Vuoden 2015 tavoitteet

tiistai 27. tammikuuta 2015

...niin ratsastuksen kun bloggauksenkin suhteen.

Aloitetaan itse asiasta eli ratsastuksesta. Viime kausi ei ollut todellakaan mikään menestys, mutta loppu vuodesta alettiin päästä ongelmien ytimeen ja niitä korjaamaankin. Tänä vuonna voisi siis olla realistista ja (hyvin toivottavaa...) saada enemmän onnistuneita ratoja alle. Yksi isoimmista kompastuskivistä oli kunnollinen laukka, mutta se on alkanut löytymään pikkuhiljaa, joten homma on alkanut varmasti senkin takia sujumaan jo paremmin kun viime vuonna. Toivotaan, että muita ongelmia saadaan nyt talvella korjattua. Onneksi on vielä paljon aikaa ennen kesän kisoja ja ehditään treenata radan hyppäämistä, jossa meillä ne suurimmat ongelmat on.
Katsoin tuloksiamme viime kaudelta. Kisoissa ei käyty paljon, johtuen ihan siitä, että homma ei ollut ihan hanskassa. Kaikilta kisareissuilta oli ainakin yksi hylätty kotiin viemisinä, joten tällä kaudella olisi kiva saada pikkasen vähemmän niitä hylsyjä... Mitään kisoja ei olla vielä suunniteltu, mennään vähän Terhin kisareissujen mukaan, sillä valmentajan apu on varmasti suureksi avuksi tässä tilanteessa niin verkassa kun radan kävelyssäkin. En osaa sanoa mitään tavoitteita luokkakorkeuden suhteen, voi olla että junnataan edelleen samalla tasolla. Itselleni ainakin on paljon korkeuden nostamista tärkeämpää saada niitä onnistuneita ratoja, sellaisia suorituksia jonka jälkeen voi olla tyytyväinen omaan ratsastukseenkin.


Sileälläkin on vielä paljon tekemistä. Mun liiallinen sisäohjan käyttö on ehkä yksi isoimmista ongelmista, sillä se vaikeuttaa esteellekkin lähestymistä varsinkin tiukasta kaarteesta, jossa suoristuksen pitäisi tulla nopeasti. Lisäksi minusta itsestäni on hirveän vaikea ratsastaa oikeaan kierrokseen. En tiedä huomaako eroa maasta, ei ehkä sillä Sanna ainakin sanoi oikeaa kierrosta pari valmennusta sitten paljon paremmaksi kun vasenta. Mutta minun itseni on tosi vaikeaa ja työlästä ratsastaa tähän suuntaan ja tuntuu, että en saa annettua apuja yhtä hyvin ja tarkasti. Tätä virhettä muistan aika hyvin onneksi korjata kotona, sillä huomaan heti mun asennon vaikuttavan siihen miten hyvin Voitto esim taipuu voltilla. Liiallista sisäohjan käyttöä, huonoa ryhtia ja ryhdittömäiä käsi onkin sitten väähn vaikeampi korjata itse, sillä en huomaa ratsastavani väärin niin helposti. Tietysti heti kun ajattelen asiaa niin saan korjattua istuntaani, mutta en taida tulla ajatelleeksi sitä tarpeeksi..:D
Meinasin unohtaa nyt kyllä ihan tärkeimmän tavoitteen, nimittäin pitää hevonen virkeänä ja terveenä. Viime vuosi sujuikin tämän osalta hyvin ja vuositarkastuksesta saatiin kivoja uutisia, eli ei pahempia ongelmia ja vanhat vaivatkin on pysyneet hyvällä hoidolla kurissa. Toivotaan siis vähintään samanlaista, ellei jopa parempaa tulevaa vuotta!


Sitten blogiin. Talvella blogin taso on päässyt laskemaan, mutta eiköhän tämä pieni blogiväsymys tästä kevään mittaan helpota. Tai en nyt tiedä onko se varsinaisesti blogiväsymystä vai ihan yleisesti väsymystä ja kiirettä. Autokoulukin on vienyt koulupäivän jälkeen vähän ylimääräistä aikaa, mutta kunhan se kortti on (toivottavasti) taskussa heti synttäreiden jälkeen, niin sitten säästyy paljon aikaa. Bussimatkoihin ja bussin odotteluun kun kuluu parhaina päivinä 3-4h. Tuon ajan voi sitten tulevaisuudessa käyttää johonkin muuhun paljon hyödyllisempään!

