Talviset terveiset

lauantai 21. marraskuuta 2015


Huh.. Reilusti yli viikko edellisestä postauksesta ja ensimmäistä kertaa moneen päivään istahdan koneen ääreen. En tiedä mihin kaikki aika oikein valuu. Koulujuttuja on ollut tehtävänä, essettä ja kirjan lukemista - sellaisia joita ei voi oikein hutiloida tai skipata. Täytyy nyt mainita, että tästä blogin kirjoittamisesta on kyllä ihan valtava hyöty mulle äidinkielessä ja toki muissakin aineissa, joissa kirjoitetaan esseitä. Viimeinen otsikkoesse oli omasta mielestäni surkea, kirjoitin sitä pienissä pätkissä kiireessä, enkä edes lukenut kertaakaan läpi valmiina kun tiesin lopputuloksen olevan sekava ja huono. No, tuloksena oli sitten 50-55p/60p, jotka on siis minulle ainakin tosi hyvät pisteet.

Nyt eksyin vähän varsinaisesta postausaiheesta, mutta koulujutuista nyt samalla vähän lisää, ne kun kuitenkin monia tuntuu kiinnostavan. Ilmottauduin juuri kevään ylppäreihin, joissa kirjoitan enkun, pitkän matikan, äikän ja uskonnon. Kohta pitäisi varmaan taas alkaa tosissaan lukemaan... Syksyn tuloksetkin tulivat juuri. Mun bilsahan lähti laudaturina koulun opettajan tarkistamana, mutta tipahti sitten kyllä valitettavasti E:ksi. E on kuitenkin ihan mun oikeaa tasoa, joten eipä tuo paljoa harmita.


Sitten Voiton kuulumisiin. Voitto on ollut tosi hyvä! Ollaan käyty kerran Terhin silmän alla treenaamassa ja menty muuten kotona. Voitto on liikkunut puhtaasti joka kerta, parina kertana mm. vapaapäivän jälkeen se on ollut alkuun hiukan epämääräinen, mutta Terhin ohjeita noudattaen se on siitä nopeasti vertynyt. Tosin treenaaminen tyssäsi lumien sadettua maahan... Tänäänkin ratsastin valehtelematta 10 minuuttia, sillä koko ajan oltiin nenillään kamalien tilsojen takia. Toivotaan, että tämä sää tästä nyt muuttuisi pian johonkin suuntaan ja että kengitys olisi pian. Hevosilla on kyllä ollut hokit jo jonkin aikaa, mutta tilsakumeja ei vielä silloin laitettu.

Kaksi edellistä viikkoa mentiin aika reippaalla tahdilla, joten nyt tämä viikko on jo säiden puolesta otettu kevyesti. Eläinlääkäriinkin oltiin jo yhteydessä ja sovittiin, että jossain vaiheessa piipahdetaan kontrollikäynnillä. Ohjeeksi tuli sähköpostin välityksellä, että hypätä ei saa kuukauteen, mutta me kyllä odotetaan siihen klinikkaan asti. Turha pilata mitään hopulla, vaikka nyt alkaa siltä näyttämään, että jalka ihan oikeasti taitaa kestää myös tätä rasitusta. Ihan huippua!


Juoksutus on nyt tullut osaksi meidän viikko-ohjelmaa ja täytyy sanoa, että vitsi miten hyvä liikuntamuoto juoksutusvyöllä ja sivuohjilla. Ilman apuohjia juoksuttaminen on mielestäni oikeastaan turhaa, rasittaa vaan jalkoja. Voitonkin sivuohjat on usein melko löysällä, mutta kuitenkin tukemassa hevosta. Ostettiin vielä ihan oikea juoksutusvyö, joten selkäkin pääsee työskentelemään vapaammin kun satulan kanssa. Olen juoksuttanut Voiton aina vapaan jälkeen, sillä liinassa se vertyy paljon nopeammin kun ratsain.

Moni on kysellyt joulukalenterin perään, mutta nyt tuntuu sille, että en taida olla semmoista tänä vuonna tekemässä.. Ei millään riitä aika kaiken muun elämän rinnalla, jonka lisäksi tuntuu, että olen kaikki mahdolliset erikoispostaukset tässä vuosien saatossa jo toteuttanut. Koitan kuitekin jotain jouluspeciali kehittää!

