Pysy mukana menossa

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Nykyään blogien ympärillä pyörii monia muitakin sosiaalisen median kanavia. Bloggaaminen vaatii aikaa, paneutumista ja tietokoneen avaamista - tosin niin vaatii youtubekin, mutta muuta sosiaalisen median kanavat kuten Instagram, Snapchat ja uusimpana Periscope päivittyvät täysin reaaliajassa kiireenkin keskellä. Monet lukijat ovat blogin muutkin viestintäkanavat löytänyt, mutta ajattelin nyt taas muistutella uusista ja vanhemmistakin jutuista. 


Facebook alkaa olla jo vähän menneen talven juttuja, mutta itsekkin sitä käytän uutisten seuraamiseen, joten tulee sinne varsinkin uusien postausten linkit jaettua. Vanhmetta ihmiset löytävät myös yleensä tien blogiini Facebookin kautta, jonka lisäksi Facebookissa tehdyt julkaisut leviävät myös niiden feediin, jotka eivät blogia seuraa ja näin ollen uusia lukijoita tulee aina tasasin väliajoin. BLOGIN FACEBOOKKIIN


Instagram on viime aikoina ollut kovasti pinnalla ja siellä mulla onkin kaksi tiliä, toinen hevoskuville ja toinen muille kuville. Instagramiin lisään vähän tarkemmin harkittuja kuvia, joiden käsittelyyn ja ottamiseen käytän aikaa esimerkiksi arkisempaa Snapchattia enemmän. Hevoskuvat löytyvät @LILLIVOITTO -käyttäjältä ja muut kuvat @TIIAVOITTO -käyttäjältä. Tosin harkitsen tuon toisen käyttäjän nimen muuttamista, mutta jotenkin tuntuu kummalle lähteä muuttamaan nimeä, onhan siitä tullut jo jonkinlainen tavaramerkki...
Snapchatissa hoituu nykyään niin kavereiden kanssa viestittely kun teille lukijoillekkin tärkeiden ja nopeasti tietoisuuten haluttujen asioiden kertominen. Ihan ehdoton lempparisovellus tällä hetkellä! Kavereiden kanssa tästä on myös saanut hauskan pelin, snäppiputkien keräämistä, paraskaverilistalle pääsemistä yms. Kannattaa kysyä kaverin apua, jos sovellus on vieras vielä. Itselläkin meni tosi pitkään ennen kun kaverin avustuksella hiffasin miten tämä toimii. Mun Snapchatin löytää nimellä TIIASUOMALAINEN, sieltä näkee mun mystoryn, mutta snäppejä mulle ei valitettavasti voi laittaa kun kaverit :/


Ihan uusin juttu on Periscope, johon tutustuin itsekkin vasta eilen. Palvelun kautta voi lähettää puhelimeen livelähetystä. Joskus aikaisemmin tehtiin jonkun toisen ohjelman kautta Pinjan kanssa paljonkin livejä, mutta se sitten jäi ohjelman hankaluuden vuoksi. Tää on kuitenkin ihan huippu ja helppokäyttöinen ohjelma, jolla kuvasin juuri äsken ekan liven. Kun alatte seuraamaan mua, niin teille tulee aina puhelimeen ilmoitus kun kuvaan. Samalla voi sitten kysellä ja kommentoida. Mut löytää sieltä nimellä TIIAVOITTO.

Youtube ei ehkä kummempia esittelyjä kaipaa, enkä sitä välttämättä ihan samanlaiseksi kanavaksi laskisikaan kuin edelliset. Täältä meidän kaikki videot kuitenkin pääsee näkemään.
Olisi kiva myös kuulla teidän mielipiteitä asiast? Mitä kanavia seuraatte, miksi? Mitä ette, miksi? Lukeeko jok ihan vain pelkkää blogia?

ps. Vitsi mua ärsyttää, kun en saanut tota Instagramin kuvakkeesta samanlaista kun näistä muista... 

