Kuulumiset

maanantai 20. kesäkuuta 2016ämä on nyt viimeiset kuvat hetkeen, sillä uusia kuvanmuokkausohjelmia ei ole hankittu ja huomenna menee vanhaksi nuo kokeiluversiot. Pakko yrittää muistaa pistää tänä iltana Lightroom ja Photoshop tilaukseen toivoen, että toimitus olisi nopea. Olisin halunnut julkaista teille kuulumisten kera jotain vähän milenkiintoisempaa matskua kun nämä tarhamöllöt, mutta tähän hätään ei kukaan innostunut tai ehtinyt tulla kuvaamaan, joten oli pakko itse tarttua kameraan. Mulla itsellä olisikin melko kova kuvausinspis, mutta se ei valitettavasti hirveästi blogia hyödytä, sillä olisi kiva saada välillä sellaisia arkisia kuvia joissa itsekin näyn. 

Olen saanut paljon kommentteja ja kysymyksiä koskien Voiton tilannetta, monet eivät ole lukeneet blogia pitkään tai sitten vaan skipanneet sairastelupostaukset, joten tarkoitus olisi tehdä yksi kaiken kattava UKK postaus aiheesta. Yksi sellainen jo on, mutta nyt tilanteen muuttuessa olisi aika tehdä päivitetty versio. Koitan väsäillä sen teille ennen Raumalle lähtöä. Tällä viikolla nimittäin suunnataan kaverien kanssa kohti RMJ:tä, sieltä tulee sitten ainakin toivon mukaan paljon niin kuva- kun videomatskuakin.


 Voiton arki on sujunut tylsän tavallisesti. Se on laiduntanut ja käynyt kevyillä kävelylenkeillä, jonka lisäksi olen mennyt sillä aina parin päivän välein kentällä ihan kunnon käyntijumppaa, jotta paikat pysyy vetreinä. Melko usein olen jättänyt suitset talliin ja mennyt pelkillä päitsillä, Voitto toimii tosi hyvin niinkin. Mutta nyt pitäisi perehtyä miten sitten seuraava vaihe kohti kaulanarua tästä onnistuisi. Onko teillä omakohtaista kokemusta tai kenties jotain lukuvinkkejä aiheesta? 

Kävelyt ja ilman satulaa meno alkaa jo hiukan tympimään, joten olen listaillut meille uusia aktiviteettejä joista ehdottomasti pian pitää saada kokeiluun ainakin ohjasajo. Sitä pystyy tosi hyvin tekemään käynnissäkin, lisäksi meillä on juuri ostettu juoksutusvyö joka soveltuu myös ohjasajoon ja ennen kaikkea Voitto saa kivaa vaihtelua. Tällä hetkellä Voitto on melko tyytyväisen oloinen, ei yhtään tympääntynyt tai häiriökäytöksinen. Yllättävän hyvin on tämä kevyt elämä Voiton päälle sopinut, kaikki hevoset kun eivät sitä kestä.

Kuvausinnosta puheenollen olen nyt kuvannut nyt vähän muutakin kun hevosia. Parit valmistujaiskuvat kavereille, mutta ne on vanhalla koneella, joten niitä ette valitettavasti pääse nyt näkemään. Sen lisäksi käytiin Jennan kanssa katsomassa kun meidän kaveri ajo "mopollaan" (sitä ei kuulemma saisi kutsua mopoksi). Kuvista tuli oikeasti tosi huonoja, sillä kuvauspaikat eivät olleet kovin otollisia. Olisin halunnut kuvata samaan tyyliin kun hevosten hyppyjä, nätisti alaetuviistosta. Ainoat kuvauspaikat olivat yläviistossa, joten yhden ainoan kuvan lopulta toin lightroomista läpi. Oli muuten hauska huomata miten paljon samaa ja miten paljon taas eroja oli tuossakin lajissa ratsastukseen!:D


49 kommenttia

 1. Minusta tuo alin kuva on aika siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo munkin mielestä toi on ihan kiva, ehdin ottaa noita vain pari, tuosta olisi voinut saada useammalla yrityksellä tosi kivankin :)!

