Resepti: Suosikki smoothiet

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

*Postauksen linkit Elloksen mainoslinkkejä 

Moikka! Jokin aika sitten jaoin blogissa mun chiapudding/tuorepuurolempparit niin nyt olisi vuorossa sitten pari smoothielempparia. Sain nimittäin vihdeoin blenderin tänne munkin asuntoon! Pieni tauko on tehnyt hyvää ja nyt smoothiet maistuu entistäkin herkullisimmilta ja olenkin tehnyt niitä ihan liian usein, joten reseptejä on tullut testailtua reippaasti ja nyt ajattelin jakaa teille parhaat. Usein parhaat reseptit syntyy kun blenderiin laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Pilttipurkin jämää, banaanin puolikasta ja kauramaidon loppuja. Eli suosittelen vaan kokeilemaan rohkeasti kaikenlaisia yhdistelmiä!

n aio kertoa mitään tarkkoja määriä, sillä teen itse smoothien aina vähän fiiliksen mukaan enkä mittaile aineksi tarkasti. Listaan kuitenkin tuotteet mitä missäkin olen käyttänyt, joten sitten vain omia seoksia niistä belndailemaan. Mun uusi Electroluxin blenderi on muuten ollut uper kätevä pieneen keittiöön! Sillä tehdään smoothie suoraan pulloon ja pullo on helppo napata matkaan mukaan sekä ennen kaikkea tiskata. Jäisiä marjoja saa jonkun aikaa surrailla, mutta kyllä nekin lopulta hyvin pilkkoutuvat! 

Marmoninen leikkuulauta löytyy täältä. 

Vihreä pinaattismoothie

Maitorahkaa
Kauramaitoa
Persikka
Banaani
Baby pinaattia

Pinaatti (nimenomaan ne baby versiot!) on hyvän ja kauniin vihreän vihersmoothien avain. Niitä voi käyttää ihan sellaisinaan tuoreinakin, lisäksi ovat terveellisiä ja maistuvat silti hyvälle. Kaiken huipuksi tuovat smoothieen kauniin vihreän sävyn jo pienenä annoksena. Monesti vihersmoothie kurkusta, avokadosta ja salaatista jää vähän ällöttävän vihreäksi eikä makukaan ole kummoinen. Joten kannattaa ehdottomasti kokeilla babypinaatteja hedelmien kera.

Näiden lasien perään on kyselty paljon ja ihan vastaavat smoothielasit löytyy  tästä vain 14.95e / 4kpl! 

Perinteinen mustikkabanaanismoothie

Pakastemustikoita
Banaani
Kaurasoijajogurttia
Kauramaitoa

Yksinkertainen ja ehdottomasti mun eniten juoma smoothie koostuu mustikoista ja banaanista. Molempia löytyy oikeastaan aina pakkasesta ja jääkaapista, joten siksi tämä on vakkari. Mustikat on äidin keräämiä, mutta pakastealtaastakin ne voi käydä hankkimassa. Jäiset marjat tuo samalla kivan jäisyyden, joka smoothieen mielestäni kuuluukin. Kesällä laitoin aina jääpaloja jäisen fiiliksen saamiseksi, mutta nyt talvella olen tyytynyt vähän "lämpimämpäänkin" smoothieen.

Mitä sun smoothieen kuuluu? Parhaat reseptit lähtee ehdottomasti kokeiluun jo tänään!

ps. Nyt joulukalenterikuvauksiin ;)

15 kommenttia

  1. Miten ihanan vihreä tuo pinaattismoothie!

    VastaaPoista
  2. Itsellä ihan ykköslempparina on banaanimansikkasmoothie. Eli mansikoita, banaani, ja paras "ohennin" on omenamehu. :)

    VastaaPoista
  3. Nyt kyllä täytyy sanoa että odotin vähän useampaa kuin kahta reseptiä, varsinkin kun ne oli noin ilman tarkkoja määriä kirjoitettu. Mutta oma suosikki lienee enemmän milkshake kuin smoothie, suklaajäätelö+banaani on ihana herkku! Smoothiesuosikkiin sitten taasen tulee aina ainakin mangoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mietin! Varsinkin kun molemmat on niin tavallisia kuin olla ja voi

      Poista
  4. Mun lemppari et laittaa vadelmii,mustikoita,vähän banaania,oatly kaura-vaniljakastike+mustikkakeitto/vadelmakeitto

    VastaaPoista
  5. Mun ihan lempparismoothieen kuuluu mansikoita, vähän vadelmia, banaani, loraus luonnonjugurttia ja omenamehua/vettä ihan tilkka. Toimii!

    VastaaPoista
  6. Täytyypä kokeilla tota, että laittaa jotain "maito" pohjaista vihersmoothieen. Tähän asti mun vihersmoothiet on ollu aina vesipohjasia!

    https://paulinablogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Hyvännäköinen vihreä smoothie. Omaan lempparismoothieen tulee maitorahkaa, päärynää ja kaurahiutaleita.:) Tai ihan vaan rahkaa ja päärynöitä!

    VastaaPoista
  8. Mun lemppari smoothieihin tulee kirsikkajuomaa. Lisäksi ainakin jotain näistä: mansikoita/vadelmia/mustikoita/persimonia/omenaa tai päärynää. Mulla on muuten toi sama blenderi, toimii hyvin :) Pitää muuten kokeilla kaurajuoma pohjaisiakin smoothieita

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus! Mä en ole oikein smoothieita tehnyt, täytyy varmaan kokeilla kun ne on niin suosittuja :)

    VastaaPoista
  10. Kannattaa ehkä lukea postauksen alkuosa ennen reseptejä uudelleen, muutama kirjoitusvirhe lipsahtanut... Esim vihdeoin --> vihdoin, vaan --> vain (eri merkitys) ja n --> En + vähän hassuja venytettyjä lauseita, jotka tekevät lukemisen aika hankalaksi.

    VastaaPoista
  11. Oliko sun lukioaika kuinka rankkaa, kun yrität lääkikseen? Montako kurssia sulla oli yhteensä lukiossa? Montako ainetta kirjotit? Tuntuu, että en saa kaikkia tarvittavia kursseja käytyä ja kirjotettavia tulee hirveesti kun kolme reaalia aattelin pakollisten lisäksi kirjoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin lukion 3.5 vuoteen joten sen takia ei olenihan vertailukelpoinen. Itselle kursseja taas kertyi reilusti yli kuten oikeastaan pakosti, jos käy pitkän matikan, laajan fysiikan, kemian ja bilsan. Itse lisäksi kirjoitin uskonnon, joten siirtä kertyi kursseja ja sen lisäksi minulla oli pari ylimääräistä liikunnan kurssia :) Kannattaa miettiä onko tarpeen kirjoittaa noin montaa! Jos lääkikseen haet riittäisikö pakollisten lisäksi vain fy, ke ja bi tai ei edes kaikkia niitä? Mitä ajattelit kirjoittaa?

      Itse kävin myös turhia kursseja itsenäisenä. Kuten historiaa ja maantietoa. Niistä sai tosi helpolla 8-9 arvosanoja ja aikaa meni niin paljon vähemmän kun että istuisi 3x viikkoon tunneilla....

      Poista
  12. Oi että, olipa jouluisen näköinen tuo punainen smoothie. Molemmat näytti kyllä hyvältä, voisin joskus testata.

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.