Nettiriippuvainen

keskiviikko 4. tammikuuta 2017


Toimiva internet on mulle ihan välttämätön työkalu jo senkin puolesta että kaikki kommunikointi, mummon lankapuhelimeen soittamista lukuunottamatta, tapahtuu sen kautta. Oli kyseessä sitten äidin lähettämä kauppalista, tärkeä työsähköposti, kaverin kanssa käyty whatsapp-puhelu tai jonkun teistä lähettämä snapchat-viesti.

Ilman puhelinta tai tablettia olisinkin hukassa. Miten saisin käyttötilin tyhjentyessä kaupan kassalla rahat säästötililtä käyttötilille ilman nettiä? Miten ylipäätänsä voisin kirjautua sinne verkkopankkiin ilman netin kautta toimivaa tunnuslukusovellusta? Miten onnistuisi työnteko ja heti vastausta vaativiein työsähköposteihin reagoiminen? Mitä tekisin vapaa-ajalla, jos en voisi katsoa lempparisarjaani tabletiltani? Joutuisinko kuuntelemaan radiokanavien puhki soitettuja biisejä autolla ajaessani ilman Spotifya? Päivittäinen toimintani onkin hyvin paljon kiinni toimivasta ja nopeasta netistä puhelimella ja muilla älylaitteilla.

*Postaus toteutettu Moi Mobiilin kanssa yhteistyössä*

Mä ostin ihan hetki sitten uuden puhelimen. Vanhassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta tuli mahdollisuus vaihtaa uudempaan vanhan iPhone kutosen mennessä papalleni. Olen ollut tyytyväinen Applen puhelimiin, joten luonnollisesti vaihdoin vain pykälää uudempaan eli seiskaan. Jos kiinnostaa voisin kertoa kokemuksia omassa videossaan/postauksessaan, mutta nyt keskitytään enemmän siihen liittymään, joka mahdollistaa jatkuvan onlinessa olemisen!

Joko te olette kuulleet uudesta Moi Mobiilista? Moissa kaikki liittymät löytyvät saman tilin alta. Tilin kautta voit nähdä koko ajan paljonko dataa kuluu ja muokata liittymäpaketteja helposti ja nopeasti. Ne voi myös irtisanoa helposti, ei siis sitoutumisia diileihin, joista ei pääse noin vain pois. Itse kun säätää, saa just sitä mitä haluaa ;)

Tämä on tosi kätevää esimerkiksi perheessä tai jos vain sattuu omistamaan useamman simin. Esimerkiksi nykyään lähes jokaiselta yksin asuvaltakin löytyy omat liittymät tabletille ja puhelimelle. Tai vaikka tallin valvontajärjestelmälle, kuten meillä. Meillä tuo tallin valvontajärjestelmä lähettää valokuvan pyynnöstä puhelimeen, ilmoittaa sähkökatkoista tai muista ongelmista. Tosi kätevää ja tulee paljon rennompi olo vaikka esimerkiksi myrskyllä ei olisikaan kotona vahtimassa hevosia!Jos perheessä on useampi jäsen ja liittymä, helpottaa homma aika paljon se, että kaikki liittymät on kasattu yhteen paikkaan! Lisäksi itse koen superhelpoksi sen, että kuukausittainen summa veloitetaan suoraan tililtä. Ei voi jäädä tällaisella huonomuistisella laskut maksamatta. Se puhelinlasku kun on joka tapauksessa maksettava!

Moi tuli minulle tosiaan tutuksi jo ennen tätä yhteistyötä ystäväni sitä kehuessa. Sen jälkeen olenkin testaillut  palvelua ja todennut sen tosi käteväksi. Liittymät ovat aina nopeita 4G LTE -liittymiä ja pari kertaa Moi on pelastanut toisen liittymän meillä täällä kotona temppuilessa. Maalla asuessa kun on ihan arkipäivää, että kerran viikossa meidän nykyinen liittymä sanoo itsensä täysin irti. Yritäppä siinä sitten tehdä töitä tai snäppäillä kaverille.

Toisaalta nettiyhteyden katketessa huomaa kuinka riippuvainen siitä oikeasti onkaan... Mutta ehkä sille ei nykyaikana vain jossain määrin mahda mitään. Kaikki on niin sähköistettyä. Nykyaikana kun on lähes välttämätöntä olla se älylaitteen orja. Sen takia pappa vanhan puhelimeni ostikin. Pankkiinkaan kun ei kohta enää voi kirjautua perinteisillä paperitunnuksilla.

Silti on välillä hyvä ottaa pientä breikkiä internetistä. Minä esimerkiksi koitan jättää talliin mennessä puhelimen sisälle ja pääsykokeisiin lukiessa laitan puhelimen älä häiritse -tilaan. Välillä tekee hyvää olla hetki ihan rauhassa kyttäämättä uusia viestejä ja tykkäyksiä.


Kuinka paljon ja mihin käytätte älylaitteitanne päivässä? Tuleeko välillä otettua tarkoituksella taukoa? Myönnättekö olevanne koukussa?
Kerro omista fiiliksistä aiheen tiimoilta ja voita Moi-lapaset! 
(muista jättää kommenttiin toimiva sähköpostiosoite)

ps. Moilla on nyt myös uusi kampanja Viaplayn kanssa, jossa saa 2 kuukautta Viaplay-palvelua ilmaiseksi, joten nyt kannattaa ehdottomasti kokeilla jotain ihan uutta ja toimivaa. 


