Ratsastamisen ilo takaisin

maanantai 30. tammikuuta 2017


Moikka! Taas kerran Lillin ratsastuskuvien ja -kuulumisien parissa täällä blogin puolella. Pinja on tosiaan kipeänä, joten olen liikuttanut Lilliä viimeiset viikot melko ahkerasti. Tehnyt kyllä hyvää itselle, milloinkohan viimeksi olen kunnolla ratsastanut... Eilen koin pitkästä aikaa sellaisen fiiliksen mikä Voiton kanssa oli oikeastaan aina. Ratsastminenhan on oikeasti hirveän kivaa!

Toki ratsastaminen on aina kivaa, mutta kun hevosen kanssa alkaa löytyä se yhteinen sävel siirtyy homma ihan uudelle tasolle. Lilli ei ole mikään helpoin hevonen saada liikkumaan oikein ja eilisen ratsastuksen ajan se onnistui lähes koko ajan! Varsinkin laukassa olin yhtä hymyä. Poni kulki omalla moottorillaan ja hyvin läpi kropan. Lilli on oikeasti kiva poni ratsastaa sitten kun sen moottorin vaan saa käynnistymään, sillä se on tosi herkkä etenkin siirtymisissä.

Voitto ei koskaan ollut mikään nopea hevonen siirtymisissä, mutta Lilli siirtyy alaspäin hitaampaan askellajiin tai kokonaan pysähdyksiin välillä niin nopeasti, että meinaan keikahtaa liian eteen.  Ilman satulaa mentäessä pelkkä sisäänhengitys riittää, satulan kanssa ei pääse ihan niin lähelle, jolloin joutuu hieman ottamaan ohjastakin. Siirtymiset ylöspäin reippaampaan vauhtiin ovat luonnollisesti laiskamadolla hiukan hitaampia, mutta eivät nekään missään nimessä huonoja!


Nämä kuvat on pari ratsastuskertaa sitten otettuja. Eilen laitoin kunnon kengät jalkaan ja koitin kiinnittää istuntaani enemmän huomiota. Kukaan ei ollut kuvaamassa, mutta minusta ainakin tuntui, että onnistuin istumaan vähän paremmin mitä näissä kuvissa...!

Koulusatulassa on ollut aina vaikeampi istua mulle, sillä en tykkää mennä pitkillä jalustimilla. Tai kysymys on vamaan kyllä enemmän siitä mihin olen tottunut... Oikeat ratsastuhousut ja -saappaat toki auttavat asiaa, mutta talvella on paljon kivempi ratsastaa lämpöisesti kuomissa ja paksuissa housuissa. Eilen menin Timberlandeilla, jotka ovat huomattavsti tukevammat ja heti sujui paremmin. Mutta ihan varmasti mun istunta on tullut tuplasti taaksepäin vaikka kunnolliset varusteet olisivatkin päällä. Mun suurimmat ongelmathan olivat jo Voitonkin kanssa ohjan löystyminen ja ryhti - kuten kuvista huomaa.

Tavallaan olisi kiva käydä jossain tunneilla, mutta nyt pääsykokeiden aikaan en ainakaan halua sellaiseen käyttää aikaa, kun on omiakin hevosia hoidettavana, mutta mahdollisesti sitten toukokuun jälkeen... Olen oikeasti muuten esimerkiksi hypännyt viimeksi varmaan kohta kaksi vuotta sitten?! Joten ei ihme, että alkaa olla vähän kaikki taidot ruosteessa.


Nyt kun Lillinkin kanssa alkaa palaset loksahtelemaan kohdalle aion Pinjalta kyllä vaatia lisää ratsastusvuoroja, vaikka Pinja olisikin itse kykenevä ratsastamaan. Ennen olen ollut vähän tahmea menemään Lillillä, sillä kaikki on jotenkin ollut niin vaikeaa sen kanssa. Huomaa, että oli tottunut menemään liikaa sillä omallaan, kun heti vieraampi hevonen tuntui työläälle. 

