Kisakausi 2015 pakettiin

tiistai 22. syyskuuta 2015


Kisoja tullaan tuskin enää Voiton saikkuilun takia tänä vuonna kiertämään, joten ajattelin tehdä pieneen koosteen. Tuloksellisesti kausi oli ihan huomattavasti vuotta 2014 parempi. Silloin saldona oli kuusi hylkyä ja tänä vuonna niitä oli ainoastaan yksi, sekin viimeisistä kisoista, jolloin Voitto oli jo varmasti kipeä vaikkei sitä vielä tiedettykään.

Olen itse melko tyytyväinen meidän kisasuorituksiin, parantamistahan on ja paljon, mutta meno oli huomattavasti parempaa kun silloin vuonna 2014. Harmi tosin kun oltiin vasta alettu päästä homman makuun kun kisakausi jo päättyi... Ehkä me vielä joskus saataisi vedettyä ehjä kisakausi hallikaudesta ulkokauden kautta uudelleen hallikauteen. 

Kisakauden avaus Sorsasalossa astetta alemmalla tasolla
Kisakausi alkoi meidän osalta vasta ulkona, sillä haluttiin ihan rauhassa treenata eikä hätiköidä kisoihin menemistä, sillä edellinen kausi oli ollut tosi ongelmainen ja ongelmia oli vielä paljon ratkottavana. Sen takia ensimmäiset kisat startattiin ihan suosiolla meille tosi helpolla korkeudella tutulla kentällä seurakisoissa (tai siis 1-tason kisoissa).

80cm tuntui todella matalalle, mutta oli silti oikein hyvä aloitus. Vaikkei rata ratsastuksellisesti mikään paras ollutkaan päästiin virheittä maaliin, tämän toki piti olla itsestäänselvyys tuolla korkeudella. Onnistunut rata kuitenkin nosti meidän molempien itsetuntoa ja luokkakorkeuden laskeminen oli ehdottomasti loistava juttu!
 


Samana päivänä hypättiin myös 90cm luokka, josta kuitenkin napattiin matkaan puomi. Vaikka matkaan napattiinkin yksi puomi, oli koko tiimi tyytyväinen, sillä tavoitteena oli viime kauden epäonnistumisien vuoksi ihan vain päästä maaliin mahdollisimman vähillä kielloilla.

Kausi alkoi poikkeuksellisesti tosiaan kaksi päiväisillä kilpailuilla. Pitihän oman seuran kivan lähellä olevista kisoista ottaa kaikki irti! Toisena päivänä vuorossa oli 2-tason kilpailut ja luokkana edelleen suhteellisen turvallinen 90cm. Vitsi, että nuo esteet näyttää pienille suurella kentällä!:D Kauden aloitus meni siis ihan nappiin, kolme hyväksyttyä tulosta eikä yhtään kieltoa! Edelliskautena ei oltu tultu kertaakaan kotiin kahden tai useamman luokan kisoista ilman hylkyä..


Siirtyminen takaisin omalle tasolle Kiuruvedelleä
Kiuruvedelle lähdettiin tosiaan nopeasti Sorsasalon jälkeen, tällä kertaa korkeuksina jo meidän "oma taso" eli 90cm ja 100cm. Kisat sujuivatkin paremmin kuin hyvin, voisin melkein sanoa, että ehkä kauden onnistunein kisareissu. Varsinkin kun odotukset eivät kovin korkealla vielä tässä vaiheessa olleet ja kilpailut olivat kuitenkin jo 3-tasoa.

Näissä kisoissa valmentajani Terhi oli apuna radan ratsastuksen suunnittelussa ja tsemppauksessa, olisipa aina tälläinen mahdollisuus! 90cm tosiaan sujui puhtaasti, sijoituksia tosin ei tullut, mutta eipä niitä lähtemään haettukaan varsinaisesti. Puhdas rata oli jo tarpeeksi iso palkinto. Metrikin sujui jännityksestä huolimatta hyvin, tuloksena oli 1vp enimmäisajan ylityksestä. Kovan treenin ja monien epäonnistumisien jälkeen nämä kisat kyllä ihan oikeasti nostivat motivaation uusiin lukemiin!Iisalmessa kauden ensimmäiset epäonnistumiset ja sijoitus
Iisalmeen lähdettiin hyvin fiiliksin, vaikka tuloksellisesti reissu olikin sitten lopulta aika floppi. Ensimmäisenä luokkana toimi 90cm, josta kaikista mun mokista huolimatta napattiin sijoitus. Rata jäi kuitenkin mieleen erityisesti siitä, että Voitto tsemppasi ihan mielettömällä tavalla. Se ei ole koskaan pelastellut mua niin kuten nyt teki useamman kerran samalla radalla!Seuraavaan metrin luokkaan lähdin sitten jo vähän hakemaan sijoitusta, sillä alkukausi oltiin menty lähinnä puhtaita ratoja metsästäen. Lopulta homma kostautui kuitenkin kiellolla ja pudotuksella. Seuraavana päivänä 95cm luokassa sama epäonnisuus jatkui ja kamalassa sadesäässä otettiin yksi kielto pelottavalle mökille. Sekä lauantain että sunnuntain kielto olivat ihan mun mokia, en vain saanut pidettyä pakkaa kasassa. Vaikka tuloksellisesti meillä meni sekä hyvin että huonosti, piti koittaa olla positiivinen ja muistella kuinka ennen yhdestä kiellosta seurasi lopulta lähes poikkeuksetta toinenkin ja näin ollen sitten hylkäys.

