Back to business

perjantai 15. huhtikuuta 2016

 Aluksi meno oli vähän jännittynyttä...

Kyllä on hymy herkässä kun pääsee ihan oikeasti vihdoin ratsastamaan. Kenttä on nyt ihan täydellinen, heppa tekee innoissaan töitä ja kuskistakin on ihan kiva vääntää pitkän talven jälkeen niitä tylsiä perusjuttujakin. Toki sen huomaa, että ei olla talven aikana tehty hommia, mutta olen kyllä näitä kuviakin katsellessa melko ihmeissäni, että Voitto yllättävän hyvä ratsastaa siihen nähden mitä sillä on viime kuukaudet menty. On sillä käynnissäkin jumppaamisella ja läpiratsastuksella siis ihan selvästi merkitystä!

Voitto on edelleen joinakin päivinä huonohko alkuun, mutta parin minuutin rauhallisen hölkän jälkeen se liikkuu ihan puhtaasti, joten en ole vielä huolissani. Jos sama jatkuu pidempään, niin sitten vika on luultavasti jossain muualla kun lihasjumeissa. Hevonen kuitenkin tekee mielellään töitä saatuaan kropan liikkeelle, joten en nyt turhaan murehdi kuten kävi talvella ja homma vain paheni kun en uskaltanut liikuttaa Voittoa kunnolla. Silloin painittiin saman ongelman kanssa, joka ratkesi ihan vain ratsastamalla eli kyseessä oli lihasjumit.
 ...mutta pikkuhiljaa molemmat alko löytämään taas jutun juonen.

 Kun Voitto sai kroppansa auki kevyen ravailun ja laukkailun jälkeen, oltiin Pinjan kanssa molemmat ihan yllättyneitä siitä miten hienosti se ravasi. Pitkällä sivulla se lähti ihan innoissaan itse tosi kivan tuntuista ravia ja vaikka itse noita kuvia kriittisesti katsoinkin niin oli kyllä yllätys miten hyvälle se näyttää kaiken vuoden aikana tapahtuneen huomioon ottaen.

Omassa istunnassa huomaan aika selkeän eron salilla käymisestä johtuen. Mun on todella helpompaa olla selässä ja ennenkaikkea pitää yläkroppa ryhdikkäänä. Katsotaan hajoaako paketti kun joutuu itsekin kunnolla töihin, mutta tällä hetkellä ainakin selässä tuntuu tosi paljon helpommalle mitä ennen salilla käymistä. Katse ja kädet tosin harhailevat vähän missä sattuu, mutta siinä ei olekaan kyse lihasvoimasta vaan ihan puhtaasta ajatustyöstä. Kuten kuvista näette nyrkit ei meinaa pysyä kiinni ja kädet harhailee välillä vähän epämääräisissä paikoissa, mutta eiköhän se tästä. 

Olisi ihan kiva päästä jossain vaiheessa myös valmentajan silmän alle, mutta katsotaan sitä sitten hiukan keväämmällä, sillä se valmennukseen lähteminen on semmoinen työmaa, että viikoittain viisi vuotta rampattua alkaa oikeasti vähän tympimään meistä jokaista... Ihan tietoisesti pidettiinkin tämä talvi vähän rennompaa ja käytiin ihan oikeasti vain pari kertaa alkutalvesta maneesilla. Nyt alkaa kuitenkin illat valostua, koulupäivät lyhentyä ja pahimmat kokeet olla ohi, joten miksipäs ei. Valmennuksissa käyminen ei siis ole siitä kiinni, ettenkö haluaisi vaan siitä etten jaksaisi. Oman tallin huonoja puolia on se, että valmentajaa saa vain harvoin kotikentälle.


Mulla on muuten näissä kuvissa jalassa ne uudet Equilinen ratsastushousut, jotka ostin Horse Showsta. Näistä on tullut ihan mun lempparit! Voittavat Animonkin housut korkeamman vyötärön ansiosta, mutta muuten kyllä painisivat melko samalla viivalla. Mä tykkään niin tallilla kun arjessakin käyttää korkeavyötäröisiä housuja. Saappaatkin kaivoin pitkästä aikaa esille ja kumppareilla ja Timberlandeilla talven ratsastettuani tuntui melko luxukselle. Jalka pysyi niin paljon tukevammin paikoillaan ja pohje meni huomattavasti paremmin läpi, pitäisi ehkä yrittää useammin käyttää kunnon kenkiä..:D

