Arkea ilman viruksia + arvonta!

maanantai 1. elokuuta 2016
Moni tietääkin, että hankin vähän aikaa sitten uuden tietokoneen ja vahingosta viisastuneena ostin ensimmäistä kertaa elämässäni myös tietoturvaohjelman mukaan. Yhtään en ollut asiaan perehtynyt, mutta asiantunteva myyjä minulle kaupassa suositteli F-Secure SAFE -ohjelmaa. Sattumalta vähän tämän jälkeen minut valittiin F-Securen, Indiedaysin ja Blogiringin mainoskampanjaan, joten nyt tulee sitten juttua vähän turvallisesti surffailusta netissä! Tärkeä asia, joka helposti tulee laiminlyötyä. Sinäkin surffailet parhaillasi jollakin laitteella netissä, olethan suojannut laitteesi?


linkki videoon
Pahoittelut tuulen huminasta, pitäisi varmaan hommata tuulisuoja tuohon mikkiin :/

Videolla selittelen vähän omia kokemuksia ja perusteluita sille, miksi minä henkilökohtaisesti päädyin vasta nyt hankkimaan suojausohjelman tietokoneelle ja samalla kaikille muillekkin laitteille, joilla netissä vierailen. Ja miten mun parille edelliselle koneelle kävi, kun tietoturvaohjelmaa ei löytynyt... Nyt ei esimerkiksi tarvitse enää teippailla tietokoneen kameraa vakoiluohjelman pelossa ;) Tässä tekstin muodossa ajattelin sitten kertoa vähän tarkemmin kyseisestä F-Secure SAFE -ohjelmasta ja sen ominaisuuksista. Ja postauksen lopussa on sitten mahtava arvonta ja linkki 4kk ilmaiseen kokeilujaksoon teille!

F-Secure on suomalainen yhtiö ja toimii näin tietysti täysin Suomen lainsäädännön mukaisesti. Se on palkittu useasti ja suojaakin niin puhelimet, tabletit kuin koneenkin. Minä en edes tiennyt että Applenkin puhelimiin on saatavilla suojausohjelma! Tai onko kovin monelle teistä ylipäätänsä tullut mieleen, että muutkin laitteet kun tietokone voisivat torjuntaohjelmia tarvita. Itse ainakin käytän nettiä kaikista eniten juuri puhelimella. Sinne on tullut monesti pistettyä pankkitunnukset sen kummempaa miettimättä, onneksi ei ole ehtinyt käydä mitään sen vakavampaa...


Olin varannut kupin kahvia ja rutkasti aikaa ensimmäistä asennusta varten. Loppujen lopuksi en ehtinyt ottaa ensimmäistä kulaustakaan kahvikupista kun ohjelma oli jo asennettu tietokoneelle.  Kahvikuppi säästyi siis Youtuben katseluun ;) Homma ei todellakaan ollut monimutkaista tai vaikeaa, kuten itse ainakin olin jostakin päähäni saanut. Paketissa oli osoite, jossa rekisteröidyttiin pari tekstikenttää täyttämällä. Sitten enää aktivointikoodin syöttö ja mun kone oli turvassa! Yhtä nopeasti homma hoitui myös puhelimelle ja tabletille. Laitteiden suojaaminen ei todellakaan ole siis kiinni ajasta tai vaivasta.

Tietokone siinä missä puhelinkin ovat mulle työvälineitä. Edes toisen katoaminen tai vahingoittuminen haittaohjelmien takia olisi katastrofi. Molemmat sisältävät oikeasti tärkeitä tiedostoja ja dokumentteja, puhumattakaan esimerkiksi kuvien tunnearvosta. Ohjelman avulla pystyn paikantamaan nyt esimerkiksi kadonneen puhelimen. Mun puhelin on yleensä visusti tallessa mun kädessä, mutta muiden perheenjäsenten puhelimia saa silloin tällöin etsiä kissojen ja koirien kanssa. Homma toimii siis myös harmittomimmissa tilanteissa kun puhelin on unohtunut äänettömälle sohvatyynyn väliin!


