Uudenlaista arkea

lauantai 11. kesäkuuta 2016


Kiitos viimeisimpiin postauksiin tulleista tsempeistä, oli ihana lukea teidän kivoja kommentteja. Sitten niihin vähän ikävämpi sävyisiin syytöksiin ja ihmettelyihin pureudun varmaan ihan omina postauksinaan tässä joku päivä, kunhan saan ensin jäsenneltyä asiaa vähän päässäni. Nyt olisi tarkoitus jakaa teille nämä muutamat laidunräpsyt ja pikaiset kuulumiset.

Moni on muuten pohtinut bloginkin kohtaloa. Blogi ei ole loppumassa ja Voiton kuulumisia saatte lukea jatkossakin, uskon että jopa normaalia enemmän! Yksi suuri syy miksi blogi ja youtube ovat olleet viime ajat hiljaisia on mun tietokone. Se on kertakaikkiaan niin tukossa ja jumissa, että ei enää edes viitsi istua tässä pahemmin. Ihan perusjuttuihin kuten postauksen kirjoittamiseen saati kuvien muokkaamiseen menee tuplasti ellei jopa triplasti aikaa koneen jumiessa. Olenkin nyt käynyt vähän kartoittamassa vaihtoehtoja ja taitaa olla niin, että vaihdetaan näistä perinteisistä koneista nyt appleen. 

Voitto on tosiaan nyt liikkunut lähinnä narun päästä maastossa. Ollaan käyty kävelyillä parhaina päivinä parikin kertaa päivässä, jonka lisäksi se on saanut olla ihan normaalisti laitumella, jossa se juoksenteleekin harvinaisen iloisesti - eikä onnu. Katsotaan millaiseksi tämä meidän liikutusrytmi tästä muotoutuu, mutta ihan tosissani nyt alan perehtymään tuohon ilman varusteita ratsastamiseen. 

Kuten näistä kuvista huomaa on Voitto vähän turhan tukevassa kunnossa, ei ehkä kuitenkaan ihan niin lihava miltä jossain kuvissa näyttää. Ellu nimittäin tsekkasi molempien hevosten läskiyden tason kun kysyttiin ja sanoi, että vähän on ylimääräistä muttei mitään hälyyttävää. Lihavuus kun ei todellakaan tee kummankaan hevosen pikkuvikaisille jaloille hyvää. Kauraa Voitto saa edelleen vähän joka ruualla, sillä Ellu piti sitä hyvänä tämän hetkisen lihaskunnon ylläpidossa. Voitolta kun ei kuitenkaan ihan kaikki lihakset ole vielä tippuneet saikkuilusta huolimatta. Laitumella oloa pitää myös hiukan rajoittaa ja kuivaheinästä vähän nipistää. Toivotaan, että noilla pikkujutuilla kumpikaan hevonen ei enempää paisuisi.

Kuvista muuten näkyy hyvin tuo meidän laidunten kunto. Paljon niittyleinikkiä ja vähän oikeasti hyvää heinää. Toisaalta köyhä laidun on siitä hyvä, että hevoset voi olla siellä enemmän lihoamatta. Aikaisemmin puhuin, että ainakin toinen laidun olisi kuitenkin tänä kesänä tarkoitus uudistaa, joten hyvällä tuurilla meillä on vihdoin niittyleinikittömät laitumet ensi kesänä. Niittyleinikkihän on hevosille myrkyllistä, joten ne ei sitä syö ja sen myötä se on päässyt lisääntymään ihan todella nopeasti ja laajalle. Kaunista se kyllä kuvissa on!

54 kommenttia

  1. Kivoja kuvia! Ei Voitto nyt niin pullistunut ole, kun ottaa huomioon että kunnon treenejä ei ole ollut. Hyvä että Voitto saa kuitenkin laitumella juoksennella mielensä mukaan.

    Hyvää kesää siulle, Tiia ja Voitolle myös!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä valtavasti macbookia! sen jälkeen kun olin päivän käyttänyt niin en enää ikinä vaihtaisi windowsiin tai mihinkään muuhunkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep vähän kun muidenkin applen laitteiden kanssa on jo käynyt..:D

      Poista
    2. Mulla oli vuoden koulun puolesta macbook pro omassa käytössä ja inhosin sitä yli kaiken :D Toki mielipiteistä on turha kiistellä, mutta mulla on ja pysyy tehokas asus mieluummin :D

      Poista
  3. Kiva kuulla että suhtaudut kumminkin positiivisesti, Voiton tilanteeseen, etkä ole kun viimeisiä päiviä elänyt! Ja jospa te löytäisitte jonkun kivan uuden maastakäsin lajin! :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuvia! Kiinnostuneena seurailen teidän etenemistä ilman varusteita ratsastaessa :) Tsemppiä kesään!

