Turha valmennusreissu

lauantai 3. tammikuuta 2015

 Harvoin on tullut tehtyä näin turhaa matkaa valmennukseen kun tänään tehtiin. Turha siksi, että ei päästy ollenkaan hyppäämään. Jo viime valmennuksessa sähköt räppi ja maneesissa paloi välillä vain osa valoista tai ei valoja ollenkaan. Silloin oltiin kuitenkin liikkeellä päiväsaikaan, joten pystyttiin ihan hyvin ratsastamaan ilman valoja. Nyt illalla maneesi meni ihan pimeäksi sähköjen katketessa. Siinä sitten jouduttiin aina jonkun aikaa odottamaan ennen valojen syttymistä uudelleen. Yritettiin kuitenkin sinnikkäästi jatkaa, mutta lopulta päädyttiin kaikki yhdessä siihen, että liian vaarallista hypätä kunnolla. Jos sähköt räppäsee pois esteen päällä niin onhan se melko ikävä tilanne...
 

 Tämän päätöksen tehtyämme koitettiin mennä vielä hetki puomeja ja kavaletteja valmentajan johdolla, mutta kun sähköt katkesi jälleen lopetettiin valmennus. Muut lähtivät talliin, mutta itse jäin vielä maneesiin hetkeksi toisen ratsukon kanssa. Ärsytti nimittäin, että maneesille asti raahauduttuamme en saisi edes ratsastettua kunnon treeniä vaan melko kevyen alkuhumppailun. 

Ehdin mennä hetken itsenäisesti molempiin suuntiin puomeja, jonka jälkeen suunnittelin, että hyppäisin ympyrällä kavalettia oven edessä. Ovesta kun tulisi vähän valoa, jos sähköt taas katkeaisi. Juuri kun suunniteltiin kavaletin paikkaa katkesivat sähköt jälleen, jolloin päätettiin lopullisesti luovuttaa. Sähköt eivät olleet kertaakaan pois pitkään, mutta maneesin valot olivat sellaiset hitaasti syttyvät. Jos valot olisivat räppäisseet heti takaisin, oltaisi varmaan voitukkin treenata. Mut nyt oli turhauttavaa odottaa pimeässä maneesissa monta minuuttia ennen kun pääsi taas liikkeelle, kun ulkonakin oli valoisampaa ja kotona olisi päässyt ratsastamaan ihan samanlailla kun maneesilla nyt.


 Sitten itse ratsastukseen. Verkattiin aluksi sileällä ravissa ja laukassa. Voitto oli ihan kiva, ei mikään super, muttei missään nimessä huonokaan. Verkan jälkeen tultiin toisessa päässä ravipuomit ympyrällä ja toisessa päässä laukattiin. Tein tällaisia ravipuomeja vähän aikaa sitten Korholassa, kun ne oli maneesissa valmiina. Silloin homma ei oikein sujunut ja kaikki tuntui vaikealta, liekö huono päivä vain, sillä nyt ravipuomit sujuivat hyvin! Puomit oli siis asetettu ympyrän kaarelle, jolloin hommaan tulee vielä vähän enemmän vaikeutta mitä suoralla olevilla ravipuomeilla. Voitto teki puomeja kuitenkin hyvin ja selkään tunsi oikeasti miten se käytti takajalkojaan. Voitolle oli varsinkin joskus ravipuomit vähän hankalia, mutta nyt se sekoili vain ihan pari kertaa jalkojensa kanssa. Jos jotain positiivista pitää etsiä tästä reissusta, niin tulipa ainakin ratsastettua vähän kevyemmällä pohjalla, sillä kentällä on lunta ihan kivasti vastuksena.


 Harmillisesti tehtiin nyt tällainen epäonnistunut reissu, ensi viikolla uusi yritys!  Ei olisi ollut mikään ongelma, jos näin olisi käynyt silloin kun kotona ei voinut ratsastaa kovien pohjien vuoksi, mutta nyt olisin voinut tehdä kotona ihan samat jutut. Maneesissa oli vielä Sannan valmennuksesta jääneet tehtävät, joita olisi ollut kiva päästä hyppäämään, kun valmennukseen ei päästy. Sanna tulee pitämään normaalit treenit onneksi taas pian, joten sinne siis sitten.

Onko teillä ollut sähkökatkoja maneesissa tai kentällä, kun olette olleet ratsastamassa? Millaisia ravipuomeja yleensä menette?

