Sittenkinkö toivoa?

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pitkästä aikaa hyviä uutisia, sillä Voitto on parempi! Lähdettiin sunnuntaina TK:lle Terhin luokse, sillä haluttiin näyttää hevosta jollekkin ammattilaiselle, sillä periaatteessahan Voiton pitäisi olla parempi ja se liikkui klinikallakin viimeksi ihan hyvin, jostain syystä hevonen kuitenkin ontuu. Mehän saatiin klinikalta ohjeeksi liikuttaa Voittoa, vaikka se olisikin alkuun hoitojen jälkeen huono, jotta sen jumit aukeaisivat. Varsinkin takaa se oli tosi jäykkä nimittäin silloin klinikallakin.


 Kaikeksi yllätykseksi Voitto liikkui puhtaasti liinassa. Terhi oli tuonnut mukanaan juoksutusvyön ja sivuohjat, jotka sitten pitkien alkukäyntien jälkeen nakattiin Voiton selkään. Voitto otti ensimmäiset raviaskeleet vähän huonohkosti, mutta Terhi käski mun vaan heti pyytää sitä liikkumaan kunnolla takaa työntäen. Ja tämä taisi nimen omaan olla se ongelman ydin. Kotona, kun Voitto on ontunut mä oon lopetannut koko homman melko nopeasti tai en ainakaan ole pyytänyt sitä liikkumaan yhtään sen haluamaa vauhtia kovempaa. En ole hennonnut pyytää sitä liikkelle, vaikka tämä taisikin olla melkoinen karhun palvelus.. Juoksutin Voittoa molempiin suuntiin ravissa sekä laukassa ja hevonen vain parani koko ajan. Eikä se missään vaiheessa ontunut(!!), oli ainoastaan takaa vähän huono.

Juoksutuksen jälkeen en oikein osannut iloita, sillä seuraavina päivinähän se totuus vasta paljastuu. Voitto on saattanut vieraassa paikassa skarpata ja peittää ontumisensa, kun jalkaa on rasitettu se sitten kotona jatkaisi ontumista entistä pahemmin. Toisin kuitenkin kävi! Voitto paineli menemään seuraavana päivänä tosi hyvin ja puhtaasti. Alkuun se oli vähän huono, mutta mä vaan rohkeasti käskin sitä eteen ja sehän auttoi jälleen. Menin tällöin ilman satulaa, sillä ajattelin hiukan huonosti istuvan satulan vaikuttavan negatiivisesti Voiton liikkumiseen. Tänään mun oli kuitenkin pakko laittaa satula, sillä Voitto heittäytyi jo tarhasta hakiessa niin villiksi, että ajattelin satulan olevan ihan hyvä vaihtoehto...

 Satulan kanssa Voitto oli huonohko, koitin ravauttaa sitä, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Nostin sittebn kuitenkin laukan sen sijaan, että olisin lopettanut ja parin rennon laukkakierroksen jälkeen Voitto lopetti hypähtelyn ja ravasi hyvin. Sehän ei tosiaan missään vaiheessa ole varsinaisesti ontunut vaan on enemminkin hyppinyt painoa pois jalalta aina välillä. Tämähän voisi viitata siihen, että satula ja/tai joku lihas aina välillä nappasee kipeästi...

En uskalla tästä nyt iloita vielä sen enempää. Keksin lukemattomia syitä miksi se nyt yhtäkkiä olisikin parantanut menoaan, vaikkei oikeasti olisikaan parantunut.. Mutta kyllähän tämmönen nosti pienen toivon ilmaan, mitä jos sittenkin..?! Nyt otetaan päivä kerrallaan. Juoksutetaan niin usein kun voi, sillä se on tosi hyvää jumppaa Voitolle. Pitää vain käydä ostamassa juoksutusvyö, sillä ennen olen juoksuttanut satulalla ja sivuohjilla, mutta kun satula saattaa nyt olla koko jutun aiheuttanut ongelma niin ei viitsi sitä käyttää. 

