Vihdoin ratsastuskuvia ja -kuulumisia

torstai 24. syyskuuta 2015


En edes uskalla selata blogiarkistoa ja katsoa milloin viimeksi täällä on nähty ratsastuskuvia ja treenikuulumisia... Tosin tätä postausta nyt ei voi vielä treenikuulumisten kerronnaksi kutsua, mutta ratsastuskuvia on ainakin luvassa - vihdoin! Pinja nimittäin nakitti Lillin liikutuksen Sinille, joten Pinja sai pitkästä aikaa ulkoiluttaa meidän "isoa kameraa" eli Canonia. Viime aikojen kuvat on napsittu pelkästään Olympuksella ja puhelimella.

Jos joku eksyy katsomaan näitä kuvia tietämättä meidän tilanteesta, haluan ihan lyhyesti sitä hiukan avata. Voittoa ratsastetaan kuukausien saikun jälkeen nyt toista kertaa, joten meno on sen mukaista kuten hevosen ulkonäkökin. Tosin eipä moni blogia lukevakaan ole ihan kärryillä, sillä mua on syytelty ties mistä sen takia, että Voitto on niin lihakseton enkä ole mm. leikannut sen harjaa. Mä en näe mitään syytä leikata harjaa, kun täällä kotona vaan ollaan. Tuon mittainen harja ei häiritse hevosta millään tavalla, se että leikkaan sen lyhyemmäksi on ihan ulkonäköjuttuja!


Nämä kuvat on tosiaan toiselta liikutuskerralta, tänään olisi sitten luvassa kolmas kerta ja sen jälkeen Voitto voisi melkeen jo viettää vapaapäivää tai sitten käydään ihan vaan maastoilemassa kevyesti. Tähän asti ollaan lähdetty liikkumaan positiivisin fiiliksin, Voitto ei ole missään vaiheessa ontunut, korkeintaan ollut hieman tasapainoton ja jäykkä. 

Olen tehnyt molempina kertoina aluksi hetken aikaa käyntityöskentelyä. Ihan vain suoristanut ja taivuttanut hevosta volteilla ja uralla. Nyt toisella kerralla eilen otin mukaan parit tosi loivat väistötkin. Voitto tekee periaatteessa kaiken ihan hyvin, mutta saikun huomaa siinä, että se vastustelee hommia paljon normaalia enemmän, joka on tietysti ihan ymmärrettävää. Lihakset on lähtenyt, joten homma on raskaampaa ja paikat on varmasti jumissa, joten ihan perusjututkin voi tuntua aluksi epämiellyttäville. Pitää katsoa loppuuko tämä vastusteleminen ajan kanssa jumppaamalla vai jatkuuko se, koska sitten pitäisi alkaa epäillä onko se merkki kivusta. Vastustelu tosiaan ei ole siis mitään riehumista tai välttämättä edes ulkopuolisen silmiin nähtävää. Voitto saattaa örähdellä, punkea lavalla, viskoa päätä tai purra kuolaimeen.


 Ratsastuskerrat ovat olleet vielä ajallisesti ja työmäärältäänkin vähäisiä. Olen käynnissä jumppauksen jälkeen ravaillut pari kierrosta tai kahdeksikkoa, eilen sitten laukkasinkin pitkästä aikaa muutaman kiepin. Haluan ottaa ihan rauhassa tämän alun, hevonen kuitenkin seissyt melko pitkään. Katsotaan ensimmäisten viikkojen jälkeen miten homma on lähtenyt sujumaan ja sitten jutellaan eläinlääkärin kanssa miten jatketaan. Parissa viikossa olisi kuitenkin tarkoitus päästä melko normaaliin sileän treeniin, jos kaikki sujuu hyvin. 

Blogin suhteen mun motivaatio on noussut sitä mukaa, kun koeviikko on lähestynyt.. Huomenna olisi ensimmäinen koe ja tässä mä lukemisen sijaan istun postausta kirjottamassa. Hups. Ensi viikolla olisi vuorossa Horse Show lippujen arvonta, joten pysykää kuulolla etenkin alkuviikosta, jos tämä palkinto houkuttelee! Videopostaustakin on toivottu niin paljon, että voisin melkeen luvata sellaistakin tulevaksi pian.



ps. Muistakaahan seurata Voiton omaa instagramia (@lillivoitto) sekä mun instagramia (@tiiavoitto). Snapchattiakin käytän melko aktiivisesti nimellä @tiiasuomalainen

59 kommenttia

  1. Toivottavasti Voitto kuntoutuu hyvin. Oletteko ajatelleet satulan sopivuutta lihaksettomaan selkään? Luotan kyllä siihet että osaat huolehtia hevosestasi, mutta ajattelin kysyä. Oot tosi hyvä bloggaaja! Postauksia toki voisi tulla useammin.

