Villivarsa liinan päässä

lauantai 28. marraskuuta 2015


Eilen kipaistiin heti koulusta tultua Pinjan kanssa talliin, sillä haluttiin nappasta pari kuvaa blogiin. Koeviikon takia päästiin normaalia aikaisemmin, mutta silti pimeys yllätti meidät ja kuvista ei nyt ihan niin kivoja tullut mitä oltaisi toivottu. Edellisen postauksen kuviin verrattuna tausta on myös harvinaisen ankea, sillä lumet sulivat juuri pois. Heppojen kannalta hyvä, sillä kenttä on ihan sula ja päästään nyt taas kunnolla ratsastamaan!

Harjasin Voiton pikaisesti, heitin juoksutuskamat niskaan ja lähdettiin kentälle kävelemään alkukäyntejä. Kuvasin siinä samalla teille liveä Periscopella ja moni näkikin miten villillä päällä Voitto oli. Edellisenä päivänä olin ekaa kertaa moneen päivään päässyt liikuttamaan sitä kaikissa askellajeissa, mutta virtaa riitti säiden takia pidetyn kevyemmän jakson takia silti!

Annoin Voiton hölkätä molempiin suuntiin omaa tahtia mummoravia, jotta paikat vähän vertyisivät. Tämän jälkeen otin sen sitten hetkeksi vähän pienemmälle ympyrälle, jotta saisin Voiton oikeasti liikkeelle niin, että takajalatkin tekevät muuta kun laahaavat perässä. Kun Voitto liikkuu hyvin pienellä ympyrällä, päästän sen isolle ympyrälle, josta sitten aina tarpeen vaatiessa eli vauhdin hidastuessa pyydän sen pienemmälle ympyrälle. Voitto nimittäin tasan tarkkaan tietää mihin asti piiska yltää, joten ei tarvitse heppaa pyytää kun pienemmälle ympyrälle niin se tajuaa pistää takajalat liikkeelle.

Ravin jälkeen otin laukkaa, joka oli edellisenä päivänä ollut vähän vaivalloista. Nyt laukat ei kuitenkaan vaihdellut turhaan ja Voitto laukkasi varsinkin vasempaan kierrokseen tosi nätisti. Oikeaan kierrokseen se sitten päätti vetää pikku rodeot, kuten noista kuvistakin näkee. Heitin siinä sitten raipan maahan kun tuntui ettei heppa rauhoitu millään, vaikka melkein jo tiesin mitä seuraavaksi tapahtuu. Voitto nimittäin vetää yleensä tuollaisten hepuleiden jälkeen liinat kiinni ihan yhtäkkiä, pysähtyy ja käänty mua päin eikä suostu palaamaan enää ympyrälle. Mulla ei sitten tietenkään ole raippaa, kun olen sen maahan heittänyt, jotta heppa rauhoittuisi.
Mun arvaus osui oikeaan, sen verran hyvin jo hepan tunnen. No, eikun raippa maasta käteen ja uudelleen ympyrälle. Sama rodeo jatkui, mutta nyt pidin raipan kädessä, sillä suuntaa ei voi omatoimisesti alkaa vaihtamaan. Lopulta heppa sitten rauhoittui ja otettiin vielä pari hyvää pätkää ravissa sekä laukassa. Liinassa on ihan hyvä välillä purkaa ylimääräistä virtaa, joten ei pidä siitä hevoselle pahastua :)


57 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Ja hyvä että juoksutuksessa kaahas kun että sä oisit selässä.

  VastaaPoista
 2. Ainakin positiivista noissa riehumisissa on se et siitä huomaa että voiton jalka on paranemassa hyvin, koska jos jalka olis tosi kipeä ei todennäköisesti tolla tavalla riehuttaisi! :D

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia!♡ Tuleeko tänä vuonna jonkin näköistä joulukalenteria???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue edellinen postaus, tuohon joulukalenteri-asiaan liittyen.........

   Poista
  2. Ei tule joulukalenteria tänä vuonna :)

   Poista
 4. Voisitteko tehdä Pinjan kanssa videopostauksen? Ootte kauniita ja tosi hyviä ratsastaa

  VastaaPoista
 5. Juoksutatko aina liina kiinni vain toisessa kuolainrenkaassa, vai näänkö vaan väärin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksutan kun niin mulle on kahden ammattilaisen toimesta opetettu :)

   Poista
 6. Pakko kertoa semmonen asia, että Iita Keskimäestä asuu nykyään Rautalammilla. Se muutti pari viikkoa sitten. Onneks on vielä Aatu ja Ilona+Ootte ihania Tiia ja Pinja. Mäkin sit asun Kuopiossa

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus, oletko viä sen Joonaksen (?) kanssa yhessä?

