Videolla esittelen tarkemmin laitteen käyttöönottoa ja käyttöä, mutta lyhyesti sanottuna hevoseen kiinnitetään pieni sensori, josta tiedot siirretään puhelimeen bluetoothin ja Kaunilan oman helppokäyttöisen appin välityksellä. Voit myös tarpeeksi lähellä ollessasi seurata livenä puhelimen näytöltä hevosesi aktiivisuutta, mutta aina tallille tullessa voit siis ladata sovellukseen hevosen päivän aktiivisuudet.
Aktiivisuusmittari hevosille
tiistai 27. kesäkuuta 2017
Moikka! Tänään kerron vähän meidän hevosten arjesta ja pääsette seuraamaan miten aktiivisia ne mihinkin aikaan ovat. Voitto tosin on tällä hetkellä vain sairastarhassa ja karsinassa, joten luonnollisesti sen aktiivisuuden ei kovin korkealla tasolla ole, mutta onneksi sain lainata Lilliä koekaniiniksi tähän Kaunilan kanssa yhteistyössä toteutettuun postaukseen. Testailin talvella koirien aktiivisuuspantaa ja nyt vuorossa olisi sitten vihdoin juuri markkinoille tullut hevosten aktiivisuuspanta. Näen tämän ihan hirveän mielenkiintoisena aiheena, joten toivottavasti teitäkin kiinnostaa, kuinka paljon aktiivisuus nousi Lillin karatessa tarhasta vapaaksi tai mikä oli yön vilkkain tunti!
Videolla esittelen tarkemmin laitteen käyttöönottoa ja käyttöä, mutta lyhyesti sanottuna hevoseen kiinnitetään pieni sensori, josta tiedot siirretään puhelimeen bluetoothin ja Kaunilan oman helppokäyttöisen appin välityksellä. Voit myös tarpeeksi lähellä ollessasi seurata livenä puhelimen näytöltä hevosesi aktiivisuutta, mutta aina tallille tullessa voit siis ladata sovellukseen hevosen päivän aktiivisuudet.
Pannan voi kiinnittää joko imppauspannan tyyppisellä kaulapannalla, jossa on turvalukko. Me ei kuitenkaan pidetä päitsiäkään koskaan laitumella tai tarhassa, joten koin paremmaksi ratkaisuksi sensoripussin letittämisen harjaan. Yksi vaihtoehtohan olisi kiinnittää sensoripussi myös päitsiin tai suitsiin, mutta toki harjaan letitettynä se kulkee mukana niin tarhaillessa kun treenatessakin.
Erityisen loistavana pidän tätä sovellusta niille joiden hevoset eivät asu kotona. Miettikää mikä mahdollisuus päästä seuraamaan mitä se hevosesi puuhaa! Tarhaako se tosiaan niin pitkään kun tallin omistaja lupaa, onko se aktiivisempi päivällä laitumella kun ratsastaessa ja kuinka paljon hevosesi liikkuu karsinassa! Super mielenkiintoista minullekin, joka näen oikeastaan koko ajan mitä hevoset puuhailee. Joko ikkunasta katsomalla tai tallin valvontakamerasta öisin.
Olisi ollut huippua päästä seuraamaan kumpi on aktiivisempi - Lilli vai Voitto. Ne on kuitenkin aina samassa tarhassa ja liikkuvat periaatteessa yhdessä, mutta kuitenkin veikkaan Lillin olevan aktiivisempi, sillä se on kovempi kävelemään tarhaa tyhjänpanttina ympäri. Mutta tämän testin toteutan kyllä heti Voiton saikun jälkeen, sillä sain kaksi sensoria.
Tässä on Lillin arvot 24h seuraamisen jälkeen. Päivä oli siinä mielessä erikoinen, että Lilli karkasi 7 kertaa... Kyllä. Ihan oikeasti. Se keksi miten mennä tarhan aitojen välistä, vaikka niissä on sähkö ja siitäkös se riemu sitten repesi. Joten osan päivästä poni joutui olemaan tallissa, sillä tarha piti saada korjattua.
Suurimmat aktiivisuudet ovat tulleet karkuressuilta klo 19 ja klo 8-10. Osa tuosta aamupäivästä tosin oli luvallista laiduntamistakin pihassa eli melkoisen aktiivista hommaa tuo hevosten laidunnus! Sini ratsasti Lillillä klo 11 ja poni sitten karkasi jälleen klo 14, jonka jälkeen joutuikin pariksi tunniksi sisälle evakkoon tarhan korjaustöiden takia.
Eniten yllättää öinen aktiivisuus, vaikka se toki olikin tiedossa, että hevoset ovat melko aktiivisia. Lilli kuitenkin on esimerkiksi neljän aikaan amulla ollut varsin aktiivinen. Mitähän lie puuhannut!
Sensori sai jäähä ponin harjaan tämän 24h testauksen jälkeenkin, joten saadaan sitten vähän vertailupäiviä ja voin vielä palata tähän asiaan varsinkin sitten kun Voitto alkaa paranemaan. Toki voisi olla mielenkiintoista jo nyt laittaa Voitolle sensori kiinni harjaan ja katsoa miten esimerkiksi niiden öinen käytös eroaa toisistaan!
