Ihanat Issikat - 4h maasto

keskiviikko 3. elokuuta 2016


Julkaisin jo aiemmin videopostauksen Issikkavaellukselta, jos et sitä ole vielä tskennaut se löytyy täältä. Saatiin melko mukavasti matskua jo videolle, mutta vielä olisi jaettavana kuvia sekä kertomusta itse vaellukselta. Suunnattiin siis Rautalammille Elämysten ja Ystävyyden kartanoon Islanninhevosvaellukselle.

He olivat kutsuneet meidät jo viime syksynä vaellukselle, mutta homma sitten unohtui kunnes jokin aika sitten pistettiin asia uudelleen vireille ja saatiin kutsu Pinjan kanssa 4 tunnin vaellukselle. Paikka on tosiaan meille entuudestaan tuttu. Ennen omia hevosia vuokrattiin useana kesänä meille kotiin sieltä issikoita, jonka jälkeen meidän kaverit on sitten vuokranneet ihan tässä vielä lähikesinä mökilleen myös samasta paikasta heppoja. 

Paikka tarjoaa vaelluksia aina parista tunnista yön yli kestäviin retkiin. Meille valikoitu 4 tunnin vaellus oli oikein sopiva. Ei yhtään liian pitkä, muttei missää nimessä liian lyhytkään. Väliin mahtui pieni ruokataukokin. Sää oli meidän puolella koko päivän ja saatiin paistatella ihanassa auringon paisteessa koko retki.


Hevoset oli valmiiksi laitettuna pihatossa, josta sitten jokaiselle valikoitiin tason mukaan sopiva ratsu. Itse sain hurmaavan Humorin, jonka erikoisuutena oli vähän erilainen satula. En muista millä nimellä satulaa kutsuttiin, mutta periaatte oli vähän sama kun ilman satulaa mentäessä, mutta kuitenkin jalustimet olivat matkassa. Osalla hevosista oli tällaiset satulat ja osalla sitten ihan normaalit Issikkasatulat. Itse tykkäsin tuosta erikoisemmasta versiosta, sillä olen aika kranttu satuloiden suhteen :D

Neljän tunnin aikana päästiin kiertämään yllättävän monipuolisissa maastoissa! Parasta oli pieni rantaviivaa pitkin mentävä matka, vedessä ratsastaminen vaan on jostain syystä niin kivaa! On hurjaa, miten vaikeissa maastoissa Issikat pystyvät menemään ihan vakaasti. Omilla hevosilla oltaisi monta kertaa oltu lirissä, mutta niin vaan hepat menevät hienosti joka paikasta. Rantaviivaa ratsastamisen lisäksi mieleen jäi ihanan pehmeät hiekkatiet, voi kun olisi sellaisia kotonakin! Päästiimpä muuten kesken laukkapätkän näkemään kurkiperhekin. Melko isoja lintuja niin läheltä katsottuna...


Paikka itsessään on aina ollut todella siisti ja niin oli nytkin. Missään ei lojunut mitään ylimääräisiä tavaroita ja satulahuone oli viimeisen päälle järjestelty! Ja olipa muuten ihanaa rentoutua tuolla maastossa, omien hevosten kanssa saa koko ajan olla varuillaan, sillä niillä on reaktiot vähän herkemmässä ja isompia.. 

Oletteko te käyneet vaelluksilla tai tutustuneet ylipäätänsä Issikoihin?

37 kommenttia

  1. Olettekos tulossa ratsastuskeskus ILOon kokeilemaan, jos olette niin milloinkas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me olla jossain vaiheessa tulossa :)

      Poista
  2. itsekkin haluaisin joskus käydä issikkavaelluksella, minkälaista siellä on? :)

    onnettomastionnea.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Lättäsatulaksi kutsutaan Humorilla käytettyä satulaa:) itsekkin sellaisella jonkin verran mennyt ja oon kanssa tykännyt! Ja jos oon oikein ymmärtänyt sellaisen voi ostaa sieltä ihan omallekkin hevoselle;)

    VastaaPoista
  4. Sen satulan nimi on läpyskä! Itse ratsastan islanninhevosilla ja oikein mukavia ovat!<3

    VastaaPoista
  5. Mie en oikein tykkää issikoista. Mutta silti miulla on ylläpidossa 6v issikkatamma.😄 Nää on semmosia mukavia maastopököttejä, mutta kentällä en osaa yhtään ratsastaa isskalla... Eikä tää miun issikka kyllä oikeen osaakkaan mitään, on vähän semmonen säheltäjä😄

    VastaaPoista
  6. Ratsastaa tallilla, jossa on issikoita tunneilla ja niillä pääsee välillä menemää, mutta olin Kainuun Vaellustallilla alkukesästä 2h vaelluksella. 😊

    VastaaPoista
  7. Käyn issikkatallilla ja siellä on myös käytettävissä noita erilaisia satuloita. Täällä niitä sanotaan huopasatuloiksi. Mäkin tykkään niillä mennä kun tuntee hevosen liikkeet ja saa enemmän tuntumaa hevoseen istunnalla, muttei kuitenkaan ole yhtä tasapainoton kun ilman :) kiva postaus ja ihanat kuvat :) <3

    VastaaPoista
  8. Sahalassa noita satuloita kutsutaan useimmiten lätkiksi :) Pinja ratsasti kai Tvisturilla? Itse tykkään Sahalassa eniten siitä sekä Herasta :)

    VastaaPoista
  9. Itse käyn tosi monesti vaeltamassa issikoilla kaverin kanssa:) koska kaverin vanhemmat omistaa issikkatallin. Rakastan issikoita yli kaiken😍

    VastaaPoista
  10. Toivottavasti tulisitte käymään Rauhalahteen :) Suosittelen!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ei ainakaan saa kunnon opetusta...

