5.5 Kimmon kisat

tiistai 7. toukokuuta 2013Moni onkin jo varmasti lukenut facebookista, instagramista tai katsonut kisavideopostauksen ja tietää siis miten meillä meni kisat. Nyt kumminkin vähän tarkempaa selostusta kisoista. Videopostauksessa selviää miten kisapäivän muut tapahtumat menivät, joten en nyt kerro juuri muusta kun verakasta,itse radoista ja filliksestä tietysti kera kuvien ja videon.

80cm verkka oli ulkona, sillä sää oli hyvä eikä edes satanut. Verkkakenttä oli vähän pehmeä, mutta pahimpiin löllö kohtiin oli laitettu purua. Ehdin ravailla vähän aikaa toiseen suuntaan kun verkkasuunta jo vaihdettiin. Ravailin ja laukkailin toiseen suuntaan ja kun suuntaa ei oltu vielä vaihdettu hyppäsin myös samaan suuntaan. Pari hyppyä kavaletille, sitten pikku pystylle ja vikana kerran okserille. Kohta oli jo mun startin vuoro, joten kysyin voisivatko vaihtaa suunnan, jotta ehtisin hypätä vielä toiseen suuntaan. No kaksi verkkavastaavaa sanoi, että aikaa on vielä 5minuuttia tähän suuntaan. Lähdettyäni kävelemään kenttää ympäri, ne kumminkin ilmoittivat verkkasuunnan vaihtuvan ja ehdin ottaa onneksi muutaman hypyn toiseenkiin suuntaan.


 

 yllä olevaa c Venla
Ekassa luokassa arvostelu oli siis A.2.0 ja korkeus 80cm. Tarkoituksena saada hyvä ja nopeahko nolla. Sai ottaa halutessaan ennen suoritusta yhden verkkahypyn ekalle okserille, koska verryttely oli ulkona ja kisat maneesissa. Siihen sattui askel hyvin, vähän ehkä kaukaa ja lähdinkin luottavaisin mielin radalle.Ykköselle, jonka olin siis jo kerran hypännyt, tulin melko pohjaan. Voitto oli kumminkin menossa itse hyvin eteen ja hoiti homman kotiin. Käännökset onnistuivat sillä tavalla kun olin suunitellutkin ja paikat osuivat suhteellisen hyvin kohdalleen. Keltaiselta pystyltä, johon olin tullut vähän pohjaan oli melko pitkä linja vesimatolle. Mietin jo rataan tutustumisessa, että tuossa välissä ehdinkin hyvin säätää "eteen eikun taakse, sittenkin eteen" ja niinhän siinä kävi. Voitto oli jälleen super heppa ja hyppäsi esteen vaikka minä yritinkin kaikin tavoin pilata koko homman. Loppu rata menikin hyvin ja sieltähän irtosi lopulta viides sija! Jes! Parempaa kauden alotusta ei olisi voinut ollakkaan.
"Siis kaikki tsektkaa mä sain ruusukkeen!!" cVenla

Ysikymppiin lähdettiin sitten hyvin mielin, kun eka luokka oli mennyt niin hyvin. Arvosteluna tässä oli 367.1(A2/A2), joka siis tarkoittaa sitä että ensin ratsastetaan ns. perusrata joka oli tässä tapauksessa 8 esteelle asti. Jos ei ole tullut yhtään virhepisteitä jatketaan siitä suoraan ns. uusintaan jossa sitten aika ja virhepisteet ratkaisee. 

Verkasta jäi vähän huono maku, onneksi alla oli jo yksi onnistunut luokka. Sää oli taas huonontunut, satoi ja verkka oli melko pehmeä. Pelotti jopa vähän hypätä, kun Voitto ei mikään maailman varmajalkaisin hevonen ole. Lisäksi en verkannut kuin yhteen suuntaan. Menin verkkaan heti kun sain ja lähdin sieltä pois niin myöhään kuin mahdollista ja välissä ei vaihdettu kertaakaan suuntaa... 


Ennen varsinaista rataa sai taas ottaa verkkahypyn ykköselle, joka oli sama kuin viimekin luokassa. Sitten vain radalle, joka sujuikin paljon paremmin kuin 80cm rata! Sama keltanen pysty - vesimatto linjakin sujui ilman minun sähellystä. Voitto oli super ja minä en pilannut meidän rataa. Uusinnassa tippu kumminkin jalustin, onneksi pysyin selässä ja paikat oli ok, mutta ohjat valahtivat ja roikuin hypyissä vähän suussa. Sijoitusta ei tullut, mutta se ei haittaa kun rata oli muuten niin onnistunut! 
c Venla
c Venla

Voitto oli oikeasti super ja jäi niiin hyvä fiilis kisoista. Että ensi lauantaina sitten Sorsasaloon 90cm ja 100cm. Vähän jännittää kun 90cm on tyyliarvostelu, mun istunta ja ratkasut on usein kisoissa vähän sinnepäin.. ja 100cm ei ole vielä sellaista rutiinia. Mutta sen näkee sitten!