Yhteistyön kautta te kaikki saatte 4 kuukauden ilmaisen kokeilujakso F-Secure SAFE -palvelussa! Oman ilmaisen kokeilujakson voit aktivoida tästä linkistä. Yksi teistä voi voittaa  myös laitteilleen suojauksen kokonaiseksi vuodeksi!

Arvonnan, joka päättyy 8. elokuuta 2016 klo 24.00, palkintona on F-Secure SAFE vuodeksi täysin veloituksetta! Osallistuminen on helppoa. Kommentoi sähköpostiosoitteesi ja kerro huolestuttaako sinua virukset ja kiristysohjelmat, ja onko sinulla käytössä tietoturvaohjelmaa?

Edit/ Arvonnan voitti: kaisa.kivisto@elisanet.fi 


91 kommenttia

 1. Kyllä huolestuttavat! Pakko myöntää että itsekin oon syyllistyny tohon webbikameran teippaamiseen... Tietokoneessa mulla onkin jo virustorjuntaohjelma, mutta puhelimenkin kohtalo alkoi huolestuttaa!

  milla.rautiainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Roosa.Marjomaa@gmail.com
  Huolestuttaa todellakin, mutta siltikään ei käytössäni ole suojaohjelmaa. Monet ohjelmat tuntuvat liian tyyriiltä lompakolleni, vaikka pitkällä aikavälillä hankinta olisi varmasti tarpeellinen.

  VastaaPoista
 3. eveliina.ketola.01@gmail.com

  Kerro huolestuttaako sinua virukset ja kiristysohjelmat: Kyllä jonkun verran. Itsekkin olen peittänyt tietokoneista etukameran teipillä.

  Onko sinulla käytössä tietoturvaohjelmaa?: Ei taida olla käytössä.

  VastaaPoista
 4. Vilma.ahtiainen@hotmail.com
  Juu u ja on mutta uus kone pitäis ostaa

  VastaaPoista
 5. aada.rouhiainen@gmail.com

  Minä olen aivan hysteerinen myöskin virusten, kiristysohjelmien, sekä vakoiluohjelmien suhteen. Tästä huolimatta, minulla ei ole tietoturvaohjelmaa käytössä. Tämä olisi kyllä aivan huippuhyvä, sillä minulla on puhelin, tabletti, sekä tietokone, kaikki käytössä. Olisi pelastus minulle, jos voittaisin ilmaisen tietoturvaohjelman vuodeksi!

  VastaaPoista
 6. Applen laitteissa kolmannen osapuolen virustentorjunta on teoriassa turha. Apple seuloo todella tarkkaan sovellukset, jotka pääsee Appstoreen ja niin kauan kun esim iPhonelle ja iPadille lataa sovellukset ainoastaan Appstoresta, on todella epätodennäköistä että viruksia tmv haittaohjelmia tulee.

  Suosittelen lukemaan esim. Hopeisen Omenan keskustelupalstaa, jossa useampi Applen käyttäjä on kertonut esim. F-Securen hidastavan Macin toimintaa, jättäen ainoaksi mahdollisuudeksi os x:n poiston ja uudelleen asennuksen...

  Jos pelkää tiedostojen ja kuvien puolesta, kannattaa hankkia ulkoinen kovalevy ja säilyttää tiedostot siellä.

  VastaaPoista
 7. Ei siihen f-securee tarvi jos puhelin on kadonnu tms :D Applella on sitä varten oma Find my iPhone/iPad/Mac - sovellus. Samsungilla saman ajaa find my phone (tai muu vastaava)-sivu. Mielummin annan paikannustietoni valmistajan kehittämille palveluille ku jolleki muulle..:)

  VastaaPoista
 8. Missä paikassa on noita graffitteja mitä on tässä postauksessa tuolla taustana?🌚🙈🙊💋😍😎👌

  Ja milloin videoo?💞👌😇😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on vanhoilta vaneritehtailta kuopiossa ja juurihan tässä on tullut monta videoo :D

   Poista
 9. ella.tikkanen@windowslive.com

  Minä en ole ennen edes ajatellut, että kone voisi mennä rikki virusten takia, mutta nyt pitää varmaankin harkita F-Secure SAFE -palvelun ostamista, jos en satu sitä arvonnassa vuodeksi voittamaan :) Minun koneeltanikin löytyy suuri määrä kuvia ja olisi kamalaa menettää ne viruksen takia... Tällähetkellä minulla ei ole mitään tietoturvaohjelmaa käytössäni, mutta tämän jälkeen aion sellaisen hankkia! :)