79 kommenttia

 1. Harmi että ette nyt päässeet menemään kunnolla, ensi kerralla uusi yritys! :) Meiltä ei ole onneksi kesken ratsastuksen mennyt sähköt, mutta tallilla ollessa on kyllä katkennut.

  VastaaPoista
 2. Harmi, että sähköt katkeilivat sielä. Voitto näytti silti hienolle kuvien ravipuomeissa. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja harmi kun ette päässet hyppäämään

  VastaaPoista
 4. Kuinka korkea voitto on

  VastaaPoista
 5. Kerran ratsastusleirilläni oli niin kova ukkonen, että tallista meni sähköt 45minuutiksi! Samalla satoi niin kovaa, että kaikki ratsukot joutuivat lopettamaan tunnin kesken :( (tunti oli siis ulkokentällä!). Päivän toinen tuntiryhmä joutui lopettamaan tunnin myös, sillä hevoset olisivat voineet pelästyä kovaa ukkosta :(

  Voitto on aivan ihana♡

  Voitko tehdä "Sinä sanot minä teen" -haasteen? :)
  Millaisesta hevosesta unelmoit ennen Votea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :S Tuota haastetta olen vähän jo suunnitellut, katsotaan ja en muista kyllä edes mistä unelmoin!

   Poista
  2. Käydessäni vielä edellisellä tallilla sähköt katkesivat joskus maneesista kesken tunnin ja kaikki hevoset vaan jähmetty paikoille :D joskus myös koko tallista meni valot kesken estetunnin joten tunti jouduttiin lopettamaan kesken ja tallissa hevosten hoitaminen pois oli aika haastavaa puuhaa kun ei nähnyt mitään... :'D

   Poista
 6. Harmittavia nuo tuollaset.. :( tallilla jossa käyn meni kentän valot ihan rikki pari päivää sitten, eikä korjaaja ole kerenyt paikalle vielä. Onneks on loma niin kerkee käydä valosalla! Muuten, noissa luetuimmissa kautta aikojen kuvat pyörii jos hiiren laittaa päälle, mutta ne ei pyöri noissa kuukauden ja viikon luetuimmissa :D tyhmä kysymys mutta onko tarkoitus vai sekoileeko oma tietokoneeni? Ja tuo voiton huopa on niiiiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tollanen niille jotka ei pääsisi ratsastmaan kuin illalla! Ei sekoile kone, mutta en tiedä ees miksi nuo pyörii, joten en oo osannu laittaa muita pyörimään :D

   Poista
 7. Harmi että valmennus meni pieleen :(
  No toivotaan ensi kerralle parempaa onnea :)

  VastaaPoista
 8. Meillä maneesilla sama ongelma ollut viime päivinä jonka vuoksi pyritty näin lomalla ratsastamaan päiväs aikaan..

  VastaaPoista
 9. Tänään meillä oli sähköt katki koko päivän tallilta.. Oli aika mielenkiintoista siivota karsina ja laittaa poni kuntoon taskulampun varassa.. Maneesiin tuli ikkuinoista luonnon valoa jonkin verran, että näki eteensä ratsastaessa.
  Meen yleensä pitkällä suoralla tai kaarella olevia ravipuomeja.

  VastaaPoista
 10. Meillä oli sama ongelma eilen siilin ratsastuskeskuksella, kun on se vanha pressumaneesi ja se onjo muutenkin pelottava, niin me ratsastettiin vaan kahdella valolla, välillä syttyi valoja ja välillö taas sammui. Oltaisi muuten menty kentälle mutta siellä tuuli ja oli kamala lumi sade 👎

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Koneen omalla ohjelmalla eli elokuvatyökalulla.

   Poista
 12. Kerran estetunnilla sähköt katkesivat niin, että yksi tuntilaisista oli juuri hypännyt sarjan ensimmäisen esteen. Hevonen onneksi pysähtyi ennen toista estettä:)

  VastaaPoista
 13. No useesti on käyny, että kentällä vaan toisessa päässä palaa valot ja toinen pää sitten ihan pimeänä. Eihän siinä kesällä ongelmaa, mutta näin talvisin pimeällä on. Onneksi kuitenkin iso kenttä niin pystyy sit menemään toisessa päädyssä, jos näin käy!

