihan ratsastuskunnossa. Ei tarvinnut siis ilmoittaa Ellulle, että voisiko se mennä Voitolla kun olen kipeänä.

Lapakipu johtui varmaan eilisestä iltatreenistä. Tein poikkeuksellisesti tämän iltatreenin, kun yleensä teen huomattavasti kevyemmin. Suosittelen kaikkia kokeilemaan kyseistä treeniä. Se sopi nimittäin tosi hyvin mun ongelmapolville, eivät olleet minkään liikkeen aikana kipeät.

Äiti ja iskä lähti käymään vielä ennen valmennukseen lähtöä Matkuksessa. Sillä välin minä kirjoitin postauksen, käykäähän katsomassa jos ette ole vielä vilkaisseet. Tänään tuli nimittäin kaksi postausta. Valmistelin myös äidinkielen kirjallisuusesitelmää. Facebookin puolelle taisinkin laittaa jo kuvan minkä otin työtäni varten, mutta laitan sen vielä tähän blogiin. En ole koskaan ottanut mitään tuon tapaista "studiokuvaa". Mitäs mieltä te olette kuvasta?Notkuin koneella sitten vähän liian pitkään ja kun tuli aika lähteä laittamaan heppoja, meinasi kiirettä pukata. Puin vaatteetkin jotenkin ajatuksissani. Laitoin nimittäin ratsastussukat lämpöhousujen päälle ja siihen sitten ratsastushousut. En jaksanut enää vaihtaa niitä, joten nyt mentiin sitten sukattoman näköisenä. Oltiin varattu kumminkin ihan reilusti aikaa talliin, joten loppujen lopuksi oltiin hyvin aikataulussa. Siivosin karsinan, hain uutta purua, pakkailin tavaroita ja putsailin varusteita. Vaihdoin muuten taas kerran otsapannan, vaihdan nykyään tosi usein kun mikään ei oikein miellytä. Mutta uutta otsapantaa en osta, kun on kolme kaunista ja käyttökelpoista hyllyllä.
 
Hepoille olin käynyt heittämässä noin tunti ennen talliin menoa heinät, jotta ei tarvis juuri syöneenä lähteä valmennukseen. Laiteltiin kaikessa rauhassa hepat valmiiksi ja ehdin pari kuvaakin ottaa. Sillä välin kun me valmisteltiin heppoja, kantoi äiti tavaroita autoon. Me pakataan mukaan hepan varusteista ohjat ja satula. Päälle tulee sitten suojat niiden päällä kuljetussuojat, suitset joiden päällä päitset ja näin talvella loimi tai pari. Joskus ollaan kuljetettu tosi lyhyitä matkoja satula selässä, mutta mielestäni turvallisempaa kuljettaa ilman.

Oltiin hyvissä ajoin perillä. Oli kauhea lumi-/räntäsade jonka takia laitettiin poikkeuksellisesti hevoset valmiiksi tallissa. Yleensä laitetaan valmiiksi pihalla ja mennään vasta ratsastuksen jälkeen talliin. Oli kumminkin ihana laittaa lämpösessä satula ja ohjat paikoilleen. Voittokin oli mukavampi käsitellä, kun oli kiinni molemmilta puolilta jolloin ei pääse pyörimään. Saappatkin meni tänään ihan helposti jalkaan, viedään ne nyt kumminkin varmaan levennettäväksi.Edellinen tunti oli menossa maneesissa, mutta saatiin onneksi tulla kävelemään alkukäyntejä kentän keskelle. Katseltiin siinä sitten edellistä tuntia ja käveltiin kaikessa rauhassa. Kun edelliset lopetti alettiin ravailemaan itsenäisesti. Voitto oli melko pirteä, eikä olisi malttanut keskittyä apuihin yhtään. Erityisesti se virkistyi kun Ellu ja äiti alkoi kantamaan puomeja ja pari tolppaa kentälle.

Tehtiin alkutunnista ravipuomeja ja voltti niiden välissä. Vähän kuin viime kerralla, mutta tehtävä oli jotenkin miellyttävämpi ratsastaa nyt. Tai sitten heppa vaan oli kivemman tuntuinen, jolloin kaikki oli helpompaa. Ihan tavalliset ravipuomit sujui hyvin, mitä nyt välillä ohjat karkasi pitkäksi eikä heppa ollut suora. Sitten tuli vähän ongelmia Voitolle, kun Ellu nosti ravipuomeja vähän ylemmäksi. Voitto meni välillä ihan sekaisin, mutta saatiin me onnistuneitakin kertoja. Jossain vaiheessa tätä tehtävää loksahti joku palanen kohdalleen ja Voitto alkoi toimia. Se meni tosi kivan tuntusta ravia ja oli miellyttävä ratsastaa, vaikka ne puomit menikin vähän miten sattuu.Vaihtakaa mutterin kuvasta videon laatu isommaksi, niin näkyy paremmin
 