Sitten takaisin itse ratsastukseen. Kuten mainitsin ja kuvista näette, oli homma aluksi hieman hakusessa, mutta melko nopeasti löysin taas oikeat nappulat ja Voitto sai kroppansa auki. Ravien jälkeen otin vielä hiukan laukkaa ja vitsi miten kotoisalle tuntuikaan laukata kenttää ympäri. Voitto nimittäin toimi ihan todella hyvin laukassa, oli helppo ja kiva ratsastaa, eikä oikeita nappuloita tarvinnut hakea samalla tapaa kun ravissa. Vaihdotkin tulivat molempiin suuntiin iloisen hypähdyksen kautta, ihan kun oltaisi koko talvi treenattu ;)

 Mun jalka valahtaa helposti liian eteen, melko harvinainen ongelma varsinkin esteitä hypätessä..


Miltä meno teistä näyttää?
Jos teidän hepat on palanneet saikulta joskus, miten homma lähti teillä käyntiin?

39 kommenttia

 1. Kannattaa jumppailla voittoa alku-ja loppuverryttelyissä mahdollisimman pitkälle kaulalle eteen alas! Auttaa huomattavasti lihasjumien aukaisuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä tossa alas-eteen jutussa, lisäks se kehittää tosi hyvin esim hepan selän lihaksia!

   Poista
  2. Niin toki ja siihen pyrinkin. Lopuverkassa se onnistuu, mutta alussa hevonen on usein jännittynyt jolloin on vaikea lähteä ratsastamaan sitä pitkälle ja RENNOLLE kaulalle :)

   Poista
 2. Ihan kivalle näyttää! Tosin mua häiritsee lähes joka kuvassa se, kun sulla on liian pitkä ohja. Kun vertaa kuviin jossa Pinja ratsastaa, niin Voitto liikkuu niissä paljon ryhdikkäämpänä eikä pääse valahtamaan liian alas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun vertaa kuvia (Pinjasta tosin oli vain kaksi ratsastuskuvaa) menee Voitto niissä luotiviivan takana reippaasti ja näissä sitten lähempänä luotiviivaa tai jopa juuri luotiviivalla.

   Mutta toki tiedostan sen ainaisen ongelmani eli liian pitkän ohjan joka on seurausta siitä ettei nyrkkini pysy kiinni.

   Poista
 3. Mun silmään, teidän meno näyttää hyvältä. Mun suosikkiponi oli 2 kk saikulla. Ja en tiedä onko se vain sen pitkän saikun vuoksi, mutta poika on aina alkukäynieissä- ja raveissa varsinkin hieman könkö. Mut poika on 15 niin saattaa silläkin olla vaikutusta. Ja itse jännitin aikas paljon, esimmäisillä ridauskerroilla.

  VastaaPoista
 4. Millon alat hyppimään esteitä ? Ihanaa, että Vote on terve <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypätään vasta kun ollaan käyty klinikalla katsomassa, että kaikki on varmasti ok. Ja tosiaan ei pidä vielä juhlia, ei jalka pakosti kestä kovaa treeniä tai alussa oleva epäpuhtaus ei katoakkaan jumppaamisen myötä, joka kertoo siitä, että siellä on jotain muuta kun lihasjumeja vikana. Mutta toivotaan nyt parasta:)

   Poista
 5. Ihan mahtavaltahan toi teidän meno näyttää, ei moittimista! Tästä kun pääsette vielä treenailemaan ahkerammin ja kovemmin, teidän meno vaan paranee:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä istunta näyttää kokeneen muutoksen! Et enää istu hartiat lysyssä. Voittokin näyttää kuvista tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 7. Teillähän menee hyvin, ja kivoja kuvia! Terkkuja Voitolle!

  VastaaPoista
 8. Heppa meni pääsiäisenä saikulle kun pieni sormenpään kokoinen patti ja takapään jäykkyys alussa paljastuikin koukistajajänteen vammaksi :( kävellään pari kuukautta ennen kontrollia ja säännölliseen estetreeniin ei ole enää koskaan asiaa :/ tsemppiä voitolle ja sulle treeneihin!

  VastaaPoista
 9. Hyvin teillä menee!
  Itse en olis ti halunnu lopettaa ratsastusta, kun kenttä oli niin hyvässä kunnossa pitkästä aikaa :)
  Mutta onneksi samalla ratsulla nyt pari vikkoo <3

  VastaaPoista
 10. Sori, tää ei liity aiheeseen mut: Ostitteks te teijän trailerin uutena vai käytettynä? Ja minkä merkkinen se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. En nyt ihan muista, mutta jos en aivan väärin sano niin käytettynä ja sen on Böckmann :)

   Poista
 11. Tosi hyvin teillä menee! Voitto menee tosi kivasti ja hienosti :)

  VastaaPoista
 12. Hienoja ja laadukkaita kuvia taas kerran! Teidän meno näyttää hienolta :)

  VastaaPoista
 13. Näyttää kivalta teidän meno :) Kyllä se varmaan siitä kun Voiton lihakset tuosta vahvistuvat.