  VastaaPoista
 14. Olin joskus yksin tallilla. Oli myrsky ja vieläpä pimeä syksy! Menin maneesiin ratsastamaan säikyllä ponilla. Yht'äkkiä meni sähköt ja poni pelästy ja nousi pystyyn ym. Se oli kamalaa jouduin oottas 1h että ne sähköt palas :D

  VastaaPoista
 15. Ääh olisin niin halunnu päästä lukemaan kunnon estevalmennuspostauksen! :( Ne on vaan niin parhaita :D. Joo kerran varattiin mulle 2h ratsastus, oltiin maneesissa eikä maneesi ollut mikään hyvä kuntoinen. Tuuli ihan järkyttävästi ja poni steppaili ja oiko kulmia minkä ehti :D Eka tunti meni siihen että sain ponin kuulolle, mutta toisen tunnin aikana valot sammuili (maneesissa ei ikkunoita..) ja tuulen äänet kuulu voimakkaammin joten päädyin tulemaan alas ja loput puolituntia kävelytin ponia ja juttelin open kanssa :D Harmittaa, sillä nykysellä tallilla ei pidetä kahden tunnin ratsastustunteja.

  VastaaPoista
 16. Kävin kerran niin että sulake paloi ja maneesi pimeni kesken 8 ratsukon treenien. Hepat säikähtivät sen verta paljon että yksi otti jalat alleen ja ratsastaja pääsi maistelemaan hiekkaa, toinen hyppäsi paniikissa portin yli kun vain se oli kiinni eikä koko maneesin ovi ja loput sitten vain jähmettyivät paikoilleen. Toisella kerralla olin päästänyt tamman juuri irti juoksemaan maneesiin kun joku oli tallin katkaisijasta sammuttanut valot (luuli maneesia tyhjäksi) ja pieni paniikkihan siinä tuli kun seisoo keskellä pimeää manesia ja riehuva hevonen suihahtelee ohitse. Onneksi valot saatiin pian takaisin ja selvittiin naarmuitta kummatkin.

  Kaikkea sitä sattuukin.. :)

  VastaaPoista
 17. Kokemusta on moneltaki kerralta kun sähköt on mennyt katki. Yhellä kerralla oli vähä pahempi kun hypättiin ja alko ukkostaan ihan yhtäkkiä (ja tuli kunnon myrsky). Oreja oli 3 ja kiimasia tammoja 2... ite ratsastin kuumalla orilla jota oli tarpeeks vaikee pidellä paikallaan muutenki. Loppujen lopuks mentiin talliin ja tunnin päästä uudestaan maneesiin ja kaikkialla jotain taskulamppuja varmuuden vuoks. Meinas vanhikooki tulla ku yks ori lähti ku säikähti ja kait? Törmäs tammaan? En oo ihan varma

  VastaaPoista
 18. Varmasti harmitti kovasti. Itseäni ainakin harmittaisi.

  Ratsastuskoulullakin oli mennyt kerran sähköt kesken estetunnin. Onneksi en itse ollut sillä tunnilla sillä oli muutama hevonen säikkynyt sitä kun samalla rätisi maneesi. Sähkökatkojen vuoksi jouduttiin meidänkin tunnille ottamaan varmuuden vuoksi taskulamppu mukaan että jos sähköt menee niin pääsee ainakin selästä alas ja maneesista pois.

  VastaaPoista
 19. Viime talvena oli tallilta millä käyn sähköt pois 2 kokonaista päivää. Siellä sit vedettiin otsalamppujen kanssa ja kaikki tehtiin valosaan aikaan. Vefet ei kulkenu ni piti nostaa kaivosta, mitä sit kaadoin kokonaisen ämpärillisen vettä päälleni.. Vaatteet jäässä, jalat ja kädet tunnottomat, ihan järkyttävän kylmä ulkona ja sit liikuttamaan hevosia pimeeseen maneesiin. Siinä oli kyllä sellanen olo et ei olis pitäny nousta ylös sängystä aamulla..
  En tiedä johtuuko kännykästä, mut tää blogi lagii todella paljon.

  VastaaPoista
 20. Ihottavia kun sähköt katkeaa tolleen mulla huomenna ratsastus ja toivon suorastaan että ei sada tai tuule koska tallilla ei ole vielä makeisia.