Vaihdoin sitten ennen laukkaa ohuemmat ratsastushanskat, kun paksuilla hanskoilla valui ohjat koko ajan käsistä joka häiritsi tietysti ratsastusta. Nostettiin ensin laukka käynnistä pääty-ympyrällä. Sitten piti olla heti hereillä ja käskeä vähän liioitellusti eteen, jonka jälkeen normalisoittaa laukka. Laukattiin pari kierrosta, jonka jälkeen piti koota ja siirtyä käyntiin. Molemmilla onnistui ekat siirtymiset, joten niitä ei tarvinnut hioa sen enempää. Sen sijaan alotettiin puomit laukassa. Puomit oli laitettu samaan paikkaan missä ravipuomit  eli toiselle pitkälle sivulle. Ensin oli puomi, innariväli, puomi, yksi laukka, puomi, yksi laukka, puomi, innariväli ja puomi. Laukassakin puomit meni aika hyvin, paikat rullas lähes joka kerta kohdilleen. Reagoin oikeissa tilanteissa oikein ja muutenkin jäi kyllä tosi hyvä fiilis! Laukassakin puomit nostettiin lopuksi pikkukavaleteiksi.

Tehtiin täysin sama toiseen suuntaan ensin ympyrällä laukka-käynti siirtymiset ja sen jälkeen puomeja. Viimeisten puomien jälkeen laukkasin vielä pari kierrosta rennosti ja reippaasti kenttää ympäri. Jonka jälkeen sitten loppuravit. Hepalle loimi niskaan ja kävelyä. Voitolle tulikin tosi kova hiki, tekisi mieli klipata. Mutta kun ei me kumminkaan päästä vielä kunnolla treenaamaan ja kun kotona ei ole ees maneesia..


Käveltyämme tarpeeksi käytettiin hepat vielä solariumissa. Ellu antoi sitten palautetta ja suuniteltiin jatkoa. Voitto sai tänään muuten kehuja kivasta ravista! Sovittiin sitten tulevaksi lauantaiksi ihan koulukoulutunti, siihen tulee meidän lisäksi yksi nuori hevonen. On muuten ollut aika luxusta olla kahdestaan Pinjan kanssa tunnilla, saa ainakin koko ajan huomiota.


Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän, lähdettin kotia kohti. Äiti oli tehnyt meille eväitä ja kyllä maistu muuten hyvälle. Oli muutenkin ihana tulla kotiin, kun oltiin tajuttu siivota karsinat ennen lähtöä. Ei tarvinnut kun ruokkia ja purkaa tavarat. Huomenna sitten Ellun ohjeiden mukaan palauttavaa ja kevyttä treeniä, varmaan maastokävelyä kuten viime viikollakin.


Ainiin loppuun vielä sanainen tästä minun "sahaamisesta". Mun kädet on tosiaan tekee välillä sellaista liikettä, jonka voi mieltää sahaamiseksi. Asetan sisään ja löysään ulkoa, millekkäs muulle se näyttää kun sahaamiselle. Sitä en tosiaan kiellä ettenkö niin tekisi ja senkin tiedän, että se näyttää tosi rumalle. Olen yrittänyt kiinnittää siihen huomiota nyt tosi paljon ja tänään Ellu ei sanonut kertaakaan, että rauhallisemmat kädet. Hyvä minä! Tuosta videolta huomaan, että pari kertaa teen ympyrälle taivuttaessa silti tuollaisen, asetan sisälle ja myötään ulkoa liikkeen. Mutta yritän siis tosiaan karsia tuota, koska en halua että minut mielletään miksikään sahaajaksi kun tällä hetkellä meno välillä sille näyttää.

162 kommenttia

 1. Kielioppiasiat, lumi-/räntäsade,

  VastaaPoista
 2. mä en oo koskaan huomannut mitään ''sahausta'' sun ratsastuksessa o: mun mielestä ratsastat tosi nätisti ja hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Toi studiokuva on tosi hieno! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno toi eka kuva! :) Muutenkin kiva postaus ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus enkä tiedä tuleeko sanaan lukijoita j-kirjainta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en minäkään :D kertokaapas joku?

   Poista
  2. tuskin me mitään lukioitakaan ollaan...(lukio -> monia lukioita, lukija -> monia lukijoita)

   Poista
  3. Tekijään tulee aina j. Lukija, kirjoittaja, maalaaja, lukija.