Haluaisin tulevana vuotena pitää blogini tasoa yllä, ottaa enemmän valokuvia ja kirjoittaa monipuolisempia postauksia. Itse olen pääasiassa blogiini tyytyväinen, joten mitään suuria muutoksia ei taida olla tarpeen tehdä.  Olisikin kiva kuulla mitä palautetta te antaisitte blogilleni? Mitä voisi parantaa ja mikä on hyvää? On kiva kuulla teidän ajatuksia ja ideoita, vaikka ne eivät välttämättä blogia tulisikaan mitenkään muuttamaan. Tämä on kuitenkin minun blogi, jota pidän sillä tyylillä kun haluan. En kuitenkaan halua unohtaa siellä ruudun toisella puolella istuviakaan, joten ehdottomasti kuuntelen niitä teidänkin ajatuksia!

Oli todella vaikea sanoa mitään selkeitä tavoitteita koko vuodelle, kuten ehkä huomasitte. Joten ajattelin, että voisin pari kertaa vuoden aikana listata tavoitteita vähän lyhyemmälle aikavälille. Miltä kuulostaa ja millaisia tavoitteita teillä on?

60 kommenttia

 1. Tää oli hyvä postaus! Tykkään tosi paljon sun blogista ja on kiva kun postauksia tulee usein :) Voitto ja Lilli on tosi söpöjä ja sä oot tosi kaunis! Käy kurkkaamassa mun blogi (aika uusi vielä) http://sannijalinda.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Mielestäni blogisi on kivan monipuolinen, esim. viikossa kirjoitat välillä valmennuksista, välillä kentällä tuuppailuista tai rennoista maastoreissuista ja sitten niitä ihan erilaisia postauksia (esim tuo "lisää luettavaa?"). Olisi kiva nähdä videomateriaalia joskus myös kotona ratsastuksista, eikä vain valmennusreissuilta :) ja sitten tietysti unohtamatta videopostauksia ;) !

  VastaaPoista
 3. Ihana Vote! Blogisi on paras!:) Luen sitä päivittäin. Mullakin on blogi mutta sitä ei lue kai kukaan:(

  VastaaPoista
 4. Oli tosi hyvä postaus!
  Tsemppiä kauteen 2015! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus ! :) Missä maissa oot käyny lomalla? :) Ja onko sulla koululaukkuna se Fjällrevenin Kånken ? Hyvää viikkoo sulle :) -AAda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Espanjassa useamman kerran ja sitten ööm Ruotsissa ja Hollannissa.

   Poista
  2. Hups, toinenkin kysymys oli eli on!

   Poista
 6. Ihana postaus! Eikä pienten taukojen pitäminen tee kellekkään pahaa!! Onnea uudelle kaudelle!! :D

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin kirjoitettu, toivottavasti tavoitteet toteutuvat! :) olisi kiva, jos tekisit blogiin mielipide- ja muita erikoispostauksia, vaikka nytkin blogisi on todella mukavaa luettavaa ja postaukset tosi kiinnostavia! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus:) mä tykkään tosi paljon lukea sun blogia:)

  VastaaPoista
 9. Saatko oman auton vai käytätkö teidän perheen autoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saadaan Pinjan kanssa yhteinen eli mun oma periaatteessa vielä reilun vudoen .)

   Poista
 10. Mikä tarkoitus teillä on kun annatte hevosillenne omenamehua? :) ihan mielenkiinnolla vain kysyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielest se on sitä varten et hevosten mielestä se vesi maistuis paremmalle ja ne jois enemmän

   Poista
  2. Ihan vaan kun tykkäävät siitä ja saapahan ainakin juomaan jos on tarve sellaiseen :)

   Poista
 11. Mistä omassa blogissa näkee paljon on lukioita?Koska en nää semmost missää.Vastaa pliiss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä heti kun avaat sen niin mulla ainakin näkyy ja sit voi lisätä sivupalkkiin lukijat gadgetin.

   Poista
 12. Tee jokin pieni tavoite joka kuulle, kuun alussa voisit kirjoittaa postauksen aiheesta esim. Tammikuun tavoite - Ryhtiä suoremmaksi! Sitten kuun lopussa vaikka olisi ennen ja jälkeen kuvat jne :) Videopostauksia on aina tosi kiva katsoa joten niitä voisi olla enemmänkin :)!

