Tarkempaa pohdintaa kisoista

maanantai 13. toukokuuta 2013

Moi! Moni on varmaan facebookin ja videopostauksen kautta melko kartalla miten meillä kisat meni. Nyt kumminkin saatte vähän tarkempaa selostusta.

Pinja oli siis yötä Vekillä ja Lokilla, joten laiteltiin äidin kanssa kahdestaan hepat kuntoon. Vähän meinasi iskeä paniikki, kun istuttiin aamupalla ja tajusin että hei kisat alkaa 20minuutin päästä. Ihan outoa mennä vähän myöhäsempiä luokkia kun ei ollakkaan ihan ekoina kisapaikalla. Kisat siis alkoivat yhdeksältä, mutta mun luokka vasta kahdentoista jälkeen. Oikeasti siis ei ollut mikään kiire.

Kaksi ylempää kuvaa c Vekki S.

Rosa olikin sitten jo kisapaikalla kun sinne tultiin, ehdittiin siinä kierrellä myyntikojussa, katsella ratoja ja vaihdella kuulumisia. Hepat olivat tässä vaiheessa vielä kopissa. Kävelin 90cm radan sitten Rosan kanssa. Oikeastaan radassa ei ollut mitään ihmeellistä, ohjeeksi sain olla miettimättä sitä tyyliarvostelua ja ratsataa ihan normaalisti.

Siitä sitten pikkuhiljaa pari rataa katsottuamme lähdettiin laittamaan Voittoa kuntoon, jonka jälkeen kävelemään. Jouduttiinkin kävelemään melko kauan, ennen kuin oli järkeä alkaa verkkaamaan. Verkkailin aluksi "sileen" verkkakentällä, jossa ei siis ollut esteitä ja joka oli tosi märkä. Voitto ei oikein olisi halunnut liikkua reippaasti ja pyöreästi siinä, mutta lopulta sain sen ihan kivaksi. Ravailun jälkeen siirryttiin sitten varsinaiselle verkka kentälle, jossa otin laukat ja Rosan ohjeiden mukaan hyppyjä. Ekoilla kerroilla tulin kolme kertaa putkeen tosi pohjaan pystylle, mutta muuten paikat osuikin hyvin.


Kaksi ylempää kvaa c Vekki S.


c Venla R.
Pieni radan kertaus omaa vuoroa odotellessa ja sitten radalle. Voitto oli melko vahva edestä jo heti alkuun, olin kumminkin odottanut sitä joten en juuri hämmentynyt sen vahvuudesta. Rata alkoi hyvin ja paikat osui kohilleen, pientä epäröintiä musta-kelta-valkeelle pystylle, joka hypättiin sarjan väliin. Pohkeet vähän kiinni ja yli mentiin hyvin. Sarjan jälkeen tuli melko pitkä matka perusradan viimeiselle esteelle ja ehdin miettiä siinä välissä vaikka mitä. "Jes yksi este enään niin päästään toiseen vaiheeseen" Ja sitten töks. Kielto. Eikun uudestaan vaan ja toisella kerralla yli. Mutta toiseen vaiheeseen, jossa olisi se tyyliarvostelu ollut ei päästy. Olisin niin halunnut kuulla minkälaista avostelua olisin saanut!Olin itse ja kaikki muutkin olivat tyytyväisiä rataan, Rosa sanoikin, että paras rata tähän mennessä siihen kieltoon asti. Näillä fiiliksillä oli hyvä jatkaa sitten 100cm.
c Venla R.
c Vekki S.
Kaksi ylempää c Wilma S.

Vekki, Lokki, äiti ja Pinja veivät hepat "varikolle" kävelytyksen jälkeen. Voitto sai vähän huilia, Pinja harjaili sen jalat ja siisti muutenkin. Sillä välin minä ja Rosa käveltiin metrin rata. Siinä arvostelu oli A.2.0, joka onkin suosikki arvosteluni. Esteitä on juuri sen verran, että ne muistaa. Tässäkään radassa ei ollut mitään ihmeellistä, Rosa suunitteli pari vähän lyhyempää tietä ja osan niistä sainkin toteutettua.


Kaksi ylmepää c Venla R.

Verkkailin Voittoa nyt vähän vähemmän kun sillä oli kumminkin yksi luokka alla. Verkka meni kaikkien hyppyjen osalta hyvin ja fiilis tulevaa rataa varten senkuin kasvoi. Voitto oli nyt paljon villimmin lähestymässä ykköstä ja jouduinkin pitämään sitä melko paljon. Ykköselle tuli vähän pohjaan kuvista päätellen, en itse oikein muista ja Pinja unohti videoida ykkös esteen. Sitten kiersin vähän lyhyempää reitti, jossa piti muistaa hyvin ulkoavut, ettei heppa luista ulkoa ohi. Seuraavat hypyt menivätkin hyvin. Sarjalle lähti vähän villisti ja välissä olisi voinut ottaa vähän enemmänkin kiinni, mutten ehtinyt. Sarjan jälkeen mun oli tarkoitus kääntää ennen punaita estettä, mutta hypyt sarjalla olivat sen verran isoja ja keskittyminen oli sarjasta selviämisessä, joten se unohtui. Sitten lähestyminen esteelle, jolle tuli viime luokassa kielto. Ajoin kuulemma vähän liikaa, mutta yli päästiin. Sen jälkeen pari pidätettä, jotta mahdutaan kuudella laukalla 23m väli. 


c Venla R.

c Wilma S.