   Poista
 6. seka laista = sekalaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi otsikko oli läppä :DDD

   Poista
  2. jep se otsikko oli tahallaan väärin kirjoitettu:F

   Poista
  3. Onko?? :OO   Kiva postaus (: Ite tykkäsin kovasti :>


   Ja mitä sahaamista? Pah, ne jotka sanoo et sä sahaat, niin ei varmaankaan oo nähny sahaamista 8)

   okeijoo moi :D

   Poista
 7. ite en löytäny muuta kun syönneenä :D Ei mun mielestä mitenkään häiritsevästi ole sun teksteissä virheitä..

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus:) ja hieno toi studio kuva mut saanko kysyy et missä se on otettu?

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus:) Enkä mä ainakaa huomaa mitään sahaamista musta ratsastat tosi hianosti. Ja ite en ees kiinitä noihi kirjotus virheisiin huomiota koska ne ei haittaa lukemista. Ja Voitto on muuten tosi söpö.

  VastaaPoista
 10. Tää on kiva :) Hieno toi kuva, oot tosi kaunis :) Etkä ainakaan mun näkökulmasta mitenkään "sahaa" :O

  VastaaPoista
 11. mistä oot ladannu noita blogitaustoja? :)

  VastaaPoista
 12. Mitä tuo solarium auttaa hevosiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ois kiva jos vastaisit...

   Poista
  2. Se lämmittää hevosten lihaksia... ainakin mun mielest! :)
   Korjatkaa jos sanoin väärin!!

   Poista
 13. tää oli kiva postaus :) ja mä en oo ikinä huomannu mitää "sahausta" sun ratsastuksessa! ja mun mielestä voitto menee paljon paremmin nykyään kun esim. ennen saikkua :)

  VastaaPoista
 14. kielioppikokeesta (yhteen)
  kielioppiasiat (yhteen)
  huolimattomuusvirheitä (yhteen)
  pääty-ympyrällä (viivalla)

  Sulla on kuitenkin paljon myös oikein kirjoitettuja yhdyssanoja, joten olisiko huolimattomuus ja tottumattomuus kyseessä... Harjoitusta vain :)

  VastaaPoista
 15. Laitoin nyt muutaman mitä nopealla vilkaisulla bongasin. (ja älkää tappako jos olen jonkun yhdyssanan korjannut väärin, mutta itsellä yleensä kymppi kaikista äikän kokeista, joten uskon olevan oikein. Jos jostain syystä väärin korjattu niin valaiskaa sitten muakin)


  Kirjoitusvirheitä:

  kielioppi kokeesta --> kielioppikokeesta
  kielioppi asiat --> kielioppiasiat
  huolimattomuus virheitä --> huolimattomuusvirheitä
  en jaksanut enääN --> en jaksanut enää

  Sitten pari epämääräistä lauseen kohtaa:

  Tästä eteenpäin, jos huomaatte virheitä niin kirjoittakaa kommenttiin mikä virhe ja miten pitäisi korjata. Jotta voin korjata sen, eikä se jää häiritsemään seuraavia lukijoita --> Tästä eteenpäin, jos huomaatte virheitä niin kirjoittakaa kommenttiin mikä virhe ja miten pitäisi korjata, jotta voin korjata sen, eikä se jää häiritsemään seuraavia lukijoita

  Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän. Lähdettin kotia kohti. --> Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän lähdettin kotia kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon tulee vielä pilkku; Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän, lähdettiin kotia kohti. Etenkin alussa kyllä huomasi, että keskityit siihen, mitä kirjoitat, paljon vähemmän virheitä. Loppua kohti en keskittynyt siihen, oliko virheitä, mutta eipä sielläkään tainnut pahoja olla. Hyvähyvä! :)

   Poista
 16. tulevaksi lauantaiksi ihan koulukoulu tunti, koulutunti yhteen. :)

  VastaaPoista
 17. siskollas niitä kirjotusvirheitä vasta onkin, sulla ei niinkään tai ainakaan niin häiritseviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei mun virheet oo niin huomiota herättäviä:)

   Poista
 18. mulla oli toi sama virhe aina, mutta kannattaa lukea postaus läpi omasta blogista julkaisun jälkeen niin huomaa huolimattomuus virheet paremmin:D ainakin itellä toimii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep luenkin, mutten huomaa kaikkia virheitä vielä sillonkaan:D

   Poista
 19. Mä en kyl ymmärrä kui joka pienest virheest on valitettava :D Kyl jokane ny ymmärtää mitä tarkotetaa vaik sanas oiski joku ylimääräne kirjain xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää silti yrittää kirjottaa vähän siistimmin:)

   Poista
 20. Minkä kokoset tarhat teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, en minä muista:D Täytyy mitata kun käyn tallilla.