  VastaaPoista
 10. Minusta tuolla saisi hyviä kuvia esim: hevoseista?😇👌 Harkitsetko asiaa?😊

  Sais vähän erilaisia kuvia, niikun postauksena.😍💖 Kun tuolla on noita ihan vitun siistei grafitteja.😍😍🙊🙊🙈🙈💞💞👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hevosia tuonne uskalla viedä. Keskellä kaupunkia, täynnä lasinsiruja yms. Muuten hauska idea :D

   Poista
 11. pirita.ollila@gmail.com

  Virukset huolestuttaa mutta siltikään minulla ei ole koneella mitään suojausohjelmaa. Entisen vanhennuttua en ole kehdannut ostaa vielä uutta vaikka pitäisi.

  VastaaPoista
 12. Tosi tärkeä ja hyödyllinen video! Meillä jokainen laite on suojattu, mutta ennen sitä oli kyllä tullut kaiken maailman virukset koneeseen. Hehe,mäki oon syyllistynyt teippailemiseen😂

  VastaaPoista
 13. pirita.ollila@gmail.com

  Virukset huolestuttaa mutta siltikään minulla ei ole koneella mitään suojausohjelmaa. Entisen vanhennuttua en ole kehdannut ostaa vielä uutta vaikka pitäisi.

  VastaaPoista
 14. katja.rannanjarvi@gmail.com


  Kyllähän nuo aina huolestuttaa.
  Mulla on aiemmin ollu F-secure, mutta ei ole tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 15. Sarg-gu@hotmail.com

  Huolestuttaa jonkun verran virukset. Tietokoneella mulla on joku ilmaisversio, mutta puhelimella ei mitään, joka on kyllä huono juttu.

  VastaaPoista
 16. Tiia voisitko nyt vastata minulle tähän kysymykseen!? Kysyin tätä jo edellisessä postauksessa mutta et tainu julkaista sitä? Miksi!?

  Joten kysyn sinulta vielä.🙈 Eli mistä oot hankkinu sen musta-valko raidallisen paidan mikä sulla on päällä kun ratsastat Lillillä?! VASTAA MULLE PLIIISS!!💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin edelliseen postaukseen :)

   Poista
  2. Hei Tiia😊! Kävin äsken tsekkaamassa sen postauksen, mutta en nähnyt minun kommentissa sinun vastausta?🙈 joten voisitko kertoa sen tässä, että mistä oot sen hankkinu, kiitos!😇👌

   Poista
 17. Saimi.isomaki@gmail.com

  Huolestuttaa. Koneessa on joku ilmaisjuttu mutta tabletissa ja puhelimessa ei mitään..enkä halua että mun tiedot vuotaisi nettiin. Äiti osti nyt,uuden puhelimen p8 liten niin siihen on hyvä laittaa joku torjunta ohjelma. Mulla oli aikaisemmin toi vuoden suojaus mutta se päätty noin 2kk sitten. Ja kyllä hän sitä aina pelkää et viedäänkö kaikki salasanat ymss. Ja voin kyllä itsekkin suositella.

  VastaaPoista
 18. Mua ei huolestuta. Meillä on kaikissa laitteissa Avastin Mobile security & antivirus ja hyvin on hommansa hoitanut.

  VastaaPoista
 19. Henu0001@gmail.com
  Huolestuttaa ja kaksi kometta jo hajonnut kun ei ole ollut turvaohjelmia puhelimessa.

  VastaaPoista
 20. iida.hakola@hotmail.com

  Ennen ei oo kyllä huolestuttanut, mutta nyt alkoi kyllä kieltämättä vähän huolestuttaa... Pitäis ehkä hankkia joku turvaohjelma tärkeimpiin laitteisiin!

  VastaaPoista
 21. minjajaelaimet@gmail.com

  -Joo mutta en oo ikinä niitä erityisemmin edes ajatellut.
  - ei ole omissa kun omistan vain puhelimen ite :D

  VastaaPoista
 22. miiku.santalaa@gmail.com
  Kyllä huolestuttaa, nykyään on niin paljon erilaisia huijauksia/tietojen kalastelua netin kautta ja juuuri esimerkiksi pankkitilini "ryöstettiin".

