Voiton tilanne

keskiviikko 16. syyskuuta 2015


 Voiton kuulumisia on jo kovasti kyselty. Olen lykännyt aina milloin mistäkin syystä tämän postauksen tekoa. Yhtenä päivänä piti tulla kirjoittamaan, mutta sitten irtosi kenkä ja sitten piti odottaa mitä eläinlääkäri antaa jatko-ohjeeksi. Vaikkei kaikki asiat ole vielä selviä mullekkaan, ajattelin kuitenkin kirjoitella missä juuri nyt mennään.

Voitto on tosiaan ollut joka päivä melkein sen 12h laitumella, nyt kenkäepisodin jälkeen pari päivää tarhassa tuntui olevan herralle tuskaa. Sillä se oli hirnunut täällä kaikille lähellä liikkuville sydäntä särkevästi, kuten sillä on tapana silloin kun se jotain kovasti haluaa. 

Kengittäjä tosiaan luki Voiton klinikkaraportit ja sen mukaan muutti sitten kengitystä. Nyt Voitolla on erilaiset kengät etusissa, mä en ollut paikalla, joten en ihan tiedä onko tämä pysyvä ratkaisu vai "sairaskengitystä" parantumisen ajaksi. Voitto heitti hepulilaukkojen päätteeksi siis kengän laitumeen. Mä en sitä löytänyt vaikka kolusin koko laitumen läpi, joten samana iltana sitä ei jalkaan saatu. En viitsinyt liikuttaa kengätöntä hevosta, joten ratsastukset jäi täksi illaksi. Äiti löysi kengän eilen ja isin kanssa laitettiin se illalla paikoilleen. Isi on nyt lyönyt melko monta irtokenkää ja hommassa ei enää kestänytkään pitkään!


 Voittoa tosiaan liikutettiin regionaaliperfuusion jälkeen samalla tavalla kun ennen sitä. Kolme päivää kävelyä/laidunnusta ja neljäntenä päivänä ratsastus. Nyt hoito oli tehonnut huomattavasti paremmin kun ekalla kerralla ja Voitto on ollut vain alkuun selvästi epäpuhdas. Se on vertynyt melko hyvin, mutta en uskalla ihan 100% varmaksi sanoa, että se vieläkään liikkuisi puhtaasti...  Nyt ollaan odoteltu pari päivää lääkäriltä jatko-ohjeita, miten liikuntaa lähetään lisäämään ja kokeilemaan kestääkö jalka vai käydäänkö hoito vielä uusimassa kerran.

Musta on ollut ihan suoraan sanoen ihanaa viettää hevosetonta elämää, tai no hevosetonta ja hevosetonta, sillä olenhan mä joka päivä siivonnut karsinan ja muutenkin hoitanut tallivuoroja. Mulla ei ole mitään hinkua takaisin kisakentille tai treenaamaan kunnolla, mutta toivotaan silti tietysti, että Voitto tulee kuntoon. Eiköhän se motivaatiokin tästä nouse ja pitää muistaa, että viimeisten kilpailujen hylyt olivat ihan varmasti ensimmäinen merkki tästä jalan ongelmasta... Ärsyttää vaan ihan suunnattomasti alottaa taas nollasta. Hevosella ei ole yhtään lihaksia, sitä ei ole ratsastettua kunnolla kuukausiin. Ja kaikki tää tapahtu tietysti juuri kun me oltiin päästy isoimmista ongelmistamme yli. Ollaan niin monesti aloitettu saikun jälkeen nollasta, että ei olla päästy edistymään ennen kuin nyt.


29 kommenttia

 1. Toivottavasti paranee !!

  voitko tehä lisää kokkaus videoita??

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Voito paranee ja motivaatiosi nousee! Eihän sitä kisata tarvitse, jos Voitto ei enään pysty tai itse et koe sitä mieleiseksi. Toivottavasti tekisitte useammin videoita hevosiin liittyen esim tallipäiviä ja erikoispostauksia.

  VastaaPoista
 3. Mulla lähti myös tuo motivaatio laskemaan, kun heppa saikkuili ja lukio vei niin paljon aikaa. Nyt on sitten hevosharrastus enää vain kotona ratsastelua ja tallihommia, ei ole enää paloa kilpailemaan. Pitää olla tyytyväinen siihen mitä sä ja Voittokin ootte suorittanut ja lopettaa ennen kuin on oikeasti liian myöhäistä esim. Hevosen terveyden puolesta! Tsemppiä ihan älyttömästi, ei pitkäaikaisen harrastuksen lopettaminen/jäähdyttäminen oo helppoo, mut joskus se on vaan parasta! :)

  VastaaPoista
 4. Se tunne on hirveä kun saa tietää että oma hevonen on kipeä ja muuta.Mutta on kiva pitää itsekin pientä lomaa ratsastuksesta ja toivon että voitto paranee ja saatte aloittaa alusta vaika se tympii itseäkin mutta peukut pystyyn ja onnea matkaan kyllä se siitä lähtee :))

  VastaaPoista
 5. Mutta muista että sitte kun huomaa kehitystä ja onnistuu, tulee hyvä fiilis ja se motivoi jatkamaan :) tsemppiä :)

  VastaaPoista
 6. Itse ainakin pitäisin tärkeimpänä asiana sitä, että hevoseni parantuu enkä miettisi mitään kisoista, nollasta alottamista tai muusta vastaavasta.