   Poista
 21. huolimattomuus virheitä -> huolimattomuusvirheitä
  ratsatushanskat -> ratsastushanskat (s-kirjain puuttui)
  tarvinut -> tarvinnut
  kiinittää -> kiinnittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollu tylsää?

   Poista
  2. Pyysin korjaamaan virheet tuolta tekstistä, joten ensimmäinen anonyymi teki ihan kuten pyysin. Kiitos, korjasin virheet:)

   Poista
 22. Nyt ei ollut tosiaankaan yhtä paljon kielioppivirheitä! Ja hienosti menee! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Kannatti siis yrittää vähän korjailla niitä itsekkin:)

   Poista
 23. Ei muakaan häiritse kyllä sun kirotusvireet ku itelläki tulee niitä aina ;) Mietin muuten nuista epätasaisista käsistä, että minkä takia myötäät ulko-ohjalla? Sillä ulko-ohjanhan pitäisi olla juuri tukena lähes koko ajan? Mutta hyvin ratsastat ja Voitto näyttää tosi kivalta hepolta! Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi. Voitto myötää paremmin niskasta sekä taipuu kun välillä käytän ulko-ohjaa löysempänä. Ei hän tuo kovin oikea oppista ole, kun sen pitäisi koko ajan tukena olla. Kiitos:)

   Poista
 24. Sun ja Pinjan blogit on ehdottomasti parhaat! Ja miten toi solarium vaikuttaa hevoseen? :)Ratsastat tosi hyvin! olisi kiva jos vastaisit. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.staffansbergintalli.fi/solariumit.htm Tuolla lukee mitä solarium tekee :)

   Poista
 25. Mua ei häiritse yhtään sun kirjotusvirheet (: Mun mielestä blogin ei tarvi olla mitenkään kieliopillisesti oikein, tää on just semmonen kivan rento (: Ei pikkuvirheet haittaa :D Niin ja muuten upee tuo kuva Pinjasta! (:

  VastaaPoista
 26. Mieti pilkunkäyttöä! Pilkkuja kannattaa käyttää vain sellaisissa paikoissa, joissa se tuntuu ehdottomalta. (Luettelot, ennen konjunktioita (että ym.) ja muut vastaavat tilanteet.) Aika paljon ylimääräisiä pilkkuja.

  Esim:

  Minulle on viime aikoina valitettu paljon oikeinkirjoituksesta, olen yrittänyt nyt panostaa siihen. < Kaksi erillistä lausetta. Väliin kuuluisi piste eikä pilkku.

  Tästä eteenpäin, jos huomaatte virheitä niin kirjoittakaa kommenttiin mikä virhe ja miten pitäisi korjata. Jotta voin korjata sen.. < Huomattavasti järjevämpi jos ensimmäisen pilkun poistaisi ja pisteen korvaisi pilkulla. Sanalla jotta ei voi aloittaa lausetta.

  VastaaPoista
 27. Ziisus en oikeesti huomaa koskaan mitään kirjotusvirheitä, ihminenhän just lukee kaikki sanat sillee oikein u know? Varmaan anot on suurennuslasi kädessä kattonu jokaiset sanat läpi xdd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joitakin häiritsee, mutta kuten mun kirjotusvirheiden määrästä huomaa niin minua ei kyllä häiritse:D

   Poista
 28. Vastauksena kaikille anonyymeille ja ei-anonyymeille jotka sanovat, että kirjoitusvirheillä ei ole merkitystä: valitettavasti esimerkiksi juuri yhdyssanojen väärinkirjoittaminen kertoo valitettavan paljon kirjoittajan yleissivistyksen tasosta. Tutkittu juttu.

  VastaaPoista
 29. Yritin itse etsiä tähän vastausta, mutta ei sattunut silmään niin kysyn nyt tässä; mihin postauksien numerointi on kadonnut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin lopettaa sen joulukalenterin jälkeen. Mielestäni paljon siistimmän näköistä, kun ei numeroita ole:)

   Poista
 30. Muuta virhettä en löytäny ku tän: Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän. Lähdettiin kotia kohti. -> Kun hepat oli käytetty solariumissa ja kuivateltu vähän, lähdettiin kotia kohti. Eli pää- ja sivulause yhdistetään pilkulla kokonaiseksi virkkeeksi, väliin ei siis tule pistettä! :) Pointsit muuten selkeestä tekstistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tossa on ihan ajatusvirhe, mutta korjasin:)

   Poista
 31. Mua ei oo koskaan häirinnyt kirjoitusvirheet sun blogissa (vaikka pilkkua usein viilaankin), sillä tällaiset blogitekstit lukee yleensä sen verran nopeasti ettei kiinnitä huomita pikkuseikkoihin. Pääosinhan sun blogin teksti on kuitenkin selkeää ja hyvää.