  VastaaPoista
 23. nopo.tarmonen@gmail.com
  Tämä postauksen kautta alkoi pikkuhiljaa huolestuttamaan, nuo virukset yms... Aiemmin en ole miettiny asiaa, mutta tämä postaus oli todella hyvä ja osuva!!👍 Edellinen puhelimeni meni rikki viruksen takia ja ajattelin, että ei se mitään haittaa koska saan uuden puhelimen, mutta nykyiseen en haluaisi saada viruksia. Vanhempani eivät halua maksaa mistään tuollaosesta, joten tuo olisi osuva meille.

  VastaaPoista
 24. anniina.katajisto@gmail.com

  Kyllä huolestuttaa vähän, minulla on puhelimessa kai joku sovellus joka estää viruksilta mutta aina ei voi olla varma😅

  VastaaPoista
 25. Virukset ja haittaohjelmat huolestuttavat, ja siksi koneessani onkin jo käytössä F-Secure SAFE. Tilaus on kuitenkin juuri päättymässä, joten ilmainen vuosi olisi upea juttu :)
  henttuu3@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Huolestuttaa kyllä aika paljon. Hirvee ongelma kun menee jollekkin nettisivulle, ja ilmoittaa, että on virus. Sit kun tarkemmin kattoo sitä ilmotusta ennenkuin painaa linkkiä niin osoite on väärä joten huijaus. Välillä on mun puhelimiin tullut kaikkea sontaa. Esimerkiksi aijempi puhelimeni simahti yhdessä välissä. Kävi niin kuin vanhalle telkkarille jossa ei ollut yhteyttä. Ja nyt uuteen puhelimeeni on tullut jotain outoo et painan jostain niin se menee jonnekkin muualle kuin pitäisi. Se myös menee itse jonnekkin. Tuntuu siltä että joku ohjaa puhelintani. Siks peitän mun etukameran. Tietokonekkin ilmoittaa että olisi viruksia. Sitten joku ohjelma ei löytänyt mitään.
  Ja mulla ei tietääkseni ole ollut mitään turva juttua paitsi tietokoneessa joku huono.
  S.posti jasminhovattala@gmail.com

  VastaaPoista
 27. varpeannika@gmail.com

  Kyllähän se aina huolestuttaa, ja erityisesti juuri tuon nettishoppailun vaarat huolestuttavat. Itselläni on kyllä virustentorjuntaohjelma, mutta silti niitä välillä koneeseeni ilmestyy...

  VastaaPoista
 28. jennajv24@gmail.com

  Huolestuttaa jonkin verran, kun nykyinenkin kone on vähän virusten alaisena, koska siinä ei ole suojausta. Windows 10 kuitenkin vähä muistuttelee mitä kannattaa ladata ja mitä ei. :) Puhelin taas pelottaa enemmän, koska huawein tietoturvasta on ollut paljon keskustelua, että se ei olisi hyvä.

  VastaaPoista
 29. emilia.soininen@hotmail.com
  Tietenkin huolestuttaa ja kun koneella tulee shoppailtua paljon niin ei haluta että tili tyhjenee kun joku varastaa. Ei ole tällä hetkellä suojaa kun edellinen loppui ja ei ole tullut uutta hankittua!

  VastaaPoista
 30. guaggo.rautiainen@gmail.com

  Toisinaan huolestuttaa. Kerran - pari onkin tietokoneelleni joku vituksen tapainen onnistunut tulemaan, tämä sitten avannut silmiäni ja nykyään kännykältä kuin koneelta löytyy virusturvaohjelma, ainakin aina silloin kun sellaisen olen hommannut. Nyt tosin tietokone on ilman ja kyllä välillä hiukan jännittää avata jotain sivustoja.

  VastaaPoista
 31. julia.hakkanen@hotmail.com

  Huolestuttaa ja aika paljonkin, teen koneella ostoksia jonkin verran ja erityisesti silloin pelkään pankkitunnuksieni puolesta.