En tiedä osasinko nyt yhtään pukea ajatuksia ja fiiliksiä sanoiksi, mutta pitkästä aikaa nyt on kyllä tässäkin hommassa toivon kipinä! Ihmeparantuminenhan on periaatteessa mahdollista, sillä vamman ei pitänyt olla näin paha. Meidänhän piti palata ekan klinikan ja röngten kuvien jälkeen esteradoille parin viikon päästä.92 kommenttia

 1. Tosi kiva kuulla, että Voitto näyttää jo paremmalta! :)

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. On kyllä hyvä! On kai aika stressaavaa kun ensin hevonen on tosi huonona ja euravaana päivänä puhdas?

  http://kavioidenkopsahtelua.blogspot.fi/

  http://virtuaalialligreenhils.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan se vähän stressaava kun aina saa pelätä miten se liikkuu :/

   Poista
 3. Mahtavaa, että Voitto alkaa näyttää paremmalta!

  VastaaPoista
 4. Eli toisinsanoen nyt näyttää siltä, että Voitto on aluksi epämääräinen, mutta paranee sitten. Satulan kanssa huonompi. Ymmärsinkö oikein?

  VastaaPoista
 5. loistavaa että voitto on jo parempi! :) nyt vaan yritätte löytää sopivan satulan niin kyllä se siit :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuula että Voitto on parempi!:)

  VastaaPoista
 7. Voitolla voi olla kinnerpatit kun on alussa jäykkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niitä epäiltiin ja kuvattiin, ei ollut. Voino ne kehittyä sit myöhemminkin?

   Poista
  2. Voivat kehittyä. Kinnerpatithan on kintereiden pienten nivelten nivelrikko.

   Poista
 8. Voisiko se satula olla se syy? Jos koitatte jotain toista satulaa tai jotain? Vaikka eihän Voitto ole ennen "ontunut" jos on ollut tuo satula. (esim vuosi sitten)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulatkin voivat olla yhtäkkiä epäsopivia vaikka vuosi sitten olisivatkin istuneet hyvin.

   Poista
  2. Voiton sellä tosiaan muuttunut saikun myötä, joten hyvin voi tosiaan tämä sen aiheutta vaikka ennen sopinutkin :)

   Poista
 9. Mahtavaa!!! Kiva kuulla, että Voitto on jo hieman parempi.😊 Tsemppiä ny kuitenkin vielä!

  VastaaPoista
 10. Voisiko olla niin, ettei hepassa suurta vikaa olekaan. Kun, ette liikuta sitä takaa eteen, se vain jäykistyy ja jäykistyy. Askeleet lyhenee. Kun, ammattilainen työstää, niin homma toimii. Verryttelettekö ainakin 20 min hevosta, ennen kuin alatte kunnolla ratsastaa. Jos, verkka jää lyhyeksi ja heppaa aletaan heti tyrkkiä muotoon, niin menee muotoon, muttei perää antoon. Tulos jäykkä kipeä hevonen. Anna ihmeessä joksikin aikaa ammattilaiselle ratsutettavaksi, niin tulos on huikea. Olet hyvä ratsastaja, mutta ammattilaiset saavat hevoset rennoiksi ja sen jälkeen rehellisesti oeräänantoon. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyse varmaan siitä ole etteikö hevosta saisi peräänantoon, vaan kun heppa on ollut tosi kipeän olonen ei sitä olla haluttu patistaa liikkumaan.. Ja muutenkin lihasköyhän hevosen on todella vaikea kulkea missään peräänannossa kun ei edes pysty kantamaan itseään oikein/kunnolla. Ja muutenkin tollasessa tilanteessa ei tarvikkaan kulkea peräänannossa vaan kunhan liikkuu niin että käyttää oikeita lihaksia, sekin on jo lihaksettomalle hevoselle raskasta.:) Kyllä se heppa sieltä paranee mitä enemmän liikuttaa, ja jos mitään isoa vikaa ei löydy! Pidetään peukkuja pystyssä! Meillä oli sama tilanne vasta, tosin kyseessä oli eläinlääkärin antama väärä diagnoosi jonka takia heppa seisoi kaksi kuukautta saikulla turhaan :/ Onneksi lähdettiin uudestaan klinikalle ja terve heppa saatiin kotiin viedä!

   Poista
  2. En aikaisemmin pystynyt laittamaan kommenttia niin nyt laitan. Tosi mahtavaa että Voitto on jo vähän parempi! Pidetään nyt loppuun saakka peukkuja pystyssä:)

   Poista
  3. ANONYYMI olen kyllä aika varma että Tiia (ja Pijna) osaa ratsastaa/verkata Voten kunnolla!