  Mutta kiva että haluat itsekin puuttua tähän ja kysyä neuvoa - harva bloggaaja on sitä varmasti tehnyt tai tekisi, kun rakentava palaute otetaan usein niin negatiivisena eikä sitä kestetä. :D

  Sen verran muuten blogin ulkoasusta, että tekstin fontti saisi olla vähän isompi. Tykkään itsekin enemmän pienikokoisesta fontista, mutta tämä koko menee jo vähän tihrustamiseksi. :D Uudesta ulkoasusta myös sen verran, että tämä alaosa jää omaan makuuni vähän tyhjäksi. Banneri sen sijaan on todella kiva, pinkki ja vaaleansininen toimii oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei itseäkään pikku virheet muiden blogeissa häiritse.

   Minäpäs muutan sitä vähän isommaksi, se on tosiaan vähän pienehkö.

   Poista
 32. Mielestäni ei tarvia maneesia, vaikka hevonen olisi klipattu.. Sama lämpötila normimaneesissa on kuin ulkonakin, ainakin meillä. Aika jäätävältä karhunturkilta vaikuttaa Voiton karva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai aika jäätävä, se on ihan kamala :D Onneksi ei käydä missään ihmisten ilmoilla.

   Poista
 33. hyvä että panostat noihin virheisiin. mutta mua ne ei kyllä haittaa...kylla ne sanat silti ymmärtää vaikka niitä virheitä olisikin(: ja tosi kiva postaus oli!(::

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin häiritsee ja onhan se paljon siistimmän näköstä kun ei ole virheitä:) Hyvä kun tykkäsit

   Poista
 34. Miksi,ette pese hevosia valmennuksen jälkeen ja sit solariumiin kuivatteleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kestäisi ikuisuus kuivattaa hevonen, vaikka onkin solarium.

   Poista
 35. Ihana poingpoingpoing, rakastan tuollaisia "jumppis"-harjoituksia. Ja tuo toinen postaus oli todella kiva, ehkä jopa voisin osata tehdä bannerin. Saa nähdä, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep ne on kyllä kivoja! Varsinkin sitten kun esteet on vähän isompia, että tuntuu hypyt jossain:)

   Poista
 36. Tohon klippausasiaan;
  Tee Voitolle "vauhtiraidat" silleen kaulasta kyljen hikismpiin kohtiin ja siihen lantiolle päätös. Tiedän muutamiakin ihmisiä jotka tekevät vain niihin kohtii vauhtiraidat, joista hevonen hikoaa eniten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kätevä, mutta äh vähän ruman näkönen varmaan:D

   Poista
 37. Ei se estä klippaamista, jos ei oo maneesia. Loimi päälle vaan alku-ja loppukäynneissä, kun ratsastaa. Klippaus vaatii myös enemmän loimitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep totta. Nyt onkin suunitelmissa klipata hepat:)

   Poista
 38. Mun mielestä se ei haaittaa, että kirjotusvirheitä tulee. Sitten jos siitä saa selvää mutta joku aivan mi meni ratsmafa pojnin ... Ymss.. Ja en kyllä nää sun ratsastuksessa minkäänlaista sahausta. (: Hyviä jatkoja teille Voten kanssa ja toivottavasti se paranee ja pääsisitte hyppimään luokkia (:

  Terv. Lukijasi

  VastaaPoista
 39. en ees ekaks tajunnu, että tossa otsikossa oli kirjotusvirhe :) mä en ainakaan oo huomannu sun postauksissa melkei yhtään kirjotusvirhettä :) hyvä postaus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin yleensä korjaan mielessäni kaikki virheet:D

   Poista
 40. Milloin tulee kysymyspostauksen vastaukset?
  Ja ei se haittaa klippaamista jos sinulla ei ole maneesia, loimea niskaan vain ja pitäkää talli lämpimänä pahempaa on se että jos menette talvella kuskaamana hevosia hikisenä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensi viikolla tulee.

   Hevoset ei oo hikisiä, kun ne on kuivatettu tossa solariumissa eka:)

   Poista
  2. pyh, se mitään haittaa jos hevoset ovat hikisiä. Sitä varten on loimet. Raveissa hevoset pestään ja paaaaljon loimia,traileriin ja kotia kohti.

