#105 Kysymyspostaus

lauantai 4. kesäkuuta 2011

kumpi sää oot tuo joka ratsastaa voitolla vai lillillä ?
 - Olen se joka ratsastaa Voitolla (:

millanen teiän talli on?
- Talli on melko uusi kolmen hevosen asuttava. Karsinat ovat kaikki pinta-alaltaan n.9neliömetriä. Tällä hetkellä Voitto ja Lilli ovat vierekkäisissä karsinoissa ja kolmas karsina on Lillin hoitopaikkana, jossa harjaamme ja varustamme ponin. Voiton laitamme kuntoon käytävällä. Tuossa pohjapiirustuksessa ei oikein mittasuhteet täsmää  ;) Hevoset kulkevat ulos tuolta tallin puolen ovesta ja ihmiset varustehuoneen ovesta (:

paljon ruusukkeita?
En ole laskenut tarkkaa määrää, mutta Lillillä  on ainakin kolme neljä sinivalkosta (=eli 1.sijaa), kaksi valkosta (=eli 2.sija)  kaksi valkosta (=eli 3.sija)  + paaaljon muita värejä. Joskus katsottiin, että enään puuttuu sininen, niin on kaikki värit kasassa. Voitolla on vasta vain yksi ruusuke, mutta eiköhän niitä lisää tulee.


miten sun ratsastus alko?
Aloitin ratsastamisen 1. luokalla, yhtä aikaa Pinjan kanssa. Aloitimme Peikkometsässä, jossa kaverini Emmi kävi. Siirryimme sieltä sitten Vehmasmäkeen, jossa ratsastimmekin sitten monia vuosia. Aloitin siis ihan normaalisti alkeiskurssilta (:

erooko voiton ja lillin käytös kisapaikalla kuin esimerkiksi kotona ?
Molemmat ovat reippaampia ja eteenpäin pyrkivämpiä radalla. Voitto myös tsemppaa ihan eri tavalla kisoissa kun normi treeneissä. Lillillä on myös aika paha riippuvuus Voitosta, joten jos joutuu erilleen Voitosta rupeaa riehumaan. Jos hepat saavat olla vierekkäin, on asiat hyvin ja molemmat käyttäytyy kun kotona.

kuinka monta kertaa käyt valmennuksessa viikossa/kuukaudessa ?
nooohh.. Käydään kerran viikossa estetunnilla + n. kerran kuukaudessa alue-estevalmennus. Yritetään sitten käydä vielä 1-2 kertaa viikossa koulutunnilla. Yleensä käydään kahdessa valmennuksessa viikossa, eli esim. este+koulu tai koulu+koulu.

jos jotain osa-aluetta saisit parantaa ratsastuksessasi, mikä se olisi ?
Sanon heti, että istunta. Inhoan omaa istuntaani ja sen virheitä, isoimpia on nyt saatu korjailtua pikkuhiljaa paremmaksi, mutta vielä on paaaljon parantamista!

kolme huonointa ja kolme parasta puolta voitosta ja lillistä.Alotetaan nyt parhaista puolista (: Lillin parhaat puolet on ehdottomasti, sen varmuus (no, ainakin treeneissä se hyppää kaiken, millon vaan ja mistä vaan), luonne (vaikka Lilli onkin välillä tosi tammamainen, on se kuitenkin pääasiassa tosi ihana <3) ja kun se on ainakin minun mielestä niin söötti. Voiton hyvät puolet on sen taidot (Voitto on taitava sekä koulu että estepuolella, jos vaan joku osaa ne taidot sieltä saada esille), Voitonkin luonne (Voitto on niin höppänä ja rakastaa rapsutteluja yms) sekä se, että se ei anna kaikkea ilmaiseksi ( jos ite töppäilen liikaa, niin huomauttaa Voittokin siitä minulle jotenkin)

Miinukset onkin vähän vaikeempi keksiä, mutta Lillin huonoinpia puolia on sen läheisriippuvuus, sen laiskuus koulutunneilla (tai siis poni pistää aika lailla vastaan eikä tahtoisi totella kaikkia käskyjä/pyyntöjä) sekä pomottelu ( poni yrittää välillä mukamas potkia ja purra ihmisiä, ei se vielä ketään oikeesti oo purru :D) Voiton huonoja puolia on sen näykkiminen (näykkii esim. loimittaessa), ADHD (kotona Voitto on aika flekmaattinen, mutta usein vieraissa paikoissa se ei malta seistä hetkeäkään paikoillaan!) ja isous (Voitto on aika iso mulle, ainakin vielä. Ja tykkään ite muutenkin pikkuponeista :p)

