estevalmennus + 4000!!

perjantai 10. toukokuuta 2013


Ohhoh! Nyt on 4000 lukijan raja ylitetty ja suunitteilla kaikkea kivaa, katsotaan millä aikataululla saan ne toteutettua ja minkälaisia postauksia tulette saamaan. Eilen lupasin kertoilla eilisestä estevalmennuksesta, joten tässä nyt tämä postaus.

Valmennus oli aamulla jo kymmeneltä, sillä iltapäiväksi oli luvattu kovaa sadetta. Mulla oli herätyskello soimassa puoli yhdeksältä, jonka jälkeen söin ja datailin hetken. Sitten pikapikaa ratsivaatteet päälle ja talliin. Harjailin Voiton valmiiksi, laittelin suojat ja sen jälkeen Rosa tulikin jo. Soviteltiin yhdessä satulat. Ekana Prestigen penkki ja sen jälkeen Stubbeni, molemmat olivat kuulemma ihan hyviä joten menin molemmilla hetken valmennuksestakin. Itse tykkään edelleen istua enemmän siinä Prestigessä ja sillä alotinkin, hetken päästä vaihdettiin Stubbeni jolla oli tosi hankala mennä ja sanoinkin Pinjalle ratsastuksen jälkeen, että mulla on varmaan rakko pyllyssä kun se oli niin kova ja outo :D 


Sitten itse tunnin kulkuun. Ensin tultiin kentän keskellä pienellä kahdeksikolla innarivälisiä puomeja. Tämä meni oikeastaan melko hyvin, kunhan muistin vain vahtia laukkaa. Kun koottiin paljon niin Voitolla meinaa unohtua jalat ihan kokonaan ja laukka menee välillä jopa nelitahtiseksi, siksi pitää muistuttaa aina välillä varsinkin takajalkoja. Hommakin onnistuu paljon paremmin, jos laukka pyörii niin ei tule ravirikkoja kun kokoaa paljon.



Tämän jälkeen tultiin ns. kisaverkkana hyppyjä pystylle ja okserille. Melko monet lähestymiset tuli liian pohjaan, mutta sitten kun Rosa sanoi, että nyt vähän kauempaa niin sain korjattua joka kerta ponnistuspaikan kauemmaksi. Mutta miksi minä en alun alakaen hypyttänyt kauempaa/sopivasta paikasta, vaan annoin ajautua pohjaan? 

Verkan jälkeen sain hetken kävellä kun Pinja meni n. 80cm radan. Sen jälkeen esteet joita voi nostaa nostettiin 90cm ja minä menin saman radan. Muuten sujui ihan hyvin, tuolla sarja - okseri linjalla vain unohdin ratsastaa eikä ollut mitään askelta ja siksi ihan omasta mokasta johtunut kielto. Viimeisen kokonaisen radan tulin reilun 100cm korkuisena ja se sujuikin huomattavasti paremmin. Varsinaisten ratojen jälkeen tultiin vielä pikkunen uusinta, jossa käänneltiin vähän tiukemmin. Sekin sujui hyvin ja Voitto kääntyi super hyvin, joskus meiltä ei ois onnistunut tommonen sitten alkuunkaan. Nyt minun pitää kiinnittää paljon huomiota ohjan pituuteen, sekä sileällä että esteiden välilläkin.

Valmennuksen jälkeen laitettiin hepoille kylmät ja jätettiin ne syömään päiväheiniä talliin. Ulkona satoi kovasti ja Ellu tulisi kohta katsomaan satuloita. Ennen Ellun tuloa, lähdettiin kumminkin käymään pikaisesti Keskimäellä kun siellä tallikisat. Kuvista tuli melko kivoja vaikka sää oli tosi sateinen.