  VastaaPoista
 21. Tää ei kyllä liity tähän postaukseen mutta mihin aikaan teijän hepat saa heinät? :)

  VastaaPoista
 22. Hei! Luin tätä postausta mobiiliselaimella ja tämä on tosi vaikeaa. Teksti pitää rullata aina sivulle päin, ja jos pikkusen menee yli niin pomppaa edelliseen postaukseen. Internetversiolla en jaksa lukea, koska se on tosi hidas. Voisitko muuttaa blogisi mobiiliselainta helppolukuisemmaksi? :) Luin jostain, että muokkasit myös mobiiliselainta. (tää oli vain vinkki!) Ja harmi että valot räpsii, itsellä ei ole kokemusta koska ei ole maneesia, mutta on se ulkokentälläki huono juttu jos on pimeä talvi-ilta ja sähköt katkeaa eikä näe eteensä. Onneks näin ei oo käyny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muokannut mobiiliversiota ja mulla ne näkyy kaikki kyllä silleen, ettei tarvi selata sivulle :o

   Poista
  2. Mullakin blogeissa on alkanut oudosti hyppimään edellisiin postauksiin, mutta sulla ainakaan ei mene tekstit yli reunojen mun puhelimella :)

   Poista
  3. Ne hyppii edellisiin postauksii jos vedät vahingos vähä sivulle ni sielt tulee sit edelline postaus, jos näi tarkotit? :)

   Poista
  4. Mulla on sama ongelma, että täytyy rullata sivulle ettö teksti tulee näkyviin. Muuten kyllö toimii hyvin mobiililaitteilla, mitä myt vähän hidas on.

   Poista
 23. Tyhmää tuommonen reissaaminen turhan takia, kun itselläkin piti olla ratsastustunti illalla ja tallille ajaa 45min niin sitten kun päästii paikalle niin eihän siä ketään ollu ja vasta kun tunnin ois pitäny alkaa tuli viesti että tunti oli peruttu:(( voisitko muuten tehdä enemmän videopostauksia tallista, ymmärrn kyllä kuinka kiireitä on kokemuksella eikä aikaa muulle olisi, mutta ois kuitenkin kiva jos onnistuis:) Käytätkö muuten turvaliiviä vain hypätessä ja maastossa? Kuinka paljon turvaliivisi maksoi ja mitä merkkiä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ilman satulaa mennessä ja mulla on Tipperaryn liivi, joka oli kullä melko kallis. Taisi olla lähemmäs 300euroa, tarkista hinta vielä, voin muistaa väärin!

   Poista
 24. Saatko "uuden" valmennuksen tilalle kun tuo ei onnistunut kunnolla? Vai lasketaanko tommonen teillä yhdeksi valmennuskerraksi?

  VastaaPoista
 25. (En oo varma lähtiks toi edellinen puoliks kirjotettu kommentti ni kirjotan sen kokonaan uudestaan) Eli olis kiva jso joskus tekisit sellasen postauksen missä kerrot mistä sun postaukset koostuu. Niinku miten alotat postauksen, miten lopetat ja miten sen keskiosa yleensä on kasattu. :)

  VastaaPoista
 26. joo tee sinä sanot minä teen!! :3

  VastaaPoista
 27. Nyt kannattaa tehdä niitä pitkiä maastolenkkejä. Me teimme eilen kavereiden kanssa 2,5 h maaston. Asun Kuopiossa ja voin vannoa, että pohjat ovat kunnossa. Ravata pystyi kaikkialla. Kuten myös laukata. Hepat nauttivat. Suosittelen. Oletko tehnyt nyt pitkiä maastoja?

  VastaaPoista
 28. Meilläkin on mennyt joskus ratsastuksen aikana maneesista valot poikki. Valmennuksessa meni juuri kun isosiskoni oli lähestymässä estettä, mutta onneksi meidän heppa pysähtyi eikä tapahtunut onneksi mitään. :) Myös sen jälkeen on joskus mennyt, mutta onneksi se ei piittaa siitä mitään :)
  suomenhevostamma.blogsot.fi

  VastaaPoista
 29. Tää alkaa käydä vähän huvittavaks, ku anot haluaa valvoa, että saahan teidän hevoset varmasti riittävästi maastoilua :'D oon pidemmän aikaa seuraillu tota maastoilukeskustelua, ja minkäs sille voi, jos maastoissa on huonot pohjat, täällä vähän samaa vikaa, niin mieluummin kyllä pidän oman hepan jalat ehjinä ja teen sitte vähän lyhyempää lenkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan ne samat anot jotka haluaa valvoa että lilli ja voitto on "oikeinpäin" traikussa, loimitusta, tarhausta yms : D

   Poista
  2. Se on hyvä, että joku huolehtii...;)

   Poista
 30. On ollut maneesilla täälläkin valot poikki, muttei onneksi pitkään. Siitäkinaikaa n. Vuosi... No höh, toivottavasti seuraava kerta sujuu paremmin!