  VastaaPoista
 8. Ihana blog i sulla, meni heti suosikkeihin!
  Tässä blogi jota suosittelen seuraamaan!http://peppiinacosas.blogspot.ae

  VastaaPoista
 9. Osaatko kertoa jonkun 100-150g ulkoloimen joka on edullinen ja hyvä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua minkä merkkisiä noi meidän loimet nyt on.. Bucas on aika kallis, mutta Hansbon ja Hööksin loimia meillä on myös, ne on hyviä olleet!

   Poista
 10. Aiotko tehdä joulukalenteria tänä vuonna?

  VastaaPoista
 11. Ois kiva jos ilmottaisit jossain aina kun kuvaat periscopella, niin tietäisi varautua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovelluksen idea on nimenomaan se, että se ei ole niin suuniteltua. Itsekkin alotan ihan sponttaanisti kuvaamaan kun on tylsää, joten vaikea ilmottaa etukäteen. Ilmotan kyllä sitten aina jos suunittelen kuvaavani johonkin tiettyyn aikaan :)

   Poista
 12. Pystyykö Voitolla hypätä enään, kun tuo juttu on lähtenyt kumminkin jo paranemiseen päin?

  VastaaPoista
 13. Oletko alkanut käyttämän Voitolla bootseja? Kiva postaus!

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Tuleeko tänä vuonna joulukalenteria?

  VastaaPoista
 15. Mistä olet ostanut turvaliivisi, minkä merkkinen se on, onko ollut hyvä ja joustaako se hyvin?
  Itselläni on turvaliivi hakusessa ja sun turvaliivi näyttää mukavalta päällä.
  Edellinen turvaliivini oli epämukava ja se turvaliivi ois hyvä olla hypätessä päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tipperaryn turvaliivi ka se on tosi mukava päällä, tosin sillä ei saa kenttää kisata, joten ei ihan niin suojaava kun esim racesafe :)

   Poista
 16. Voiko bannerin kopioida, jos laittaa sen oman blogin suosikkiblogit -postaukseen? siis siihen sitten kuvaksi?

  VastaaPoista
 17. Huomioin näistä kuvista pari asiaa mitä tekisin toisin. Laittaisin kypärän AINA päähän juoksuttaessa. Liinan niin ettei se olisi pelkästään yhdessä kuolain renkaassa kiinni (joko deltalla tai niskan yli). Täällä kirjottelee hevosalalla kokopäivä töissä oleva joka kouluttaa myös uusia ammattilaisia tälle alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärä kyllä olisi ihan paikallaan, mutta mulle on molemmat mun valmentajat opettanut laittamaan vain yhteen renkaaseen, joten ilmeisesti sitten eri paikoissa mennään eri tyylillä..:)

   Poista
  2. Ihania kuvia miten voiton jalka ?onko parantumaan päin vai huononemaan tsemppiä sulle ja voitolle.
   Vastaa

   Poista
 18. Voihan ihanuus.. ♥

  kavioidenkopsahtelua.blogspot.com

  VastaaPoista
 19. Ihania kuvia onko voiton jalka paranemaan päin tsemppiä teille

  VastaaPoista
 20. Perustuuko sinun ratsastus enemmän blogin teon mukavuuteen vai siihen, että olet motivoitunut ratsastamiseen? Kerrot, että menit heti koulun jälkeen talliin, jotta ehtisit saada kuvia valoisan aikaan. Monet ratsastajat menevät siksi, että voivat ratsastaa kunnolla valoisassa. Hevoset keskittyvät paremmin työntekoon. Jäin vain miettimään... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietippä kaksi kertaa, kuka ratsastaa bloggauksen taki..:D Musta on ihan sama ratsastaakp pimeällä vai valoisalla, erona ainoastaan se että pimeellä ei saa hyviä kuvia. Ei Voitto pimeää pelkää, joten sen puoleen ei sen ratsastettavuudeasa juuri eroja ole.