Kenttä on muuten ollut koko alkutalven tosi hyvä! Ei ole ollut liika lunta, muttei myöskään liian vähään. Oikeastaan koko ajan on siis päässyt menemään kunnolla. Ihanaa! Osaa arvostaa kaikkien huonolumisten talvien jälkeen. Kerran ollaan taidettu kenttä aurata, mutta muuten sitä on huollettu vaan ratsastamalla. Miten teillä muuten ratsastuskenttien kunto? Etelässä ei ilmeisesti ainakaan ole kovin paljoa lunta, joten ilman maneesia taitaa olla aika pulassa.


Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

26 kommenttia

 1. Hei! Kiinnostaisi kovasti nähdä miltä nämä kuvat näyttävät raakoina/muokkaamattomina mikäli olet niitä muokkaillut. Sekä suurin piirtein (jos et tarkkoja muista) minkälaisilla asetuksilla olet ottanut. Terveisin turhautunut kuvien ottaja :)

  Ps. Jos jotain loistavaa vinkkiä tummien maneesien kuvaukseen on niin otan ilolla vastaan (Objektiiveja jne.)! Käytössä tällä hetkellä nikoniin perus 55-200mm f/4-5.6G objektiivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maneesikuvausta helpottaisi huomattavasti objektiivin vaihtaminen esim f/2.8 aukkoiseen. Ne tietysti sitten taas astetta kalliimpia...

   Poista
  2. Tolla objektiivillä ei vaan oikeesti saa siellä kuvia :/ Eli aukon melkeen pakko olla 2.8 et mahis saada pimeessä maneesissa kuvia.

   Poista
 2. Joo, meillä ei kyllä oikeestaan oo lunta, mutta koko tämän päivän satanut, ja kenttäkin on nyt superhyvä! Mutta onhan siellä maneesissa kiva ratsastaa... Kivoja kuvia, ja kiva kuulla Lillin kuulumisiakin täällä siunkin blogissa.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Pitäkää kynsin hampain kiinni teidän keleistä siellä, täällä Turussa on meinaan liukkaampaa kuin luistinradalla eikä lumesta ole huomenna varmaan edes tätä vähääkään jäljellä...

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava postaus.ja kuvat ovat tosi mahtavia.

  VastaaPoista
 5. Kiva että sulle on tullut ratsastuksen ilo takaisin👌👌 ja hyvä postaus☺

  VastaaPoista
 6. Meillä kenttä oli hetken hyvä, nyt oli viikko plussan puolella ja meni jäätiköksi... Nyt on tullut tänään onneksi 10cm jo lunta, ja lisää tulee <3 :D Meillä ei sitä aurata, pari pv ponit saa sitten "hankitreeniä" kun tamppaavat sen hyväksi :)
  Toivottavasti tuo lumi nyt pysyisi. Ei nimittäin ole oikein ole ollut kivaa ajella, kyllähän poneilla hokit on, mutta silti jäiset / peilijääkelit pelottaa :s :/

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia ja hienoa että olette löytäneet yhteisen sävelen Lillin kanssa! Täällä meillä päin ei kyllä ilman maneesia pysty ratsastamaan sillä kaikki paikat on ihan peilijäässä...

  VastaaPoista
 8. Keski-pohjanmaalla kokkolan lähellä on ollut meillä ainakin viimevuoden lopulla viimeksi ihan ok ratsastuspohja mutta sen jälkeen on vaan satanu vettä ja ollut plussa asteita joten ratsastus on vaan unelmissa mahdollista. Joka paikka peilijäällä ja hepalla vaan neljä hokkia :( Nyt en ole sitte voinu ratsastaa kolmeen viikkoon ja maneesille en oli päässyt välimatkan takia... Nyt vaan toivosin että tulis kunnon plussakelit niin lumi ja jää sulais niin pääsis ees käveleen selästä, ja tosiaan pellot olis muuten hyvässä kunnossa mutta en halua kattoa semmosen hevosen liikkeitä jokajoutuu nostamaan metrin jalkoja ilmaan kun jokatoisella askeleella jalat uppoaa kovaan hankeen...

