Kahlailemassa + Pinja ratsastaa

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016


Maanantai on yleensä hevosten vapaapäivä, mutta tällä kertaa vaihdeltiinkin ratsastajia ja hepat pääsivät töihin. Vapaapäivä siirtyi siis jollekin toiselle päivälle. Sini ratsasti Lillillä ja Pinja Voitolla, minä toimin kuvaajan ja opettajan roolissa. Sillä välin kun Sini teki puomijuttuja Lillin kanssa ratsasti Pinja ihan perusjuttuja läpi kaikissa askellajeissa Voiton kanssa. Kuvia tuli harmillisen vähän itse ratsastuksesta, sillä on yllättävän vaikea keskittyä neuvomaan ja kuvaamaan samaa aikaa.

Voitto kuitenkin toimi oikein mallikkaasti eikä tullut mitään suurempia ongelmia. Laukassa ei olla vielä tehty hirveästi töitä, joten Pinjakin laukkaili kevyessä istunnassa isoja ympyröitä ja kenttää ympäri. Pian kroppa alkaa olla talven jäljiltä auki ja pystyn tekemään laukassakin ihan kunnolla töitä pelkän hölkän lisäksi. Ravissa ja käynnissä olen jo tehnyt kaikkea avoista lisäyksiin ja Voitto on toiminut kyllä yllättävän hyvin siihen nähden, että aikoihin ei tosiaan olla kunnolla duunia tehty.

Pitäisi useammin vaihtaa ratsastajia, sillä kun minä menen Voitolla tuskin huomaan sen vinoutta ja toispuoleisuutta kun omalla istunnallani korjaan koko pakettia ja osittain varmaan siis myös aiheutan vinouden. Henna sekä Pinja ovat selkään mennessä todenneet, että vitsi tämä on toispuoleinen, vaikka itse sitä en juuri huomaa kun pohkeenväistöissä. Myös Ellu aikoinaan totesi itse selkään mennessä, että Voitto on yllättävän toispuoleinen vaikkei siltä maasta katsottuna näytäkään.


 Jossain videopostauksessa vilahti tämä meidän oma uima-allas ja joku vinkkasi, että siinä voisi tulla kivoja kuvia. Itse sitä tulee arkisille jutuille niin sokeaksi, että ei oltaisi varmaan tajuttu käydä kuvailemassa ilman tätä kommenttia. Ja tulihan näistä kivoja, ainakin vähän erilaisia! Ja oltiin juuri oikeaan aikaan liikenteessä, sillä joku mies kävi tänään avaamassa jäisen putken ja lammikko on nyt poissa. Meitä ei tuo yhtään haitannut, vaikka se hevosten laitumella olikin... Hevoset nimittäin oikeasti nauttivat siellä kahlailusta! Tuollainen pysyvästi laitumella olisi ihan kiva, ehkä me vihdoin saataisi tehtyä meidänkin jollekin rannalle kahlailupaikka hevosille. 

Tuonne lammikkoon hevoset askelsivat melko reippaasti ensimmäisen kerran jälkeen ja silloin ekallakin kerralla vain hetken pohtivat menemistä rannalla. Sen sijaan pari päivää sitten maastoon lähtiessä pidettiin pieni taistelu hypätäänkö pienen ojan yli vai ei.. Oja on tosiaan hevosten laitumella ja ne ovat tähän asti kävelleen siitä yli, nyt pohjalla oli kuitenkin hiukan vettä ja sehän ei sopinut varsinkaan Voitolle. Meidän piti nopeasti oikaista pellon poikki, mutta lopulta vietettiinkin siellä aikaa jokunen tovi. Lopulta kauniisti pyytämisen, komentamisen, rohkaisemisen ja maanittelun jälkeen Voitto päätti vain mennä yli. Se seisoi hetken paikallaan, lähti juoksemaan ja hyppäsi. Kummallisia eläimiä ;) Loppu reissu sujuikin hyvin ja loput vesilammikot ylitettiin reippaasti.


Onko teillä kahluupaikka tai jopa uittopaikka käytössänne? Mitä piditte kuvista?

38 kommenttia

  1. Tiia, toi voiton harja :D :D pitää leikata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpöhöpö, Voitto koittaa sulautua uuteen rooliin puskaratsuna myös tuollaisella tyylikkäällä kampauksella ;) Leikkaan sen kyllä ennen kun lähdetään ihmisten ilmoille seuraavan kerran :D

      Poista
  2. Kivoja kuvia! Toi kahluupaikka on kyllä vähän ihmeellinen :D Totta Voiton harja on vähän höpsön näköinen :D

    VastaaPoista
  3. Me kävimme Roosan kanssa syvässä lätäkössä, misää oli puhdasta vettä:D.
    Kiva postaus ja kivoja kuvia!
    -Johanna, www.unelmoidenkohtitavoitteita.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Mahtavia kuvia, Pinja ratsastaa tosi hienosti Voitolla! Ihana, voi kun teillä olis tuollanen teiän laitumella aina;)

    VastaaPoista
  5. Hemaisevat vuohistupsut, tulee Voitosta kohta tinkeri ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo kuule pahat!

      Poista
    2. Haha onhan ne vähän kamalat, mutta ei ne menoa haittaa nii ennoo jaksanu leikata :D

      Poista
  6. Toi banneri on niiin hieno♥ Postauksin oli kiva ja kuvat hienoja :)

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia ja kiva uusi ulkoasu (en ole kyllä varma onko se uusi.. :D)!

    VastaaPoista
  8. Hienoja kuvia! Meilläkin oli tuossa talon takana iso lammikko, ja siinä käytiin kahluuttamassa russponiamme;) missä kunnossa muuten voitto on nyt? En ole kauheesti seurannut sun blogia tässä lähiaikoina, niin en oikee tiiä:D

    VastaaPoista
  9. Hyvä postaus!
    Hienot kuvat!
    Ihana banneri!