  VastaaPoista
 13. Hei! Tulin tässä miettineeksi (ei sillä että olisin ammattilainen tai vähättelisin taitojasi), että olisiko hyvä idea käydä vaikka ihan vaan kerran hyppäämässä yksi pienempi luokka joissain kisoissa? Kun kerran saisitte hyvän radan ja sen onnistumisen fiiliksen, niin siitä olisi varmasti helppo jatkaa sillä omalla oikealla tasollanne. Tietenkin sinä tiedät valmentajiesi kanssa teille sopivimmat ratkaisut ja niinhän se tottakai pitäisi mennäkin, mutta tässäpä pieni idea, jos vaikka toimisi :)! Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäkin ollaan mietitty, ei ole vaan valmentaja ehdottanut :) korkeushan ei yleensä ole ollut ongelma sillä lähes joka kerta se isompi luokka onkin sitten mennyt paremmin :D

   Poista
 14. Millasen auton saat? :)

  VastaaPoista
 15. Aijotko ajaa siihen autokortiin sen "osion", että pystyt vetämään autolla esim.hevoskoppia?

  VastaaPoista
 16. Blogisi on tosi hyvä :)
  Postaukset mielenkiintoisia, postauksia tulee usein, kirjoitat selkeää ja asiallista tekstiä, kuvat ovat yleensä hyvälaatuisia ja videoitakin tulee :)
  Tosi hyvä blogi mun mielestä !
  Yksi juttu mihin ehkä voisi panostaa on se että kun teet valmennuspostauksia niin voisit videoida niitä
  "lähtörutiineja" vähän enenmmän (on kyllä ymmärrettävää että ei aina jaksa videoida joka asiaa ;) .

  VastaaPoista
 17. Oletteko ajatellut hankkia Voitolle koulusatulaa? :) Varmaan oikeanlainen satula voisi edesauttaa koulupuolenkin kehitystä, kun saa istunnan kouluun sopivammaksi :)

  VastaaPoista
 18. Hyvä postaus! Mutta minun mielestä olisi kivaa saada enemmän erikoispostauksia😊

  VastaaPoista
 19. Hyvä postaus! Pidän blogistasi tosi paljon sillä blogissa on monipuolisia postauksia ja kuvat ovat upeita :) Olettekohan tulossa tänä vuonna maaliskuussa Helsinki Horse Fairiin tai taas tampereen hevosmessuille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla varmaan Horse Fairiin tulossa, mutta Tampereelle ehkä :)

   Poista
 20. Tykkäsin tästä postauksesta ja oman ratsastuksesi analysoinnista! :) tuo bussimatkustus kyllä varmasti omalta osaltaan syö naista, eli elämä varmaan helpottuu ajokortin myötä, ainakin minulla helpotti tallimatkustusta silloin kun sen sai! :) lähetin teille muuten sähköpostia blogikauppa-osoitteeseen, mahtoiko se tulla perille?

  VastaaPoista
 21. Mikä on voiton säkäkorkeus on ja mä oon punametsän tallissa joka maanantai

  VastaaPoista
 22. Oknko Voitto este vai koulu heppa? :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lukisit Voiton esittelyn, katsoisit vaikka sen varusteita ja esimerkiksi lukisit tämän postauksen, jossa Tiia puhuu tulevan kauden tavoitteista, niin on aika ilmiselvää, että kyseessä on esteharrastehevonen.

   Poista
 23. Blogisi on todella kiva! Aina me lukijat ei ymmärretä kuinka kovan työn alla postaukset ovat.(tai en tiedä onko se enää kova työ sulle) :) mun mielestä blogisi postaukset ovat hyviä vaikka videopistauksia saisi olla enemmän:D onnea vuoden 2015 kisoihi!!!!!

  VastaaPoista
 24. Jos on tiedossa ni meettkekö hevosmessuille lauantaina vai sunnuntaina vai molempina päivinä?

  VastaaPoista
 25. Eniten Tässä blogissa tykkään siitä , että postauksia tulee usein muttei niiden laatu kärsi siitä. Tykkään myös siitä, että olet jaksamut kuvata videoita ja kuvia meille lukijoille aktiivisesti !

  VastaaPoista
 26. Mahtava postaus ♥! Ja saanko kysyä miten päätitte ostaa Voten ja oliko muita ehdokkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei ollut ja Voitto vaan tuntui kivalle!