  VastaaPoista
 32. J.kupiainen@hotmail.com
  Mukana!

  VastaaPoista
 33. minehenna@hotmail.com

  Itseäni aina vähän epäilyttää jotkut räväkästi värjätyt nettisivut ja sivut mitkä lagaavat paljon. Tietokoneella on virustorjunta, mutta kyllä silti jännittää avata joitakin sivuja kun ei tiedä ovatko ne vakoiluohjelmia.

  VastaaPoista
 34. Paljon tollanen maksaa? :))

  VastaaPoista
 35. Todellakin huolestuttaa... aina saa miettiä että milloin joku viirus tulee... ja koskaan ei ole mitään suojia ollut..

  siiri.hietaharju@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Kyllä pelottaa ja koneessani on joskus ollutkin haittaohjelmia. Tällä hetkellä käytössä on joku ilmainen versio, mutta en kyllä luota siihen aivan täysin. On se kuitenkin parempi kuin ei mikään :D

  viiviboo@hotmail.fi

  VastaaPoista
 37. iidasav20@gmail.com
  Välillä joo, mutta yleensä en sitä ajattele muuten kuin vasta jälkeen päin.Puhelimelta löytyy mutta koneessa ei vielä ole.Edelliseen puhelimeen onnistuin jostain viruksen saamaan.

  VastaaPoista
 38. Todellakin huolestuttaa. Entinen tietokone meni varmasti sen takia rikki ettei siihen ladattu mitään tietoturvaohjelmaa. Nyt uuden koneen ostettua olisi hyvä saada kunnollinen tietoturvaohjelma, koska vielä tässä koneessa ei ole mitään torjuntaohjelmaa.

  sue-ellen@luukku.com

  VastaaPoista
 39. Kyllä vaan. Oma koneeni joutuikin kerran virusten armoille. En päässyt mm. Youtubeen, googleen tai bloggeriin. Onneksi isä pelasti koneen, ja saatiin virukset pois ainakin nyt. Tällä hetkellä ei (tietääkseni) ole mitään suojaa, mutta tarve olisi kyllä kova, sillä koneella on mun kaikki kuvat ja muistot, ja ne olisi harmi menettää vain sen takia ettei tyhmänä oo hankkinu suojaa.:/ tinja.maki@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Huolestuttaa ja siksi on norton käytössä. F securea en enään ikinä hanki, veti kaikkien ohjelmien kanssa ristiin :)

  VastaaPoista
 41. annapalosaarii@gmail.com

  Huolestuttaa kyllä, mutta itse en omista mitään suojaa koneessa enkä puhelimessa mikä olis kyllä kannattavaa, koska latailen paljon juttuja netistä koneelle jne.

  VastaaPoista
 42. riikka.k_95@luukku.com

  Ei varsinaisesti huolestuta, mutta kun katsoo tätä maailman menoa ja lukee jatkuvasti kaikesta hakkeroinnista ym. niin kyllä on hyvä tälläinen. Tosin itselläni on aina ollut, mutta menee lisenssit aikanaan vanhaksi niin uudelle on silloin käyttöä.

  VastaaPoista
 43. kaisa.kivisto@elisanet.fi

  Huolestuttaa! Meidän toisessa koneessa on jo virusten torjunta ohjelma, mutta omassa koneessani eikä puhelimessakaan ole.

  VastaaPoista
 44. Itselläni on todella vanha kone, jossa on hirveästi viruksia. Toimii ihan hyvin, mutta monta vuotta oon poistellut viruksia eri ohjelmien avulla, mutta vieläkin tarkistusohjelma sanoo, että on yli 300 virhettä/virusta. Huolestuttaa todellakin virukset, varsinkin jos hyvä (vaikkakin vanha) kone menee rikki ja kaikki kuvat jää koneelle. Ainahan kiintolevyn voi vaihtaa toiseen koneeseen, mutta tällä hetkellä ei ole konetta, johonka vaihtaa, sillä vasta on vaihdettu toiseen koneeseen kiintolevy. Aijon todellakin kokeilla tuota 4 kk ilmaiseksi!

  janina.ruotsa00@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Miten tos ekas kuvas toi laatikko pysy seinäs kii? :D

  VastaaPoista
 46. taijjja@gmail.com
  Huolestuttaa, mulla on aina ollut koneessa tietoturva, mutta kännykkä ja tabletti on jäänyt suurimmaksi osaksi suojaamatta. Nyt oon hankkimassa uutta konetta, niin siihen voisin hommata tuon paketin. Saisin samalla muutkin laitteet turvattua.

