Auringon laskussa jäällä

perjantai 1. huhtikuuta 2016 Moikka! Viime postauksessa valittelinkin kiirettä ja äsken kuvakansioita selaillessa huomasin, että nämä kuvat on jääneet ihan kokonaan julkaisematta! Kiva yllätys, yleensä nimittäin harmittelen sitä kun ei ole kuvia, vaikka olisikin innostusta kirjoitella.

Täällä tosiaan alkaa olla jo ihanan keväistä. Aurinko paistaa ja päivällä on jo sen verran plussalla, että kenttä on sulanut lähes kokonaan. Äsken suunnittelin lähteväni ratsastamaan, mutta näin aamupäivällä kenttä on vielä niin kova, että taidan lykätä sitä iltapäivään. Nämä kuvat on tosiaan jokusen viikon vanhoja, jäälle ei enää viitsi mennä ratsastamaan eikä siellä kyllä ole luntakaan enää.

Kuviin ei taltioitunut miten upea hetki juuri tuolloin oli. Aurinko oli laskemassa ja ilta juuri hämärtymässä. Jollain tapaa tulee aina ihan uskomaton fiilis kun menee tuolle aukealle jäälle, siellä on aina niin nättiä! Harmi kun ei tänä vuonna(kaan) saatu otettua tuolla ihan ajan kanssa kuvia, mutta ehkä vielä joskus.

Voitto on nyt ollut melko hyvä, vaikka se onkin saanut vähän enemmän liikettä. Tällä kevyellä liikunnalla se on ollut lähes oireeton ja sama meno toivottavasti jatkuu, vaikka liikunta tässä pikku hiljaa lisääntyykin. Kentän sulaessa nimittäin houkuttelee ihan pikkusen paljon nuo esteetkin.. Mutta kaikki ajallaan!

Joko siellä on kentät sulaneet ja kevät tulossa?

46 kommenttia

 1. Ihanan talvisia kuvia! Täällä ei oo lunta enää ollenkaan, mut näitä kuvia katsellessa alan salaa vähän kaipaamaan sitä....:-D

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ootteko tulossa tampereen heppamessuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne on sanonu molemmat omissa postauksissaan vastauksen : EI OLE TULOSSA

   Poista
 3. Kiva postaus, meijän kenttä on jo täysin sula, mutta sinne voi vielä mennä koska kaikki hevoset, ei ole vielä käyneet siellä ja se joutaa remonttiin, sinne laitetaan salaojat ja uusi hiekkaa.

  VastaaPoista
 4. Juu on kentät ihan sulat kun eihän täällä Etelä-Suomessa ole luntakaan ollut kahteen viikkoon :D

  VastaaPoista
 5. Miten Voitto on ollut lähes oireeton ? Onko siis oireillut pienesti liikunnan määrän lisääntyessä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oireillut vähemmän kun päässyt liikkeelle :)

   Poista
 6. Asun kuopiota n. 100km alempana ja täällä on lunta ja jäätä :/ Kaikki tiet, kenttä ja ravirata on semmosta muhkuraa, jäätä ka sohjoa että jää ravurit ja ratsut liikkumatta.. Pellolla hangessa voi mennä, ja metsäpoluilla. Muuten kaikki paikat on niin kamalassa kunnossa ettei tulisi mieleenkään liikuttaa. Onneksi on kuitenkin kävelykone joten saa hevoset edes jotai liikuntaa :)

  VastaaPoista
 7. Et ilmeisesti tiedä sitä että lumeton jää on hyvä pohja hevosen jalalle? Jää on joustava alusta ja siinä hokki painuu jäähän ja antaa periksi toisin kuin esim kovaksi jäätyneellä tiellä. Moni ravitalli ajaa talven ajot jäällä, juurikin sen takia että se on hyvä pohja niin jänne- kuin hankosidevammaisillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu paitsi et jos kenttä on sulannu nii kai se jääki on aika heikko:/

   Poista
  2. Ei aina välttämättä. Peilijäällä lipsuu helposti vaikka ois hokit(omakohtaista kokemusta, ollaan ajamasta tullessa meinattu pari kertaa olla nenällään.) Äiti on hevosten hieroja ja laserhoitaja ja sen mukaan se lumeton jää ei ole aina niin hyvä pohja. Joustaahan se joo mutta siihen ei välttämättä AINA hokki pure kävellessä ainakaan kunnolla.