28 kommenttia

 1. Seuraan kaikkia :) Tän päivän scoopit oli kivoja!

  VastaaPoista
 2. Voisitko jättää Periscope-lähetykset nähtäville 24 tunniksi, ärsyttää kun en ehtinyt nähdä iltatalli-lähetystä ollenkaan enkä siitä ensimmäisestäkään kuin lopun :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätän jos kuvaan jotain kunnollista, nuo oli tommosia kokeiluja :)

   Poista
 3. Seurailen kaikkia tilejä, mutta eniten olen videoiden ystis. Hauskaa viihdettä, tuntuu välillä kun oisi teidän kanssa siel hevosia hoitamassa kun videonlaatu ja leikkaus on hyvä! Heh :D

  VastaaPoista
 4. Voikotuon periscope jutun ladata puhelimeen? Itselle on ihan uusi juttu, niin en tiedä. Latasin appstoresta jonkun mutta oli aika epäselvän näköinen.

  VastaaPoista
 5. En käytä muita someja kuin Facea, ja sitäkin vain sitten henkilökohtaisempiin juttuihin, eli seuraan teidän menoa vain blogeista! Enkä ole kirjautuneena lukijanakaan enkä mitään. Silloin tällöin käyn tsekkaamassa mitä Instagramissa tapahtuu, mutta sielläkään kun ei tunnuksia ole niin ei voi "seurata" eikä jaksakaan. Blogit siis pääjuttu. :)

  VastaaPoista
 6. Seuraan suo kaikissa paitsi en periscopessa! Ja kaikkialla sun kuvat ja videot on parhaita! Voisitteko tai voisitko kuvata jonkun talli videon nimittäin niitä on kiva katsalla?(Toki myös kaikkia muitakin videoita)

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse tätä julkaista, mutta oon laittanut sulle facessa viestiä lemmikkiblogeihin liittyen, kun en ole pitkään aikaa saannut vastausta sähköpostiin.. T.Henna/Näätäklaani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö apua, mäpä koitan jostain ettiä ne, ei mitään muistikuvaa!:D Ethän oo laittanu mun vanhaan blogitalli.fi sähköpostiin?

   Poista
  2. Mihinköhän olen sen laittanu voi olla että mennyt jonnekkin hukkaan :D Voitko laittaa mulle, vaikka tähän millä saan sut kiinni :) Tai suoraan säpöä naataklaani@gmail.com.

   Poista
 8. Sinun oma instahan voisi olla tiias, ihan lyhykäisyydessään ja yksikertaisesti.

  VastaaPoista
 9. Voisitko kuvata Pinjan kanssa videopostauksen ja tuo viimeinen sovellus on kyllä ihan uusi mulle pitää varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Seuraan anonyymina blogia ja tubevideoit katon. Mullei ees oo mitää sovelluksia, koska ei ole aikaa..

  VastaaPoista
 11. Millon teette Pinjan kanssa ostokset sieltä Helsingistä ja hihs:istä. Tee video menkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan tuleeko sitä ikiinä, periscopessa ostokset jo esittelin. Ja menkoista en tee videota, kun ei ole mitään sanottavaa :D

   Poista
 12. Täällä yksi joka kattoo vain blogia(jos youtubea ei lasketa)! En nimittäinomista noita muita enkä niitä saa ladata puhelimeen

  VastaaPoista
 13. Ainut jota näistä en seuraa taitaa olla Snapchat, ei istu mun kaaliini kuinka sen kanssa oikeen menetellään. Eikä riitä kärsivällisyys opetteluun. Muita someja seuraan kyllä hiukan liiankin aktiivisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyppä joltain kaverilta, lopulta tosi helppo ja kiva, vaikka itsekkään en sen käyttöä yksin oppinut..:D

   Poista
 14. Vanhmetta* asiast* jok* heh pilkunviilaja iski. Seuraan kaikissa muissa paitsi periscopessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo pilkunviilausta vaan ihan kirjotusvirheiden korjausta, näppäysvirheitä kun nopsaan kirjottaa!

   Poista
 15. Mistä löysit nuo "filtterit" kuviin?

  VastaaPoista
 16. Mä oon vaan instanssi,ja olen kokeillut snäppiäkin mutta se oli aika hankala käyttää.
  Tosta persicopesta en ole ennen kuullutkaan,mutta sitä voisi kokeilla

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.