Ei ehditty kuvata koko kisoja, sillä Ellu (kouluvalmentajamme) tuli katsomaan myös ovatko satulat hyviä. Äiti oli tehnyt mokkapaloja ja keittänyt kahvia meille talliin, kun oltiin Ellun kanssa ne juotu niin otin Voiton käytävälle. Harjailtiin se Pinjan kanssa pikaisesti, jonka jälkeen kokeiltiin jälleen molemmat satulat ilman karvaa ja karvan kanssa. Voitolla on niin iso säkä, että sillä on melkein pakko kaikissa satuloissa pitää karvaa. Stubben oli hyvä ilman karvaa paitsi satula ahdisti vähän säkää, mutta karvan kanssa satula ei enään istunutkaan. Prestige taas istui ilman karvaa paitsi ahdisti säkää vähän sekä karvan kanssa, joten taidetaan nyt päätyä siihen.

Nyt rynnistän siivoamaan mun huonetta, jonka jälkeen lähdetään ratsastamaan ja kuvailemaan Pinjan kanssa. Illalla sitten ohjelmassa Voiton pesua ja muutenkin kisoihin pakkaamista, lisäksi käydään varmaan rakentamassa huomisia kisoja varten Sorsasalossa rataa.


98 kommenttia

  1. Onko tuo ylin kuva Voitosta? Silleen näyttää ja silleen ei... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on reverans BLR "reve" (:

      Poista
    2. ei oo reve :) se on La Godiva "prinsessa" :D

      Poista
    3. Mäki aattelin et ei oo. Kuvassa sirompi turpa mitä Votella ja Votella on semmosii jännii vaaleita läisköjä turvassa ja silmäkulmassa.

      Poista
  2. Joo minä myös :D tulin siihen tulokseen että ei oo voitto, mutta mistäs minä tiedän :D

    VastaaPoista
  3. Unohdit taas sanoo :(
    Mut ei toi kyl mun mielestä näytä yhtään Voitolta :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä mulla on oikeesti dementi :((((D(D(D
      Eise kyl näytäkkää:D

      Poista
    2. mitä tiian piti sanoo? :)

      Poista
  4. Teidän meno valmennuksessa näytti tosi hyvälle!
    Meillä on menossa erikoisesteprojekti tallilla, ja nyt on vuorossa maalaus. Kaupoissa olevat maalit ovat olleet todella kallin oloisia, mistä te ostitte maalit noihin erikoisesteisiin/ mitä maaleja ne olivat?

    Tsemppiä huomiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ollaan ostettu maalit K-raudata

      Kiitos sitä tarvitaan!

      Poista
  5. Sinulla on kyllä todella hieno esteheppa :D!

    VastaaPoista
  6. Vau! Hienosti meni ja minkä merkkinen toi turvaliivi on? Mistä oot ostanu? (:

    rasmusjarella.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Heeii voisitteo tehä taas vdeopostauksen kisoista kun ne on niin parhaita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes jes en malta oottaa!!kuvatkaa mahd paljon ja se oli kivaa vaihetlua kun kuvasitte vähän kopin luonakin videoo,ja se viime videopostaus kisosista oli ihan huippu! :)

      Poista
  8. Hienosti menitte valmennuksessaa.Tsemppiä huomisiin kisoihin! :)

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus ja hienosti meette ,voitteko tehä taas postauksen kisoista?ku on aivan parhaita:))

    VastaaPoista
  10. Minusta taas ei ollut niin hyvää (sujuvaa) menoa kuin aiemmin, jotenkin oli paljon hankalamman oloista, johtuneeko uudesta satulasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan johtuu koska tiiakin kirjotti että stubbenilla oli tosi hankala mennä, tosin en sitten tiedä et kumpi satula noissa videopätkissä on :)

      Poista
    2. Suurimmassa osassa oli se Stubbeni, joten olin vähän epävarma itse. Mutta minusta toi oli kyllä melko sujuvaa tai ainakin selästä sille tuntui:)

      Poista
  11. http://mylife-whithorses.blogspot.fi/ Blogissani tein uuden postauksen jossa esittelen blogeja joita luen,siellä on myös sinun blogista jos haluat käydä kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista
  12. Hienosti meni valmennus:) ja onnea kisoihin!