Kiitos kaikille minua Hööksin kisassa äänestäneille! Facebookissa jo ilmottelin, että kunhan päästään shoppailemaan Hööksiin niin ostetaan äänestäneillekkin joku kiva palkinto arvottavaksi:)!

74 kommenttia

 1. Muakin vähän ärsytti, kun ehdin verkassa ottaa vaan pari hyppyä toiseen suuntaan, kun vaihtoivat niin harvoin suuntaa siellä kentällä..

  Mutta kivasti menitte, mitä ehdin kattoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojep:) Sullakin oli menny tosi hyvin, mitä tuloksia kattelin!

   Poista
  2. Pakko kommentoida sen verran, että verkkavalvojille voi ja pitää sanoa, että olet verkannut jo pitkään, eikä suuntaa ole kertaakaan vaihdettu. Rohkeasti, mutta ystävällisesti :-)

   Poista
  3. Juu ekalla kerralla sanoinkin:)

   Poista
 2. Hei onnee tosta viidennestä sijasta :) Voitto hyppäs kyl ainaki ton pätkän mukaan tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Itse en voinut äännestää kun se hyppäsi aina johonkin ihmeelliselle sivulle jossai ei edes ollut mitään äännesty juttua vaan olisi pitänyt itse suunnitella sellainen asu? O.o ja aika paha vaikka hevonen meinaa tyssätä esteelle niin siltikin katse eteen ja ohjat tuntumalla,sinulla kummatkin oli jossai muualla! ;) Onnea kuitenkin vielä,hienosti menette! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, muilla meni kyllä oikeelle sivulle:/ Kiitti:)

   Poista
 4. Kiva postaus!;)
  Jaa Voitto poika teki hyvää työtä sinun (tiian:D) kanssa!:)) <33
  T. Hanne Pitkänen:D

  VastaaPoista
 5. Näin sut kun olin yläkouluun tutustumassa. Teillä oli joku patukkaoperaatio menossa:D

  VastaaPoista
 6. Hyvä te!Sit Sorsalossa samaa tyylii mut eka sija!Toivottavast meette tässä vuodessa 110 rataa...:)

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus. Hyviä kuvia on Venla ottanu ja ne muutki on tosi hyvii. Hyvin teillä meni radat ja harmi kun ette sijoittunu tos tokas radas.

  VastaaPoista
 8. ai voitikko sen hööksin kisahomman? :o

  VastaaPoista
 9. Mää oon jo niin tottunut siihen, että hypyt otetaan vain toiseen suuntaan.. Olisihan se kiva päästä hyppäämään toiseenkin suuntaan, muttei monissakaan paikoissa ole edes verryttelyvalvojaa, ei edes kansallisissa.. Onneksi joissakin paikoissa verkka on jaettu kahteen osaan, niin pääsee hyppäämään toiseenkin suuntaan! :) tsemppiä seuraaviin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ennoo vielä koskaan törmänny tollaseen:/ Kiitos!

   Poista
 10. Kivat radat :) tosta verkkahommasta sen verran, että ainakin yleensä kun asiallisesti verryttelyvalvojalta kysyy että voitasko vaihtaa suuntaa ku oon just menossa radalle niin suuntaa vaihdetaan. :)

  VastaaPoista
 11. Kiva rata ainakin minusta:) Irtosko sulta jalustin kohassa 1.18?
  RATSASTAT VOITOLLA TOSI HYVIN:D.
  KIVA POSTAUS MUUTENKIN!

  VastaaPoista
 12. sUL ON NIINloitava meno et tarviit aurinkolast:D

  VastaaPoista
 13. Montako kameraa teille on? Mitä kameroita?

  VastaaPoista
 14. Montako kameraa teille on? Mitä kameroita?

  VastaaPoista
 15. Tää oli kiva ku kerroit radoista vähän tarkemmin videon lisäks :) mullekki kerran kävi silleen että sillon kun vielä ratsastin ratsastuskoulussa, sain kisoihin ponin jolla en ollu koskaan mennyt ja kaikki sanoivat (myös opettajat) että se on tosi kuuma ja verkassakin pääsin hyppäämään vaan yhteen suuntaan!:/

  VastaaPoista
 16. Hyvin teillä meni ja onnea 5. sijasta 80 cm luokasta. Menihän siinä 90 cm luokassakin hyvin :) Voitto on tosi ihana. :)

  VastaaPoista
 17. mukavaa, kun noita tyyliarvosteluja on nykyään enemmän. ota se kokemuksena, ratsastat niin hyvin ja keskittyneesti kuin osaat ja saat siitä palautetta, mikä meni hyvin ja mikä huonosti :) siitä on sitten hyvä lähteä kehittymään, kun vieras silmä saattaa huomata jonkun puutteen/vahvuuden, mitä omat valmentajat eivät huomaa. :) suosittelen myös pyörähtämistä kouluaitojen sisäpuolella, edes harjoituskisoissa. sinun perusratsastus vaikuttaa kehittyneen ja saisit sieltäkin palautetta ja inspiraatiota harjoitteluun :) onnea ja stemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep innolla (ja kauhulla) odottelen mitä tuomari sanoo:)! Kiitos!

