Video: Näin muokkaan kuvani

keskiviikko 9. elokuuta 2017ennen - jälkeen

Moikka! Olen aikaisemminkin jakanut vähän kuvienmuokkausvinkkejä, mutta nyt päätin ASUSin kanssa  yhteistyössä toteuttaa tämän saman myös videolla ja uusilla laitteillani eli ASUS ZenBook 3 Deluxe -läppärillä ja ASUS VZ27AQ - näytöllä. Jos aikaisemmat postaukset vuosien takaa kuvankäsittelyyn liittyen kiinnostavat voit ne lukaista tästä, tästä ja tästä.

Tässä olisi videollani sanomat pääpointit, mutta suosittelen katsomaan itse videonkin, sillä siinä näytän konkreettisesti miten muokkaus tapahtuu Lightroomissa!

1. Kuvaa RAWina ja hanki Lightroom. Rawina kuvaaminen antaa niin paljon liikkumavaraa, että pilallekkin menneen kuvan voi onnistua pelastamaan ja Lightroom kuvankäsittelyohjelmana sitten taas on super simppeli, mutta sillä saa tehtyä kaiken perusmuokkauksesta feikki auringonlaskuihin.

2. Ota hieman liian tummia kuvia. Itse suosin tätä etenkin valkeaa lunta tai valkeaa ponia eli Lilliä kuvatessa. Näin mikään kohta ei pala puhki, mutta kuvankäsittelyvaiheessa voit sitten nostaa valoisuutta kuitenkin reilusti!

3. Käytä isoa näyttöä. Mitä isommaksi saat kuvan sitä paremmin voit muokata sitä. Esimerkiksi puhelimella huomaa yleensä muokanneensa kuvat ihan miten sattuu, joten todellakin kannattaa käyttää ainakin läppärin näyttöä tai mieluiten jotain vielä isompaa esimerkiksi mun tämä ASUS VZ27AQ on ihan huippu. Ja suuresta koosta huolimatta kaunis ja siro!

4. Lisää valoa ja värejä, mutta kohtuudella - kuitenkin ehkä vähän luonnottoman paljon. