Festarit täältä tullaan!

torstai 9. kesäkuuta 2016

Mä en ole suoraan sanottuna ollut varmaan koskaan kunnollisilla festareilla, joten nyt on korkea aika korjata tämä tilanne ja täyttää yksi kaverini Jennan kanssa laatiman summer bucket listin kohta! Suuntaan nimittäin juhannuksena niinkin yllättävään paikkaan kun Raumalle, siellä järjestetään ihan huikean kuuloinen Raumanmeren Juhannus Festivaali!Monet meidän kaverit ovat täältä 5h ajomatkan päästä Kuopiosta lähdössä kyseiseen tapahtumaan, joten luvassa täytyy olla jotain huikeaa. Tämän ajatuksen pohjalta mun ja Jennan reissun suunnittelu sitten lähti ja meitä onkin nyt lähdössä reissuun tosi hauska porukka. Tulette muuten saamaan ihan huikeaa videomatskua, sen voin luvata jo valmiiksi! Festarialue on luonnonkaunis hiekkaranta, josta tulee kuulemma etelän loma mieleen, joten nyt pidetään vaan peukkuja pystyssä aurinkoisen sään puolesta..!
Esiintyjiä löytyy vaikka millä mitalla, koko kattauksen näkee täältä, mutta omia suosikkejani on paikalla useampikin. Erityisen hienoa on minusta se, että tuolla oli esiintyjää ihan laidasta laitaan - eli jokaiselle jotakin! Naureskeltiinkin tosiaan, että tämä artistikattaus on suoraan kun meidän soittolistoilta! Jos tuolta pitää kuitenkin jotain ylivoimaisia suosikkeja nostaa niin sille listalle pääsevät mm. JVG, Teflonit, Mäkki, Nikke Ankara, David Guetta ja Tungevaag & Raaban. Onko teillä festareita enemmän kierrelleillä jotain suosituksia ketkä olisi erityisen hyviä livenä?

Ja ylipäätänsä, mitä kaikkea mun kannattaa ottaa huomioon ja muistaa pakata mukaan? Me majoitutaan kaverin kämpillä, joten telttaretkeen ei tarvitse tällä kertaa varautua, vaikka ei nuo valmiiksi kasatut teltat kyllä yhtään pahalta kuulostaneetkaan! Ja tärkeimpänä kysymyksenä kuka muu on tulossa paikalle?

Täytyy sanoa, että kaiken tuon Voiton tilanteen aiheuttaman harmituksen jälkeen oli ihan huikeaa lyödä reissu lukkoon ja suunnata ajatukset kohti parin viikon päästä alkavaa Juhannusta! Voiton tilanteesta ja siihen liittyvistä asioista on parikin postausta tekeillä, joten siihenkin kyllä vielä palataan. Olen ollut nyt niin innoissani ja iloinen tästä reissusta, että suuremmat murheet on kokonaan unohtuneet. Pieni maisemanvaihdos tekee nyt juuri hyvää :)!

*Liput tapahtumaan saatu yhteistyönä

37 kommenttia

 1. Täälläkin ollaan valmiina ihka ensimmäisille festareille, mutta suuntana on Himos :) Ja kovasti mietin minäkin että mitä kaikkea tulisi pakata mukaan, varsinkin kun kyseessä on kolmen päivän telttamajoitus..

  http://juttaeveliinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Suosittelen menemään katsomaan Robinin keikan. Robin on paras vetämään livenä kenet tiedän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Robin oli kyllä listalla jo muutenkin, vaikkei mikään ykköslemppari ole niin kaikki biisit kuitenkin varmaan osaan!:)

   Poista
  2. Komppaan toista anonyymia. Robin on livenä huikea! :)

   Poista
 3. Mä en oo tulossa sinne :( mut voisitteko Pinjan kans tehä pitkiä talli videopostauksia tänä kesänä toivoisin kaikkia talli videoita tosi paljon ja kaikkea varusteiden esittelyy ja semmosta joten toivoisin hirmu paljon että tekisitte semmosia tönä kesänä tosi paljon :) teidän videot on parhaita!

  VastaaPoista
 4. Minulla on muutama kysymys joita kannattaisi oikeasti pohtia..

  - Miksi bloggaat nykyään? ( päiväkirja? yhteistyö? Omaksi iloksi? Lukijoiden takia? )

  - Näätkö enään järkeä tässä?

  Blogistasi näkee, että motivaatiosi tähän taitaa olla jo loppu/loppumaisillaan (?) Teetkö tätä enään siitä ilosta että on kiva kirjoittaa vai onko se pakkopullaa? Teksti on nykyään niin tönköhkön kuulosta ja semmoista että tuntuu ettet halua edes kirjoittaa. Kukaan ei pakota jatkamaan mutta ei myöskään lopettamaan

  Pitäisikö sun miettiä blogin jättämistä hetkeksi? Voittokin kerran on kipeä ja elämä vie. Blogin aikakin kerran on jo ohi.