   Poista
 2. Kaktun blogista löytyy kaulanarulla ratsastelu postauksia :)

  VastaaPoista
 3. Nyt kun voitolla ei oikein voi mitään muuta kuin kävellä voisit opettaa sille erilaisia temppuja kuten makaa, istu, pystyyn, pam kuole, yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo shettiksille ja pienille poneille. Mutta voitolle... vaikea opettaa ''vanhalle'' hevoselle. Makaaminen on helppo opettaa mutta voitolla ei voi käyttää naksutinta koska se pelkää sitä ääntä(joskus oli jossain postauksessa) hevonen etenee kosketuksella enemmän kuin äänellä. : )

   Poista
  2. Ja en suosittele opettamaan millekkään hevoselle tai ponille tuota pystyynnousua, koska voi helposti käydä vaaralliseksi. :p

   Poista
  3. Joo pystyyn nousemista en lähtis opettamaan itsekkään, pitää katsoa miten noihin muihin riittää taidot :)

   Poista
  4. Eihän siihen naksutinta tarvii. Jos haluaa ehdollistaa "naksuttimeen", se voi olla ihan vaikka sana: hyvä, hieno tms tai jos ei arkipäivän sanoja halua käyttää, ihan vaikka puh, pöh jne. Vanha hevonen oppii siinä missä nuorempikin, eikä temppujen opettamiseen välttämättä tarvitse naksutinta ollenkaan :)

   Hevosten tempuista on harmittavan vähän mitään matskua, googlettamalla saattaa jostain blogeista löytyä, mutta jos esim. lainaa kirjastosta jonkun koirantemppukirjan ja soveltaa, pääsee sillä jo hyvin alkuun! :D

   Poista
  5. Muistakaa myös että herkuilla (porkkanalla, leivällä, heppanameilla tms.) voi myös palkita.
   Ja just toi; hyvä, hieno ym ;)

   Poista
  6. Youtubessa on ainaki joskus ollu jo edesmenneen Pojun, suomenhevosen temppuvideoita. Kannattaa tsekata, jos vielä löytyy!! Ja pienenä luin Kimbe ja Ruffe blogia, niillä myös paljon erilaisia temppujuttuja blogissa, jos se on vielä pystyssä. :D Ne on kyllä shettiksiä, mutta ainakin osaa tempuista pystyy kyllä opettamaa iha hevosillekin :)

   Poista
 4. Ite varmaa alottaisin opettaa kaulanaruilun pysähdyksellä ja sillei et mul ois hevose kaulas naru ja samal kun pysäyttäsin ohjista, vetäisin vähän kaulanarusta jolloin varmaa hevonen alkais pikku hiljaa ymmärtää et paine kaulassa tarkottaa pysähtymistä ja pikku hiljaa alkaisin korvaa ohjien tuomaa painetta kaulanarun paineella.
  Sitte toinen mitä haluisin kokeilla/teijän tilantees varmaa kokeilisinki ja luultavasti opettaisinki hevoselle nii olis ilman varusteita meno sillei et ohjais vaan painoavuilla ja raipalla. Tässäki varmaan opettaisin vähän samal taval et ku "vetää" oikeelle nii vaikka napauttelee oikeen etujalan kohilta hevosta.
  Ja nää ideat mitkä on tässä kommentissa on kehittyny mun omassa päässä ja saat ite päättää et onks näissä mitään logiikkaa vai ei ja tarkotus ei oo antaa elämän ohjeita vaan vinkkejä et miten vois tehä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tossa on logiikkaa! Opetan just samalla tavalla mun yp hepalle. Ja on tullu ihan hyviä kokemuksia kaulanarusta.