    VastaaPoista
  13. Tein bannerin mun blogiin (aikavieeteenpain.blogspot.fi) Voisitko käydä kurkkaamassa ja kertoo onko se hyvä? Meinasin tulla kattoo niit huomisii kisoja mut pitää ehk siivota pihaa talven jäljiltä. Tsemppiä silti huomiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu käyn katsomassa. Tule ihmeessä katsomaan:)

      Poista
  14. Aika jännä että sinulla on 4000 lukiaa ja miettii miten laiskoja ihmiset on kun eivät jaksa painaa tykkäys tai lukenut nappia sillä nytkin kun sitä katsoo niin vaan 70 on painanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Postauksissakin on näyttökertoja aina se 3-4tuhatta, mutta tykkäyksiä noin vähän:D

      Poista
    2. Ite luen kännykäl ja sillo vaa harvoi näkyy napit tos ni jää painamatta vaikka joka postauksen luen :D

      Poista
    3. Mäkin luen puhelimella niin ei voi painaa(;

      Poista
    4. Mä en ikinä oo huomioinu noita nappeja. Nyt vasta oikeesti tajusin et siin on sellaset:D

      Poista
  15. Tosi hyvä postaus ja onnea 4000 lukijasta! :) Onnea myös huomisiin estekisoihin! <3 ehkä tuun kattomaan! ;)

    VastaaPoista
  16. Aika paljon on lukijoita, mutta on varmaan töitäkin tehty sen eteen ! :) kun teet blogitaustaa, niin mitkä mitat laitat ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep hirveestihän teitä jo on! En muista tarkalleen mut muistaakseni jotain 1600x?

      Poista
  17. Tee 4000 lukian kunniaks live tai bloggaajan rankka elämä 3.

    VastaaPoista
  18. Mua pikkasen jännittää sunnuntai koska mulla on kisat. Osalistun puomi luokkaan. Siinä on viä kaiken kunniaks tyyliarvostelu. Pelkään että mokaan .Mitä neuvoja voit antaa ekoihin kisoihin ? Onnee sinulle kisoihin . Osa lisutko omalla vai sillä Prestige satulala? Kirjotinko oikein ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sulle kisoihin! Kannattaa vaan yrittää olla jännittämättä. Prestigellä osallistun:)

      Poista
  19. Tsemppiä kympil kisoihin! Toivotaan et paikat osuu, eikä Vote keksi mitään pölläyksiä.. :)

    VastaaPoista
  20. voi vitsi toi teijän eno näyttää niin eleettöältä ja rauhalliselta. ei turhia vouhotuksia tai liian ronskia kääntelyä tai uutakaan. kun näkee taas sitäkin.

    VastaaPoista
  21. Ihania nuo teidän esteet! Ja onnea kisoihin :D

    VastaaPoista
  22. hyvin tuo valmennus meni! onnea huomisiin kisoihin, toivottavasti sijoitut. :-)

    VastaaPoista
  23. Hyvin meni teillä! Voisitteko tehdä joskus videopostausta/MyDayta jos/kun teillä on kotona valmennukset, niin olis kiva nähdä vähän miten silloin teidän päivä menee ;)

    Ja tsemppiä kisoihin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekkin haluaisin koti valmennuksesta videopostauksen! :)

      Poista
    2. Juu voisin vaikka ensi kerralla:)

      Poista
  24. Tosi kiva postaus ja onnea kisoihin! :)

    VastaaPoista
  25. Onnea kisoihin! Tällä kertaa sen otsikonkin mukaan, eli siis Voitto kotiin!! :))

    VastaaPoista
  26. Mikä toi innari on ? :DDDD ja mikä on imppari jaja osaistko kertoo mikä olis hyvä esteväli jumppasarjoissa ja tavallisissa sarjoissa 147cm korkealle ponille? Mitä väliä käytätte lillillä? Kysymystulva mutta tää on vaivannu mua jo pitkään :DDd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innari/In and out on sarjaeste, jonka osien väliin ei mahdu yhtään laukka-askelta vaan hevosen on ponnistettava uuteen hyppyyn heti laskeuduttuaan.

