Blogin kohtalo

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016


Pari postausta sitten pohdittiin Voiton kohtaloa ja nyt olisi vuoro puhua blogin kohtalosta. Moni on arponut miten blogin käy, tämähän on useamman vuoden ollut hyvin treenipainoitteinen ja hevostäyteinen. Joitakin vuosia sitten juttuja oli melko laidasta laitaan, niin lifestyleä kun hevosia. Sittemmin tein linjavedon ja pidin tämän blogin kokonaan hevosjutuille ja perustin hevosittomille jutuille toisen blogin. Tämä kahden blogin systeemi ei toiminut siinä hetkessä, joten palasin jo jokin aika sitten tähän vanhaan tyyliin eli kaikkea sekaisin. 


Vaikka hevosjutut tulevat edelleen olemaan isossa osassa voin luvata, että muihinkin aiheisiin liittyviä juttuja tulee jatkossa. En vielä osaa varmaksi sanoa missä suhteessa ja minkälaisia, mutta eiköhän tämä ala tästä hiljalleen muotoutumaan sellaiseksi mitö haluan. Tiedän, ettei monia kiinnosta muut kuin hevoset, mutta onneksi tämä blogien lukeminen on siitä helppoa, että voi valikoida mitä lukee ;) Itse seuraan monia blogeja, mutta saatan joistakin lukea vain muutaman postauden kuukaudessa. Pikavilkaisu otsikkoon ja sisältöön yleensä paljastaa postauksen aiheen ja sen myötä voi sitten tehdä päätöksen kiinnostaako juttu tarkemmin vai ei.

Yksi iso syy viime aikojen hiljaisuuteen on ollut Voiton tilanne. Hevosharrastuksesta tuli vastenmielistä, joka päivä sai pelätä kuinka paljon se ontuu vai ontuuko ollenkaan. Talliin meneminen oli stressaavaa ja se heijastui siihen, ettei blogiinkaan ollut kiva päivittää hevosjuttuja. Nyt tilanne on eri. Voitto elää kevyempää elämää eikä mun tarvitse enää stressata siitä ontuuko se vai. Nyt voidaan keskittyä pelkästään hauskaan yhdessä puuhailuun ja uusiin haasteisiin.


Yksi iso kysymysmerkki on kuitenkin se, että mä en oikeastaan lue kun treeniblogeja. Sellaisia missä valmentaudutaan ja kisataan. Oma blogini ei ole enää sellainen mitä itse ehkä lukisin, mutta se on ehkä vain plussaa. Pitää siis tuottaa tylsästä puskailuarjesta jotain niin mielenkiintoista sisältöä, että itsekin innostuisin omaa blogiani lukemaan. Ja ehkä mun pitäisi lisätä lukulistalle jotain samanlaisesta elämästä kertovia blogeja, sillä sieltä voisi tulla kivoja ideoita meidänkin arkeen. Laittakaa kommenttiboksiin linkkiä, jos tulee mieleen hyviä ei-treeniblogeja.

Eilen kävin blogiin liittyen "vähän" shoppailemassa. Tein varmaan elämäni isoimman ostoksen ja ostin MacBook Pron ja siihen lisänäytön. Meidän aiemmat koneet on olleet windowseja, joten muutos oli melko suuri. Tosin kaikki on tähän mennessä sujunut ihmeen helposti, mä vaan niin tykkään applen käyttöjärjestelmistä. Oli kyse sitten puhelimesta, tabletista tai koneesta. Nyt kaikki nuo kolme laitetta natsaa vielä hyvin yhteen, joten elämä on entistä helpompaa.

On ihan luxusta kun pystyn samalla olemaan netissä, kuuntelemaan spotifya ja asentamaan ohjelmia. Edellinen kone oli niin hidas ja jumissa, että ei edes pyörittänyt spotifya pelkästään... Vielä pitää vain ostaa kuvanmuokkausohjelmat ja saada langaton hiiri toimimaan. Kuvanmuokkausohjelmat ovatkin yllättävän iso tikki ja pitää nyt puntaroida tarvinko sittenkään ihan sitä aikaisempaa repertuaaria...

Mutta lyhyesti sanottuna blogi ei ole hiljentymässä Voiton tilanteen myötä vaan pikemminkin virkistymässä taas. Varsinkin alkuun varmaan tulee paljonkin juttua vaikka elämämme ei enää niin treenitäyteistä olekaan. Pitää nimittäin testata ohjasajoa ja alkaa perehtymään siihen ilman varusteita ratsastamiseen ihan tosissaan.