   Poista
 27. Kiva postsus. Ja tiedän että sulla on kiireitä mutta sitten kun tulee enemmän aikaa esim. kesällä niin voitko kirjoittaa blogiin enemmän. Se olisi kivaa ja en tarkoita pahalla. Nimittäin tykkään lukea postauksia kun teksitä on kiva lukea ja katsoa videoita

  VastaaPoista
 28. SUN PAKKO KERTOO NOPEE!MITEN SAA VIDEOSTA MUSAN POIS JOS SE EI OO VIEL TUBESSA VAAN MOVIE MAKERILLA???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso sieltä valikoista, joku kohta siel on et musiikin ja äänien tasapaino tms :)

   Poista
 29. Mistä oot ostanu sen Jacsonin punasen huovan, kun ettisin sellasta mut en tiiä mist sellasii myydään. Ku löytyis tismalleen samanväriset ridahousutki :D

  VastaaPoista
 30. Onko sinulla mitään sellaisia tavoitteita, että sion päästä kesätöihin johonkin tiettyyn työhön ja yritykseen? Oletko hakenut jo monia kesätyöpaikkoja? Entä millaisia koulutavoitteita olet tehnyt? Minä olen hakenut neljää kesätyöpaikkaa ja käynyt kahdessa haastattelussa. Ensi viikolla selviää. Asun myös maalla ja ajokortti pitäisi saada helmikuussa. Sitten on vapaa menemään ja pääsee mahdolliseen kesätyöpaikkaankin autolla. Onnea sulle inssiin ja kesätyön hakuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Blogi on mun työtä niin en tiedä otanko siihen mitään kesätyötä sitten rinnalle :) kiitos!

   Poista
 31. Tykkäisin enemmän blogisi -ulkonäöstä-, jos bannerissa olisi enemmän kuvia :-) Muuten blogisi ei tarvitse yhtään muutosta! Toivottavasti tämän vuoden kisakausi sujuu paremmin! :-)

  VastaaPoista
 32. Kuinka pitkä sä oot?Entä Pinja?

  VastaaPoista
 33. Blogisi postaukset ovat monesti mielenkiintoisia, mutta valmennuspostauksia en aina kokonaan jaksa lukea. Jokin niissä saa mut lopettamaan lukemisen ja menemään seuraavaan blogiin tai postaukseen. Mutta kuvia on ja niiden laatu on hyvä. Ulkoasu vaihtuu tasaisesti ja siihen on kulutettu vaivaa, ja yleensä niissä onkin joku iso idea takana :)
  Onko sulla muuten iPhone 5s vai 4s? Vai mikä niistä :D terkkuja sinne!

  VastaaPoista
 34. Moi! Mun kone ei jostain syystä näytä minkään blogin lukijoita enkä pysty liittymään koneella ollenkaan lukijaksi. Sitten kun painaa siitä Bloggerin valikosta Ulkoasu ---> mallin suunnittelu työkalu ja sitten kun siihen alas tulee näkyviin oma blogi mitä pystyy muokkaileen, mulla lukee siinä lukijajutun kohdalla silleen: Followers (ja sen alapuolella missä pitäs näkyä ne lukijat) tämä sisältö ei ole vielä saatavilla suojattujen yhteyksien kautta.

  Toi oli varmaan tosi epäselvästi kirjotettu mutta yritin jotenkin osata selittää. :D Ja olisi aivan huippua jos pystyisit auttamaan minua tuossa asiassa. :)

  VastaaPoista
 35. Blogi on muuten hyvä, mutta minulla meinaa tulla jo valmennuspostaukset korvista ulos (en tarkoita pahalla:) ja kyllä niitä välillä on kiva lukea) ja olisi kiva saada enemmän kotiratsastuspostauksia :D

  VastaaPoista
 36. Ja jatkoa vielä edelliseen:
  Olisi kiva, jos kirjoittaisit tuonne "Lue nämä ennen kuin kysyt!"-osioon onmeidän erikseen!?

  VastaaPoista
 37. Tunnistin ton että toiseen kierrokseen on hankalampi ratsastaa. Mä kävin puol vuotta sitten osteopaatilla ja selvisi että mun lantio oli jotenki vinossa vanhan putoamisen jäljiltä. Parin käsittelyn jälkeen mä istuin taas suorassa eikä ollu enää eroa kierroksiin. Ja hitsit kun heppakin alkoi vastata apuihin! :) Eli suosittelen osteopaattia sen sijaan että yrittäisit vaan vääntää ittees "ryhtiin". Vaikka ryhtikin on tietysti tärkee. Mut joskus se pohjimmainen ongelma voi olla syvemmällä.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.