   Poista
 11. Kiva että voitto voi paremmin!
  Tasan 2kuukautta sitten rakas hoitoponini jouduttiin lopettamaan :( suru on vieläkin kamala ;( opin ponilla ratsastuksen alkeet otin ensimmäiset ravit ja laukat sen kanssa. Koin onnistumisia ja epäonnistumisia.
  Toivottavasti et vielä pitkään aikaan joudu kokemaan samaa kuin minä!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa, että toivoa löytyy! Tässä illan kuluksi katsoin teijän kaikki videot ja on tiiätkö tosi ihanaa että muutkin tykkää herkutella usein :D ihanaa ku teiän videoissa kuulee: "käytiin abcllä ku herkut loppu kesken" tai "ostettiin vähä iltapalaa (sipsiä ja suklaata)" haha, olen löytänyt samanlaisia tyyppejä kun itse olen, heppailevia herkuttelijoita. Itse kun kuulin uutisissa että ihmiset syö 12 kiloo vuodessa irtokarkkeja, hmmm voisin kuvitella tämän täyttyvän itselläni jo vähemmässä ajassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ollaan kyllä melkosia herkuttelijoita..:D

   Poista
 13. Ei voi muutakun toivoa parasta! Tsemppiä hirveesti!❤

  VastaaPoista
 14. Kannattaa testata satulan runko. Jos se on rikki ja painaa jostain,hevonen helposti näyttää sen ontumisena

  VastaaPoista
 15. Musta kuulostaa lähinnä, että V on vaan jäykistynyt takaosasta ja ehkä myös sieltä selästä satulan ollessa huono. Kyllähän siinä poni jäykistyy, jos sitä ei ratsasteta kunnolla selän läpi siten että se työntää ja vetrenee takaa. Tuo hypähtely kyllä viitannee jalan olevan kipeä..

  Jos V paranee loppua kohti liikunnassa, uskon että oot tehnyt edes jtn oikein! Jatkakaa vaan tietenkin ihmeessä ellin ohjeitten mukaan.

  Hankalaa se on täältäkäsin sanoa, mutta tsemppiä kuntoutukseen, kehotan myös sitä selän hierontaa/kuvausta ja sitten ehkä osaavaa kiroa :) Katsellaan mitä tuomioksi klinikalta tulee ja toivotaan toki parasta!

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva että patemaan päin :) <3

  VastaaPoista
 17. Tosi hyvä juttu, pidetään nyt peukkuja pystyssä:) ja onko Pinjalla koulukiireitä kun ei oo paljon blogia päivitelly? Mut ihan mahtavaa voihan Voitosta ehkä sittenkin tulla vielä estehevonen!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jusy postasi, mutta kylläpä se läksyjä tuolla yleensä illat tekee toisin kun mä..:D

   Poista
 18. Tosi hyvä juttu että Voitto on noin hyvä, pidetään nyt loppuun saakka peukkuja pystyssä:) Voihan voitosta ehkä sittenkin tulla vielä estehevonen!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, voi olla tai sitten vaikka paranisi niin en sillä enää hyppäisi :/ Katsotaan sitä sitten!

   Poista
 19. Alunperin minun pitikin kommentoida, voisiko vika olla satulassa, kun kerroit että se kirmailee tarhassa puhtaasti. Ehkä se oli oppinut siihen, että kun satula aiheuttaa ikävän tunteen, siitä pääsee eroon ns "hypähtelemällä", joka sinusta oli epäpuhtautta. Tsemppiä, että kaikki johtuisikin "vaan" satulasta ja Voitto parantuisi :)

  VastaaPoista
 20. Nyt toivotaan tosiaan sitä parasta!💜 Ja muuten onko tuo Lillin lila loimi sieltä Horse Show:sta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan Hööksistä :)