    VastaaPoista
  5. Itse vaihdoin ihan kuukausi sitten Windowsista Appleen ja pakko sanoa, että olen ollut vain tyytyväinen :) Alkuun oli aikalailla totuttelua, eikä esim. ulkoselle kovalevylle pystyny siirtämään kuvia ilman formatointia. Mutta kun oppii tulemaan Macin kanssa toimeen, ei ikinä vois kuvitellakaan vaihtavansa takaisin windowsiin. :D

    VastaaPoista
  6. Kiva postausja ei Voitto kyllä lihava ole verrattuna johonkin muihin heppoihin.



    www.nompunheppaelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Ootteko menny hevosagilityä? Se kyllä varmaankin rasittaa jalkoja, mutta jos sitten toivottavasti on mennyt parempaan suuntaan ja pystyy mennä kunnolla ravia niin tuota agilityä voisi koittaa 😊👍 TSEMPPIÄ _sinulle ja voitolle_

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan hevosagilityä mennä käynnissäkin ja ilman esteitä. Esim. Pujottelua maastakäsin, lavalle nousu, pressun yli kävelyä yms! :)

      Poista
    2. Ollaan joskus menty ja tosiaan voihan sitä käynnissäkin tehdä, toteutukseen!:)

      Poista
  8. Milloin tulee sitä videoo??🙈 ei oo tullu pitkää aikaa??!🙈🙈

    VastaaPoista
  9. Todella kivoja kuvia! Mun silmään Voitto ei kyllä kauheen pullistuneelta näytä. Mukavaa kesälomaa sinulle ja Voitolle♥

    VastaaPoista
  10. Ihanan raikkaita ja kesäisiä kuvia ♥ Eikä se Vote no is kuvis ollut yhtään "paisunu", kesään kuuluu, et laitumella on vähän pyöreitäkin hevosia, vaikka on siitä tärkeää pitää kiinni, jos jalkavaivoja alkaa tulemaan sellaisesta "ylipainosta" 😉

    VastaaPoista
  11. Ei se voitto kovin pullea ole. Ihana nähdä kuvistakin, kuinka hevosella on elämänilo täysin tallella vaikka arki on muuttunut paljon ja jaloissa on vikaa. Sulla on tosi hyvä asenne, kun heti mietit vain sopivampaa tekemistä voiton kunnolle, etkä jätä sitä vain pihan koristeeksi. Joku olisi sinun tilanteessasi saattanut lopettaa voiton jo aikoja sitten vaikka se tällä hetkellä voi kuitenkin tehdä vaikka mitä kevyempää hommaa. Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  12. Ihanaa että suhdaudut Voiton tilanteeseen positiivisesti! Hyvää kesää teille ja paljon jaksamista ja tsemppiä niin sinulle että voitolle,pinualle ja lillilllle

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia:)ja ei voitto ole lihonut yhtään verrattuna omaan hevoseeni!:D

    VastaaPoista
  14. Teetkö vielä videoita YouTubeen?

    VastaaPoista
  15. Hienoja kuvia, Voitto näyttää tyytyväiseltä :D Kivan näköistä kun sillä on korvat hörössä :) Kivaa kesän jatkoa teille!

    Tietokone-asiaan mun täytyy sanoa, että olen hiukan eri mieltä kuin pari aiempaa kommentoijaa... Vaihdoin nimittäin vähän aikaa sitten Macista takaisin Windows-läppäriin. Mac hajosi, ja päätin että haluan taas Windows-koneen kuten aiemminkin on ollut. Sillä on jotenkin helpompi tehdä opiskelujuttuja. Mutta kai se on aika paljon makuasiakin, koska molemmat on varmaan omalla tavallaan hyviä vaihtoehtoja. Riippuu kans aika paljon, mitä sillä koneella tekee :) Mutta siis itse tykkään Windowsista kyllä enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo windowsista kyllä itsekkin pidän, mutta kun kaikki muut laitteet applen niin sekin yksi iso syy vaihtaa konekkin appleen :) Katsotaan miten mulle käy!

      Poista
    2. Appleen saa samat ohjelmat kuin W:kin. Apple ainoa järkevä kone, huomaat käytössä ison eron.

      Poista
  16. Ihanan kesäisii kuvia! suosittelen tietokoneeksi macbookkia! Ostin ite macbook airin kaks vuotta sitten ja toimii vieläkin yhtä hyvin kun uusi ja akku kestää 10h :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä 6 vuotta vanha Macbook ja se toimii vielä loistavasti. Windows-kone olisi aika päiviä sitten jumittunut pysyvästi.

      Poista
    2. eiköhän se tietokoneen käyttöikä oo kiinni ihan käyttäjästä, ei tietokoneen merkistä. :) Apple on ihan ok kone, jos ei tarvi mitään ihmeellisyyksiä. Windows on paremmin muokattavissa ja avoimempi käyttäjälle muutenkin - molemmissa on hyviä ja huonoja puolia ja jokainen tykkää mistä tykkää.

      Poista
  17. Tosi ihania kuvia! Millon tulee videoo kun ei ole tullut pitkään aikaan?