17 kommenttia

 1. Itse en koe olevani kovin riippuvainen. Puhelin meni rikki vähän ennen joululomaa ja olin neljä päivää kokonaan ilman mitää puhelint koska halusin kunnolla irtautua. Ja oli todella hyvä fiilis ku joutui olemaan ilman! Eniten ehkä kaipasin kameraa jos olisi pitänyt jostain ottaa kuva... mutta muuten ei paha, vaikka snäpin striikit katkesikin :D
  Olen kyllä paljon koneella/puhelimella koska en omista elämää niin tulee oltua paljon puhelimella ja koneella. Silloin jos on tekemistä niin oikeastaan jopa unohdan puhelimen poissaolon enkä silloin käytä. Olen tavallaan riippuvainen mutta tavallaan en koska tarvittaessa voisin olla usean viikon ilman puhelinta/konetta kunhan voisi Netflixiä katsoa jotenkin :D
  Jos kuvitellaan että sinulla ei olisi mitään pakollisia puhelin juttuja esim. työn puolesta niin voisitko sinä olla esim. Viikon ilman mitään puhelinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No periaatteessa voisin olla, jos ei olisi mitään töitä sillä kaikki työjutut (niin blogi kun "oikeatkin") hoidetaan internetin välityksellä. Toki juttelen kavereilleni oikeastaan päivittäin, joten sitä jäisin kaipaamaan, mutta pakotettuna siihen varmaan pystyisin. Vaikka jäisikin harmittamaan kun snäpissä sydämet lähitis pois ja putket katkeaisi ;) Myös moni uutinen jäisi välistä!

   Poista
 2. Tottakai puhelimen ja tietokoneen käyttö on joka päiväistä toimintaa, vaikkei mitään "pakkoa" olekaan. Nettiyhteys puhelimessani on huono, mutta onneks on aina wifi joka löytyy kotoa ja lähes kaikkien kavereiden luona.

  VastaaPoista
 3. Välillä tulee oltua vähän turhankin riippuvainen, mutta toisaalta jos on muuta tekemistä niin pystyy helposti olemaan ilman puhelinta. Mutta nykyaikana kaikki pyörii netin ja somen ympärillä, joten ei ihmekään että ollaan vähän riippuvaisia. Totuin nuorena "metsän keskellä" asuessa siihen, että nettiyhteys oli lähes aina huono. Nykyään on sekin tilanne parantunut ja tietokone sekä puhelin jaksavat toimia yhtä aikaa ja samalla netillä,,jee.:D
  kynsille@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Voisitteko tehdä videon suitsien ristittämisestä? En ainakaan huomannu teidän kanavalla että olisitte aikasemmin tehny siitä videon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, sillä ei ristitetä meidän suitsia koskaan :)

   Poista
 5. En mä kauhean riippuavainen ole (jos vertaa joihinkin muihin ihmisiin), ei mulla edes ole Instagramia, Snäppiä tai muita, en tarvitse niitä. Facebook-tili sentään on. Blogeja on kiva lukea ja videoita katsoa netissä, mutta ei se kovin välttämätöntä ole. Toki asioiden hoitamisessa nettiä tarvitsen paljonkin.

  VastaaPoista
 6. Joo pakko myöntää oon kansi 24/7 riippuvaine :DD

  VastaaPoista
 7. Itse en ole niin riippuvainen mistään laitteestä.olen viimeiset kaksi vuotta,puolen vuoden välein rikkonut puhelimeni tallilla. Siinä on ollut turhautumisia ja vaikka mitä sivuoireita Koettu,mutta olen kiitollinen että on se joku puhelin jolla voi soittaa ja laittaa viestiä.

  Tuleeko teillä hevoset yli energiseksi kun on paljon pakkasta? Minun hevonen tulee. Se välillä vetää kunnon hepulit jos on kova pakkanen.

  Sähköpostini on: viipuliina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, mutta vähennetää yleensä vähän ruokaa sillon jos ei pääse kunnolla liikuttamaankaan :)

   Poista
 8. Kiva postaus! Ja en ollut ennen kuullutkaan tommosesta Moi-mobiilista. Ihan uutta tietoa mullekkin. Sain tämmösen nopeen päähänpiston, että voisitteko tehdä Mannequin Challengen talliolosuhteissa? Ja terveisiä sinne:)

  VastaaPoista
 9. Kannattasko hankkii vaik apuu jos noin riippuvainen sitäpaitsi blogi ei oo oikeeta työtä ite oot sen alottanu eikä siitä kuulu sulle maksaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan oikeaa työtä on :D Paremmin mä sillä tienaan mitä kun käyn myös "oikeissa töissä".

   Poista
  2. Itsehän kaikkiin muihinkin työpaikkoihin mennään ja ilmeisesti varsinkaan yrittäjille ei siis kuulu maksaa mitään? Anonyymin klo 11.50 kommentista paistaa niin paljon läpi nuori ikä ja kateus.. :D

   Poista
 10. Netti ei aina perämettissä toimi tai oo edes toimivaa linkkiä. Monesti koulussa hoidetaan netinkautta tehtäviä ja silliin monesti netti kaatuu. vois joskus testata tota moi mobiilia.

  Saiiso789@gmail.com

  VastaaPoista
 11. En koe olevani mitenkään super riippuvainen mutta kyllä melko usein päivässä sen puhelimen ottaa käteen ja menee esim. Snapchattiin chattaamaan kavereille. Ja oli tosi kiva postaus! ainolampi04@gmail.com

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.