   Poista
  2. Selvä, ajattelin kun en oolut ennen nähnyt sitä missään kuvissa☺

   Poista
 21. Hienoa, että tämä keissi on menny parempaan suuntaan! Suosittelen ehdottomasti pyytämään asiantuntijan katsomaan Voiton satulaa. Monesti ongelmat lähtevät sieltä liikkeelle, etenevät ja lopulta tulevat esille oireiluna, jota ei todellakaan luulisi satulan aiheuttamaksi. Omaa kokemusta on!
  Juoksutus on varmasti avainasemassa Voiton kuntoutumisen kannalta. Tiedä ja sano, eihän pelkkien kirjoitusten perusteella sitä voi tietää - näin kuitenkin uskon. Sinun tilassasi, minä en uskaltaisi vanhaa satulaa enää käyttää (ennen kuin on varmistettu sen mahd. sopivuus), sillä se voisi aiheuttaa takapakkia kuntoutumisessa. Tuossa minun mietteitäni. Tiedät varmasti kuitenkin paremmin, mikä on tilanteen todellinen laita ja teet itse omat päätöksesi.

  Arvostan pitkäjänteisyyttäsi! Toivottavasti paraneminen lähtee nyt etenemään ja pääsette pian miettimään seuraavia askeleita. :)

  - Minttu

  VastaaPoista
 22. Ihana kuulla<3 Tsemppiä jatkoon<3

  VastaaPoista
 23. Hienoa!! Ihana kuulla että Voitto on jo ainakin hiukan parempaan päin :) ehkä meidän lukijoidenkin peukut ovat auttaneet!! :)

  VastaaPoista
 24. Oi tulin niin iloiseksi tätä lukiessa! :) toivottavasti Voitto paranee ja pääsisitte vielä esteradoille. Tietysti pitää myös varautua pahimpaan, mutta pidetään peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 25. Kiva kuulla positiivisia uutisia! :) Varmasti tämän sairaslomailun aikana Voitto on muuttunut niin paljon keholtaan, että satula on jäänyt epäsopivaksi ja nyt sitten se on kostautunut kipeyttämällä selkää -> lihasjumeja, jotka heijastelee ontumisena.
  Juoksuttaminen juoksutusvyöllä / ohjasajo onkin hyviä liikutusmuotoja ja ihanaa, että Voitto nyt liikkuu paremmin! Tietty ympyrälläkin ainainen meno rasittaa, mutta onneks juoksuttaessakin voi laajentaa tilaa itse liikkumalla.
  Tuskin hierojan tai vastaavan käynnistäkään olisi haittaa, asioissa kun on niin monta laitaa ja vika voi olla missä vain! Kunpa hevoset osaisivatkin puhua :)

  Tässä mun mietteitä. Tsemppiä jatkoon - me lukijat eletään hengessä mukana!

  VastaaPoista
 26. Hienoa!! Ottakaa kuitenkin rauhallisesti liikutuksen kanssa! Ei liikaa heti vaikka näyttää paremmalta! Kevyttä vapaata liikuntaa, vahvistaa jalkaa parhaiten. Toipilaasta kuitenkin on kyse ja hieman vasta näyttää parempaan päin, ettei tule takapakkia. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 27. Hienoa! Mä mietin kans voisko se johtuu satulasta jos se on mennyt jotenki ns. "huonoksi" Voiton selälle? Mut kummiski paljon tsemppejä sinne ja toivottavasti pääsette vielä esteradoille ja että Voitto parantuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton lihakset on saikun myötä lähteneet, joten tosiaan on voinut muuttua huonommaksi Voitolle :/

   Poista
 28. En osaa sanoa asiasta kummemmin mutta vain yksi pikkujuttu juolahti mieleen että minkälaisella pohjalla voitto ei ole ontunut ja on ontunut? Joissain tapauksissaha esim hevonen varoo kovaa pohjaa yms, eihän ole ollut kenttä jäinen :) ja joskus kovempi pohja voi olla parempi vaihtoehto, yhtä hevosta kävelytin kahdeksan viikkoa vain kovalla asfaltilla ja sen jälkeen ollut hyvä, alettiin liikuttaa enempi :) tsemppiä ja kaikkea hyvää sinne! Hienoa että liikkunut liinassa paremmin yksi asia kans se jäykkyys mikä voi olla ettei liiku niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en todellakkaan jäisellä kentällä liikuta hevosta muuten kun käynnissä, joten pohjilla ei ole ollut juurikaan eroa :)

   Tosiaan kovalla liikuttaminen on joskus hyväksikin, sillä se pumppaa enemmän verta jalkaan!