Tasaiset suoritukset Kimmon kisoissa
Kimmon kisoista mulle ei ole jäänyt mieleen juuri mitään. Kenttä tuntui ahtaalle kolmella isolla ulkokentällä ratsastetun skaban jälkeen ja banketti hieman jännitti, sillä sitä ei muualla kisoissa oikein tällä päin näe. Pienellä kentällä sai ratsastaa vähän useamman suhteutetun ja kääntää huolellisesti, mutta se onnistui meiltä kuitenkin ihan hyvin. 90cm tuloksena oli tuplanolla ja metristä harmillisesti yksi puomi olikin.

Olen nyt jälkeenpäin miettinyt olivatko nuo puomit ensimmäisiä merkkejä Voiton kipeästä jalasta. Se nimittäin ei ihan oikeasti tiputtele usein ja tänä kautena niitä tuli niin kisoissa kun treeneissäkin useammin.Kipeä hevonen Sorsasalossa
Kausi alkoi ja päättyi näköjään samassa paikassa. Jos alotettiin huipuilla fiiliksillä 25cm matalammilla esteillä niin lopetettiin sitten surkeissa fiiliksissä. Luokkina olivat 95cm ja 105cm, olihan luokkakorkeuden nostaminen pikkuhiljaa ihan ajankohtaista sillä hypyt olivat alkaneet kisoissakin sujua - vaan eivätpä sujuneet enää. Jälkeenpäin olen "lohduttautunut" sillä, että vaikka kiellot minun ratsastusvirheitäni olivatkin pääasiassa oli ihan varmasti Voiton kipeällä jalalla jotain arpaa. Miten muuten oltaisi yhtäkkiä kielletty kolme kertaa saman päivän aikana.


Kisavideoita katsoessa alkoi pieni innostuminen esteille jälleen syttyä.. No, katsotaan ensin miten tuo heppa tuosta paranee. Tänään sain aloittaa ratsastamisen ja Voitto liikkui oikein vetreästi! Nyt siis vaan odottamaan miten jalka reagoi rasitukseen.

Miten teidän kisakausi on sujunut? Vieläkö on kisoja jäljellä?
 

20 kommenttia

 1. Ette oo vähään aikaan ruusukkeita saaneet :((((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eine ruusukkeet ole niin tärkeitä. Monesti huonolta radalta napattu ruusuke ei tuo yhtä hyvää fiilistä kun rata, johon olen itse tyytyväinen vaikkei ruusuketta tullutkaan :)

   Poista
  2. Ei ne ruusukkeet oo tärkeimpii. Mä en tänä kautena sijottunu kertaakaan. Mulle riitti se että olin tyytyväinen omiin suorituksiin.

   Poista
 2. Pahoittelut, neljä kommenttia katsoi jonnekkin.. Ilmeisesti pistin ne julkaisun sijaan roskakoriin :(

  VastaaPoista
 3. Ekat tän kauden kisat tänä viikonloppuna seka este että koulupuolella :D

  VastaaPoista
 4. Minä päivinä tuutte HIHS:iin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina ja sunnuntaina :)

   Poista
  2. Mä oon tulossa HIHS:n myös ja viimevuonna istuitte mun vieressä kattoo 160cm verryttelyä ja vasta kun nousitte ja olitte lähdössä tajusin, että te olitte te! :D Koska teidän äiti istui mun vieressä! :P Nii en tunnistanu sitä!

   Poista
 5. Tsemppiä Voiton paranemiseen :) !

  VastaaPoista
 6. Meillä on kausi sujunut ihan kivasti, alkukaudesta päästiin siirtymään 110cm -luokkiin, mutta nyt on kirjoitusten takia ollut turhaa kisataukoa! Toivottavasti päästäisiin kuitenkin se 120cm debyytti hyppäämään vielä tällä kaudella, kun edessä on vielä neljät kisat :) tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä teille myös, toicottavasti 120cm siirtyminen sujuu hyvin!:)

   Poista
 7. Hyvinhän teillä on mennyt! :) Varsinkin jos viimekauteen vertaa :D Mutta toivotaan, että Voitto nyt tästä paranee ja pääsette talvella/keväällä taas kunnon treenin makuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viime kausi oli sellainen fail.. Toivotaan tosiaan :)

   Poista
 8. Sulla on tällä hetkellä tylsä ulkoasu ja banneri :/

  VastaaPoista
 9. Tiia tiedän tunteen kun hevosella on poistettu irtopala.Minun oma hevoseni kärsikivuista 1vuoden ja se eipääsyt kuntoon niin se lopetrttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto onneksi tuli kuntoon :) Harmi kun teille kävi näin :/

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Mää käyn ratsastamassa tolla iisalmen tallilla. Se on kyl kiva talli.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.