  Kommentoin myös nyt tähän, että Youtubessa julkaisemasi meikkaus-/höpöttelyvideo oli tosi kiva! :D Mä tykkään sellaisista vähän pidemmistä videoista :)

  VastaaPoista
 14. Koulusatulalla kun ratsastaisi niin ei valahtaisi se jalka eteen ja avut tulisi eritavalla läpi. Miksi true esteratsastajat eivät raaski toista satulaa ostaa vaikka tosiaan koulua mennään viikossa enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykkää istua koulusatulassa joten vähintään parin tonnin sijoitus koulusatulaan tuntuu tosi turhalle, mieluummin sen rahan laittaa johonkin muuhun :)

   Poista
 15. Hyvältä näyttää, huomaa salilla käynnin vaikuttaneen kyllä kropan hallintaan :) Voitoltakin tippunut yllättävän vähän lihasta talven aikana, vaikka saikulla ja kevyellä liikunnalla ollut. Tsemppiä kevääseen ja toivotaan, jottei Voitolla mitään suurempia vaivoja ole :)

  VastaaPoista
 16. Mahtavaa, että Voitto liikkuu jo hyvin! Pidän peukut pystyssä, että näin on jatkossakin. Sun yläkroppa näyttää paremmalta, joten salilla käynnillä on varmasti ollut osuutta asiaan. Pitäisi varmaan itsekin kokeilla :) Mun heppa on ollut useasti saikulla. Syynä on ollut milloin jonkin jalan niveltulehdus ja milloin viruksen aiheuttama hengitystieongelma. Tuntuu, että meillä saikkuja on usein, ja joka kerta lähdemme aina kevyemmin ja kevyemmin liikkeelle, sillä hevosemme ei ole enää nuori. Aina iloisesti yllätymme, kun useamman kuukauden jälkeen pääsemme jälleen valmennuksiin. Henkisesti se on raskasta, kun koskaan ei voi tietää, milloin heppa ei enää parane, mutta onneksi vielä on parantunut. Tarkkana kyllä saa olla hevosen elekielen kanssa, että huomaa, jos jokin on vialla. Tsemppiä teille kovasti! Hyvältä näyttää meno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ollut onnea matkassa noissa saikuissa, tsemppiä jatkoon myös teille :)!

   Poista
 17. Vautsi! Hyvältä näyttää:)

  VastaaPoista
 18. Hienoja kuvia! Ja mua kiinnostaisi, että voisitko tehdä sellaisen videon missä kerrot hevosen omistamisen plussat ja miinukset?Luulen , että siitä olisi monelle apua ja mua sellainen ainakin kiinnostaa:) Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
 19. hyvältä näyttää noinkin pitkän tauon jälkeen. Minusta näyttää että voiton lihakset olisi tippunut aika pahasti vaikka eihän se ihmekkään ja saahan ne aina takaisin;)

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva kun kuvia oli nyt vähän enemmän :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 21. Mun ponin takajalka oli eilen turvonnut, pikkusiskoni sitten kuitenkin meni sillä kevyesti ku ei se ontunut ollenkaan. Turvotus oli sitten laskenut jonkun verran:) toivottavaati ei nyt tuu turvotus takaisin...

  VastaaPoista
 22. Pystyykö Voitolla alkaa taas ns. treenaamaan kunnolla ja hypppäämään edes pieniä esteitä? :)

  VastaaPoista
 23. Mulle kouluratsastajana silmiiin pisti Voiton harja! Tee sille jtk, se on ihan liian pitkä..Näyttää pian lämppärin harjalta xD ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän hevosen OMISTAJA eli Tiia voi päättää ihan itse millaisena haluaa oman hevosensa harjan pitää, eikä joku anonyymi.. 😂 sitä paitsi lämppäreitten harjat ei ole edes tommosia tasaseks leikattuja... xD

   Poista
 24. Onko voitolla uusi satula vai miksi teidän satula näyttää jotenkin "erilaiselta" ? :D

  VastaaPoista
 25. Kiva että Voitolla voi ratsastaa taas!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.