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, että Lillin kanssa on alkanut sujua :) Toivottavasti pääset pian hyppäämäänkin, jos mieli tekee.
  Asun Länsi-Suomen puolella, vähän Kuopiota etelämpänä, ja lähes koko tammikuu on ollut peilijääkeliä eikä lunta ei nytkään melkein yhtään. Nauttikaa te siellä, ehkä tännekin vielä tulee kunnon talvi :) Onneksi tallilla on maneesi, muuten ei pystyisi hevosia liikuttamaan kuin käynnissä :/

  VastaaPoista
 10. Kiva että Pinja antaa sun ratsastaa Lilliä näinkin paljon (:
  Kivoja kuvia

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja hienoja kuvia, Lilli näyttää menevän kivasti! :) Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä tosi märkä, kurainen kenttä. Maneesi olis kyllä superkiva olemassa, mutta kun ei ole niin täytyy sopeutua tilanteeseen. Viime aikoina olenkin maastoillut paljon ja ollaan yritetty parannella kentän pohjaa. On muuten tullut todella hyviä videoita teidän kanavalle viime aikoina! :) Se oli kans ihan mielenkiintoinen se koiran aktiivisuuspanta-juttu, mua kiinnostais ehkä hankkia sellanen hepalleni sitten kun niitä tulee markkinoille :)

  VastaaPoista
 12. Sun my day- videot on tosi hyviä! Onko niitä tulossa lisää? Semmonen arki/ talli my day vois olla tosi kiva! :) Ja hienosti meet Lillillä!

  VastaaPoista
 13. Tykkäsin paljon tästä pohjasta, palailin pitkästä aikaa lukeamaan juttujasi! (: Tuli itselläkin suuri hinku hevosen selkään taas...

  toverit.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Etelä-pohjanmaallakin kenttä on aivan jäässä, eikä siellä pysty ratsastamaan. Ärsyttää, kun hevosille kerääntyy virtaa ja sitten vasta onkin hankala mennä liukkaalla.

  VastaaPoista
 15. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia :) Mukavaa, että ratsastus sujui hyvin!

  VastaaPoista
 16. Näillä keleillä täällä Turussa maneesit on siunaus.. Missään ei voi liikkua ilman nastakenkiä tai jotain sen tyyppisiä ilman vaaraa kaatua.. Jäätä aivan kauhiasti kaikkialla vaikka plussakeleillä elellään. Lunta enää pienissä vaatimattomissa kasoissa siellä täällä.

  VastaaPoista
 17. Kiva kuulla, että Voiton ongelmista ei jäänyt sinulle pysyviä "traumoja" vaan olet löytänyt ratsastusharrastuksen takaisin. Hienoa!

  VastaaPoista
 18. Onko sun akne pahenemaan päin taas ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei onneks, arvet vaan näkyy noin selvästi kun muokannu noita värejä :D

   Poista
 19. Kivaa lukee Lillistäkin täällä välillä.

  Asun itekkin Kuopiossa ja tallilla kenttä on hyvä! Viime viikolla oli muutamat estetunnitkin :) Tallilla ei siis ole maneesia, mutta tänä vuonna on ollu hyvä ratsastaa. Kun aikasempina vuosina on mennyt niin kovaks et ei voi mennä muuta kun käyntiä.

  VastaaPoista
 20. Meillä on myös tosi liukasta ja ei melkeinpä pysty kävellä :/

  VastaaPoista
 21. Upeita kuvia.Hyvin meet. Tosi hienon näköinen on tuo teidän talokin tuossa alimmaisessa kuvassa.

  VastaaPoista
 22. Ihana postaus! Ja mielestäni olet hyvä ratsastamaan

  VastaaPoista
 23. Porissa asutaan ja kenttä kyllä ihan hirveessä kunnossa... Pari kertaa ollaan päästy tän talven aikana kentällä ravaamaan. Ei tuu oikeen mitään hevosten liikuttamisesta, ollaan kyllä maneesillakin pari kertaa käyty. Joko kentän pohja on ihan kova ja koppurainen tai sitten peilijäässä. Pelto on vähän parempi, mutta ei sielläkään muuta kuin kävelemään pysty..!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.