    VastaaPoista
  10. Vaivan ihania/upeita kuvia!❤️💖👌 Onneks mie ehdotin teille tätä et menkää ottamaan noita kuvia.😉 Muuten olisitte myöhästyneet näistä kuvista, kun sanoit tossa että se "lampi" hävis kokonaan tai siis silleen jännästi...😂😂

    Mutta joo ja katsoin jokusen aikaan sitä höpöttely/arkimeikki videota. ( EN KATSONUT SITÄ IHAN LOPPUUN ASTI ) Niin siinä lopussa mainitsit video ehdotuksia niin ajattelin laittaa sen tätä kautta. Joten minä toivoisin teiltä maasto videota että niinkun ootte maastossa heppojen kans ja te puhutte siinä yms... ❤️😻😍😘

    VastaaPoista
  11. Taas jälleen ihania kuvia! Ja toi banneri on aivan UPEE!😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️💖💖💖👌🏻👌🏻👌🏻

    VastaaPoista
  12. Haluan sanoa tätä kautta video ehtoduksia eli: Maasto videopostaus (HUOM! JOSSA PUHUTTE / EI TAUSTALLE SEMMOISTA PASKAA MUSAA JOS EI OO HYVÄ!😂😂😂😂) Jaja muuten tämä postaus oli tosi hieno tykkäsin ja varsinkin kuvat AHH!😘😍👌💗💋💕

    VastaaPoista
  13. Ihanuus kuvia jälleen kerran!😘😍👌💗💋💕🌝💖❤️💗

    VastaaPoista
  14. Ihana tuo uusi banneri! ❤

    VastaaPoista
  15. kivoja kuvia ja ihana tuo uusi banneri! vuokraponin lähellä on onneksi uittopaikka, joka on tosi kiva kesäisin!

    Nellajosefiina

    VastaaPoista
  16. Tosi hienoja ja tarkkoja kuvia, tykkään! Ensimmäinen kuva on hauska :D

    VastaaPoista
  17. Kiva postaus, ja ihan sairaan hieno banneri!

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia ja pidempi harja sopii tosi hyvin Voitolle! En edes meinannut huomata että Voiton kisaharja on päässyt kasvamaan ;)

    VastaaPoista
  19. Tosi ihania kuvia! <3 :) Ja uusi ulkoasu on niin upea, että olin ihan suu auki kun avasin tänään blogisi :o :D

    Meillä ei ole hevosilla kahluupaikkaa, mutta kesäisin käydään vähän matkan päässä (n. 700 metriä) rannassa uittamassa niitä.

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia.ja kiva postaus.mullakin pellolla vettä mu siinä jäätä alla ni ei voi ratsastaa.

    VastaaPoista
  21. Munkin hevonen on saikulla ja alkuun nypin neurottisesti sen harjaa, mutta nyt se on kasvanu ihan kamalan näköiseksi! Tulee kyllä oleen kamala homma siistiä se, kunhan päästään taas ihmisten ilmoille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä onneks oon aina leikannu Voiton harjaa niin tuon saa nopeasti siistiksi ;)

      Poista
  22. Upeita kuvia ja hieno ulkoasu! :)

    VastaaPoista
  23. Hassua kun ihmiset huomauttelevat pitkästä harjasta tai jostain vuohistupsuista, kun ne kuuluvat ihan luonnollisesti hevoselle! Ei niiden leikkaamisesta toki haittaakaan ole, mutta kesällä pitkä harja jopa huomattavasti kivempi hevoselle kun voi huitoa sen avulla ötököitä loitommas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itse olen kanssa pitkänharjan puolesta puhuja. Kesällä hevosella on suojaa siitä ötököitä vastaan samoin kuin pitkä häntä ha otsis. Talveksi ne voi leikata, jotta on helpompi puhdistaa ja pitää siistinä. Vuohiskarvat on syksyllä ja keväällä mielummin lyhyet, jotta jalat pystyy paremin pesemään ja kuivaamaan. Talvella niihin tarttuu helposti lunta, joten makuasia silloin. Maku asia. :)
      Erinomainen blogi ja kiva kuvat. Jatka samaan malliin. :)

      Poista
  24. Ihania kuvia ja todella kiva postaus!
    Itse en edes huomannut Voiton harjaa ja vuohiskarvoja, vasta kun luin kommentteja. Mitäpä sitä turhaa leikkelemään. Tietysti jos kisahevosena toimii niin sitten on erijuttu.
    Muuten, kiva banneri!

    VastaaPoista
  25. meillä ei ole uitto- tai kahluupaikkaa ja ihania kuvia Voitosta ja Pinja ratsastaa todella hyvin❤

    VastaaPoista
  26. Miksi voiton päitsien leukahihna ei oo normi paikalla? Ihan vain mielenkiinnosta kysyn ja toivon niiin paljon että vastaisit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska niitä on helpompi käyttää ja voitto ei välttämättä sitä tarvii kun viedään tarhasta talliin. Pidemmillä matkoilla sitä kuitenkin käytetään.

      Poista
  27. Ihana postaus, upee banneri! Sun blogis on PARAS!!!

    VastaaPoista
  28. Ihania kuvia! :) Meillä n. 40min ratsastuksen päässä uittopaikka (menisi varmaan nopeamminkin jos olisi kohtia, joissa voisi ravata), mutta se on kyllä pitkä reissu ja kun vuokrahevosista on kyse, niin uittopaikalla voidaan olla maksimissaan aina se 20-30min ennen kuin täytyy palata takaisin :D Mutta ainahan meillä on kivaa ollut :D

    VastaaPoista
  29. Ihana postaus ja kivat kuvat:)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.