Henna ratsastaa

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016Moikka! Mua ihan hävettää, että tämä postaus tulee ulos vasta nyt, kun lupailin sitä teille kuitenkin jo melkein viikko sitten... Nykyään ei vaan tule istuttua koneella ja sen huomaa kerääntyneistä hommista. Tänään mulla on vapaapäivä koulusta, joten päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä kaikki keräntyneet jutut pois alta. Katsotaan riittääkö tähän yksi päivä... Kirjottelen teille myös luonnoksiin muutaman postauksen, niin ei tule taas näin pitkää taukoa!

Mutta sitten asiaan, kaverini Henna on nyt ratsastanut Voitolla muutaman kerran. Liekö tämä kolmas vai toinen kerta, ensimmäinen kuitenkin kentän sulamisen jälkeen. Aikaisempina kertoina Henna on siis lähinnä kävellyt, mutta nyt pääsi vetämään ihan kunnon treenin kaikissa askellajeissa. Henna siis ratsastaa ratsastuskoulussa viikoittain, eikä ole vasta aloittelemassa kuten joku aikaisemmissa postauksissa oletti. 

Hennalla olikin vähän normaalia enemmän töitä selässä, sillä ratsastuskouluhevoset ja varsinkin ponit, joilla Henna usein menee, liikku pikkusen pienemmin. Eihän Voittokaan mikään liitokavio ole, mutta ei sillä mitkään helpoimmat askellajit kuitenkaan ole. Muistan itsekin miten varsinkin laukka tuntui aivan valtavalle Lillin jälkeen ja täytyy myöntää, että kyllä siellä nykysinkin joutuu vähän hommia tekemään eikä pysty vain matkustella.


Henna teki ihan perusjuttuja ja lähinnä keskityttiin siihen, että tuo heppa liikkuisi reippaasti eteen. Ja Voitto liikkuikin joitakin pätkiä tosi nätisti, kyllä siitä vielä hyvä tulee kun molemmat tulee toisille tutuksi ja oikeat nappulat alkaa löytyä. Olen edelleen ihan yllättynyt miten rento se on Hennan alla, kun tosiaan vieraista ratsastajista aikaisemmat kokemukset ovat ihan päinvastaiset.

Musta on niin kivaa katsoa omaa hevosta maastakäsin, mutta on oikeasti yllättävän vaikeaa neuvoa toista. Olenkin nyt viime ratsastuskertoina yrittänyt ihan miettiä mitä mä oikeen teen siellä selässä ja miksi, jotta osaan sitten itseltä jo automaattisesti selkäytimestä tulevat jutut sanoa Hennalle. Kaiken huipuksi mä korjaan (tai aiheutan..) huomaamattani omalla istunnallani Voiton vinoutta, jolloin en sitä itse juuri edes huomaa ratsastaessa, mutta taas tuli heti kommenttia, että "vitsi tää on vino". Pinjakin toteaa aina saman Voitolla ratsastaessaan.

Hennan lisäksi myös Nerea ja Einar on innostuneet Voitolla ratsastamaan. Hehän menivät Voitolla jossain vaiheessa enemmänkin, varsinkin Einar, mutta jossain vaiheessa kumpikaan ei sillä enää uskaltanut mennä. Nyt Nerea on jopa ravannut Voitolla ja totesikin, että Voitolla on helpompaa ravata kun Lillillä.


 Miltäs meno teidän mielestä näytti? Ja kuinka usein teidän kaverit ratsastaa hevosillanne tai te kavereidenne hevosilla?

32 kommenttia

 1. Iha sika kiva postaus ja Hennan ja Voten meno näyttää tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköistä menoa!:)Ratsastan kaverini hevosilla joka perjantai.

  VastaaPoista
 3. Periaatteessa varmaan voisin mennä kaverini ponilla, mutta en uskalla. Hänelle on kyllä tulossa uusi, joten ehkä sillä sitten.

  VastaaPoista
 4. Hienosti toi Henna ratsastaa!:)
  Mun kaveri ratsastaa melkein joka viikko meidän hevosilla:)

  VastaaPoista
 5. Hienostihan Henna ratsastaa, wau!