Kaksi ylempää c Miia R.

Voitto oli super ja minä ratsastin! Jes, tosi hyvä rata, eikä tuntunut yhtään isolle. Tää oli nyt mun kolmas metri, taino oikeastaan toinen. Koska Tahkollahan se luokka oli 105cm, se meni siis hyvin jos kaikki eivät muista. Mutta eka metri, jonka hyppäsin vielä täällä samassa paikassa päätyi mun tippumiseen kolmannella esteellä. Eteen päin ollaan siis menty ja nyt varmaan siirrytään sitten pysyvämmin 90cm ja 100cm luokkiin!

 
Voitto oli puraissut mua juuri sormeen joten siksi ilme:D


kaksi ylempää c Venla

78 kommenttia

 1. eKa en haluu tikkaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nona XDD Ja ei pahalla, mutta Anonyymi et varmasti lukenut postausta ennen kuin kommentoit :DD

   Poista
  2. Haha, nauratti tuo Nonan kommentti :D Ja samaa mieltä, tuskin nuo "Eka!" kommentoijat edes lukevat postauksia kun on eka pakko päästä kommentoimaan, että oli eka x)

   Poista
  3. Niinpä! :D Koska tuota postausta ei voi lukea minuutissa, sillä itse luin postauksen kun oli ollut täällä 1 minuutin ja tuo kommentti jo oli täällä :DD Ethää :DDD

   Poista
 2. Mukava postaus!! Olet taitava hyppäämään esteitä ;)

  VastaaPoista
 3. Upeita hyppyjä! :D Hyvin meni ((;

  VastaaPoista
 4. Oot hyvä ratsastaa:) Kiva postaus♥

  VastaaPoista
 5. Onnistuneita kuvia:) Ihana Voitto ja tietysti myös sinä:)

  VastaaPoista
 6. Toi on hyvä kuva ku Vode oli purassu sua, repesin ilmeelle :D Mut hyvin teil meni! Hyvinhän Vode hyppii. Miks muuten et käy kouluradoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vote* joo oli ihan pakko :D

   Poista
  2. Voihan se Vodekin olla ;D

   Poista
  3. Ei huvita itseä koulun kisaaminen ja oon päättäny viime kisojen jälkeen, että kouluahan en muuten enään kisa..:D

   Poista
 7. hyvä postaus & hyvi meeettte ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muuten mikä Voiton kengän koko on tuli ihaaa jostai?XD

   Poista
  2. kiitos:) ei mull oo mitää hajuu..:D

   Poista
 8. heität hypyissä vähä ohjat, muuten hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkottaako tää sitä että ei anna vai että antaa.Riippuu aika paljon hevosestakin miten tarkii,jotkut tarvitsee tuntuman hypyissä ja joillekkin tarvitsee myödätä reilusti! :)

   Poista
  2. ja on se parempi kuin kiskoa kaikin voimin hevosta suusta...

   Poista
  3. mut alastulos nyppäsee suusta jos ohjat roikkuu liitovaihteessa, useimmiten´.

   Poista
 9. Eikse kuulu myödätä ku on hypyssä? :D Ei ainakaan mun mielestä ole ohjien heittämistä, mutta kaikillahan on omat mielipiteet.
  Ei muuten.
  Vote on kyllä ihana, samoin sinä Tiia ja Lilli ja Pinja kans! =)
  Siis kumman merkkinen satula sulla nyt oli, ku yhessä postauksessa oli se, missä olit valkassa mennyt kahdella satulalla, niin kumman oot sitten ottanut? (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiialla oli prestige ja stubben ni minun käsityksen mukaa tiia otti prestigen :)

   Poista
  2. Myötään joissakin kuvissa tosiaan vähän liikaa ja joissakin vähän liian vähän. Kiitos:) Ja ostettiin se prestige

   Poista
 10. Kiva postaus!:) Tosi hienosti Voitto hyppää ja sinä ratsastat hienosti!:)

  VastaaPoista
 11. Miten Vote puriaisi sinua?

  VastaaPoista
 12. 100 cm näytti menevän hyvin!

  VastaaPoista
 13. Hienolta näyttää teidän meno:)

  VastaaPoista
 14. Meette ihan älyttömän hyvin ja metri näyttää ihan älyttömän pienelle teillä!