   Poista
 29. Kannattaa kokeilla kunnon rungotonta esim freeform maksaa jonkin verran uutena n.1000e mutta käytettynä löytyy halvemmalla. Itse olen kuuklut juuri noista kunnollisista rungottomista vain hyvää

  VastaaPoista
 30. Kannattaa kokeilla kunnon rungotonta esim freeform maksaa jonkin verran uutena n.1000e mutta käytettynä löytyy halvemmalla. Itse olen kuuklut juuri noista kunnollisista rungottomista vain hyvää

  VastaaPoista
 31. Usko tai älä mut rukoilin ja se toimi ! Jatkan vielä!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja, luuletko oikeesti että tommonen vaikuttaa Voiton kroppaan? :D

   Poista
 32. Meijän ratsastuskoululla on poni jolla on tuo sama "vaiva". En tiiä mitä sille alkuperäsesti oli tapahtunu mut tallin omistajan mukaan sillä oli jalassa jotain ja se ontui. Sain sen sitten seuraavalle tunnille ja ratsastuksenopettajani käski mun ravata se hypähti aina kulmissa ja käännöksissä mutta tunnin jatkuttua koko ajan pidemmälle poni ei enää ontunut. Ennen tuntia tallissa että satula oli myös epäsopiva. Ja toivottavasti Voitto paranee :)

  VastaaPoista
 33. Tosi hienoa kuulla, että tilanne on mennyt paremmaksi! Tsemppiä jatkoon!:)

  VastaaPoista
 34. Jes ! ♡ Ihanaa ♡ :) Tosi ihanaa kuulla että Voitto saattaa sittenkin tulla kuntoon ! Nyt vaan tsempataan että kaikki menee hyvin eikä tulisi mitään takapakkia ;)

  VastaaPoista
 35. Jess, toivottavasti pääsette vielä radalle;) Uskon ja toivon että voitto paranee! Tsemppiä ja paljon haleja!

  VastaaPoista
 36. Hienoa, että oli tällä kertaa hyviä uutisia! Tällä hetkellä varmaan satula voikin olla osasyy vaivaan, kun uskoisin lihaksia tippuneen saikkuillessa. Mietin myös voisiko olla mahdollista, että jonnekkin on syntynyt kevyellä käytöllä ollessa jumeja, jotka sitten aukeaisivat laukalla? Mikäli ette ole sitä vielä kokeilleet, niin suosittelen kunnon venyttelyä, ja ehkä jopa ihan kevyttä hierontaa vaikka päivittäin, meidän vanhuksella ainakin auttoi aikoinaan :)
  Tsemppiä kuitenkin sinne, toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, laukkahan avaa askellajeista parhaiten kaikki jumit :)

   Poista
 37. Kiva, että Vote on nyt paremmassa kunnossa. Se on varmaan sinulle *suuri* helpotus;)!

  VastaaPoista
 38. Eihän sitä sanoin voikaan kuvailla kuinka ihana tunne on tietää, että toivoa on vielä! Pidän todella peukkuja pystyssä teille, kumpa vaan voitto paranis kokonaan!! Tai ainakin niin, ettei se enään onnu! Ja eihän sanat vammaa pahenna, kannattaa olla iloinen nyt kun voi, ja toivoa vaan parasta. Tsemppiä tosi paljon parantumiselle! ❤

  VastaaPoista
 39. jee useammin näitä kivoja postauksia =)

  VastaaPoista
 40. Tervehdys Tiia!
  Mielenkiinnolla seurailen blogeja varsinkin rikkinäisistä hepoista. Voi kuulostaa hieman kummalliselta, mutta koska oma hevosenikin on selkävaivainen tällä hetkellä koen saavani "vertaistukea" lueskelemalla muiden samankaltaisista ongelmista :)

  En voi tietää tarkkaan miten Voittoa hoidetaan tällä hetkellä, mutta antaisin muutaman vinkin. Ehkä niitä on jo kokeiltu ehkä ei.