    Minun blogini on http://etenemisentempo.blogspot.fi/?m=0 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satula oli ihan ok, kun sitä katsoin :) Turha lähteä satulaa vaihtamaan, kun ei kuitenkaan ihana kamala ole ja lihaksethan tosta toivottavasti pikku hiljaa kasvaa takasin!

      Poista
  2. Toi meno näyttää just hyvältä ottaen huomioon sen saikun. Mä muistan ku mun hevosta pääs ratsastaa saikun jälkeen nii se oli ihan älyttömän jäykkä ja just sellanen että vastusteli, että kyllä se siitä vetriää! Mutta toivottavasti pääsette pian taas treenaa ahkerasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli onni, että Voitto on saanut kävellä paljon laitumella. Talvella olisi varmasti ollut paljon jäykistyneempi :/ Ja jep, toivotaan tosiaan :)

      Poista
  3. Ihme touhua sellainen spekulointi ja neuvominen kaikessa.... Ihan hyvällehän tuo näyttää! Tsemppiä siihen.. Olitteko miettineet ihan hierojaakin noihin jumeihin :D haha toivon että ajattelet tuon kysymyksenä ei neuvona! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hierojan voisi tosiaan jossain vaiheessa pyytää katsomaan :)

      Poista
  4. Kiva nähä sut pitkästä aikaa satulassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että onse ihan kivaa ollut pitkästä aikaa ratsastaakkin :)!

      Poista
  5. Suositteletko Olympus Pen Mini E-PM2 ekaksi järkkäriksi? Olen valokuvannut 3-4 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tosin ei ehkä paras esim. ratsastuksen kuvaamiseen, mutta kaikkeen muuhun joo :) Ja kannatata ostaa siihen jokin objektiivi sitten heti mukaan, tulee tosi paljon parempia kuvia!

      Poista
  6. Hyvä että Voitto ei ainakaan ontunut enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä :)! Toivotaan, ettei ala ontumaankaan nyt vaikka rasitetaan enemmän.

      Poista
  7. Kiva että Voitto on paremmassa kunnossa :) Ihania kuvia tässä postauksessa ja oot tosi hyvä bloggaaja <3

    VastaaPoista
  8. Ihanaa että voitto on jo paremmassa kunnossa! Hyvä postaus ja ihania kuvia :)))

    VastaaPoista
  9. Voi kun Voitolle jotenkin sopii tuo pidempi harja. :)

    VastaaPoista
  10. On Vote vaan niin ihana! ♥ Toivotaan et jalka ei enää rupeaisi reistailemaan. :)

    VastaaPoista
  11. Voitto näyttää mun mielestä kyllä ihan normaalilta eikä mitenkään laiminlyödyltä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman satulaa sen selkä on melko karun näköinen, mutta ei se muuten onneksi ihan kamala ole :)

      Poista
  12. Hei minkälainen teillä on toi lampaankarva tuossa satulavyössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.hooks.fi/produktsida/satulavyon-suoja-genuine-sherpar/46884/46885/

      Oon ollu tosi tyytyväinen tohon, vähän aluksi epäilytti halpa hinta verrattuna muihin lampaankarvatuotteisiin :)

      Poista
  13. Uskomatonta, että ihmiset valittaa jos harjan jättää leikkaamatta. Se harja kun on ihan syystä olemassa, niin en ymmärrä muutenkaan miksi harrastehevosilta sitä leikataan, jos ei siis liikuta kisoihin/valkkuihin tms. Sairaslomalla varsinkin pitkä harja vaan suojaa ja esimerkiksi sadevesi valuu harjaa pitkin pois eikä kastele karvapeitettä, jolloin kaulan lihakset eivät kylmety niin helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä ja vielä, kun harjan leikkaamatta jättäminen yhdistetään siihen, että Voittoa ei muka hoidettaisi..:D

      Poista
  14. Mulla hevonen ollut kanssa viimeiset 2-2,5 kk saikulla, tosin siitä vielä 3 vkoa täysin liikuntakiellossa eli on siis seisonut postimerkin kokoisessa tarhassa (hankkarivamma) eikä ole saanut liikkua ylimääräistä, ja voin kertoa, että näky on aika lailla samanlainen (tai vähän pahempikin) kuin Voitolla. Täällä inhottavia ja negatiivisia kommentteja heittelevät ihmiset joilla joko ei koskaan ole hevonen sairastanut kuukausia tai ylipäätään omista hevosta... Mitä tulee tuohon vastusteluun, oon huomannut ihan saman nyt myös meillä kun on palattu hiljalleen töiden pariin! Tuntuu että hevonen on haluton tekemään asioita jotka sille on vaikeita, niin kauan kun höntsäillään pitkin ohjin kaikki on ok mut kun alan vaatimaan pikku hiljaa että kantaa kroppansa, niin alkaa vastustelemaan puskemalla lapaa ulos yms. Meillä tosin varmasti asiaan vaikuttaa myös lihasjumit joita varmasti on tullut saikun aikana, hieroja on tulossa tsekkaamaan hepan että kaikki on siltä osin ok niin voi hyvillä mielin jatkaa treenejä taas. Tsemppiä Voiton kuntouttamiseen! :) http://faniunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
  15. Voitto on paljon nätimpi tuollaisen pidemmän harjan kanssa :)!