70 kommenttia

 1. Minkä merkkinen toi takki on kun tarvis itellekkin? Ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Osapilta, ei taida vaa enää olla niitä :/

   Poista
  2. H&M löytyy saman laisia ja tosi laadukkaita! :)!

   Poista
  3. Hyvä postaus❤🐴

   Poista
 2. Meillä satoi tänään ensilumet :D
  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 3. Juoksutus on oikeasti tosi hyvä liikutusmuoto :) tuleeko Voitosta siis vielä estehevonen?

  VastaaPoista
 4. Voi ei niin ootin että ois tullu joulukalenteri.

  VastaaPoista
 5. Kannattaa kokeilla laittaa kavion pohjaan (siis ihan siihen kengällekkin) kaviorasvaa nyt kun ei tilsakumeja vielä ole... kokeilin tänään omalle hevoselle ja se auttoi, ei tullut yhtä paljon tilsoja kun yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI kengälle rasvaa! Muuttuu todella liukkaaksi jos kengän rasvaat. Kavion pohjaan voi kyllä rasvaa laittaa, mutta kenkään ei missään nimessä.

   Poista
  2. Suvi lumella ei muutu liukkaaksi meillä päin ainakin suvilunta nyt

   Poista
 6. essee* :D mahtavaa et voiton tilanne näyttää noin hyvältä! tsemppiä :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä!postaus mutta millon se sun laukun sisältö video tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oonko joskus luvannu sellaisen? Voisin kyllä seuraavan kerran sellaisen vaikka kuvata :)

   Poista
  2. Sä sanoit siinä klinikalla,koulussa ja kaverin synttärit videopostauksessa että mä kuvasin just laukun sisältö videon jos en väärin muista mutta sellanen video ois kyllä kiva!

   Poista
 8. Mitä tarkoittaa että tulee paljo tilsoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vastaan Tiian puolesta mutta tilsa tarkoittaa sitä että hevosen kavioon pakkautuu lunta sellaiseksi palloksi ja näin se vaikeuttaa hepan kävelemistä yms. :)

   Poista
  2. Kavion pohjaan tulee (jos puhutaan lumesta) iso määrä lunta, ihankuin lumipallo joten hevosen on vaikea kävellä.

   Poista
  3. Kun kavio on lämmin ja kenkä kylmä niin sinne muodostuu lumipaakku ja ei muuten oo meilläkään oo tilsakumeja vielä, pelkät hokit!

   Poista
  4. Aa kiitokset kaikille :)

   Poista
 9. Meillä ohjasjo on ollut erinomainen liikutusmuoto. Poni parantunut huomattavasti. Kannattaa kokeilla, jos joltain saa vyön ja ohjat lainaan!

  VastaaPoista
 10. Outoa kun omat jalat on kaivannut lääkityksiä, leikkauksia ja ikuisuuden odottelua. Meinattiin mut jo passittaa pyörätuoliin loppuiäksi, mutta kuin ihmeen kaupalla positiivisuutta horisontissa. Ite pystyn jo kävelemään ilman kipua, mutta esim. Portaat sun muut eivät suju vieläkään. Lattialle en saa edes istua kun polvet ei ota jotain ohjeita vielä keholta :/ mutta kyllä tää tästä, vaikka en saakkaan enää näillä näkymin koskaan juosta tosissani, niin kävelykin on huimaa toipumista :)

  VastaaPoista
 11. Ihan mahtavaa että Voitto on mennyt parempaan päin :) mua ei ainakaan haittaa että ei tuu joulukalenteria, tai paljoa erikoispostauksia koska oon kehittyny paljon kun oon lukenut ja katsonut sun "perus" treenailuja hevosen kanssa ja ilman :) tsemppiä kirjotuksiin vaikka niihin onkin vielä aikaa!

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa että Voiton tilanne alkaa olemaan hyvä :)

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus! Saanpiko teillä käydä?

  VastaaPoista
 14. Olin just luennolla missä kerrottiin että sivuohjat on tutkimusten mukaan lähinnä haitaks hevoselle, koska sillon se ei voi käyttää sen selkää ja takaosaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä perusteella ja kuka tämän luennon mahtoi pitää :)?