Kaunilan porukka lupasi teille ihan huipun alennuksen. Saatte nimittäin koodilla VOITTO saatte 20 euroa alennusta jokaisesta ostamastanne tuotteesta! Nyt siis kannattaa ehdottomasti kotiuttaa kyseinen laite ja lähteä mittaamaan arvoja. Olisi hauska nähdä sitten teidän hevosten arvoja ja vertailla niitä meidän hevosten arvoihin, joten mulle saa laitella rohkeasti sitten screenshotteja kun laitteen hankitte!
Kaunilan aktiivisuusmittarin voit hankkia tästä 20 euron alella koodilla VOITTO!
Tunnisteet
aktiivisuuspanta,
eläimet,
kaunila,
lilli,
testausta,
video,
videopostaus,
yhteistyö
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olipa mielenkiintoinen postaus ja sovellus, ja hyvä video myös! Mä odottelinkin että koska tämä tulee hevosille, kun mainitsit siinä koirien aktiivisuus -postauksessa että hevosillekin on tulossa oma :) Kuten sanoit, varmaan hevosille jotka on vuokrapaikalla jollain tallilla tämä on erityisen hyödyllinen, kun omistajat ovat aika vähän paikalla seuraamassa hevosensa puuhia.
VastaaPoistaTodellakin mielenkiintoista, kiitos!
PoistaJep juuri niille joilla ei hevosta kotona tämä kyllä ihan supermielenkiintoinen!
PoistaTosi hyvä Postaus! Odottelinkin jo uutta Postausta ja Videokin oli hyvä:-)
VastaaPoistaTosi mielenkiintoinen tää & kiva postaus! (:
VastaaPoistaMitä se aktiivisuus siis tässä tarkoittaa, askelmääriä vai liikettä yleensä? Ja erittelee käynnin, ravin jne. tai käytännössä varmaan tärskyjen kovuuden? Tuo ei vissiin mittaa esim. sykettä kun ei ole pulssin lähettyvillä?
VastaaPoistaKiinnostava video ja kiinnostavia tuloksia! Tee vielä toinen video sitten kun saat Voiton vertailukappaleeksi?
Liikettä nimenomaan mittaa. Liikkeen aktiivisuutta, ei varsinaisesti voi siis eritellä askellajeja esim :) Ja joo teen videota tai postausta sit!
PoistaKunnon ratsastusvideota olisi kiva saada kun menet Lillillä. mitä kaikkea teette kentällä yms. :)
VastaaPoistaKiva postaus,todella testaisin jos omistaisin hevosen. Koirille tosiaan voisi tuommoisen ostaa, mutta päteekö tuo alennus koirienkin pantaan vai onko alennus pelkille hevosten pannoille/sensoreille?
VastaaPoistaKokeile, mä en suoraan sanoen tiedä :D Voin toki varmistaa asian!
PoistaMiten noita palkkeja luetaan? Mitä eroa noilla eri väreillä on?
VastaaPoistaJos oikein ymmärsin Tiia sanoi videossa, että mitä tummempi vihreä sitä kovemmin hevonen on juossut/liikkunut. Ja mitä korkeampi sitä kauiten se pikkupolle on liikkunut. :) Toivottavasti osasin auttaa!
PoistaJuurikin näin!
PoistaJoko sait tiedon. Avautuivatko ovet lääkikseen? Minun sisko pääsi Tampereen lääkikseen! Tänään äiti ja isä järjestävät juhlia. Huomenna juhlitaan mridän suvun ensimmäistä lääkäri ksi opiskelevaa. Toivottavasti teillä siellä samat tunnelmat 🙂
VastaaPoistaInstassa ilmotinkin jo että ei. Kirjotan postausya heti vaan kun ehdin kun niin monia luonnollisesti kiinnostaa! Onnea hänelle, Tampereelle vielä hankala päästä 😍!
PoistaMä taas en oikeastaan näe mikä tarkoitus tällä tuotteella loppujen lopuksi on. Mitä käytännössä teet noilla tiedoilla, ainakaan mitään hyödyllistä? Hintakin on alennuskoodista huolimatta suhteellisen kallis.
VastaaPoistaKatson niitä! Noitahan on tosi mielenkiintoista seurata. Mihin aikaan hevonen lepää, miksi se on tänään ollut rauhallisempi kun normaalisti tai miksi se on tänään ollut aktiivisempi kun normaalisti jne. Etenkin jos hevoset asuisi muualla kun meillä kotona niin toihan ois ihan super!
PoistaTekisitkö postauksen, missä esittelisit meikkituotteet mitä käytit juhannukseen laittautuessasi? Tosi raikas meikki nimittäin ja ois kiva tietää tuotteet :)
VastaaPoistaVoin esitellä jossain välissä joo :)
PoistaVoi harmi, ettet päässyt lääkikseen. Mun isoveli pääsi ja vielä eka kerralla. On kyllä hikari. Melkei 10 keskiarvo ja kirjoitti 6 laudaturia. Luki viimeisen kuukauden ennen pääsykoetta 10h/pvä ja 7päivää/vko. Ei edes somea lukenut, ei säpöä, vain kirjoja ja netistä ko.asiaa. Hänellä se kannatti, mutta sinä takuulla pääset seuraavalla kerralla 😊 .
VastaaPoistaOlisi kiva kuulla Voitosta. Onko terve.