    VastaaPoista
  16. Ihanaa että Voitto alkaa parantua! Tsemppiä paljon jatkoon! :)
    Ja eiköhän todellakin ihmisten kommentit voi jättää ihan omaan arvoonsa, jos eivät osaa lukea (lihakset tippuneet sairasloman aikana, harjan leikkaus ym..) :)
    Kiva nähdä taas upeita heppakuvia! Mie tykkään kamalasti syksyisistä heppakuvista, kun niissä on niin paljon VÄREJÄ yleensä ^_^ (olettaen tietysti, että on hyvällä kelillä otettuja ;) :D )

    VastaaPoista
  17. Aww Voitto on vaan niin söpö <33 Mutta niin, mä oon 13 vuotias ja tykkään väsätä Gimpilläkaikenlaisia hienoja muokkauksia. Teen omaksi ilokseni bannereita ja muuta. Haluaisin joskus hyödyntää kuvanmuokkaustaitojani. Kiitos jos vastaat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle saa kyllä lähettää bannereita ja muokattuja kuvia, mutta en pakosti niitä käytö :) Meidän kuvikin saa käyttää kunhan et julkaise missään!

      Poista
  18. Ihanat kuvat

    hyvä kun Voitto alkaa parantua

    VastaaPoista
  19. voisitko tehdä jonkunlaisen videon muokkaus videon jossain vaiheessa, mistä saat musiikit videoihis?

    VastaaPoista
  20. Toivottavasti Voitto paranee ❤ Tsemppiä Tiia! ;)

    VastaaPoista
  21. Mun suosikkitubettajat, Tiia & Pinja 😉

    Lisää vaan videoita 😉 Tsemppiä Voten kanssa! 💖

    VastaaPoista
  22. Kyllä se Voitto on hieno poika, vaikka lihaksia on lähtenytkin :) Oon aina ihaillut teidän hyppyjä, ois kiva nähdä teidät vaikka jossain kisoissa. Tsemppiä teille ja kaurapusuja Votelle ja Lillille!
    Minun blogini: kuolainrengas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  23. Hyvä että Voitto voi jo paremmin! Kyllä se vielä kisakuntoon varmasti tulee kun jaksaa olla kärsivällinen:)

    VastaaPoista
  24. Joo Vote on niin nätti, ei ehkä nois kuvis parhaimmillaan? No hyvä mun on sanoo kun hoidan/vuokraan/ratsastan 27vuotiasta ponia.. Mutta toivottavasti Vote paranee ja pääsee taas kisaamaan:)

    VastaaPoista
  25. Voitto on söpömpi pitkällä harjalla😍 Tsemppiä treeneihin ja oli tosi kiva postaus.

    VastaaPoista
  26. Miksi käytät Voitolla alaturparemmiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on noissa suitsissa kiinni jos et ole huomannut! :D

      Poista
    2. Sitä ei noista suitsista tosiaan saa irti, nuo on vähänkuin meksikolaiset :)

      Poista
  27. mikä lampaankarvaromaani Voitol on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa youtubesta varusteiden esittely -satulatarvikkeet, tai ylipäätään ne videot vaikka niistä suitsitarvikkeistakin, että et kyselisi! Mutta Mattesinhan tuo taitaa olla, jos oikein muista! Vastaan Tiian puolesta

      Poista
  28. oho ompas lihakset tosiaan tippuneetkin! noh, kyllä se siitä treenin kanssa, toivotaan että hevonen kuntoutuu hyvin!:) kauanko voitto oli saikulla?

    VastaaPoista
  29. Moikka Tiia! Lueskelin noita erikoispostauksiasi ja aloin kaipaamaan taas viikon blogihaasteita, onko mitään mahdollisuutta että niitä tulisi vaikka blogitalli ei pystyssä olekkaan? :/

    VastaaPoista
  30. Moi ootteko mennossa horse show tapahtumaan 2015 jos olette niin minä päivinä❔

    VastaaPoista
  31. Ihania kuvia! :) Ja on kyllä ihan naurettavaa, että ihmisillä ei ole muuta tekemistä kun kritisoida toisten elämää. Kyllähän nyt selkeästi kuvista näkee että hepalla on kaikki hyvin, vaikka harja ei olekkaan ihan tasan ratsumitoisse :'D.

    VastaaPoista
  32. Toivottavasti Voitto kuntoutuu :) Ei tuo harja kotona niin nuuka tartte olla :D Ootte ihania niiku hepatkin♥♥¤♥¤♡♡♥

    VastaaPoista
  33. Katoin eka et Voitto oli aasi xDxDxDxD

    VastaaPoista
  34. Tee joskus snäpissä myday! <3

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.