   Poista
 18. mun kaveri oli samoissa kisoissa :p

  VastaaPoista
 19. Miten voin saada blogilleni Sponsorin? Ja maksaako se jtn?

  VastaaPoista
 20. ootko vaan 164cm pitkä? :-D jotenki oon aina luullu et oot pidempi, about vähä alle 170cm, mut et sä mikään kauheen lyhyt oo :--D

  VastaaPoista
 21. miks oot poistanu se yhe kommetin josta tuli kauhee sota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en poista koskaan kommentteja, joten valaisisitko vähän mistä kommasya kyse?

   Poista
 22. hei ihan vinkkinä jos voin sanoa niin kannattaa hypätä paljon ilman satulaa. senkun handlaa niin ei haittaa pudonneet jalustimet tippakaan :) (tämän sanon siksi etten ole ainakaan pahemmin lukeut sulta postauksia missä hyppäisit ilman satulaa, tästä syystä oletan ettet sitä pahemmin harrasta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kyllä sitä mieltä, että ilman satulaa hyppääminen on pelkkää "leikkimistä", vaikka tasapainohan siinä kyllä paranee. Hevonen on paljon vaikeampi hallita ilman satulaa, ja jos vielä on kunnon kilpahevonen, joka saattaa kuumua, niin en kyllä suosittelisi pikkukavalettaja korkeampaa ilman satulaa hyppäämiseen. Tulee pian ruumiita ;))

   Poista
  2. Olen samaa mieltä kanssasi..

   Poista
  3. hevonen on kyllä paljon helpompi hallita ilman satulaa..

   Poista
  4. Usein valmentajat teettävät hyppäämistä ilman jalustimia, huomattavasti järkevämpi vaihtoehto ;)

   Poista
  5. Jos kisoissa irtoo jalustin, niin joo ei se maailmaa kaada mutta saattaa häiritä hevosta hypyissä kun hakkaa kylkeen. Siks ei pitäis ihan 'huvikseen' antaa jalustinten otta jos tipahtaa, vaan yrittää pyöritellä jalkaa ja saada sen takas. Tää siis tolle anonyymille (:

   Poista
  6. Me hypitäänkin pari kertaa vuodessa aluevalmennuksissa ilman jalustimia ja silloin olen saanut paljon kehuja miten hyvin menee, tolla tavalla kun yhtäkkiä irtoo jalkkari niin eri asia:)

   Poista
 23. minkä merkkinen kisatakki sulla on?
  ja hyvin menitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pikeurin takki:) Kiitti

   Poista
  2. Mikä malli? Oon katellu uutta kisatakkii, haluisin lyhyen ja vähän ihonmyötäisen takin, toi sun takki näyttää kivan näköseltä ainakin noissa kuvissa.

   Poista
 24. Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.
  I'm attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Also visit my site Reparatii Iasi

  VastaaPoista
 25. Tosi kiva postaus!:)
  Ootko jo miettiny mitä aijot ostaa tuolla Hööksin lahjakortilla?:)

  VastaaPoista
 26. Olis kiva jos tekisit joskus postauksen sinun ''ratsastussanastosta'' :D kun on sellaisia lukioitakin jotka eivät niin tiedä sanastoa :) mulla ainaki on joskus menny vähän ohi teksteissä mistä on kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeeko jotkut lukiotkin blogia? :O

   Poista
  2. lukioitakin = lukijoitakin :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Voi herranjumala senthään sinua! ;D Oos sulla vähän tylsä elämä ko pittää tulla toisten kommentteja korjaileen. Antheeksi nyt syvästi jos kirjotan ihan omalla murtteellani :)

   Poista
  6. Kirjoitus/taivutusvirhe ei ole murretta, mihinkään murteeseen ei virallisesti kuulu tuollaiset kirjoitusvirheet. Kun jätät siitä sen j:n pois, niin sanan merkitys muuttuu, oli murretta tai ei. Tuo on yleisimpiä virheitä mitä ihmiset tekee, eikä kyllä selity millään murteella. Elämä ei ole tylsä, mutta kirjoitusvirheet kyllä ärsyttää.

   Poista
  7. Hohhoijjaa, hae sie hoitoa tuohon sinun varsin turhan päivässeen ärsytykseen :)

   Poista
  8. Hae sinä apua surkeaan kirjoitukseesi. ;)

   Poista
  9. No tämän kommentin ei ollutkaan tarkoitus miellyttää sinua, vaan ihan minun tietääkseni tiialle tämän laitoin..

   Poista
 27. Hienosti hyppäsit! Ootte loistava pari Voiton kaa! <3

  VastaaPoista
 28. Mun ratsastusope oli samoissa kisoissa. Se oli vaan 100-110cm. luokassa:)

  VastaaPoista
 29. Hyvin hyppäät nätti hevonen :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.