  VastaaPoista
 47. horselove2001 @outlook.com
  Kyllä huolestuttaa, liikaakin. Mulla ei oo kyl vielä ainakaan käytössä se turva:/

  VastaaPoista
 48. Tottakai huolestuttaa. Aina kun koneeni lagaa, arvelen sen olevan virus. Viruksentorjuntaohjelma olisi jees. Ei ainakaan tarvisis pelätä :D ttatu.sandvik@gmail.com

  VastaaPoista
 49. riina.mehtatalo@gmail.com

  eipä oikeastaan enää, kun olen asentanut kaikkiin laitteisiini viirusturvaohjelmat! Mutta nekin loppuu piakkoin...

  riinahilmaerikaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 50. jankka.jokinen@gmail.com

  Huolestuttaa kyllä. Tietokone ei ole kovassa käytössä enää, koska jökkii varmaankin juuri virusten takia. Puhelimessa on ehkä joku turva, mutta varma en ole. Tämä paketti kuulostais hyvältä kokeilulta, joka on mahdollista voittaa :)

  VastaaPoista
 51. suvi.tukiainen@gmail.com
  Huolestuttaa ja itsekin aina muodostelen kaikkia kauhukuvia vakoilusta. Itsellä lisenssit menee kohta vanhaksi, joten uudelle olisi todellakin käyttöä!

  VastaaPoista
 52. eyrhas@gmail.com
  Kyllä vähän huolestuttaa ja yritän tämän hetkistä viruksen torjuntaohjelmaa tulee ahkerasti seurattua !

  VastaaPoista
 53. Minua ei varsinaisesti huolestuta virukset, mutta parempi pelata varman päälle. kyynelpisara@outlook.com

  VastaaPoista
 54. oliviavuo@hotmail.com
  Huolestuttaa todellaki ja joutunu teippailemaan tietokoneen kameraa kun viruksentorjuntaa ei oo hetkeen ollu ja taas ku kuulee tästä nii alkaa pelottaa et pitäskö taas hommata se niin tää tulis todellaki hyvään käyttöön! :)

  VastaaPoista
 55. Kyllä huolestuttaa ja aina onkin ollut suojaus, nytkin jonkinlainen mutta paremman hommaan vasta kun kohta hankin uuden koneen eli hyvin pian, siksi tämä olisi loistavaa voittaa! susa.horze@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Mua aina stressaannuttaa käyttää puhelinta ja konettakin, sinne kun on niin paljon syötellyt kaikenlaisia salasanoja ja tiedostoissa on paljon rakkaita kuvia ja tekstejä, että niiden katoaminen olisi tosi surku. Varsinkin kun koneellani on vieläkin Windows XP, jota ei enään tueta, viruksen pääseminen koneeseen ei ole vaikea homma. Toivottavasti kuitenkin pian saisi uuden Windowsin asennettua, ettei virusvaaraa tarvitse niin kovasti miettiä ;)
  eveliina.piispanen@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Aika paljonkin huolestuttaa, varsinkin kun puhelimessa ei ole mitään tietoturvaohjelmaa. Onneksi koneessa on jokin ilmainen.. :-D

  eeemp2@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Minulla on vuosikausia ollut käytössäni Avast, toisinaan olen käyttänyt jotain ilmaisia kokeiluja F-Securella yms ja lähinnä vain tarkastanut koneeni kaiken varalta. Ikinä ei ole missään laitteessa ollut ainuttakaan pöpöä, johtuen todennäköisesti siitä etten käytä lainkaan sivostoja/ohjelmia/sovelluksia joita en tunne tai jotka vaikuttavat epäluotettavilta :)