   Poista
 5. Mites eikö Voittoa voisi opettaa ohjasajon kautta ajolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi varmaan, mutta ei meillä ole kärryjä ja kun ei kuitenkaan voi kun kävellä niin en yiedä mitän järkevää se sitten ois :)

   Poista
 6. Kannattaa koittaa ratsastaa ensin siten että riimu päähän ja naru kiinni siihen mistä yleensä taluutellaan. Nouse selkään ja pidä narusta kiinni. Itse olen kokeillut ja saan pysäytettyä hevosen. Kannataa ainakin alkuun testata. Olen myös käyttänyt juoksutusliinaa tässä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea postaus/vanhoja postauksia: Tiia ja Voitto on hartastanut nyt ja aikaisemminkin riimulla ratsastamista.:)

   Poista
 7. Kun teit blogillesi Facebook -sivut, mihin kategoriaan laitoit sen :D

  VastaaPoista
 8. Jos meet kokonaan ilman varusteita niin kannattaa ottaa kaks raippaa ni sillee voi ainaki opettaa menee väistöö

  VastaaPoista
 9. Kannattaa muuten, kun kaulanaruilua aloitatte, hankkia siihen oikeesti ihan kunnon rengas. Kaktu & Futura -blogista löytyy superhyviä vinkkejä!
  Kiva postaus ja mukavaa että teidän arki on lähtenyt rullaamaan näin hyvin, vaikka iso muutos onkin tapahtunut.

  VastaaPoista
 10. Kannattaa kokeilla ensin riimulla ja laittaa naru kaulalla ja sen jälkeen oottaa riimu pois. En itse ole paljoa ratsastanut niin mutta se toimii, kun olen harjotellut ja testaillut😂 mutta kannattaa ottaa joku kaveriksi jos haluaa ottaa riimun pois😊

  VastaaPoista
 11. Muuten ilman satulaa ei kannattais ratsastaa paljoa koska se ei oo hyväks hevosen selälle.
  Siis ihan yleishuomiona muillekkin, ja tiän et se on kivaa ja satulaa on inhottava laittaa joillekkin hevosille kun voi mennä ilmankin.

  Mut kannattaa lähtee opetteleen tota riimunnarulla ratsastamista, mitä nyt oon youtubesta kattonu niin näyttää niin mahtavalta kun joku laukkaa pelkällä narulla rannalla... Joo toi ei ehkä teillä tuu toteutuun mut jotain tollasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vaan kävellään niin ei siitä haitta ole, jos ravailee ja laukkailee niin sitten toki eri :)

   Poista
  2. Eikös satula ole juuri se joka on hevosen selkään pahempi? Sekun voi hiertää ja painaa hevosen selkää (tuloksena huonosta satulasta voi olla mm. notkoselkäinen hevonen). Ilman satulaa tuntee myös paremmin hevosen liikkeet koska pääset lähemmäs hevosta ja kehität samalla omaa tasapainoasi :)

   Poista
  3. Ilman satulaa paino jakautuu pienemmälle alueelle, mikä huonompi. Satula jakaa painon tasaisemmin ja isommalle alueelle :) Tiia varmaan tiesi, mutta tälle anolle lähinnä.

   Poista
  4. Sopiva satula ei hierrä eikä paina. Sopiva satula jakaa ratsastajan painon laajemmalle alueelle ja näin ollen on miellyttävämpi kuin ilman satulaa ratsastelu (siis rankemmassa treenissä, käynnissä aika pitkälle yks'hailee, jollei puolen päivän vaelluksia vedä)

   Poista
  5. Sopiva satula ei todellakaan oo pahempi. Satulan tarkoitus on jakaa ratsastajan paino tasaisesti koko selän alueelle, joten se on hevoselle mukavampi, siis jos se on sopiva. Toki epäsopiva satula on hevoselle epämukava, mutta kun satulat pyritään pitämään sopivina hevoselle. Pomppiva ja heiluva ratsastaja (en sano että Tiia olisi sellainen) on hevoselle pahempi.

   Poista
 12. Jos päivittelet tuota Voiton sairastelun historiaa, olisi kiva nähdä rtg-kuvat!

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa Raumalle! Saako tulla juttelemaan jos näkee? :)

  VastaaPoista
 14. Jos vain on jossain vaiheessa mahdollisuus opettaa voitto ajalle, niin kannattaa. Se tuo kivaa vaihtelua hevoselle ja ihmiselle.