Miks hyppäätte tyyliin koko ajan hevosillanne?
Ensinnäkin, miten voit perustella, että hypätään tyyliin koko ajan? Sillä hypätään nrmaalisti kerran viikossa, kuitenkin maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Minusta tuo ei ole paljoa, vielä kun ottaa huomioon, että esteet mitä hypätään ei ole mitään huiman korkeita. Ja muutenkin uskon, että valmentajamme ovat hieman pätevämpiä kun sinä sanomaan kuinka usein kannattaa hypätä.

onko rankkaa omistaa kaks hevosta?
Periaatteessahan meillä molemmilla on yksi hevonen, joten työt jakautuvat aika hyvin kahtia. Ja kyllähän se on melko rankkaa, vieläkun pitäisi käydä kouluakin :p

Mikä on ollu tähänmennesä sun paras ja onnistunein ratsastuskerta jonka muistat ?
hmmm.. Varmaan Lillin kanssa ensimmäinen voitto kilpailuista. Ne oli mun ja Lillin toiset kilpailut. Kilpailut pidettiin meidän ns. valmennustallilla Korholassa, luokka oli 80cm. Sitten hienoja hetkiä, oli myös Voiton kanssa eka sijottuminen kisoissa ja sitten muutamia hyvin onnistuneita estevalmennuksia. Myös viime aluevalmennusten ensimmäisen päivän eka rataan olin älyttömän tyytyväinen, esteet oli meille aika isoja ja oli paljon portteja yms. sälää esteiden alla. Saatiin puhdas rata ja Voitto tsemppasi niiin hienosti <3 Kuten huomaat, en osaa nostaa yhtä hetkeä kaikkein parhaaksi :D

Minkä muunlaisia hevosia kokeilit kuin Voittoa ja miksi päädyit juuri Voittoon?
Jos totta puhutaan, en kokeillut muita hevosia ::D Tiedän, ettei saisi ostaa ekaa hevosta, mutta niin siinä kävi Voitonkin kanssa. Lillihän oli myös eka heppa jota kokeiltiin (: Voitto tuntui vaan niin kivalle, ettei tarvinu enään muita lähteä kokeileen.

Minkä ikäsii sä ja sun sisko ootte?
Minä olen syntynyt 1997 eli tällä hetkellä 14vuotta. Siskoni Pinja on syntynyt 1998 eli tällä hetkellä 12vuotta (täyttää tänä vuonna 13vuotta)

Kauanko sulla meni, ennenkui opit hahmottamaan etäisyyksiä ja ratsastamaan niitä itse? Onko se nykyään sinulle jo helppoa, eli näätkö kaikki etäisyydet "itsestään"?
Opin hahmottamaan etäisyyksi jotenkin vasta kun Voitto saapui, Lillillä kun ei tarvinut yhtään katsoa etäisyyksi, kun poni hoiti ne. En näe kaikkia etäisyyksiä ja yleensä näen ne liian lähelle.

Pelottaako sua ikinä hypätä isoja esteitä, tai tuleeko sellainen fiilis että nyt jos tää hevonen tekee äkkistopin niin mennään pahasti esteen sekaan?
Minua ei ole oikeastaan ole ikinä pelottanut, joskus saattaa pelottaa ennen tehtävän aloittamista, että mitenköhän tässä nyt käy. Mutta suorituksen aikana ei juuri koskaan pelota.


Vinkkejä, miten voisi parantaa sellaista istuntaa esteillä, joka on ylävartalosta hieman liian pysty ja alastuloissa peppu tulee satulaan liian aikaisin? Satulasta riippuen joskus myös jalka tuppaa lentämään taaksepäin, varsinkin isoimmilla esteillä, mutta siis tuo ylävartalo on pahin ongelma.
Tässä asiassa sinua varmaan auttaa parhaiten hyvä valmentaja. Kannattaa kuitenkn mennä pieniä ja helppoja esteitä, joilla voit keskittyä ylävartaloosi. Myös oman istunnan videoimisesta voi olla apua.

Kerro vähän Voiton taustoista, mistä ostitte sen?
Voitto on ostettu Hattel Horselta, sen on tuota vuonna 2009 maahan ja sillä on kilpailtu kansallisia ja aluekilpailuita luokissa 90-110cm.

3 kommenttia

  1. Pakko korjata, että valkoinen on kolmossija... Ainakin niin pitkään, kun minä olen tätä urheilua harrastanut. :)

    VastaaPoista
  2. Miten pääädyit ostamaaan ekan hevosesi? Tai siis onko vanhempasi hevosihmisiä? Miten teille ilmestyi talli omaan pihaan? :)

    VastaaPoista
  3. Voitko tehä video muodosa lillin varusteista postauksen?

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.