  VastaaPoista
 31. Ei oo sähköt räppiny ikinä mutta kerran kun oltiin tultu valmennukseen niin poni ontuikin :(

  VastaaPoista
 32. Muuten tiia oot varmaan kuullu tätäkin usein, mutta kun sanoit jossain postauksessa että ryhti on taas huonontunut (ja huomaahan sen ) niin ainakin ittellä autto mun rupesin muutenki parantamaan ryhtiäni. Esim siinä sun uudessa ostosten esittelyssä istut aika huonoryhtisesti. En tosin tiedä yhtään että istutuko tai seisotko tms. huonoryhtiseti muuten, mutta tälläinen vinkki vaan!

  VastaaPoista
 33. Miten pitkä matka (kilometreissä ja ajassa) teiltä on tuonne maneesille tai valmennuspaikkaan? :) Ärsytti kyllä varmasti tuollainen, mutta onneksi ei mitään isompia vaaratilanteita sitten tullut :)
  Tuli vaan tuo aika mieleen, kun itse tänään lymipyryssä menin hevosen kanssa kävellen maneesille. Meillä kestää puolisen tuntia kävellä, tulee tietty tosi hyvät alku- ja loppukäynnit, mutta kyllä tänäänkin huonossa kelissa väsytti taivaltaa :) Meidän valmennus onneksi sujui hyvin!

  VastaaPoista
 34. Kivoja kuvia ja harmi kun sähköt reistaili:(

  VastaaPoista
 35. Harmi kun sähköt reistaili, tuttu tunne! :(

  VastaaPoista
 36. Minä taas olin oman hevosen kanssa liinassa jumppailemassa, kunnes sähköt lähti..pihalla oli pimeää kaiken lisäksi. Kerkesin ratsastamaan vain 15min... Loisteputki kädessä laiteltiin hevosta pois pimeässä tallissa:D

  VastaaPoista
 37. Kulkeeko voitto aina peräänannossa?

  VastaaPoista
 38. Oletteko koskaan pohtineet, voisiko jumit ja jäykkyys johtua siitä, että Voitto liikkuu etupainoisena. Kaikki paino edessä. Etupainoisuus aiheuttaa ongelmia lihaksiin. Kuvista etupainoisuus näkyy selvästi, kuten hyvänä ratsastaja pystyt sen näkemään. Heppa pitäisi saada siirtämään paino takajaloille. Koulutreeniä lisää ja voimaa takaosaan. Kouluvalmentaja osaa neuvoa harjoituksia ja tehdä treeniohjelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla pohdittu kun kukaan valmentaja ei ole KOSKAAN sanonut, että Voitto liikkuu etupainoisena. Olisivat he varmaan jotain neuvoja antanut. Minustakin Voitto on etupainoinen noilla puomeilla, mutta ei se ihan tuolla tavalla liiku normaalisti :)

   Poista
  2. Tuo järkevän oloinen ano puhuu asiaa etupainosta. Voitto näyttää kovin etupsinoiselta. Näyttää myös monissa muissakin kuvissa. Erikoista, jos valmennuksessa ei asiaa huomata. Uskon kyllä, että on valmentaja sen huomannut. Kannattaa ottaa asia puheeksi. Tämä ihan ystävällisesti vain. Tämä on vaikea laji. 😊

   Poista
  3. Teidän anonyymien on varmaan helppo sanoa parin kuvan perusteella miten hevonen liikkuu : D Valmentajat kuitenkin näkee sen oikean tilanteen LIIKKEESSÄ, eikä vaan pysähtyneessä kuvassa.. : D

   Poista
 39. On harmi. Ite menin eilen Renellä Renesance hepalla ja sähköt meni aina pois. Meillä oli ilman sarulaa tunti että aina oli sillee apua. Kahdesti se säikkyi ja lähti juoksemaan. Onneksi melkein kaikki pysyi sähköjen räpsynnästä huolimatta selässä

  VastaaPoista
 40. On mennyt sähköt maneesista joskus kesken tunnin. Kun pimeni, ope käski kaikkien tulla alas, ja kun pääsin alas ja yritin ottaa taas ohjista kiinni, hävitin ponin... :D

  VastaaPoista
 41. Meiltä lähti perjantain myrkyssä koko tallialueen valot lähes tunniksi pois. Pari ratsukkoa selvisivät onneksi maneesilta talliin ja oli kyllä aika mielenkiintoista, mutta hauskaa tehdä iltatallia otsalamppujen valossa.. :D

  VastaaPoista
 42. Meetkö huomena Piia Pantsun valmennukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko hän Kuopioon? Olisin kyllä mennyt jos oisin tiennyt, eipä ole missään ilmoteltu tai sitten mennyt vaan ohi!