   Poista
 41. Miks tuolla alhaalla uusimmissa videoissa on jonku muun videoita ku sun?:D:D jotain autovideoita:D

  VastaaPoista
 42. Kiva postaus, hieno banneri! Ja en huomannut yhtään kirjoitusvirhettä:):) HYVÄ TIIA!

  VastaaPoista
 43. tää ulkoasu on tosi kiva, mut toi pinkki ei oikein nappaa :D

  VastaaPoista
 44. Millä oot tehnyt ton bannerin? Tosi hieno ;) <3 Miten ton tekstin saa tollakseeks kun tossa sun bannerin otsikossa? Tolleen vähän "kolmiulotteiseks" (ei siis varjo) Oon tosi hyvä selittää, tiiän :P Jos et tajuu, niin ei haittaa ((=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshopilla tein. Ja ohotoshopissa on erikseen semmonen kolmiuloitteisuus asetus:)

   Poista
  2. Okei (= Pystyykö Gimpillä? Tai onko olemassa sellaisia vähän kolmiulotteisia fontteja gimppiin? Esim. mistä latasit sen fontin mikä oli tätä ennen olleessa bannerissa? Teitkö sen gimpillä? :D

   Poista
 45. mua ei oo oikeestaan koskaan ärsyttäny tai häirinny sulla mitkään kirjotusvirheet, tai sit en vaan oo mikää pilkunviilaaja ku en oikeesti huomaa :D varmaa mullaki tässä kommentissa aika monta virhettä.. oon siis varmasti sivistymätön ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees oo huomannu mitään kirjoitusvirheitä, missään postauksessa.

   Poista
  2. Mä oon huomannu muutaman kirjotusvirheen mut eihän se maailmaa kaada ja kyl siit saa selvä niiku oli se joku todistettu juttu et kirjaimet voi olla missä tahansa järjestyksessä jos vaa eka ja vika on oikeil åaikoil.. joo mut ei kukaa oo täydellinen ja mie en huomaa siun sahaamista , ja tulee miullaki TOSI paljon kirotusvireitä :D

   Poista
  3. paikoil* taas kirotusvire((sanon ton tahallee noin <--))) :D

   Poista
  4. Hyvä ettei teitä häiritse virheet:)

   Poista
 46. Meneeks Lilli ja Voitto aina treenin jälkee solariumiin?

  VastaaPoista
 47. Tosi kiva postaus jälleen Tiia!:) + Tosi upee kuva toi Pinjasta otettu:)
  Kiitos muuten niistä Gimpillä bannerinteko ohjeista, niistä on ollu apuu ja oon nyt oppinu käyttää Gimpiä edes jotenkin:) ! Oon aina halunnu tehä sillä bannerini, niin kiitos ohjeista♥!
  Voisitko tehdä joskus jonkun ei hevosiin liittyvän videopostauksen?:) Vaikka lempivaatteet, arkimeikki tai jotakin sellaista, sulta ois kiva nähä sellasii:)
  Ps. Kiva video ja hyvin meni teillä Voiton kanssa!:)

  VastaaPoista
 48. miksi et klippaa Voittoa:D XD

  VastaaPoista
 49. tosi hieno toi studiokuva ! ja mä tykkään tosta uuesta banneristaki, kiva :)

  VastaaPoista
 50. muo ei ainakaan häiritse kirjotusvirheet, koska sanoista saa kuitenkin selvää, enkä lue sanoja kirjain kerrallaan :D

  VastaaPoista
 51. kirjoitusvirheet eivät haittaa minua, koska niitä ei ole paljon. mutta esim. jos tekstissä lukisi tällä tavalla : Moin :)!!!:):):) Minua ob vuume qikpna valtettupaljijjooonoikeinkirjoituksesta. Olennnn yrit tän yt ny t pa nostaasiihen. ( Moi! Minulle on viime aikoina valitettu paljon oikeinkirjoituksesta. Olen yrittänyt nyt panostaa siihen. ( sori kopsasin sun blogista ) ) niin en varmasti lukisi blogia. sinun blogissasi olen vain huomannut jotain yhdyssana virheitä eivätkä ne minua haittaa. kunhan blogin fontti on hyvä, helposti luettava niin se riittää :) banneri on hieno ja yksinkertainen . Kiva blogi, yksi lemppari blogini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tommonen kirjotustyyli ois kyllä tosi ärsyttävää!