  Vaikka hevonen on käytetty eläinlääkärissä ja siellä tarkkaan tutkittu niin ehdottomasti kannattaa pyytää toisenlainenkin ammattilaisen näkemys asiasta. Vaikka eläinlääkärit paljon osaavatkin eivät hekään ole mitään "jumalia", jotka löytävät vastauksen kaikkeen... Esim. fysioterapeutti tai kraniosakraaliterapeutti on mielestäni hyviä, koska katsovat hevosta suurempana kokonaisuutena. Kiropraktikkokin voi olla hyvä, mutta mielestäni he keskittyvät liikaa pelkästään rangan alueeseen ja sama tavallisessa hierojassa, he tuntuvat keskittyvän vain lihaksiin ja rangassa olevat ongelmat voi jäädä huomaamatta.

  Toinen mitä kannattaa todella vakavissaan harkita on jonkin nivelapuaineen syöttämisen aloittaminen. Niistä on oikeasti ollut todella monille selvää hyötyä. Hyöty ei tosin tule heti esille vaan syöttämistä pitää jatkaa yleensä ainakin 3kk ajan. Nivelrikkoiselle hevoselle se voi antaa paljon lisää käyttöaikaa!

  Sitten vielä yksi asia. Jos satula saattaa olla epäsopiva niin mieti tarkkaan laitatko sitä edes yhdeksi kerraksi selkään. Olen törmännyt muutamaan tapaukseen joissa epäsopivaa satulan käyttö yhden ratsastuskerran ajan on saanut hevosen niin pahasti jumiin että sitä jouduttu hoitamaan takasin kuntoon 2-3 viikon ajan....

  No niin. Tässä taas yhden ihanan anonyymin ohjeita :D Mieti niitä vakavissasi tai sitten älä :D
  Kaikkea hyvää kuitenkin jatkoon ja toivotaan että Voitto tuosta vielä kuntoutuisi!!

  t. Noora

  VastaaPoista
 41. Mä voisin suositella sellaista lampaankarvasatulaa, pysyy kyydissä vireällä hevosella paremmin ja takapuoli kiittää :D Itse en ole käyttänyt siinä edes jalustimia, tukee niin hyvin :)

  VastaaPoista
 42. kiva että voitto voi jo paremmin :)

  VastaaPoista
 43. Tosi kiva, että voitto on jo parempi!:) Luin tuossa parin edellisen postauksen kommentteja ja tuli aika hirvee olo. Joku kun oli kirjoittanut ettei hevosta, jolla ei voi treenata kannata pitää elossa. Meilläkin on ex-ravuri pihassa jolla ei voi treenata. Ei ole treenattu mitään vuosiin silla uransa alkuaikoina se alkoi pelätä kärryjä. Omistaja ei kuitenkaa laittanut hevosta monttuun vaan ytitti sille varsaa. Tamma loi varsansa joten hevonen myytiin eteenpäin. Nyt se on 20 vuotta ja hyvässä kunnossa. Ratsastan sillä silloin tällöin, mutta ratsuksi se ei ole syntynyt ja ratsu ei ole. Olen nähnyt paljon huonommassa kunnossa olevia parikymppisiä polleja. Tietenkin Voiton tilanne oli erilainen ja olisi kurjaa jos se ei pääse edes jatkamaan sinulla harrastehevosena. Kuitenkin. Ei ihmistäkään tapeta kun ei voi enää treenata. Paranemisia Voitolle! Kiva postaus lukea ja hyvin kerrottu kaikki.:))

  VastaaPoista
 44. En ole varma mutta kannattaisiko koittaa jotain toista satulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi varmaan, valmentaja saa tänään katsoa Voiton satulan sopivuuden :)

   Poista
 45. Ihanaa kun Voitto on parempi! Itseäkin alkoi hymyilyttää tätä postausta lukiessa :) ja kun edellisissä postauksissa on ollut vähän synkempiä juttuja niin on tosi mukava kuulla että Voitto on hieman parempi c:

  VastaaPoista
 46. Toivottavati Voitto paranee

  VastaaPoista
 47. Jee! Ihanaa että Voitto voi jo paremmin, onneksi sen sai selville, eli ongelma ratkaistuksi. Ja kiva että pääsette taas radoille, siitä taitaa Voittokin tykätä pitkän "loman" jälkeen" ;)

  VastaaPoista
 48. Olipas ihana uutinen! Toivon mukaan Voitto tosiaan paranee tuosta vielä paremmaksi :)

  VastaaPoista
 49. Tosi hieno toi uusi banneri :O

  VastaaPoista
 50. Meinasin, että en kommentoi tätä, mutta kommentoimpahan kuitenkin..