   Poista
  2. Miksi Voiton esittely sivulla ei lue sen emää? Kun sukupostissa kuitenkin se lukee. Virtaa näytti ainakin olevan!
   http://miisajakepparit.blogspot.com

   Poista
  3. Yleensä hevospiireissä kerrotaan vain isä ja emänisä, koska niiden ajatellaan vaikuttavan hevoseen. Ne merkataan lyhenteinä i. ja ei.

   Poista
 21. Kiva postaus! Tosi kiva, että vastailet enemmän kommentteihin nykyään! :)

  VastaaPoista
 22. Näyttää kyllä tosi villille noissa kuvissa! itellä jäi periscope lähetys väliin, ja nyt harmituttaa vähän..:D
  Ihan vaan muuten btw minkä pitunen sä oot kun oot voten vierellä niin pieni:D

  VastaaPoista
 23. Just ihania noi kuvat :) mä katoin sen periscope lähetyksen kans :D

  VastaaPoista
 24. En oo ikinä ennen kommentoinut mitää, mutta nyt kyllä pisti silmään tuo juoksutusliinan laittaminen suoraa kuolainrenkaaseen. En tiedä kuka "ammattilainen" on sinulle tuommosta opettanut, mutta tuo on kyllä todella epäammattimainen tapa, joka voi pahimmillaan repiä hevosen suun. Ei ole suuri vaiva laittaa sisärenkaasta läpi niskan yli toiseen renkaaseen, jos ei omista juoksutusdeltaa. Ja en todellakaan tarkoita tätä pahalla, oot hyvä hevostenkäsittelijä eikä ikinä ennen oo mikää pistänyt silmää, mutta tämmöstä näkee vähän turhankin usein ja se on väärin hevosta kohtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmay valmentajat on näin neuvoneet :) Ihan koulutuksen köyneitä ammattilaisia ovat...

   Poista
  2. Toikkako näin on opettanut sinulle? Hassua sinänsä, että kyllä hevosopistolla oli niin tarkkaa, että se laitetaan niskan yli vastakkaiseen renkaaseen. :D Kun tuossa on tosiaan omat riskinsä. Kyllähän se varmasti auttaa taivuttamisessa ja näin, mutta juurikin tuolloin kun hevonen riehuu liinassa, nii se vetää kuolainta pois paikalta ja vastakkainen "vapaa" kuolainrengas painaa suupieliin. Onko tässä ollu joku tietty idea, että ovat sua tuolleen opettaneet (toimiiko voitto paremmin näillä asetuksilla) vai onko jäänyt vaan yksinkertaisesti päivittämättä uudemmat suositukset. Kun tuo yhdellä renkaalla juoksuttaminen oli aika yleistä jossakin vaiheessa, mutta enää sitä ei katsota kovin hyvällä niinkuin voi huomata, että muutaman huomautuksen olet saanut asiasta. ;)

   Poista
 25. Itsehän opiskelen hevostenhoitajaksi toista vuotta ja meille on myös sanottu että tuo on yksi tapa kiinnittää liina ja miten se vois olla jotenkin haitaksi hevoselle? Joo, ehkä se kuolain vähän enemmän liikkuu sielä suussa, mutta saa vähän hevosta asettumaan. Toki toinen tapa millä saa hyvin asetusta on kun laittaa kuolainrenkaan kautta juoks.vyöhön. Vielä loppuun; Vikellys kilpailuissa sisäkuolainrenkaaseen kiinnitetty liina on ainut oikea ja sallittu liinan kiinnitys tapa, eli ei se hirveän väärin voi olla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäköhän koulussa mahdat opiskella? Meillä nimenomaan painotettiin kun opiskelin hevosenhoitajaksi, ettei tuolleen saa laittaa liinaa suoraa kuolainrenkaaseen kiinni, koska se repii suuta varsinkin hevosen riehuessa.

   Poista
 26. Ihania kuvia.
  Ja kiva että Voitto on jo paremmassa kunnossa.
  Ja kyllä hevosen välillä riehuakkin pitää,eikä vaan seistä laitumella tai tarhassa. Ja ton saikun
  jälkeen niin toi riehuminen verryttää niveliä.

  VastaaPoista
 27. Kahoin you tubesta videon nimeltä TALLIVIDEOPOSTAUS siinä puhuit jostain lääke aineesta mitä laitat iltaruokiin. Mitähän lääkettä mahtaapi se olla?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.