   Poista
  2. apua tonha ymmärs silti vaikka toi oliki noi sekava toi esimerkki:D

   Poista
 52. Mun mielestä tää postaus on jotenkin jo turhan asiallisen kuuloinen. En sitten tiedä, mutta itse en jaksa välittää kirjoitusvirheistä tai mistään sen kummoisemmin. Mä vedän ainakin lauseet pelkällä yhdellä kirjoituksella ja jätän siihen. Kirjoitusvirheitä tapahtuu kaikille, eikä sen pitäis kenenkään persettä kutittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kirjoittaa nyt enemmän kirjakielellä, mitä puhekielellä. Niin johtu varmaan siitä:)

   Poista
 53. on kyllä upee toi studiokuva! jotenki taianomainen tunnelma siinä, tulee joku kalevala mieleen :D

  VastaaPoista
 54. kun mä luen nii jos on jotai kirjotettu vääri niimää en es huomaa sitä :DD mut ainot joka jäi mieleen nii oli toi iha eka sana otsikossa toi seka laista :D:D yhdyssana:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se otsikko oli tarkoituksella kirjotettu väärin:D

   Poista
  2. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D:DD

   Poista
 55. Onko teillä tulossa kisoja lähiaikoina? Ja olisi kiva jos tekisitte videopostauksen mitä otatte mukaan ja miten laitatte kamat autoon. Ja tietysti myös kisoista videota! (:

  VastaaPoista
 56. Sahausta en ole minäkään kyllä koskaan nähnyt :D Tosi kiva postaus ja hienoa että panostat oikeinkirjoitukseen, niin tekstejä on mukavampi lukea :)

  VastaaPoista
 57. Voitteko tehä joskus Pinjan kaa jonkin laisen tallielokuvan?

  VastaaPoista
 58. en tajua kuka jaksaa noihin kielioppiasioihin takertua ja niitä oikein tekstistä etsiä! kyllä sitten jos niin häiritsee niin kannattaa lopettaa kokonaan netissä lukemisen, kai ne samat henkilöt jossai facebookissaki menee fiksuina pätemään kaikille:DD ei kyllä löydy mistään sellasta blogia jossa ei olis kirjoitusvirheitä, ihan naurettavaa, se on vaa ku jostai täytyy aina keksiä jotain valitettavaa..
  En ole itse huomannut sahausta, sekin on sellanen yleinen juttu mitä ne tietyt ihmiset tuijottaa, että vähänki jos käsi liikkuu niin "SÄ SAHAAT" :D hohhoijaa.

  VastaaPoista
 59. heei, tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kyselisin miten Gimppiin saa lisättyä fontteja esim. dafontista (dafont.com) tai jostain mistä itse lisäät? Mulla on se ongelma.. Jos tää asia ratkeis, nii sit kohentuis blogin ulkoasukin. :) Kiitos jos joku vastaa!

  VastaaPoista
 60. Itse en huomaa kirjoitusvirheitä :) Koska tulee muuten joulukalenterin poistetut kohtaukset?

  VastaaPoista
 61. Onko Pinja tossa posekuvassa?

  VastaaPoista
 62. En ole edes huomannut että sahaat!!:D Kiva postaus;)

  VastaaPoista
 63. Tosi kiva postaua,mukavan pitkä :D

  VastaaPoista
 64. sitä kättä ei tarvitse liikuttaa kun haluaa hepan muotoon. pidä nyrkit auki (= käsi oikeasti rentona) ja avaa ja sulje niitä. enempää ei tarvitse.
  ja voitto voisi olla paljon ryhdikkäämmässä muodossa, nyt se vähän tuppaa painamaan kädelle ja menemään pitkänä ja velttona. se ei keskity tekemiseensä, se kokoajan kompuroi puomeillakin.
  ja pinja voisi hakea sitä muotoa ja teettää hevoselle työtä eikä antaa sen mennä pää miten huvittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ano! Tulehan neuvomaan! Eiköhän ne niissä valmennuksissa käy sen takia että oppii. Ei tarvi sulta varmaan neuvoja(:

   Poista
  2. se valmentaja ei taida näköjään huomata näitä virheitä.

   Poista
  3. tervetuloo meille valmentaa ku oot näköjää paljo pätevämpi mitä ammattiin opiskellut ihminen ja sitä monta vuotta työkseen tekevä:)

   Poista
  4. Mun mielest aika hauska et otatte nokkiinne neuvoista?? Ei aina valmentajatkaan kaikkea huomaa, monta katsojaa parempi kuin yksi.

   -Krista

   Poista
  5. Krista puhuu täyttä asiaa! Lisäksi itse olen käynyt ei-näillä-tavallisilla-tunneilla ja huomaan paljon pahoja ratsastusvirheitä.