  ..Ei luoja mitä vastauksia täällä on.. :D No joo, ihan ymmärrettävää, kun tätä lukee niin monet nuoret ratsastuskoululaiset :D

  VastaaPoista
 51. mistä hankit sun brushit? :-)

  VastaaPoista
 52. Tsempit sinne. Mullakin menínaa mennä välillä uskomus parantumiseen, kun mun hoitoponin toinen takanen on kovin kipee, eikä meinaa parantua. On kokeiltu linimenttejä, saikkuja, lämpöloimia ja kaikkee, mutta ei meinaa parantua.

  VastaaPoista
 53. toi banneri on tosi hieno! ja kiva että voitto on paranemaan päin<3

  VastaaPoista
 54. Mahtavaa, että on toivoa! Sun tilanteessa kuitenkin, ja ell opiskelijana itse varmaan päästäisin heposen viimeiselle matkalleen, jos tästä kunto vielä romahtaa. Sen verta paljon jo kärsinyt, enemmän mitä ulospäin näyttää.. Mutta toivotaan että pysyy yhtä hyvänä ja paranee tuosta! Paljon paljon tsemppiä sinne, toivotaan parasta! :) <3

  VastaaPoista
 55. Moikka! Meillä ollut vanhan herran kanssa samankaltaista ongelmaa. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan lampaankarvasatulaa!! Kevyt ja pehmeä, mukautuu selkään hyvin. Varmasti selkä sekä takapää kiittää! Lisäksi mukava myös ratsastajan istua! Eihän se kauneimpiin satuloihin lukeudu, mutta sitäkin parempi vaihtoehto. Ottakaa vaikka joltakin lainaan, Voiton paranemisen ajaksi! :) Meillä näkyi selkeä muutos. Harkitsehan sitä, oikeasti. :)

  VastaaPoista
 56. Kinnerpatteja tässä vähän mietin.. Pitäisikö tutkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tutkittiin joskus, mutta pitää kysäistä ell mitä mieltä hän on pitäiskö tsekata taas :)

   Poista
 57. Kuulostaa hyvältä, toivottavasti kunto ei nyt romahda aivan täysin. Paljon haleja ja tsemppiä teille. Kyllä Voitto selviää <33

  VastaaPoista
 58. Kannattaa hypätä välillö voitolla pienempiä. Vaikka pääsee isompia. Yleisimmät valmennuksetpostaukset niin hypitte siellä yli 90 niin ei tee hepallekkaan hyvää hyppiä koko ajan isoja. Et itsekkään varmaan koko ajan jaksaisi hyppiä isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaiselle pieni ja iso on vähän eri asia..:) Voitto muutenkin ylihyppää aina, joten ei se esteiden laskeminen kauheasti auta kun hevonen silti hyppää yhtä isosti mitä isommalla esteellä.

   Poista
 59. Onks lillillä uus loimi? Toivottavasti voitto paranee

  VastaaPoista
 60. Toiivottavasti se nyt oli vaan sun/teidän arkailua se liikkumattomuus:D tsempit taas teille! Toivottavasti se nyt paranisi! Olisi meinaa tosi kiva että blogi säilys heppapainotteisena toisin ku oon nyt vähä pelännyt mutta pääasia että Vote tervehtyisi:)

  VastaaPoista
 61. Luulis että satula olisi aikaa sitten tarkastettu ammattilaisen toimesta. Tällä hetkellä se tuskin sopii mitenkään päin ja kipeyttää selkää :/

  VastaaPoista
 62. Yksi hevonen ontui kun sille laitettiin muotoiltu satulavyö. Se ilmeisesti jotenkin nippasi kipeästi mahaan tai jotain, hevonen hypähteli ihan huolella toiselle etuselle. Vyön vaihtamisen jälkeen ei mitään ongelmaa.

  VastaaPoista
 63. Oho?!! Onneksi tollanen melkein ihmeparantuminen kävi.

  VastaaPoista
 64. Aivan ihana kuulla et Vote on ollu parempi!! <3

  VastaaPoista
 65. Mun russilla oli toi sama vika ja sit eläinlääkäri suositteli semmost hööksin hierontasukaa(en tiiä onko teillä mut maksaa joku 3€). Ja parin viikon päästä oli taas ihan normaali:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.