  Mieti tätä ja älä ota tätä negatiivisena! Ota se palautteena mietteistäni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tää teksti oo mitään tönkön kuulosta! Tää kuulostaa aika samanlaiselta kun ennen Ja ei kannattais tulla sanomaan et: Kannattais lopettaa tää blogi koska tiia saa päättää mitä tekee! Tää on paras blogi ja oot paras bloggaaja!:)

   Poista
  2. Jos kuitenkin lukisit tekstini ajatuksella ano? Sanoin että kukaan ei siihen voi pakottaa :)

   Poista
  3. Bloggaan siksi koska tämä on kiva harrastus, ihan kuten aina ennenkin :) Miksi tilanne olisi nyt muuttunut?

   Poista
  4. Pakko sanoa, että näin vajaan kolmikymppisen näkökulmasta olen miettinyt ihan samaa kuin ensimmäinen anonyymi. Aikuistumiseen kuuluu uudet tuulet, biletys, kaverit, poikaystävät ja opiskelu. Varsinkin nyt, kun hevosesi on ollut sairaslomalla pidempään, ei hevosjututkaan enää taida niin innostaa. Ja se on täysin luonnollista, eikä sitä tarvitse missään nimessä hävetä!

   Sinun kannattaisi oikeasti Tiia miettiä lifestylebloggariksi siirtymistä, sillä tällaiset festari/tms-mainokset entisessä huippuhevosblogissa luo oikeasti vain kuvan, että haluat rahastaa lukijoiden avulla. Mainoksissa ei ole mitään vikaa, kun ne on tehty hyvin ja sopivat blogin sisältöön. Näin vähän vanhemman näkökulmasta tällaiset yhteistyöt lähinnä huvittavat, sillä hei, eihän tällainen oikeasti sovi blogiin, jonka aihepiiri on hevoset ja lukijoiden keski-ikä matala. Kyseiset festaritkin kun ovat K18.

   Uskon, että suurin syy, mikset halua irrottautua tästä blogista, on pelko seuraajien menettämisestä. Kun on saanut rakennettua jotain isoa, haluaa siitä pitää kiinni niin pitkään kunnes homma kuolee - harva osaa lopettaa huipulla. Teit fiksun ratkaisun Blogitallin kanssa ja odotan samaa myös tämän blogin suhteen, vaikka se on varmasti hankala päätös. Olen itsekin aikoinaan ollut vähän vastaavassa tilanteessa, joskaan ei blogimaailmassa, vaan oikeasti vähän isomman asian parissa. Näin jälkikäteen olen kuitenkin päätökseeni tyytyväinen, sillä yhdestä, erittäin tärkeästä asemasta luopuminen avasi lopulta valtavasti uusia ovia elämässäni.

   Bloggaaminen on varmasti sinulle hauska harrastus, enkä epäile sitä hetkeäkään. Media-alan ammattilaisen näkökulmasta voisit luoda itsestäsi uskottavamman kuvan tekemällä jotain kuitenkin toisin, minkä varmasti tiedostat fiksuna tyttönä itsekin. Olet nuori ja sinulla on koko elämä edessä, älä siis pelkää ottaa riskejä ja kokeilla uusia asioita!

   Kaikkea hyvää kesääsi. Nyt kun hevosharrastuksesi on jäässä, toivon sinun löytävän yhtä intohimoisen harrastuksen jonkun muun lajin parista :)

   Poista
  5. Blogihan oli aluksi hevos/lifestyleblogi, sitten muutin sen pelkäksi hevosblogiksi ja nyt se on jälleen molempi sekaisin. Itse pidän siitä yhdistelmästä, sillä haluan kirjoitta molemmista sekaisin - en valita vain toista.

   Blogin lukijoiden keski-ikä on 18-24v, ei suinkaan niin nuori mitä monet olettavat. Lukijatkin kun vanhenevat vuosia samaan tahtiin kun minä itsekkin :)

   Hetki tässä voi mennä aikaa niinkuin muutosten edessä aina ja ehkä kaikki eivät halua jatkaa uuden blogin seuraamista, mutta itse kuitenkin miellän tämän mulle kivoimmaksi hommaksi juuri näin :) Olen kuitenkin jo kokeillut erotta toisistaan hevos- ja lifestyöeblogin, mutta se ei mun juttu ollut.