Minkälaisia juttutoiveita teillä on? Mitä mieltä olette blogin aihepiirin laajentumisesta, aiotteko lukea vain hevosjutut vai muutkin?

94 kommenttia

 1. Jos oot syksyllä lähössä opiskelemaan, kannattaa miettiä pärjäisitkö sinne asti esim gimpilla. Adobella on opiskelijahinnat niin paljon edukkaampia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun ennoo vielä tänä syksynä :/ Vai lasketaankohan lukiokin tohon?

   Poista
  2. Photoshop CS löytyy myös ilmainen versio :)

   Poista
  3. Musta ne on kaikki joilla on opiskelijakortti :)

   Poista
  4. Mistä löytyy ilmainen? Ja joo opiskelijakortti löytyy!

   Poista
  5. Jos on opiskelijakortti niin sit saa sen alennuksen! Myös lukio varmaan käy, en edes ajatellut moista.

   Ilmaiseksi voi ladata adoben omilta sivuilta CS2, mutta sillä ei kyllä sit voi muokata uudempien kameroiden raw kuvia esim. :)

   Poista
  6. alan opiskelijana pakko kertoa, ettei adobella enää ole opiskelija aleja (näin mulle sanottu) kun nyt on se CC joka on se uusin. mutta toki jos osaa niin ohjelmat löytyy netistä ilmaiseksi

   Poista
 2. Itse aion lukea pääasiassa hevosjutut tästä blogista, mutta enköhän ainakin pikaisesti vilkaise muutkin postaukset, vaikkei aihe kovin paljoa kiinnostaisi. Mä en itse lue juuri ollenkaan mitään treeniblogeja ja omat suosikit hevosblogeissa ovat Fritte ja Pauliina, Tähtisumussa, Once upon a Time ja Hevoskuvauksen jäljillä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olikin tuttuja blogeja, jotka oon kivoiksi todennut, mutta katsotaan päätyiskö ne nyt jo ihan lukulistalle asti! Kiitti vinkeistä :)

   Poista
 3. Itse oon tykänny paljon et oot yhdistänyt tän lifestylen ja hevostelun, molemmat ovat itseä tosi paljon kiinnostuneiden kiikareissa.

  Kirjoitit myös, että voitaisiin ehkä vähän vinkata hevosblogeja, joissa siis ei kilpailla tai valmentauduta.

  Tässä yksi, en tiedä oletko aikaisemmin törmännyt, mutta tämä blogi kertoo lämminveriruunan elämästä lemmikkinä; arvaamattomasti.blogspot.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo blogivinkki löytyykin jo lukulistalta, hyvä blogi siis :)!

   Poista
 4. Minua ainakin kiinnostaa ne muut postaukset myös. Oman ratsastustilanteen ollessa jäähyllä nimenomaan kiinnostaa lukea enemmän muita postauksia hevosjuttujen ohella. Olen ainakin itse tykännyt niistä postauksista missä on käsitelty treenaamista, ruokaa ja vaatteita.

  Kaulanarulla menemistä vain treenaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenipostauksia tosiaan varmasti ainakin tulossa :)

   Poista
 5. Mikset vaan häkkää ohjelmia mitä haluat? Itse olen häkännyt Lightroomit sun muut ja hyvin on toimineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toimiihan ne, mutta aattelin nyt olla esimerkillinen kansalainen ;)

   Poista
 6. Haasteita ja erikoisia videoita saa aina tehtyä :) Vinkkivideoita, miten tehdä hevosille nameja tms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosnamijutun olen jo tehnyt, mutta ainahan toki voisi keksiä uusia reseptejä :)

   Poista
 7. Ainakin ihan pelkät kuvapostaukset on kivoja aina sillöin tällöin. :) Kuulisin myöhemmin myös mieluusti lisää tuosta macbookista, jossain vaiheessa olisi itselläkin tarkoitus pistää sitä hankintalistalle. On vaan pirun kalliita jos haluaa läppärin isommalla näytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia ei olekaan tulluy pitkään aikaan, pitää kuvailla joku päivä! Joo koneesta voin kirjotella kunhan on kunnolla testattu :)