  VastaaPoista
 6. ihan hyvä postaus! Millon julkaiset ne videot mitkä olet jo editoinut???🙈

  VastaaPoista
 7. No vihdoinkin tätä postausta on jo odotettu!😇✌ mutta missäs ne sun myday videot oikeen ovat?😂😂😂 Ja millois ne julkaistaan?😂😂😂

  VastaaPoista
 8. siis omg mitkä ilmeet tolla Hennalla oikeen on✌😂😂😂😂😂😂

  VastaaPoista
 9. Ihan hieno postaus!❤️✨ Milloin julkaiset ne videot mitkä sun olis pitäny julkasta aikoi sitte?💓🙌👍👌

  VastaaPoista
 10. Hyvä postaus!!🙈🙊😇💕💖

  VastaaPoista
 11. Pystyisittekö kuvaamaan vapuksi yhteisen videopostauksen?😇🌚 Kun Vapuksi on luvattu koko suomeen yli 15 astetta lämmintä.😌👌🏻 Joten tulisi aika hyvää videota vappuna.🙈🙊 Mutta miettikää ja harkitkaa tätä videota.💋💖😇

  Ja sitten tähän postaukseen, tykkäsin kovasti ja voitto on taas niin komeana meneee..😌😍💗💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Olis tosi kiva;)

   Poista
  2. Ei varmaan tehdä mitään yhdessä, joten tuskin :) Ja en viiti kuvata illalla kun ollaan juhlimassa, kuvataan yhteinen videopostaus sit toiste :)!

   Kiva kun tykkäsit ja Vote kyllä on komea <3

   Poista
 12. Meno näyttää tosi kivalta!😇 miun poneilla aina välillä ratsastaa ne kaverit ketkä haluavat, eli aika vaihtelevaa on 😃

  VastaaPoista
 13. Oon kerran käynyt kaverini hevosen, silloin 5 vuotiaan lämminveritamman, selässä. Tallikavereiden hevosten selkään en ole eksynyt, enkä luultavasti eksykään :D Kerran pääsin ratsastamaan kaverini vuokrahevosella (omistajan luvalla, tietysti - maksoinhan itse oman osani vuokrauksesta), mutta muuten pitäydyn tuntihevosissa :

  VastaaPoista
 14. Ekassa kuvassa näkyy kyl kunnolla Voten "partakarvat" 😂

  VastaaPoista
 15. Tosi kiva postaus! Ja hyvältä näytti.
  Itse olen vähän "pihi" hevoseni suhteen, en millään haluaisi pistää sinne ketään selkään(paitsi tietysti niitä jotka ovat itseäni parempia). Kauheasti en muiden hevosilla mene mutta naapurimme hevosen selässä olen pari kertaa käynyt:)

  VastaaPoista
 16. vote on kyl niin ihana!Saisinpa ratsastaa sillä.Mä ratsastan perjantaina kaverin hevosella. ja lauantaina ratsastus koululla varkaudessa. luen teijjän blogeja 20 kertaa päivässä!

  VastaaPoista
 17. Eikö tolla hennalla ollut joskus oma heppakin vai sekotinko nyt ihmiset? 😂 Joskus pari vuotta sitten muistan sellasen postauksen nähneeni missä pidit tuntia teidän kentällä.. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihminen, mutta Hennalla on kyllä ollu ylläpitohevonen :)

   Poista
 18. Toi on kyl niin tuttu tunne kun periaatteessa tiedät mitä pitäis tehdä siel selässä mutta et osaa neuvoo sitä kaverille kun ne teot tulee jotenki nii automaattisesti sillon kun siellä on itse.. :D se on ihan hirveetä!

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva postaus! Hennan ja Voten menohan näyttää tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 20. Millä tallilla Henna ratsastaa? Ja ihana postaus jälleen kerran! :-)

  VastaaPoista
 21. Voitto näyttää menevän kivasti Hennan kanssa :) Olen joskus ratsastanut kaverien hevosilla/poneilla, mutta jotkut niistä on mulle liian vaativia, niin en oikein uskalla ratsastaa niillä... Ainakaan ennen kuin olen saanut vähän lisää kokemusta.

  Uusi myday-video oli tosi kiva ja sopivan pitkä :D Mä syön muuten tota samaa maapähkinävoita, jossa on se oravan kuva. (En muista merkkiä juuri nyt... Ja onko se edes orava?? :D :D No, joka tapauksessa samaa näytti olevan kuin mitä itse syön ;) ) Voiton harjastakin tuli siisti kun leikkasit sen, vaikka sanoit ettei se näytä hyvältä.

  ps. Ei se video ollut yhtään tylsä, vaikka olitkin kotona koko päivän :)

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus! :)

  mietin muuten vaan kun oon ostamassa tipperaryn turvaliiviä, että minkä kokonen sun liivisi on? haluaisin vaan saada ideaa koista kun uskon että ollaan jotakuinkin saman kokoisia :D

  VastaaPoista
 23. Sua ei taida itseä enää heppahommat varsinaisesti kiinnostaa? On tietysti normaalia, että tuossa iässä tulee muitakin mielenkiinnon kohteita, mutta harmi silti.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.