   Poista
  6. Vaikka Tiia oiskin menettänyt lukijoita tän yhdistämisen seurauksena, nii on varmaan saanut myös uusia just sen takia. Ite ainaki tykkään kun blogissa on molempia, hevoset on ihania, mutta on kiva seurata muutakin elämää:D Enkä usko että kukaan muuttaa bloginsa suuntausta kommentin takia. Hyvää kesää sulle Tiia ja Voitolle myös! :)

   Poista
  7. Miksi ihmeessä blogi ei saisi elää ja kasvaa kirjoittajansa mukana?

   Poista
  8. Siis mitä. Asiahan ei sinänsä minullekaan kuulu mitenkään, mutta tän blogin lukijana voin varmasti ilmaista oman mielipiteeni. Ekaksi: vaikka Tiian hevonen on sairaslomalla niin se on silti edelleen hevonen ja Tiia omistaa sen eli ihan samalla tavalla hän voi kirjoittaa hevosasioita ja siinä samalla muita asioita mitä elämään kuuluukaan. Ei se hevosen sairastelu varmastikaan vähennä kiinnostusta ratsastamiseen yms. Ei kukaan voi tulla toisen blogiin 'kehoittamaan', että vaihdapa hevosblogista lifestyle-blogiksi. Ja se, että tää festaripostaus ei muka sovi blogiin, koska lukijat ovat alle 18 vuotiaita, kuullostaa todella hölmöltä... pitäisikö Tiian kirjoittaa muka jostain ala-asteelaisten jutuista, koska lukijatkin ovat sen ikäisiä? Onhan se outoa jos bloggaaja ei saa kirjoittaa asioista mitä tekee ja mitkä kiinnostaa vaan sen takia, että kaikki lukijat eivät voi tehdä samaa. Ja sitten toi rahastusjuttu, kuullostaa lähinnä kateudelta, että Tiia saa tehdä yhteistyötä eri firmojen kanssa ja saa ilmaiseksi mitä ikinä saakaan. Kyllähän sitä itsekin voi ruveta pitämään blogia ja kerätä lukijoita sekä ruveta tekemään yhteistyöhommia. Jotkut saavat palkkaa, jotkut työn kautta tavaroita, Tiia hyötyy siitä, että mainostaa tuotteita jne. Ja kun Tiia on blogillaan saanut paljon seuraajia ja blogista on tullut suosittu niin miksi ihmeessä pitäisikään luopua siitä? Sen takia, että pari tyyppiä pahottaa siitä mielensä vai? Miksi pitäisi lopettaa huipulla? Itse en ainakaan lopettaisi. Jos jonkun toisen ihmisen elämä helpottui sillä, että jätti taakseen jotain suurta, niin ei se tarkoita, että Tiialla olisi sama homma. Ja en usko, että ikä tai ammatti nyt hirveästi vaikuttaa siihen, että onko oikeassa vai ei tämän asian suhteen. Tiia varmasti itse parhaiten tietää, mitä tekee tai jättää tekemättä. Mun mielestä tää blogi on kiva näin, että on heppajuttuja ja sitten on Tiian muun elämän asioita. Vaikka ylemmissä kommenteissa sanotaan 'ei millään pahalla' niin ei niistä ystävällisyyskään kovin selkeästi tule esille.

   Poista
 5. Ehdottomasti livenä Robin! Huikee jätkä

  VastaaPoista
 6. Itseäni kiinnostais tuolla RMJ:ssa Jason Derulo :)

  VastaaPoista
 7. Antti Tuiskua kannattaa mennä katsomaan! Itse oon neljä kertaa nähnyt vuoden sisään ja aina ollut ihan mahtava :)

  VastaaPoista
 8. Täytyy sanoo että Antti Tusku on ihan huikee livenä, et tarvii jalkatreenii viikkoon ;D

  VastaaPoista
 9. Robin on kyllä livenä hyvä, vaikka ei musiikista välittäisikään. Ja niitä biisejä on väkisinkin kuullut, että varmaan kaikki osaavat ulkoa :D

  Itsekin harkitsen, jos Raumalle lähtisi, kun täältä Porista olisi sinne inhimillinen välimatka.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Robin on saanut sen verran kehuja, että pakko varmaan sitä mennä katsomaan :) Ja kannattaa kyllä tulla, Porista ei paha matka ole tosiaan!