   Poista
 8. Mä kans tykkään lukea vähän enemmän hevos-aiheisia postauksia mutta yleensä mikä muu uusi postaus tänne tuleekan niin luen se vaikka ei kiinnostaisikaan paljoa (siis sellainen että se ei oo hevosista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ne muutkin tulee luettua vaikkei niin mieleen olekaan :)

   Poista
 9. Mikset vaan siirrä entiseltä koneelta kuvanmuokkausohjelmaa nykyiseen koneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei windowsilta voi siirtää maciin ;(

   Poista
  2. Tietääkseni voi jos poltat dvd-levylle ja siirrät sitä kautta

   Poista
 10. Oon seurannut sun blogia ja tube kanavaa jo pitkään. Sun postauksia on aina ollut tosi kiva lukea :D Ootan innolla treeniä voiton kanssa ilman varusteita.

  VastaaPoista
 11. Mua kiinnostaa kummatkin!:) Melkeen enemmän jopa ei-hevosaiheiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että näinkin päin menee jollakin!

   Poista
 12. Itse en hirveästi ole treeniblogeja lukenutkaan, kun vaikuttavat niin tylsiltä. Satunnaisesti tietty vähemmällä mielenkiinnolla. Syynä voi olla sekin etten itse ole koskaan kunnolla treenannut. Hyviä ei treeniblogeja listaan tähän:
  http://tinkerlilla.blogspot.fi/?m=1
  Ehdoton lempparini, tosin jo lopettanut:
  http://violamylittlepony.blogspot.fi/?m=1
  Ja vielä tämä:
  http://onnellinenponi.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viola oli munkin yksi lemppariblogi, mutta pitääpä tsekata nuo muut :)

   Poista
 13. Itse tykkäsin ihan älyttömästi blogista My little pony Viola (tai joku tämän tyyppinen), mutta harmillisesti blogi on nyt ollut aika epäaktiivinen viimeisen vuoden ajan.
  Tykkään tosin myös välillä lukea jotain vanhoja postauksia, ja yleensä jos löydän jonkun todella hyvän blogin niin luen kaikki postaukset läpi alusta alkaen. :)

  VastaaPoista
 14. Ootko miettiny muihin hevoslajeihin (kun kouluun ja esteisiin) tutustumista tarkemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavalla meinaat siis? Ei muitakaan lajeja voi oikein Voiton kanssa harrastaa.

   Poista
 15. Kannattaa tehdä erilaisia maastakäsittelyjuttuja jotka parantais sun ja voiton välistä luottamusta (vaikkei se nyt huono oo), näistä lukis mielellään postauksiakin :)

  VastaaPoista
 16. Applen koneisiin kannattaa satsata, maksavat itsensä takaisin :) Vähintäänkin jo siinä ettei oo sitä hampaiden kiristelyä mitä windowsien kanssa :D Mulla on tosin "vaan" Macbook Air mutta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sen takia nyt vihdoin raaskinkin tän ostaa..!

   Poista
 17. Kiva postaus! Tykkään eniten hevosaiheisista postauksista mutta kyllä lifestyle postauksetkin menee :) Toivoisin todella paljon hevosvideoita! Mut tää on ihan paras ei treeniblogi
  http://welifedream.blogspot.fi/?m=1
  Kannattaa lukea tota blogia :)

  VastaaPoista
 18. Vaikka ei varsinaisesti ratsastus osana olisikaan, niin lukijamäärää saisit ainakin nostatettua teidän huipousuosituilla yhteisvideoilla!

  VastaaPoista
 19. Aion ehdottomasti lukea kaikki postaukset ja on ihan kiva, että jatkossa tulee enemmän postauksia joihin (oletettavasti) suurempi osa lukijoista voi samaistua enemmän:) Omat lemppari epätreeniblogit on varmaan www.perfect-pony.blogspot.fi ja www.kaktujafutura.blogspot.fi Kaktun ja Futuran varmaan jo tiedätkin, ja blogista löytyy ihan huippukivoja maastakäsittelyjuttuja=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että enemmän samaistuttavia postauksia :) Kaktu ja Futura tosiaan tuttu, katson tuon toisen!

   Poista
 20. Sellainen aihe olisi kiva missä kerrot mitä aiot lukion jälkeen, mitä muita suunnitelmia sinulla on tulevaisuudelle.. Mikä on sun tavoite :D ja miten sun kirjotukset on menny, miten saat itsesi lukemaan, ootko huomannu mitä pitäisi tehdä toisin. Tää vois auttaa monia (myös minua :D) eteen päin ja avaamaan sen kirjan kun ei haluaisi sitä avata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan tätä kommenttia! Itsellä just sama vaihe niin olisi kiva postausidea!