      Poista
    2. Innariin onkin vastaus tossa. Mutta imppari jonkun lainen haavasta tullut tulehdus, en oikein tarkalleen edes tiedä mikä se on tiedän vaan mistä tulee / ja millanen se on. Ja eikös ponien sarjaväli oo 6.5m?

      Poista
  27. tää on niin ihana blogi, et pakko tulla tänne melkee joka päivä ja voitto on söpö ja lillikin!!

    VastaaPoista
  28. ootteko te tässä kuvassa venlan blogissa http://4.bp.blogspot.com/-11JGv2d4cqI/UYy0Bj5QViI/AAAAAAAAFn8/f7VEy4wUj-M/s1600/kimmonkisat+(4).JPG? :) näyttää ihan teiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kai Tiia ja Voitto:) Aika varmasti!

      Poista
    2. On Tiia ja Vote,tiialla taisi ollakkin tuo sama kuva täällä sen blogissa! :)

      Poista
    3. mikä on venlan blogin osoite?(:

      Poista
  29. Minua vaivaa nyt yks juttu joten kysynkin ihan suoraan..asutteko te siinä punaisessa vai keltaisessa talossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon miettiny samaa mut kainne punases...

      Poista
    2. Vastaan nyt Tiian puolesta. Tiia ja Pinja asuu punaisessa talossa.

      Poista
  30. tässä blogissa 2 sponssaajaa joista en olekkaan ennen kuullut, ihan vain ku kyselit ht netissä sillon :)

    http://sophiabacklund.blogspot.fi/2013/05/sunnuntain-lahtolista.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+SophiaBacklundZerleoneHilton+(Sophia+Backlund+,+Zerleone+%26amp;+Hilton)

    VastaaPoista
  31. Moi! Tiia ja Voitto ootte niin ihana pari! :) mut sellaista kyselisin,että moneltako huomenna ne kisat alkaa sorsasalossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne alkoi yheksältä, tosin vastaus tule vähän myöhässä..:D

      Poista
  32. Tee sellanen kaikkIen aikojen sponsori tuotteet jossa esittelet ne kaikki :) vaikka videolla. Se ois erilaine mitä muilla on :)

    VastaaPoista
  33. Jes ! postausta vihdoin ;3 Voisitko tehä Pinjan kaa videopostausta pisktästä aikaa?? :)) Tai sinin kaa ? :D

    VastaaPoista
  34. Aijotko joskus mennä Harjun oppimiskeskuksen estekisoihin?:)

    VastaaPoista
  35. äki katoin ekaa kuvaa ihan eka Voitoks, mut ku katoin tarkempaa, tulin siihen tulokseen että ei se nyt Voitto voi olla! ;)

    VastaaPoista
  36. Hienoja kuvia! Ja tuli muute vaa mielee et miks ette käy Tuomaksen estevalkussa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomas valmensi meitä ennen, mutta kuvioiden ja tarpeiden muuttuessa vaihdettiin valmentajaa. Tarvitaan ja halutaan koutsi joka voi tulla meille kotiin ja olla meille henkilökohtaisesti kisoissa apuna, Tuomas ei tähän pysty kun valmennettavia niin paljon:)

      Poista
  37. Voitko muuten tehdä 4000 lukijan kunniaksi Blokkaaja rankka elämä 3?

    VastaaPoista
  38. ois kiva jos tekisitte taas bloggaajan rankka elämä!:)

    VastaaPoista
  39. Millos on tulossa posti videoo?

    VastaaPoista
  40. OOT PARAS ! Voisko videopostauksia tulla hieman enemmänh?? :)) katooisin ne heti :33Sano Pinjalle terkkuij ja poneillekki :3 eli voitolle ja lillille ♥ :3 Mikä se Voiton uus satula on?? ;D
    Joo tähä tulee paljo tekstii mutta :D hei hei xD

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.