   Poista
 43. Voisitko joskus tehdä videon tai kuvia, joissa Voitto kulkee rehellisesti peräänannossa. Olisi kiva nähdä miltä se silloin näyttää. Ei siis muodossa vaan peräänannossa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattele meidän videoita, kyllä se ainakin valmennusvideoissa menee lähes aina ihan rehellisesti peräänannossa!

   Poista
 44. Ompa voitto muuten etupainoinen noissa kuvissa. En tiedä oliko sitten, mutta näyttää :D

  VastaaPoista
 45. Kyselit miksi tämä postaus noussut luetuimmaksi, otsikko on aika provosoiva, se saa avaamaan postauksen ja lukemaan onko jotain isompaa sattunut (loukkaantuminen tms). Luin postauksen tasan siihen asti että valot ei pysyny päällä ja siksi ette päässyt valmentautumaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja et uskaltanut tätä tulla nimelläsi sanomaan siihen fb-postaukseen? :D

   Poista
  2. Mitä väärää on siinä jos haluaa pysyä anonyyminä? Miksi pitäisi nimellä kirjoittaa? Muuttaisiko se kommenttia jotenkin jos näkyisi että Maija Meikäläinen on tätä mieltä? Jos en halua facebookissa kommentoida jostain syystä niin tämä nyt oli ainut paikka (tai instagram) missä voin antaa vastauksen. Tämä ei ollut negatiivinen kommentti vaan vastaus kysymykseen.

   Poista
 46. Ei mene voitto valmennusvideoissa peräänannossa. Silloin on perään annossa, kun sun valmentaja oli selässä. En halua loukata, mutta rehellinen pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida osata oikein katsoa tai sitten mun valmentajat on ihan hukassa, jota pikkasen epäilen...;)

   Poista
  2. Varmaan suurinosa näistäkin kommentoijista on niillä tuntiponeilla puksuttelijoita jotka ei oikeasti tiedä peräänannosta mitään : D

   Poista
 47. Mistä voitto tuli teille ja milloin saitte ensimmäisen ponin?:)

  VastaaPoista
 48. Meillä on maneesi ja kenttä ja valot ei ole koskaan mennyt pois.

  VastaaPoista
 49. Meidän viimetunnilla meni sähköt kaks kertaa, ja jouduttiin mennä kentällä koska tunnilla oli vähän säikympiä hevosia. Siellä sitten mentiin aika märällä pohjalla ja tihkusateessa 😃. Tuli siinä yks läheltä piti tilannekkin ku joku hevonen säikähti rekkaa, mutta ei onneks käyny mitään😊

  VastaaPoista
 50. Kisaako Pinja enää edes muilla hevosella kuten Annilla

  VastaaPoista
 51. Oot tosi taitava ratsastaja! Itekkin ratsastan mutta en ole vielä noin hyvä ;)

  VastaaPoista
 52. Puomeista tuli mieleen tehtävä jota teimme viime ratsastustunnilla:)
  oltiin pääty-ympyröillä, ja siis puomi oli siinä I (?):n kohdalla. Tultiin laukassa ja ravissa. Ravissa Niin että puomin jälkeen jatkettiin laukassa. Tehtävä oli siis vain mennä puomin yli, ja tehdä lähestyminen niin että hevonen hyppää puomin yli, eikä vain "askella" puomin yli niin että puomi on etu- ja takajalkojen välissä. Oletteko sinä ja Pinja tehneet tätä tehtävää, mitä mieltä olette tehtävästä:)? Anteeksi, en osaa oikein kunnolla selittää;)

  VastaaPoista
 53. Samaa mieltä yhen anon kanssa, nää jotka sanoo että Voitto ei kulje peräänannossa, on varmaa jotai pikkutyttöi jotka ratsastaa niillä ratsastuskoulun Shetlanninponeil. Voitto kulkee nätisti, ja harmi. Onneksi ette joutuneet maksaa.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.