   Poista
  2. http://www.lillivoitto.fi/2016/02/mika-minusta-tulee-isona.html

   Poista
 21. Mä oon vasta lukenu tätä puolvuotta,mutta ei oo haitannu onko heppa-aiheista vai ei.

  VastaaPoista
 22. Siis minusta blogin tulevaisuus näyttää tosi hyvältä! (Pakko myöntää, mut itseäni ei ole hirveesti koskaan kiinnostanut treeniblogit)... (:

  VastaaPoista
 23. Muuliprojekti ainakin on kiva eikä siellä ratsasteta ollenkaan, toki lisäviehätystä tuo itse Muuli :)

  VastaaPoista
 24. Et tiedäkään kuinka ilahtunut olin kun luin postauksesi! Pelästyin ensin otsikkoa, että ei kai tämä blogi nyt lopeta :o Mutta onneksi siis ei!! :D

  Mua kiinnostaa yhtäläisesti hevosjutut, lifestyle-jutut ja kaikki muukin sisältö, joten aion lukea ihan kaikki postaukset, kuten tähänkin mennessä! :D

  ps. Hienot nuo uudet laitteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei olla lopettamassa :D! Ja kiva että kaikki sisältö uppoaa!

   Poista
 25. Mulla on vähän sama homma siinä mielessä että seuraan kans näitä treeniblogeja aika paljon, mutta mulla itsellään on vasta 4-vuotias zemaitukatamma joka vasta alottelee näihin "isojen heppojen maailmaan", mutta en haluaisi olla itsekäs mutta sanotaan nyt kumminkin niin pidän hänestä blogia, niin sieltä vois löytyä vähän vinkkiä sun ja Voiton treenitilanteeseen. Sinne tulee aika vähän tämmösiä treenipostauksia mutta on siellä pari kun vaa etsii. :) Toivottavasti oli apua ees vähän ! :) siirisissi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 26. Olisi kivaa jos sitten tekisit jonkun postauksen jossa vaikkapa esittelisit muutamia uusia blogeja jotka päätyivät lukulistallesi, meinaan melkolailla kaikki aiemmat joita olet täällä esitellyt ovat olleet munkin makuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää katsoa jos löytyy useampi esittelemisen arvoinen lemppari :)

   Poista
 27. Itsekin vaihdoin Windowsista Maciin noin kuukausi sitten ja ei voi muuta sanoa kuin että I'm in love. Itsellä tosin vain Macbook air, mutta omaan käyttööni täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Air menee kyllä peruskäytössä hyvin, meidän käyttöön se ei vaan vaihtoehto ollut :)

   Poista
 28. Hyvä että jatkat kirjoittamista vaikka treenailu puuttuu (ainakin hevosen kanssa;)) En osaa ite oikeen luokitella treeni ja puskailublogeja, mutta ite luen paljon blogeja jossa treenaus ja kisat ovat jollain tavalla osassa.
  Oma blogini on armijaponit.blogspot.fi jonne kirjoitan mitä milloinkin lähinnä ratsastus tunneista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muuten treenailu kyllä jatkuu ja siitä varmaan juttua tuleekin :)!

   Poista
 29. Hei, kannattaa kokeilla "köysi suitsia" ( entiiä mikä niitten oikee nimi on) Ne on siis vähän kun naruriimu, mutta paremmat ja sopii ratsastukseen.
  Silloin kun meillä on hevoset kauemmalla laitumella niin käytetään niitä, eli ratsastetaan tallille.

  Toivottavasti ymmärsit koska oli aika vaikea selittää...