   Poista
 8. Ei sillä tallilla mis oon vakkaritunneilla oo kenttä sulanu mut maneesi siel on 👍🏼 mitä voitolle oli käyny?

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia! :) täällä Pirkanmaan alueella, missä meidän kenttä sijaitsee, on vielä pikkuisen jäätä ja sohjoa kentällä, eli ei iiiiiiihan vielä olla päästy menemään kentällä, vaan vielä toistaiseksi jumitetaan maneesissa, mutta toiveissa on, että tässä about parin viikon päästä pääsee jo menemään ulkona ;)

  VastaaPoista
 10. Niin ihana tämä sun blogisi oikeesti, en voi vain millään vastustaa ♥ Ihania kuvia susta ja Voitosta jäällä, siitä näkee vieläkin, että sen elämänilo ei ole loppunut :) Tsemppiä!

  Tämä on muuten aika paljon vaadittu, mutta minä ja varmasti moni muukin toivoisi blogistasi arvontaa tai kilpailua... musta olisi ihanaa, jos voisit tehdä tällaisen, jossa saisi sitten palkinnoksi sun tekemän bannerin, ihan yksinkertaisen, vaikka sekin on jo ehkä vähän liikaa vaadittu, kun oot niin taitava niiden kanssa :D

  Rapsutukset Voitolle ja Lillille ♥

  VastaaPoista
 11. Mun ratsatuskoululla ainakii on sulanut molemmat kentät,joten ollaan jo hypättykkin vähän. Ja tosi tosi kiva postaus.

  VastaaPoista
 12. Onpa satumaisia ja kauniita kuvia! Tässä on muuten kommentti, minkä laitoin pari postausta sitten ja toivoisin kovasti edelleen vastausta:
  "Anteeksi myöhäinen ja aiheeseen liittymätön kysymys, toivottavasti vastaat silti!
  Olisin kiinnostunu kuulemaan siitä, miten mönkijällä toimii tallin pyörittäminen. Onko teillä toiminut hyvin vai jos olisitte nyt tekemässä valintaa traktorin ja mönkkärin väliltä, kumman valitsisitte? Pystyykö sillä auraamaan lumia? Onko jotain hommaa, missä se ei toimi ja tarvitsisi ehdottomasti traktorin?
  Olemme muuttamassa kahta ponia pihaan omaan talliin ja mietimme, että traktorimönkijä voisi olla varteenotettava vaihtoehto :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä ainakin pystytään auraamaan mönkijällä

   Poista
  2. Me käytetään ehkä enemmän bobcatia mitä mönkkäriä, sillä onnistuu tarhojen siivous, auraaminen sekä heinäpaalien liikuttelu. Itseasiassa ei tule montaa hommaa mieleen kentän lanaamisen lisäksi mihin mönkkäriä käytettäisi :) Mutta ei silti tarkoita, etteikö mönkkärilläkin voisi nää hommat onnistua!

   Poista
 13. En tiedä onko auringonlasku otsikossa tarkoituksella kirjoitettu erikseen, mutta yhteen se oikeasti kirjoitetaan. ;)

  VastaaPoista
 14. Mulla on kans ongelmia saada tarpeeksi kuvia postauksiin 😶 pitää kuvaamisessa skarpata

  VastaaPoista
 15. Hienoja kuvia, kuten aina! :D Varsinais-Suomessa on kenttä sula ja alkaa kuivaakin ihan kivasti jo. Itse olen maastoillut paljon hiekkateillä.