      Poista
  11. Pari kertaa on tultu käytyä issikkavaelluksilla, ja kivaa on aina ollut! Issikat ovat niin ihanan pirteitä ja energisiä, mutta todella luotettavia ja tarvittaessa rauhallisia ratsuja. Ihana olisi vanhempana omistaa issikka, jolla voisi käydä lievittämään stressiä pitkillä maastoretkillä.

    VastaaPoista
  12. Kerran oon Sahalassa Rautalammin lukion kanssa käynyt kurssivaelluksella yön yli, oli kyllä ihan loisto reissu! Ratsastettua tuli varmaan 8 tuntia, perse kipeänä vaaputtiin seuraavat pari päivää mutta oli sen arvoista. :)

    VastaaPoista
  13. Joo, issikoista on paljon kokemusta, ja Sahala on ihana paikka! Sen satulan nimi on lätkä-tai lättäsatula, miten nyt sitä haluaa kutsua. Mistä oot muuten saanut ton blogin taustakuvan?

    VastaaPoista
  14. Olen vaan kerran ratsastanut issikalla, mutta se oli oikein mukava kokemus :) Ihan kentällä menin silloin, mutta vaellus on kyllä haaveena!

    Tosi kivoja kuvia ja söpöt issikat <3 Olis kyllä kiva, jos oma hoitohevoseni (pv-tamma) olis maastovarmempi, se säikkyy vähän joka asiaa ja kompuroi helposti maastossa... Kun tykkäisin kyllä enemmänkin ratsastaa maastossa!

    VastaaPoista
  15. Miten noissa lättäsatuloissa toimii painopiste? :) Pitäs itsekkin käydä pitkästä-aikaa vaelluksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enmä tiedä :D Niissä istuttiin vähän normaali satulaa taempana.

      Poista
  16. Hyvä postaus oli kiva kuulla oikein postauksen kera teidän mielipititä maastoreissusta :) mikäs on seuraava kohde ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se selviää sitten blogista ;) Vai tarkoititko vaelluskohdetta, sellaista ei ole vielä suuniteltu :)

      Poista
    2. Eiku seuraavaa tallia mihin meette :)

      Poista
  17. Hyvä postaus! :) Maksaako tuommoiset issikkavaellukset mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3h vaellus maksaa yleensä 60 - 80€/henkilö. Riippuen tallista.

      Poista
  18. Tuolla näytti tosi kivalta ja hepat oli mukavan näkösiä sekä maastot kanssa :) Itekkin meen sinne nyt 21.8 4h vaellukselle ja tosi ootan innolla :D

    VastaaPoista
  19. Moi! Oli hyvä postaus!!!♥ Mun pitäisi varmaan ittekkin kokeilla? ♥

    VastaaPoista
  20. me ollaan käyty ihan koko perheen voimin issikkavaelluksella ja kokemattomat perheenjäsenenikin pärjäs tosi hyvin kun hevoset oli niin kilttejä :-)

    VastaaPoista
  21. Jos teet koko blogin ulkoasut itse niin voisitko tehdä jonkun postauksen/videon missä kerrot selvästi ja pikkutarkasti mitä ulkoasun tekemiseen tarvitsee ja miten sen teet, millä muokkaat yms? :)

    VastaaPoista
  22. Ite oon käynyt muutamasti issikkavaelluksella. Ja on muutenki issikoiden kans tekemisessä :)

    VastaaPoista
  23. Käykää ihmeessä joskus jos tuutte Vantaalle niin Hakunilassa Poni-Hakaa testaamassa ja ottakaa kans videoo sielt😊

    VastaaPoista
  24. Minä ratsastan Lapin Saaga nimisellä issikkatallilla ja tykkään kyllä issikoista todella paljon. Issikoilla maastoilu on kyllä ihan parasta vaikka on niiden kanssa kenttätyöskentelykin mukavaa. Tällä hetkellä ratsastan 5-vuotiasta issikka tammaa, jonka kanssa olisi tarkoitus aloitella pientä kisauraa kouluratsastuksen merkeissä. :)

    VastaaPoista
  25. Kiva postaus! Ite oon käyny vaan 1 kerran varmaan 1h vaelluksella ja se oli kyllä tosi mukava kokemus, ja mielellään meen toisenkin kerran! Oon kerran menny issikalla myös kentällä, mutta sen kummemmin en oo issikoihin oikeen tutustunu😁

    VastaaPoista
  26. Vitsi, nyt alko itteeki tekee mieli issikkavaellukselle! Vois käydä täs syksyllä vielä😄 Mut sä kirjoitit että se vaellus kesti 4h niin ratsastitteko te sen koko ajan ja sitten lisäksi se "ruokatauko" vai sisältykö se "ruokatauko" siihen neljään tuntiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana postaus miulla on hoitohevonen joka on islanninhevonen☺

      Poista
  27. Issikka vaellukset on niin ihania. Itse olen käynyt kerran kahden tunnin vaelluksella ja olenkin odottanut milloin äiti varaa uuden vaelluksen.

    VastaaPoista
  28. Oliko tuo seka- vai harrasteryhmä? Ite meen sinne nyt sunnuntaina ja jännää on :) Innolla odotan, näyttää tosi mukavalta paikalta ;)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.