   Poista
 10. Mä olen kerran elämässäni ollut festareilla ja juurikin tuolla Raumalla. Hyvät muistot jäi. Muista ottaa paljon juomaa mukaan.;) Jääpalat oli aika kova juttu. Isossa kylmäboxissa säilyi 4 päivää. Vaihtovaatteita kannattaa ottaa mukaan. Reppu. Sadevaatteet, kun kuitenkin jossain välissä sataa ja aurinkorasvaa. Hyvät kengät, joilla voi kävellä pitkiäkin aikoja. Ja rahaa. Aamupalaksi meillä oli hedelmäpilttejä mukana, niillä jaksoi hyvin pitkälle päivään ja festarialueella on luultavasti paljon edullisia ruoanmyyntipaikkoja, kun nälkä yllättää, niin ruokaa saa ostettua. Hauskaa reissua! Pääsette helpolla, kun ette yövy alueella. Sieltä nimittäin loppuu takuulla lämmin vesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! Ja joo kaikenmoista vaatetta kyllä pitää pakata mukaan ja onhan tuo kaverin luona yöpyminen aika kätevää!

   Poista
 11. Mekin ollaan ison kaveriporukan kanssa tulossa raumalle! Vielä vähän pohjosemmasta kuin kuopio :) Esiintyjissä on kyllä aivan huikeita nimiä, varmasti aivan mahtava juhannus tulossa! Kiva lisä on myös että festari on k-18 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ja munkin mielestä tosiaan hyvä tuo ikäraja :)

   Poista
  2. Mä samaistun myös tähän, että festarit ovat k18 😊

   Poista
  3. On huvittavaa kun nipin napin 18-vuotiaat lapset huutelevat, että kyllä on hyvä juttu, että tapahtuma on k-18 ;D

   Poista
  4. Minusta se on hyvä vaikka olenkin vasta vuosi sitten täyttänyt 18 :) Itse en pahemmin arvosta alaikäisenä juomista ja useinhan siellä ne alaikäisetki humalassa heiluu ja riehuu.. Mulle esim on ihan ok, että jotkut tapahtumat ja baarit on k20, siihen on varmasti syynsä, kuten tähänkin :)

   Poista
 12. Guettaki vetää hyvin keikkansa livenä! Toi Rauma kuullostaa kivalta, mutta tänäkin vuonna suuntaan Weekendfestareille Helsinkiin :)

  VastaaPoista
 13. Itse asun Raumalla ja taidan toisena päivänä tulla rmj:in. Apulanta on tosi hyvä livenä! :)

  VastaaPoista
 14. Mä olen menossa Ruisrockiin kuten monena kesänä aiemminkin :) Ei esiintyjissä kylläkään ole omia lemppareitani tänä vuonna, mutta kaverien mukana menen... On varmaan kiva fiilis joka tapauksessa taas!

  Täytyy myös kommentoida, että en oikein ymmärrä miksi jotkut kokevat tärkeäksi lähteä neuvomaan Tiiaa, esim. että tämä blogi tulisi lopettaa. Kai hän aikuisena ihmisenä osaa tehdä itse omat ratkaisunsa?

  Tiia: Itse tulisin kovin onnettomaksi jos lopettaisit, koska vasta löysin blogisi, ja se on PARAS!! :D Itseäni ainakin kiinnostavat ihan yhtäläisesti hevoset ja lifestyle, ja on kiva että niitä löytyy samasta blogista :) En tiedä minkä ikäisiä muut lukijat ovat, mutta itse olen 24-vuotias ja koen blogin just itselleni sopivaksi luettavaksi :) Ja videotkin ovat miellyttäneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella toki saa olla mielipiteensä, mutta onhan se vähän kummallista kuinka minua ohjeistetaan oma blogini lopettamaan :) Ja kiva, että olet tänne löytänyt!

   Poista
 15. Ootteko tehny teidän kentän millalailla? Onko siinä kuinka paljon tollasta ihan hienoo hiekkaa? :)

  VastaaPoista
 16. Moi! Uskon et sinne festareille on kiva mennä......itekkin haluisin mut oon juhannuksen äidin kaverin perheen ja oman siskon kanssa mökillä, joten ei nähä siellä ainakaa mut toivotaan et nähään viel kesäloman aikana! :)

  VastaaPoista
 17. Itse vietin rmj:ssä juhannuksen vuonna 2007. Ja oli ihan huippu reissu! Silloin oli tosi hienot kelit ja loistavat esiintyjät. Tosin silloin oli kivaa että alueelle sai viedä omat juomat.

  VastaaPoista
 18. Minä annan myös äänen Robinille, on todella hy vä live esiintyjä! Pidähän hauskaa! Näin entisenä Raumalaisena aivan huikeeta, että RMJ palaa Raumalle ja otanlahteen!

  VastaaPoista
 19. Tervetuloa Raumalle! Itsellä on niin unelmatilanne että asun ihan siinä festarialueen vieressä, että ei tarvitse kuin tie ylittää niin olen jo alueella :D Tulee kyllä huikea juhannus!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.