  rozmaryn-z-sadyby.blogspot.fi - suosittelen käydä kurkkaamassa tuota blogia, poni kans saikulla, arvostan tälläistä, että ajatellaan juuri ponin parasta, kunhan paranee ei mitään kisoista tai nollasta alottamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tietysti tärkeintä on, että Voitto paranee. Mutta kai voin blogissa kirjoittaa muitakin ajatuksia saikun ajalta, kun toiveita Voiton parantumisesta :)

   Poista
 7. Ja vielä äsköiseen, että ei siis pahalla todellakaan, mutta ei vain ota välillä selvää mikä on tärkeintä.. Toivon että vastaisisit äskeiseen kommenttiin, olisi kiva kuulla sun mielipide asiaan :)

  VastaaPoista
 8. Jos ei tuo hoito auta, kannattaa mennä Luikon Erkille Forssaan, siellä tehdään prp:tä mistä voisi olla tosi paljonkin hyötyää!😊 paranemisia!! (Mulla kanssa heppa saikulla, tiiän niin mitä se on...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ottaa tuo hoito puheeksi, jos tämä hoitomuoto ei nyt auta :)

   Poista
 9. Voimia sinne! Meilläkkin heppa nyt saikulla... Toivottavasti täällä päässäkin alkaisi asiat pikkuhiljaa selviämään ;)

  VastaaPoista
 10. Voi Voitto parka! Voisitko tehä talli päivä videoita you tubeen? 🐴🐎. Muuten kannattaa ehkä jättää kilpailut menneisyyteen ettei sattuisi tällaista uusiks .Tsemppiä sulle ja Votelle!!!!!VOITTO PARANE PIAN!!!!

  VastaaPoista
 11. Niin kuin jo joku mainitsi tosta prp:stä niin suosittelen kokeilemaan. Siskoni hevonen oli toisesta etusesta kipeä pitlään ja mikään ei auttanut ja hevonen vietiin forssaan. Prp auttoi ja enää ei ole ollut mitään sen jälkeen. :) eikä ole oikeasti edes kallista puuhaa ottaen huomioon sen vaikutuksen. Nyt tsemppiä voitolle paranemiseen ja tietysti sulle muuten! :)

  VastaaPoista
 12. Tiedän kuinka tuskasta on kun ei tiedä mikä hevosella on tai kun pitää kuntouttaa. Meillä tällä hetkellä neljästä omasta kaksi saikulla. Ei yhtään kivaa touhua. Onneksi tiedetään mikä molemmilla on ja toisella olisi tarkoitus tänä viikonloppuna kokeilla onko vielä oikea takanen epäpuhdas ja toisella saikku jatkuu vähän pidempään. Tiedän niin mitä toi saikkuilu on. Tsemppiä voitolle paranemiseen! :)

  VastaaPoista
 13. Mulla on vähän eri tilanne kun ei ole koskaan ollut omaa hevosta, mutta mulla kans laski motivaatio ihan nolliin lukion alussa kun ei ratsastuskoulusta löytynyt kisaheppaa ja en päässyt kisaamaan tai valmentautumaan kunnolla. Ratsastus muuttui ihan hömpsöttelyks ja lopetinkin ihan kokonaan. Tänä vuonna alotin uudestaan ja en vois olla enempää innoissani ees siitä yhestä viikkotunnista jonka saan ratsastaa :)
  Eli lyhyt loma tekee varmasti hyvää ja vaikka pitää alottaa "nollasta" niin kun on motivaatiota, noustaan sieltä varmasti paljon nopeammin :) tsemppiä sulle ja toivottavasti löydät intoa harrastamiseen :)

  VastaaPoista
 14. Meillä aivan sama tilanne.. Heti kun päästään treeniin ja suurimmista ongelmista yli tulee takapakkia saikun takia. Nyt jo toinen saikku ja hepalta kaikki lihakset poissa, kunto varmaan nollassa kun ei voi kun kävellä ja ravailla jonkun verran. Jalka parantui ihan pienestä vammasta mutta siitä samasta vammajalasta sitten tietenki piti lähteä kenkä ja heppa oli riehunut niin taas ollaan saikulla.. :D Mutta ei kai se auta kun yrittää kuntouttaa kunnolla ja toivoa että pääsee treeniin takas jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti Voitto paranee:)

  VastaaPoista
 16. Tsemppiä votelle!
  Voitko tehä lisää koukkaus videoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kommentoit samaan postaukseen samanlaisen kommentin kahteen kertaan? Nyt et vaan muistanut klikata että olisit anonyymi ;)

   Poista
 17. voisitteko tehä taas lyhytelokuvia ??

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti Voitto paranee ja motivaatiosi tulee takaisin.  VastaaPoista
 19. Mä niin pystyn samaistumaan tähän sun tilanteeseen. Toivotaan että voitto tulisi kuntoon :)

  VastaaPoista
 20. Jostain syystä mä näen bloggerissa että sulla olis postaus voita lipur horse showhun. Jokin bugi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tulossa! Julkaisin sen vaan vahingossa liian aikaisin..

   Poista
 21. Voi Voittoa ): Toivottavasti paranee pian kuntoon! Oletteko miettineet kengättä jättämistä? Ainakin parantumisen ajaksi? Näin ollen kavio pääsisi venymään ja toimimaan sille luonnollisella tavalla ja voisi edesauttaa jalan parantumista? (: Lisää verenkiertoa ja liikkuvuutta jalkaan, eikä olisi puristusta kaviossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että olisi ratkaisu Voiton kanssa, sekun alkaa heti ontumaan ilman kenkiä :/

   Poista
 22. Toivottavasti Voitto paranee pian että pääset ratsastelmaan kunnolla. Eikä sulla tarvii olla vielä edes mikään hinku kisaradoille sillä Votekin on ollut niin pitkään saikulla.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.