  VastaaPoista
 15. ihan olette varikolla olleet, ettekä "varikolla". :)

  VastaaPoista
 16. Hahhaa,näin teidät, juu hienoo mut kuiki:D Näitte mun radankin siinä 85cm
  kun siitä on kuva siellä bon bon galleriassa:D Jos muistatte sen Iida Hilden - Simply Different??;) mut kuitenkin:
  http://iidaponit.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Anteeks ku en tullu.. Piti siivota. Mut mites Iida sun kisat meni?

   Poista
 17. Eiks kisapaikalla pitäisi aina olla suitset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin se maailmaa kaataa, jos kisojen jälkeen taluttaa hevosen ilman suitsia traileriin;D

   Poista
  2. Säännöt on tehty rikottaviksi, eiku! Ja oli meillä paitsi lastatessa!

   Poista
 18. Kiva postaus oli :)
  Muuten Tiia, helppaisitko vähän bloggerin kanssa? Miksi videoni eivät näy tabletillamme, mutta koneella näkyvät? Ja miten saan videon suureksi niinkuin sulla? :) kiitos jos autat!
  - Lina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon tablet juttuun apu: tabletti on mobiililaite ja jos videon on laittanut sillai että sotä ei näy mobiililaitteilla(:

   Poista
  2. Mutta miten sen saa silleen asetettua, että se näkyy mobiililaitteissa? :)

   Poista
  3. Ei sitä saa asetettua mistään:/

   Poista
 19. Todella kiva postaus ja onneksi olkoon!;) Hyviä jatkoja teille tuleville kisaradoille.

  Sellaista mietin että olisi kiva jos teet videon missä kerrot/näytät miten Movie Maker:ia/jotain muuta ilmaista elokuvatyökalua käytetään ja miten itse sillä teet aina videoita.:)

  VastaaPoista
 20. onks teil melkee koskaa tullu pudotuksia ku näyttää nii hurjalta oi voiton mahavara:D kauanko oot ratsastanu?:)

  VastaaPoista
 21. Hei mikä satulahuopa Voitolla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää lamicellin huovalta :) sori ku vastasin tiian puolesta ja korjatkaa jos oon väärässä :)

   Poista
 22. Kiva postaus! ja onnee viel!<3 ++ hyviä kuvia;)

  VastaaPoista
 23. Sopivasti tekstiä ja kuvia!Yleens vaik on vaa tekstiä silti jaksan lukee sun tekstejä;)

  VastaaPoista
 24. Mikä toi keksi juttu on ? ;D kertokaa jooko? :D

  VastaaPoista
 25. Kivoja kuvia! Ootte kyl Voiton kaa ihania, oli pakko sanoo!

  VastaaPoista
 26. hei pakko kysyy että miksi talutat hevosta ilman hanskoja? Se on turvallisuusriski, jos hevonen lähtee kiskomaan. En tarkoita tätä mitenkään pahalla, tuli vain mieleen kun katsoin viimeistä kuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennoo koskaan taluttanu heppoja hanskoilla:D

   Poista
  2. ei se nyt niin turvallisuusriski oo :D OK ymmärrän jos ratsikouluissa opetetaan niin, mutta mä oon elävä esimerkki siitä että jopa 3v oria, joka pelkää kaikkee, on säpsy ja muutenki arvaamaton (+ TOSI orimainen) voi taluttaa ilman hanskoja ukkosella, huom. mulla on vielä kädet :D

   Poista
 27. Vitsi! ihania noi kuvat,,miten hyppy kuvat on saatu onnistumaan noin yvin?
  Paitsi etä sä noit kuvii ottanu,mut HIIIENOJA ONNNN<33333 /Ellurii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hyvä kamera, hyvä kuvaaja ja sopivat asetukset!

   Poista
 28. Ratsastaako Vekki tai Lokki?

  VastaaPoista
 29. voisiksä antaa niitten sun koulukavereiden blogi osotteet. (: toinen oli joku sara . Ku siin yhessö my day'ssa sä sanoit er sara ja --- kuvaa kans my day:ta. Ja niillä oli kamerat kädessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://not-perfectlife.blogspot.fi/
   http://dontwalkawayjanita.blogspot.fi/
   http://www.ismilebecauseyousmile.blogspot.fi/
   http://mistakesbyveera.blogspot.fi/

   Poista
 30. Hyvä timppaa! Mul on just nyt 2tikkiä otsassa koulussa sattu haaveri:( Ja huomennä pitäis mennä viel kouluun:(

  VastaaPoista
 31. Mitkäs on seuraavat kisat ???:)

  VastaaPoista
 32. Ootko koskaan ollu Voiton kaa koulukisoissa? Haluasitko?
  (jos oot ollu kisoissa löytyykö siitä postausta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu ja niistä on postausta tuosta hausta:)

   Poista
 33. Mitä noi a.2.0 ja nää muut tarkottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A2.0 on perusrata ilman uusintaa, eli nopein nolla voittaa
   367.1. (A2/tyyliarvostelu) on että ensin perusrata, josta nollat jatkaa suoraan uusintaan jossa arvostellaan ratsukon yhteistyö, ratsastajan istunta jne.

   NE on siis arvosteluja :)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.