  VastaaPoista
 16. Vastahkaa tähän kommenttii blogeja, joissa on joku kiva aprilli pila

  VastaaPoista
 17. Ihania nuo kuvat, mua vaan häiritsee sun kantapään asento!:D meilläpäin kenttä on ihan sula jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä vika siinä on? Pidän sen hyvin alhaalla maastossa sillä takapää on usein melko irtonainen ja jalustin pystyy paljon turvallisemmin jalassa jos kantapää on alhaal :)

   Poista
 18. Aloitin seuraamaan teitä juuri, mikä voitolla on/on ollut:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkavaiva. Selaappa blogia vähän taaksepäin, niin siellä on Q&A aiheesta.

   Poista
  2. Meillä kenttä on vielä puoliksi jää/lumisohjossa ja toinen puoli on märkä, eiköhän se kohta oo jo kuiva😉

   Poista
  3. http://www.lillivoitto.fi/2016/02/ukk-voiton-sairastelu.html

   Poista
 19. Kht chiaron elämää

  VastaaPoista
 20. Kivoja kuvia:)Meillä kenttä on jo aivan sula,mutta aivan mutainen:(

  VastaaPoista
 21. Meillä viikissä on kentät sulaneet ja multa tuli eilen taas kolmas tippuminen toka lumikilta (viikin ponikoulu).

  VastaaPoista
 22. Meijän kenttä (ratsastuskoulun mis käyn ridaa) on vettä ja tarhat kuralälliä

  VastaaPoista
 23. Tallilla missä käyn niin siellä on vielä vähän lunta kentällä ni ei pääse ratsastaa siellä mutta onneks meillä on maneesi!;) Se tallin nimi on Koljonvirran ratsastuskesus ja sähän oot käyny Voitolla siellä kisoissa? Kun kerran olin katsomassa:) Miltä se talli sinusta vaikuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon käyny ja ulkotilat ainakin on kivat :)

   Poista
 24. Ykkösenä totta kai että sun blogis on ihan sairaan hyvä, mut toivottavasti tiesit sen jo ennen tätä kommentiakin!
  Ihan kiinnostuksesta kysyn, että miten oot saanut otettua osoitteesta .blogspot.com -osan pois? Oletko maksanut sen, vai onnistuuko koodeilla tmv.? :) Blogi kuitenkin kaikesta päätellen taitaa olla bloggerilla toteutettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostamalla domainin eli ei tosiaan onnistu ilmaiseksi :)

   Poista
 25. Ainakin meillä kenttä on jo sulanut. Yhdessä kulmassa on pieni lätäkkö muuten se on kuiva. Auraatteko te teidän kenttää?

  VastaaPoista
 26. Meilläkin kenttä jo sulanut mutta ihan mutanen ja muutamii vesilätäköitä:(

  VastaaPoista
 27. En oikee tiiä mis ois pitän kysyy, mutta voisitko sä tehä mun blogii bannerin? Ite yritin tehä sun ohjeel, mut tää vanha kone ei pyöritä gimppii tai mitää muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä täällä hinnasto: http://www.lillivoitto.fi/p/grafiikkapaja.html

   Poista
 28. Näin sut eilen Kuopion passionissa, näytti olevan hauska ilta sulla ja sun kavereilla :P tämän kommentin pointti oli kuitenkin vain myös hehkuttaa aivan mahtavan upeita kuvia, kyllä noissa jäällä otetuissa kuvissa aina on jotain sitä oikeanlaista lumoavaa tunnelmaa :) mukavaa ja (toivottavasti) lämpöistä keväänjatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa oisit tullu moikkaamaan :) Oli tosiaan hauska ilta!

   Poista
 29. Täällä on jo melkein kaikki lumet sulanu ja kenttä hyvänä😄

  VastaaPoista
 30. Todella upeita kuvia! :) Tuli mieleen, että Voitolla kannattais olla myös enemmän huomioväriä, jos sattuisi käymään niin että tipahdat kyydistä, vaikka kovin pimelelä ette ookaan ollu liikenteessä. Ikinä ei silti voi olla liian varovainen :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.