Lisää lukemista?

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Moikka! Moni teistä varmasti vierailee Blogitallissa ja käy lukemassa siellä olevia tekstejä. Uskon kuitenkin, että joukossa on myös niitä, jotka eivät ole sivuilla vierailleet. Nyt suosittelen teille muutamaa mun mielestä parasta ja hyödyllisintä juttua Blogitallin "verkkolehdessä" eli Toimituksen blogissa!

PAREMPIA HEVOSKUVIA -sarjassa on julkaistu jo neljä osaa, joissa jokaisessa asiantuntijoina toimivat hevoskuvaajat. Juttuja on tuloss vielä mm. muista ratsastusken lajeista, kuvien muokkauksesta sekä kaluston valitsemisesta.

RATSUPOLIISIN ARKEA
Juuri Blogitallissa julkaistu juttu kertoo ratsupoliisien arjesta ja niiden hankinnasta. Melko vaativassa työssä toimivia ratsuja!

NÄIN TEET SYKERÖT KUMINAUHOILLA
Hyödyllinen ohjepostaus videon kera sykeröiden teosta. Tästä innostuneena harkitsen vakavasti Voitonkin letittämistä tulevaisuuden kisoihin!

Juttu on tälläkin hetkellä monelle ajankohtainen, kun usko meinaa loppua lumisella kentällä ratsastukseen voi miettiä varsinkin Nooran kertomia juttuja. Kuinka hän on kilpaillut Inter I -tasolla kouluratsastuksessa ja treenannut talvet ulkokentällä. Jutussa mukana myös muita bloggaajia!

Jutussa esiteltiin Uudesta-Seelannissa vaikuttavan Gretan upeita klippauksia, joista ei mielikuvitusta puutu! Mukana oli kuvia myös vähän tavallisemmista malleista, joten ehkä niistä voi saada jotain ideaa tuleviin omiinkin klippauksiin!

AMMATTILAISTEN PALSTAT
Blogitalliin kirjoittaa säännöllisesti kaksi ammattilaista. Anonyyminä pysyttäytyvä koulutuomari sekä eläinten käytösneuvoja Jaana. Molempien tekstit ovat hyödyllisiä ja mielenkiintoisia, omia suosikkejani ovat olleet mm nämä: 

 

Eläinten käytösneuvoja: Virikkeitä hevosille ja Pelko on pysyvä seuralainen 

 Kaikki loput jutut voit lukea täältä, sivua voi seurata ihan samalla tavalla kun tavallista blogia Bloggerin tai Bloglovinin kautta. Olitteko lukeneet näitä juttuja aikaisemmin? Mistä piditte eniten? Millaisia juttuja / haastatteluja haluisitte jatkossa toimituksen blogiin? 

Kuvien copyt näet kun viet hiiren kuvan päälle!

47 kommenttia

 1. Olen lukenut kaikki jutut. Mielenkiintoisin on kyllä tuo uusin, juuri lukemani juttu ratsupoliiseista! :)

  VastaaPoista
 2. Olen käyny tutkiskelemassa blogitallissa millon mitäkin :)

  VastaaPoista
 3. Tää ei liity MITENKÄÄ tähän postaukseen mut teen jist valikosta kepparia ja se on tamma ja suomenhevonen ... en keksi sille nimee joten voisitko sanoa jonkun tamman nimen ? Sitten voisin kertoa kavereille että mun idoli Tiia Suomalainen on nimennyt sen ☺ T: AAda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virma, Vilma? En mä keksi :D!

   Poista
  2. Juu siitä tulee Vilma ♡ Kiitti nimestä! ♡Vaisk meiän kissan nimi on kyl Vilma mut ei se haittaa !☺

   Poista
 4. Olen seurannut ahkerasti blogitallin sivuja ja ainakin pari suosikkiani ovat "virikkeitä hevosille" ja "ratsupoliisin arkea" . molemmat todella hyviä tekstejä.

  VastaaPoista
 5. Toi ratsupoliisi juttu oli kyllä kiinnostava, mutta mielellään olis voinut olla pidempi ja kertoa tarkemmin asioista. Oliko juttu suunnattu "yleistajuiseksi" esim. ihmiselle jotka ei ratsasta/tiedä hevosista vai hevosihmisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitäppä kysymys Jillalle, joka jutun kirjoitti :) Jillan blogi löytyy mm. Blogitallista!

   Poista
 6. Hei tää ei nyt liity tähä postauksee mut sain just canonin järkkärin (canon eos 1200d) ja ku otan sisällä kuvii nii niist tulee toooosi pimeit:-D osaisiks yhtää auttaa et millaset asetukset ois hyvät? Tai et mitä ite käytät? Kiitti jo valmiiks!!!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manuaalilla kannattaa kuvata, opettele säätämään esim. nettiohjeiden tai jonkun kirjan avulla :) Parhaiten oppii kokeilemalla!