   Poista
  2. Mä kans mietin tota yhden anonyymin kommenttia luonnosta, jossa kerrottiin sivuohjien olevan haitaksi hevoselle ? Mä en oikein perusta tästä, enkä todellakaan usko, että pitää paikkansa . :D

   Poista
 15. Hyvä jos Voitto on liikkunut puhtaasti♡ Voisitko muuten tehdä sitten kun kerkeät niin vaikka bannerin teko videon uudestaan;) Oon kattonu sen vahan , mutta ois kiva oppia tekemään vielä erillaisia:D Ps:Se bannerin teko video oli erittäin opettavainen. Ymmärrän jos et ole hirveästi kerennyt tänne kirjoittelemaan:)

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus!Kiva kuulla että voitto on liikkunut puhtaasti:)

  VastaaPoista
 17. Tilsakumit ja takareiälliset kengät kannattaa laittaa alle aina viimeistään lokakuussa. Ne ei haittaa menoa vaan ehkäisevät tehokkaasti loukkaantumiselta/rasitukselta, jos talvi tuleekin aikaisin. Marras-/joulukuussa kunnon 4 hokilliset kengät alle. Ja sitten buutsit suojaksi ulkoillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä hokkikengät, mutta tilsakumit laitetaan vasta kun on sen aika. Kavio ikävästi pehmenee muuten nimittäin kuralöllyssä.

   Poista
  2. Ikinä ei pitäisi laittaa tilsakumeja ennen lumien tuloa! Hiekka haurastuttaa kaviota kun se hieroutuu kengän/kumin/kavion väliin. Nää on vähän niitä asioita, joiden kanssa joudutaan arvailemaan kun ei ole maneesia... :/ Nykyisin kun lumi tulee ja sulaa miten sattuu, niin oikeasti pitäis lotota jos onnistuu laittamaan tilsakumit oikeeseen aikaan :D

   Poista
 18. Jälleen kerran hyvä postaus! ♥ Tuli mieleen, että onko sulla ollut alaikäisenä tuo Googlen Adsense? :-) -Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa olla ollu vanhempien kanssa tehty tai joku suostumus siihen piti laittaa :)

   Poista
 19. Siis mikä Voitolla on? Mut siis hyvä että toipuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nivelessä lateraalireunan tasauma toisessa etusessa :)

   Poista
 20. Olisipa hyvä jos Voitosta sittenkin tulisi vielä jotain. :) Meiän tallin hevosella oli samankaltainen ongelma, mutta hieroja auttoi aina kun vakavia jumeja tuli. Muistaakseni oon lukenut, että kokeilitte hierojaa, vai oonko aivan väärässä?

  VastaaPoista
 21. Oi ihanaa kuulla että Voitto on jo parempaan päin! <3 Nyt vaan peukut ja varpaat ristiin että se paranee!

  Meillä on tilsoihin auttanut että hieroo kavion pohjaan kynttilää, laittaa vähä esim. kavioöljyä päälle ja sit antaa tepastella karsinassa eikä puhdista enää kavioita kun lähtee ratsastamaan. Purut tarttuu hyvin öljyyn ja pitää tilsat poissa hetken aikaa ja kynttilä estää myös vähän tilsojen muodostumista. Näin me ollaan päästy ratsastamaan pisimpään kun ei oo vielä ollut tilsakumeja :D

  Itse en juoksuttaisi sivuohjilla, koska ne (ja kaikki muutkin apuohjat, vapaajuoksunen martsa poislukien) lukitsee hevosen pään tiettyyn asentoon. Tällöin se ei voi käyttää itseään rennosti (ainakaan kovin hyvin). Itse juoksutan ihan että laitan hepalleni riimun päähän ja sit mennään. Tosin sekään ei ole hyväksi jos hevonen sit huitelee pää taivaissa ja selkä alhaalla :D juoksutuksesta kun saa parhaan hyödyn jos saa hevosen kulkemaan rennosti eteenalas leukakulma aukinaisena, selän läpi työskennellen. :D Meillä heppa aluksi juoksi pää pystyssä mutta kun itse olin rento ja rauhallinen niin sekin lopulta rentoutui ja nykyään juoksee tosi nätisti :)
  Älä ota tätä negatiivisena en siis mitenkään tuomitse apuohjien käyttäjiä mutta halusin nyt kertoa mielipiteeni asiaan :D