   Poista
  6. Mutta mistä minä voin tietää kuka minun virheitäni täällä korjailee? Hän voi korjata ihan vääriä aisioita, mitä jos Voiton ei pidä kulkea vielä niin ryhdikkääksi kun on tarkoitys saada kulkemaan se vähän pitempänä. Juurihan se palasi sainulta. Mitä jos Voitto ei koskaan ole osannut ravipuomeja kunnolla? Mitä jos olitkin ihan oikeassa, mutta voit yhtä hyvin olla väärässä?

   Saan blogiini paljon neuvoja miten minun pitäisi ratsaa ja tehdä, me ollaan palkattu sitä varmen valmentajat. Jos kuuntelisin teidän kaikkien neuvot, menisin ihan sekaisin. Tehdään ja korjataan asiat niinkun valmentajan kanssa parhaaksi nähdään. Minulla on kolme valmentajaa, jotka varmasti huomaavat eri asioita. Siitäkään ei siis huolta:)

   Poista
  7. sori kirjotusvirheet kun puhelimella huonosti näppäilin:)

   Poista
 65. Vitsit kun haluisin tutustua suhun!!:) oon seurannu blogi pitkään ja vaikutat hauskalta ja tosi persoonalliselta jos asuisin vähänkään lähempänä tutustuisin suhun heti!! Asun itse pirkkalassa ja oon sun ikänen:) ois mahtavaa keskustella sunkaa hepoista ja kaikesta ! Itselläni on 10 vuotias new foresti;) mut toivottavasti pääsette pian taas kunnolla hyppimään;)

  VastaaPoista
 66. En löydä kyllä kirjotus virehitä sulta ja mitäs ne pikku virheet haittaa :)

  VastaaPoista
 67. Luin ''pummi valmennus'' : DDD

  VastaaPoista
 68. Voivitsi toi studiokuva!! Ihan mahtihieno!

  VastaaPoista
 69. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Tiia, haluisin kysyy sulta yhtä asiaa kun tiedät niin paljon tästä bloggaamisesta. Niin että jos joku tekisi minulle bannerin niin miten saan sen omaan blogiini ja minne se tekijä sen lähettää ? Toivottavasti vastaat nopeasti ! ( kuka tahansa voi vastata )

  VastaaPoista
 71. En halua kuulostaa nipolta mutta pyysit sanomaan jos näkee kirjoitusvirheitä... Tekstissä en huomannut kuin ehkä yhden mutta senkin unohdin jo, mutta kun tuossa on tuo "Luen ihan kaikki kommentit, mutta valitettavasti joskus jää vastaamatta..." niin siinä on ne jossen ja jossette :D
  Postauksissa sulla oli ennen ainakin jonkun verran yhdys sana virheitä, mutta ei kyllä enää ainakaan minun silmillä.
  Tosi kiva blogi sulla, tuossa bannerissa kyllä vähän häiritsee kun kaikki on estekuvia eikä yhtään koulukuvaa, mutta hieno se on silti! :)

  VastaaPoista
 72. haluun mainostaa blogii :D

  www.saikunjaroninblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 73. fontti on häiritsevän iso:(

  VastaaPoista
 74. tulin nyt tähän postaukseen kyselemään tosta gimpillä tehdystä bannerista, kun et näin ollen tonne lähes vuoden vanhaa postauksee enää vastaile eli ku tota bannerii tallentaa nii miten sen nimen saa png loppuseksi ? Ku siinä on joku toinen lopussa (xcf) kun sen muuttaa png nii se ei tallenna bannerii.. Kiva jos vastaisit pian (:!

  VastaaPoista
 75. pistät sieltä vasemmasta yläkulmasta sen jutun auki ja klikkaat sieltä Vie muodossa-->sitten kirjotat siihen minkä muodon haluut , mulla blogissa ottaa vaan JPEG

  VastaaPoista
 76. Miten saa noi tonne bannerin alle ne etusivu ja minä ja muut?
  Oli muuten tosi kiva postaus.=)

  VastaaPoista
 77. Kiva postaus :) ja aika monet näköjään innostu tosta kielioppijutusta :D

  VastaaPoista
 78. Eka kappale oli todella huonoa kieltä. Pilkku tulee, kun sivulause alkaa. "en käsitä, saan äidinkielen kielioppikokeesta..." Sen pitäisi olla "en käsitä sitä, ETTÄ saan..." tai jollain muulla tavalla. Kertaa, miten sivulause alkaa.

  VastaaPoista
 79. mä en oo kiinnittänykkää huomiota sun kielioppii :D mutta ihana tuo kuva missä pinja on,kaunis :) ja ihana voiton karva tossa yhessä kuvassa :D

  VastaaPoista
 80. Hah :D Ei se rumannäkönen ole jos sen tekee hienosti ;)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.