  Mut sun blogi on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaan naruriimua, pitääpä perehtyä siihen muuten! :)

   Poista
 30. Blogi on menossa hyvään suuntaan! <3 Nyt oot hyvät laitteet ostanu, :D itse samaisen koneen ostin puoli vuotta sitten ja en oo hetkeekään katunut, niin sulava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että suunta on sun mielestä hyvä! Ja joo kyllä tää kone aika hyvälle parin päivän testailun jälkeen vaikuttaa..:)

   Poista
 31. Hoh, todennäköisesti olisit saanut vanhasta koneestasi vielä uuden, kun olisit lisännyt vähän muistia ja päivittänyt prosessorin ;) ja säästänyt paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi toki olla, mutta nytpä tuli vaihdettua sit vikakin laite appleen:)

   Poista
 32. Kiinnostaisi tietää aikaisemmin tilaamasi ruokavalion vaikutukset näin pidemmällä aikavälillä :) tai siihen asti kun sitä noudatit

  VastaaPoista
 33. Blogin lukeminen jatkuu vaikka aiheet vähän muuttuu. Heppa aiheinen ei treenaus blogi jota luen on Täti tuuppaa (tai joku tommonen, sori en muista osotetta) ja sit Kaktu ja Futura mut se olikin tuol jo mainittu. Jos sua kiinnostaa myös ei heppa aiheiset ei treenaus blogit nii kannattaa kattoo Ella Elers jossa on kyllä välillä treenausta mut ne on kyl ihmisille ja ne voi vaik skipata jos ei jaksa lukee tai kattoo. En muista kummastakaa osotetta mutta eiköhä googlaamalla löydy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Nuo mainitsemat blogit olivatkin tuttuja jo ennestään

   Poista
 34. Nelistelya.blogspot.com on hyvä👍🏻👍🏻 kannattaa tsekata. Kertoo jo iäkkäästä lv-ruunasta ja opiskelijatytöstä, hevonen on vähän kipeä ja he touhuilevat yhdessä paljon kaikkea☺️

  VastaaPoista
 35. Voisitko linkata tähän postauksen/postaukset joissa vertailit eri nettikauppoja jokin aika sitten? Ja kysyisin vielä että mitä nettikauppoja itse suosittelet vaatteiden ja mitä kosmetiikkatuotteiden suhteen? Kiitos superisti jos viitsit vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksen muista tämmöistä postausta.. hmm :D

   Poista
  2. Mutta tosiaan suosittelen House of Brandonia, jossa aletkin nyt menossa (linkki bannerin päällä). Sieltä tulee paketit yleensä päivässä!

   Poista
 36. Laukkaa vastatuuleen (en muista osoitetta mutta löytyy tollakin)
  Kannattaa tsekata on tosi hyvä!

  VastaaPoista
 37. Aiotko kisata lillillä tai ratsastaa sillä? Ja voisitteko tehdä bean boozled haasteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Lillillä enää kisata, mutta ratsastaa kyllä aion :)

   Poista
 38. Ja ootko aatellu opettaa voitolle temppuja?

  VastaaPoista
 39. Aijotteko ostaa jossain vaiheessa uuden hevosen ?

  VastaaPoista
 40. Voiton tilanne on harmillinen, joten tsemppiä sinne! Olisi kyllä hienoa lukea ilman varusteita ratsastamisesta!
  Sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 41. Mun mielestä on kiva että tulee vähän lifestyle juttujakin mukaan. Rehellisesti sanottuna en aina jaksa lukea vain hevosjuttuja vaikka heppatyttö olenkin. Olisi kiva jos lifestylejuttuja ja heppajuttuja tulisi suurinpiirtein saman verran:)

  VastaaPoista
 42. Hei mä katoin ton sun videon, nii imovie on valmiina macin koneissa :) pitäis löytyä sieltä mistä muutkin sovellukset löytyvät :)

  VastaaPoista
 43. Suosittelen: http://annisstyle.blogspot.fi/?m=1
  Tsemppiä teille jatkoon ja hyvää kesää!

  VastaaPoista
 44. oletko ajatelliut että opettaisit voitolle jotain temppuja? esim kumartaminen ja vaikka jopa takajaloille nousu? ja mm kaikki natural horsemanship ja liberty asiat ovat ainakin omasta mielestäni tosi kiinnostavia! :)

  VastaaPoista
 45. opeta voitto vetämään kärryjä :)

  VastaaPoista
 46. Harmi, että näin mutta aina kaikki vastoinkäymiset tuo jotain uusia mahdollisuuksia eteen. Ihanaa kuitenkin että päätät jatkaa tätä blogia, vaikka heppajutut ei oo enää se ykkönen.
  http://bythewaythisismyownlife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 47. Moi Tiia! Mistä oot ostanu ton kellon mikä on sun tietsikoitten taustalla ja minkä merkkinen se on? Haluaisin samanlaisen ! :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.