  VastaaPoista
 22. Miksi kirjoitat uskonnon? Eihän siitä ole mitään hyötyä jos et joksikin papiksi aio.. :D Olisi kai niitä hyödyllisempiäkin aineita. Mutta mikäs siinä, jokainenhan tekee omat päätöksensä.
  Hyvä että Voitto on jo paranemaan päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska uskonto on helppoa. Jos oot yhtään perehtyny yliopistoon hakemiseen niin yleensä kannattaa vaan kirjottaa mahdollisimman hyvä arvosana reaalista, suurimpaan osaan ei ole mitään väliä mikä se reaali on :)

   Poista
  2. Teet just älyttömän fiksusti! Jos todella tarvit niitä arvosanoja kannattaa kirjottaa mieluummin helposta L kuin vaikeesta M :)

   Poista
  3. Oikein hyvä postaus taas!❤ voitko tehdä uutta tallivideopostausta tai my dayta? 😊

   Poista
 23. Milloin sun toiseen blogiin tulee se room tour jonka ehkä kesällä lupasit? Kysyn vaan kun oon ootellu sitä siitä saakka :). Oisin muuten kysyny siinä blogissa mutten osannut sinne kommentoida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aapua en muistanut koko video, pitääpä kuvata seuraavan siivouksen jälkeen :)

   Poista
 24. Hyvä postaus ja ihanat kuvat !♥
  Mahtavaa jos Voitto alkaa parantua !!

  - Laura

  VastaaPoista
 25. Tosi ihana postaus. Teilläkin näyttää olevan lunta niikuin meilläkin. Asunhan teitä lähellä. Ootteko tulossa lähi viikkoina leppävirralle? Sillä jos olisitte nii voisin tulla moikkaa teitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla tulossa varmaan, ei sielä kovin usein käydä..:)

   Poista
 26. Voiko sulle tai pinjalle laittaa postia?��
  Parane pian Vote❤️

  VastaaPoista
 27. Joku kommentoi sivuohjilla juoksuttamisesta, en nyt sen enempää tiedä (tai usko), että niistä hirveästi haittaa olisi, mutta itse tykkään juoksuttaa pessoalla. Voi valita juoksuttaako hevosen eteenalas vai ottaako ylemmäs, ja takaosakin on ihan eri tavalla käytössä kun jollain pelkästään "eteen" vaikuttavalla härvelillä. Varsinkin laukkaa saa työstettyä ihan eri tavalla kuin selästä käsin, ja itse kyllä huomaan selkeen eron seuraavalla ratsastuskerralla! :)

  VastaaPoista
 28. Okei. Aattelin vaa ku katoin teidän yhtä videoo nii kävitte siellä unnukalla hakemassa pizzaa. :)

  VastaaPoista
 29. Onko ratsastaminen menkkojen aikaan ärsyttävää?

  VastaaPoista
 30. Voitteko tehä pinjan kanssa videolla ostokset Helsingistä ja HIHS:istä? Olisin nimittäin halukas katselemaan ja vähän sitä jo yhdessä postauksessa lupailit.

  VastaaPoista
 31. Vastaukset
  1. Sellai postaus ois tosi mielenkiintonen :)

   Poista
 32. Ihana postaus!! Ja tsemppiä Voitolle :)

  VastaaPoista
 33. Moi! Voitko tehdä jonkun "höpöttely" videon tallissa tai my Dayn ne on nii parhait:D jälleen hyvä postaus. Meillä ei oo vielä hokkeja mutta ylihuomenna laitetaan:) eikä meillä oo tilsakumejakaan:/

  VastaaPoista
 34. Miksette tehny niin paljon mydayta ja videopostauksia viime kesänä:D

  VastaaPoista
 35. Miten sun varpaat ei jäätynyt noissa kumppareissa :D? Mäkin olin haisaappaailla hevoshommissa ja varpaat jääty vaikka oli villasukat :D!

  VastaaPoista
 36. Ihania kuvia ja toivottavasti Voitosta tulee vielä estehevonen.
  Tsemppiä teille kaikille!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.