   Poista
 7. Enpäs ole huomannutkaan, miten monipuolisesti blogitallista löytyy juttuja! Täytyy kyllä joskus oikein ajan kanssa niitä käydä läpi ja lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä postaus "avasi silmiäsi" Blogitallin juttujen monipuolisuudesta :)

   Poista
 8. onko blogitalli siun ja pinjan perustama? :)

  VastaaPoista
 9. moi tiia! tää oli hyvin toteutettu postaus, vaikka ite asia olikin näin pieni ja ilmotusluontonen, ite en ois samanlaista osannu kirjottaa:) mutta sitte kysymys: kerroit että tohon kuvasarjaan tulee vinkkejä muidenki ratsastuslajien kuvaamiseen, nii onko joukossa vikellys? koska jos ei, sellasen vois toteuttaa! esim jos tampereen hevosmessuille tuut niin siellä on ainaki vikellys-ständi, ja muissaki heppatapahtumissa on vikellystä! ja sit mulla ois postausidea, eli ois tosi kiva jos voisit toteuttaa postauksen aiheesta: mitä ajattelen ja tiedän vikellyksestä, alkuun voisit vaikka lainata srl sivuilta jonku lyhyen pätkän, et joku vikellyksestä täysin tietämätön pysyis kärryillä, uskon et kaikkia kiinnostais lukee sun ajatuksia vieraasta lajista! anteeks, kun tää kommentti oli vähän epäselvä, mutta toivon että vastaisit tähän silti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikellyksestä tulee varmaan muuta juttua jos vikellystallit nyt vaan lähtee mukaan :)

   Poista
  2. Tuleeko ravurin kuvauksesta? :)

   Poista
  3. keitä vikellystalleja kysytte? voikko sanoo paikkakuntia?:)

   Poista
  4. Hevosmessut on 7.-8.3. Helsingissä. Viime vuonna siellä oli vikellysesityksiä, sieltä varmaan seuraavaksi löytyy vikellyskuvattavaa.

   Poista
 10. Oon lukenut! Blogitalli on kyllä tosi monipuolinen! :) Tykkään!

  VastaaPoista
 11. Oon lueskellut. En tosin ihan kaikkia.. Nuo klippaukset on kyllä ihan uskomattomia!:D

  VastaaPoista
 12. Kiva postsus mul on tänää synttärit

  VastaaPoista
 13. Tosi hienolta sivustolta vaikuttaa! Jatkossa pitää useammin lueskella:) Kehitysehdotuksena olisi vielä blogitallin tekeminen sellaiseksi että sitä on helppo lukea mobiililaitteella. Nyt lukeminen kännykällä on vähän hankalaa kun pitää zoomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin iPhonella ihan hyvä lukea, mutta kehitellään kyllä koko ajan sellasta, että ois hyvä kaikissa puhelimissa!

   Poista
 14. Toi blogitalli on tosi kiva! Hyvä että se perustettiin,siellä on tosi mielenkiintoisia tekstejä! Voitko tehä mydayn?

  VastaaPoista
 15. Miksi kirjoitit sinne TIIAS blogiin? Itse seurailen blogitalla usein;) Mistä ostatte yleensä tallilla käyttämänne vaatteet? Onko millään verkkokauppaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kirjoittanut :D Yleensä mulla on ihan tavan vaatteita, New yourker lökärit, äitin toppahousut ja joku takki ja huppari. Sit jos lähen ihmisten ilmoille nii sit vähän hienompaa, ja kaikki on ihan satunnaisista kaupoista!

   Poista
  2. Musta kirjotit...Sä oot varmaan poistanut sen... Kiva kattella vanhoja videoita;)

   Poista
  3. Aa joskus ajat sitten joo :D

   Poista
 16. Jes! Tää postaus sattu just oikeeseen aikaan. :) Halusin nimittäin just löytää jotain uutta luettavaa ja katoinki parin blogilistan. ;)

  VastaaPoista
 17. Kun tulee istahdettua koneen ääreen lueskelemaan blogeja niin yleensä vilkaisen samalla myös blogitallin sivustoa. Oon lukenut noista kaikki paitsi "ratsupoliisin arkea" ja eniten tykkäsin tuosta sykeröiden teko jutusta ja mielettömistä klippauksista ;) Voi vitsi kun osais itekin tehä noin siistit sykeröt kuminauhoilla! Oon aina päivitellyt miten sen saa taiteltua niin ettei koko sykeröstä tuu ihan järkyttävän näköistä, mutta nytpä löytyi aika helpon näköiset ohjeet siihenkin hommaan niin pitää testata onko se yhtä helppoa miltä näyttää :) Ei nyt liity oikeen aiheeseen, mutta oliko sulla pienempänä hoitoponia/hevosta ja jos oli niin minkä rotuinen ja - niminen se oli?

  VastaaPoista
 18. Moikka! Kydyisin vaat, et vastaatteko Blogitallin säpöön tulleisiin viesteihin? Laitin n. kuukaus sitten sinne sähköpostia eikä vastausta oo vieläkään kuulunut. Mitä teen?

  VastaaPoista
 19. Tämä juttu ratsupoliiseista oli minunkin mielestä mielenkiintoinen! Tuo sykeröiden ohje tulee ehdottomasti käyttöön! :)

  VastaaPoista
 20. Musta olis tosi kiva jos tota Blogitallin toimituksen blogia vois seurata blogilistan kautta, sillon kävis automaattisesti aina kattomassa ne uudet postaukset! Jotenkin toi Blogitalli aina unohtuu ja käy vaan sen takia tosi harvoin siellä selailemassa.. :/

  VastaaPoista
 21. Miten saat sun youtube-videoihin niinkun ton että siinä lukee sen videon nimi?? :)

  VastaaPoista
 22. Mainostat ihan liikaa ja se on aika ärsyttävää

  VastaaPoista
 23. Blogitallilla oli tosi kivoja tekstejä! ja On kyllä hyvä blogi. Eli tykkäsin (:

  VastaaPoista
 24. Blogitalli on kyl kiva!Upeita noi klippaukset mut en kyl omalle ponille haluis tollasia.ootsä muuten koskaan kokeillu vikellystä jos oot nii millasta se oli?:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.