  VastaaPoista
 59. Joo muokin aina pelottaa et joku kattoo puhelimen/tietokoneen etukamerasta kun ei oo tietoturvaa😣
  Ja ihan hirveetä et puhelinkin vois mennä rikki joidenkin virusten takia😕

  nearoosa.b@gmai.com

  VastaaPoista
 60. Kyllä pakostakin tulee mietittyä aina välillä viruksia, kun netissä surffailee. Minulla on koneella F-Securen suojaus ja samoin on muidenkin perheenjäsenten koneilla. Puhelimen suojaamaaninen ei ole tullut mieleenkään, mutta sitäkin voisi vakavasti harkita, kun itse täytän 18-vuotta syksyllä ja näin ollen saan pankkitunnukset. Minäkin olen välillä varsinkin tietokoneen etukameraa miettinyt, jos se jotenkin hakkeroidaan. Eli et ole siinä asiassa ainut!

  sannam99@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Vaikka tämä ei kuulukkaan asiaan,minkä ikäinen Sini on nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, enmä tiedä :D Menee seiskalle.

   Poista
  2. 13 jos on jo täyttänyt :) eli -03

   Poista
 62. Tietoturvaohjelma on ollut jokaisessa omistamassani tietokoneessa koko ajan - välistä ilmainen, välistä maksullinen versio. Omat läppärini eivät ole koskaan menneet virusten vuoksi käyttökelvottomiksi, eikä tietoturvasta ole virustorjuntaohjelmien ansiosta tarvinnut huolehtia ollenkaan. Puhelimessa ohjelma vie huomattavasti akkua, jonka takia en sitä käytä.

  aggiiga@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Huolestuttaa! Varsinki pankkiasioita hoitaessa mietityttää poikkeuksetta. :-/ Mulla taitaa joku ilmanen ohjelma olla, en kyllä yhtään oo varma enkä ainakaan tiiä mikä se joku sitte on.. :-D Kunnollinen suoja tulis siis tarpeeseen.

  jassuinassuin@hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Huolestuttaa kovasti. Tietokoneella on jokin ilmainen ohjelma, mutta puhelin ja tabletti ovat ihan omillaan vailla mitään suojaa. Vähän sellainen fiilis tuon suojaamattomuuden kanssa, kuin lähtisi kaukomaille ilman rokotteita - ei mulle kuitenkaan mikään iske mentaliteetti vahvana. Olisi kyllä aika laittaa suojaus kuntoon ja äkkiä!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Kyllä huolestuttaa. Tietokoneessa on mcAfee tällä hetkellä kun se tuli koneen mukana, mutta edellisessä oli f-secure. Hyviä kokemuksia siitä ennestään siis. Puhelimessa ei ole mitään, varmaan tarvisi...

  makitalo.laura@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Huolestuttaa! Edellinen läppärini tuli virukia täyteen ja sitä ei siitä oikein pystynyt pelastamaan. Uudella läppärilläni on jokin kokeilu versio eräästä virustorjunta ohjelmasta, mutta se kokeilu on pian ohi niin pitäisi saada uusi hankittua.

  VastaaPoista
 67. Mulla on f-securen ilmaisversio, joka tuli koneessa mukana. Sellainen virustorjunta joka maksaa, suojaa paljon ilmaista paremmin joten tälle olisi todellakin käyttöä :)

  VastaaPoista
 68. Joo todellakin huolestuttaa ja olen tottakai teipannut webkameran piiloon :D Itellä ei ainakaan ole koskaan ollut käytössä tota tietoturvaohjelmaa mutta pitäisköhän sellainenkin jo pikkuhiljaa hommata? :D

  eveliina.rautakosier@outlook.com

  VastaaPoista
 69. Tottakai huolestuttaa, kun ikinä ei ole mitään viruksentorjuntaohjelmia ollut. Olisi mahtavaa saada tuollainen vuodeksi!

  aino.laukkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 70. En osallistu arvontaan, koska mulla on jo käytössä F-Secure, ollut jo monta vuotta tietokoneella! Ja toiminut kyllä tosi hyvin!! :) Ostettiin perheenjäsenten kanssa sellainen "paketti", että suojauksen saa kolmelle tietokoneelle ja hinta on jonkin verran edullisempi kuin jos ostaisi suojauksen yksittäin jokaiselle koneelle. Ihan kätevä juttu, jos taloudessa on useampia koneita, kuten meillä!