    VastaaPoista
  18. Kivoja kuvia Voitosta :)
    Mulla on ollut nyt pari vuotta macbook ja täytyy kyl sanoa et ihan yhtälailla tämä alkaa jumimaan eli olen oikeestaan pettynyt. Tän hintaluokan koneen luulis toimivan enempi ko 2 vuotta :(

    VastaaPoista
  19. Moneenko kertaan regionaaliperfuusio tehtiin Voitolle? Sehän ei aina kerrasta vaikuta, omalle tehtiin kolme kunnes auttoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdesti ainakin vai jopa kolmesti. Tosiaan tiedossa oli ettei yhdellä kerralla välttämättä auta :)

      Poista
    2. Niin kolmella erillisellä klinikkakäynnillä?

      Poista
    3. Niin eri klinikka käynneillä on hoidot tehty :)

      Poista
  20. Mulla myös menny hermo Windowsiin, Applen kone houkuttelisi mutta hinta omalle pussille aivan liikaa (olen erittäin pihi.. :D) saa nähä miten käy kun puhelin menee rikki niin miten paljon pystyn maksamaan uudesta.. XD
    mitkä ipadit sulla ja pinjalla (ja sinillä?) on, kauanko ollu ja onko ollu hyvät/mikä ollu parhain?
    kiitos jos vastaat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on joku tosi vanha ja Pinjalla ja Sinillä ne uudemmat, mitään eroa ei meidän käytöllä huomaa.. Ja edelleen toimii tuo mun yli kolme vuotta vanha kuin uusi!

      Poista
  21. Hyvä postaus! Ei voitto minusta ole lihonnut :) mutta kiva jos alat menemään ilman varusteita ;)

    VastaaPoista
  22. Ja hyvää kesän jatkoa :D !

    VastaaPoista
  23. Ootko takaaajanu Voittoa? Vaikkei kärryjä ikinä vetäisi, niin voisit harjotella Voiton kanssa takaaajamista vaikka ihan huvin vuoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *reps* XD toivon ettei ole eikä tätä tekisi vain huvin vuoksi. Olisitko voinut tarkoittaa ajo-ohjastamista?

      Poista
  24. Meidänkin laitumen niittyleinikin villiintyneet! :D Onneksi hyvääkin ruohoa löytyy tietyiltä alueilta.

    VastaaPoista
  25. Toivottavasti voiton sairaus tai mikä se nyt onkaan niin menisi hyvempään suuntaan että te joskus edes laukkaamaan pääsisitte

    VastaaPoista
  26. Ihania kuvia ja kiva postaus! Tuli midleen että aika monen hevosen kisa ura päättyy jalkaongelmiin yms. Yhen tyypin hevoselle tuli noin vuos sittenn jalkaongelmia ja nykyään mä saan ratsastaa sillä ja sit mun ratsastaa sillä ja sit hänellä on uusi hevonen

    VastaaPoista
  27. Tosi kiva postaus! Tuleeko lähiaikoina videopostausta? (:

    VastaaPoista
  28. Tsemppiä sulle ja Voitolle!❤️ Innoissaan kyllä odotan uusia postauksia vaikka ihan vaan voiton elämästä!:)

    VastaaPoista
  29. Meillä ainakin puskaponina toimiva entinen estetamma on syksyllä laidunkauden jälkeen parhaassa kunnossa. Mahaa toki myös löytyy mutta kun juoksee isolla pellolla joka päivä niin kyllä siinä kunto kasvaa! Voittokin käsittääkseni juoksentelee laitumella jonkin verran joten itse en olisi lihaksista huolissani ennen syksyä ja talvea;)

    VastaaPoista
  30. Ihania kuvia! Tuli muuten mieleen, että muokkaatko blogin koodeja html:stä vai sieltä css jutusta?

    VastaaPoista
  31. voisitko joskus tehdä videon missä näytät miten tehdä blogin bloggeriin😭🆘💗 kun se ei ole samanlainen kuin joskus 2012 josta on jollakin video😂😭ja vaikka toinen video missä näyttäsit miten banneri tehdään ja miten se laitetaan ja miten muutenkin muokkaat blogii🆘💗😍🐴

    VastaaPoista
  32. ja voitko tehdö videon miten teit ton sun tän hetkisen bannerin ku toi on tosi siisti🆘💗ja et miten oot saanu kaikki noi voitto kotiin tekstit tollasisksi yms🆘💗toivottavasti teet ku tahtosin nähä tosi paljo🆘💗

    VastaaPoista
  33. Minunkin ehdoton lempaari on reign, katoin just pari päivää sitten vikan jakson, ja toivon todellakin et tulis niitä lisää :D Jäi jotenkin tyhjä olo kun ei ollutkaan enää mitään sarjaa katottavana, joten tästä postauksesta oli apua!:)

    VastaaPoista
  34. Voihan kakka kommentti tuli väärään postaukseen :D

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.