  VastaaPoista
 15. Oot tosi kiva:3 nii ja hepat myösxD

  VastaaPoista
 16. Ohjasajo on muuten tosi hauskaa ja vielä hauskempaa pikkuponeilla! Suosittelen ja siinähän voi opetella väistot yms. Kannattaa vaikka pyytää joku kokenut neuvomaan;)

  VastaaPoista
 17. Kannattaa käyttää kaulanaruna jalustinhihnaa, ellei oikeaa cordeota ole saatavilla. Itse opetin Futuralle homman niin, että oli ihan suitset päässä (kuolaimettomat) ja laitoin jalustinhihnan kaulanaruksi. Vedin hieman jalustinhihnasta haluamaani suuntaan, kun tarkoitus oli pysäyttää/kääntää. Jos ei toiminut, autoin ohjilla. Vähitellen jätin ohjilla pyytämisen pois ja palkitsin pienellä namilla,kun Futura reagoi pyytämääni asiaan oikein. Sitten vaan suitset pois päästä ja treeni jatkui kaulanarulla. Meillä onnistui jo yhden ratsastuskerran aikana perusasioiden opettelu, toki kuolaimettomilla olin sitä ennen ratsastanut jo pitkään. :)

  VastaaPoista
 18. Milloin videoo???!😘😘😘😘😘💋💋💋💘💘💘💘💘💘🌝🌝🌝

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus :) "Mopoilu"-kuva oli hieno! :o Olis ihan kiva nähdä muitakin kuvia kuin hevoskuvia, jos tykkäät kuvata :)

  Olen opettanut omalle hevoselle vähän "agilityä", ihan vaan huvittelumielessä, vaikka sillä voikin ratsastaa normaalisti. Kaikenlaista pujottelua ja pieniä esteitä siis maastakäsin, kuten koirienkin agilityssä :) Hevoset oppivat kyllä yleensä yllättävän nopeasti!

  VastaaPoista
 20. Sä ja Voitto ootte ollut mulle ja mun ponille esikuvana pitkään , harmi kun näin kävi :( Mutta tsemppiä molemmille! Kuinka monta kertaa Einar on ratsastanut voitolla? Tuletteko horse showhun tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einar ja Nerea on ratsastanu niin monesti etten muista edes ja ei tulla tänä vuonna :)

   Poista
 21. Olisi kiva nähdä postausta, jos aijot opettaa esim kumartamisen. Eli kerrot vaan miten sen opetit. Tuli mieleen että tehän voisitte myös esim kävellä pressun päältä jaa muihinikin pelokkeisiin totuttaa nyt enemmän.
  - Titta

  VastaaPoista
 22. Kiva jos Voitolla menee hyvin ja se viihtyy :) ja sinä oot kyllä toiminu ihan oikein sen kanssa. Tottakai tekee kipeää kun oman hevosen kanssa ei enää pääse kisakentille eikä edes ravailemaan mutta miksi luovuttaa kun Voitto on perheenjäsen ja seurana Lillille ja sullekkin :)

  VastaaPoista
 23. Hyvä postaus ja hienoja kuvia! Olisi kiva nähdä videopostauksia siitä kun opetat voittoa ilman varusteita menemiseen JOS OPETAT! Ja aitko tuoda blogiisi lillillä ratsastuksesta tietoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joo toki tulee postauksia jos menen Lillillä ja siitä joku ottaa kuvia :)

   Poista
 24. Moi, mua kiinnoistasi että millä palvelimalla sun blogi on? Siis tietenkin bloggerissa mutta mistä olet tän .fi -osoitteen ostanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ole Tiia, mutta Bloggerissa saa aivan maksuttomasti muutettua oman osoitteen. :)
   ninnijakossi.blogspot.com

   Poista
 25. Meinaatko tulla muuten katsomaan tai kuvailemaan Sorsasalon kansallisia? :)

  VastaaPoista
 26. Kiva postaus! Voisit joskus tehdä videon siitä miten nykyään hoidat Voittoa. Olisi aika mielenkiintoista nähdä miten Voiton viikot kuluu. (Ainakin itseä kiinnostaa)

  VastaaPoista
 27. mitä kokoa on tipperary turvaliivisi? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.