  Älypuhelinta tai tablettia mulla ei edes ole, joten en tarvitse sellaisiin suojaustakaan.

  VastaaPoista
 71. En ole ikinä omistanut viruksentorjuntaohjelmia... Mutta huolestuttaa kyllä, tälläkin hetkellä läppärin kamera peitettynä... :D

  allaboutmypets1@gmail.com

  VastaaPoista
 72. En ole koskaan omistanut, mutta miettinyt olen tätä ohjelmaa. Taloudessa kuitenkin monta suojaamatonta kännykkää ja tietokone. Tarpeeseen tulis todellakin!

  linda.t@live.fi

  VastaaPoista
 73. joo kyllähän ne jonkun verran huolestuttaa. Mulla on koneessa joku ilmais virus torjunta, mutta jo jonkun aikaa miettiny maksulliseen siirtymistä. Puhelimessa ei oo suojausta :/
  aromisuola(at)gmail.com

  VastaaPoista
 74. saga.harkonen@gmail.com

  Kyllä ne vähän mietittyttää ja varsinkin tietokoneissa pelittaa että kun lataa jotain nii tlee paljon viruksia😕 Mulla ei oo mitään tietoturva ohjelmaa ja kannattais kyllä hankkia.

  VastaaPoista
 75. elisalatvala@hotmail.com

  Ite kyllä tykkään että koneella ja mieluiten tietty puhelimessa olis jonkin näköinen virustentorjunta ohjelma, siks on tullut ladattua netistä tämmöisiä kokeiluversioita eri firmoilta. Nykypäivänä kun ei tosiaan tiedä mitä voi käydä.. Ja useasti käy että vahingossa menee painamaan jotain mainosta mikä pompahtaa näytölle ja se meneekin joillekkin ihme virus sivuille. Tottakai virukset huolettaa, tuskin se tyhmää on maksaa siitä että omat tiedot pysyy tallessa! :)

  VastaaPoista
 76. Huolestuttaa! Tietokoneessa on aina ollut F-Securen virustentorjuntaohjelma, mutta puhelimessa ei varmaan koskaan! :/

  tiia.posio@gmail.com

  VastaaPoista
 77. F-Secure Safe on takuuvarma tapa saada koneesta tehot pois. Kevyempiä virustorjuntaohjelmia on olemassa, jotka eivät kyykytä konetta ihan 100-0 :)

  Ja yliopistossa tietotekniikan luennoitsijat eivät edes suosittele virustorjuntaa, kunhan "ei töhöile", eli asenna mystisiä tiedostoja koneelle :)

  VastaaPoista
 78. Huolestuttaa kyllä. Tietokone on suojattu mutta älyluurissani ei oo mitään suojaa :/
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 79. Huolestuttahan ne. Itselläni on koneessa ja puhelimella vain ilmaisversioita virustorjuntaohjelmista, mutta olisi kyllä tarpeen hankkia kunnon virustorjuntaohjelma. Käytän konetta paljon opiskeluun, ja tällä hetkellä olen suojannut kaiken koneella olevan varmuuskopioimalla ne ulkoiselle kovalevylle. Pitkään on pitänyt hankkia kunnon virustorjunta, ehkä nyt olisi aika.
  hennaiire@dnainternet.net

  VastaaPoista
 80. Mulla kone oli kaksi viikkoa ilman suojaa ja löytyi ihan mukavasti viruksia. Se kone oli sitten entinen, kun yhden kuvan avaamiseen resurssienhallinnassa saattoi mennä joskus todella kauan ja ohjelma ehti muutaman kerran sulkeutuakin. Nyt juuri sain uuden koneen ja on ihana kun toimii näin nopeasti. Tämä on kyllä sitten myös tarkasti suojattu. :) Kuvia säilytän myöskin pelkästään koneen ulkopuolella, että pysyy tallessa.

  VastaaPoista
 81. joo tosiaan huolestuttaa!!! nyt kun sanoit että teippaat et joku stalkkeroi sielt ni oon itekki alottanu teippaan😂😂 puhelintakin katon jos meen jonnekkin sivustolle niin katon sata kertaa ettei se oo mikään virus!!! emilia.kunelius@cygnnet.fi

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.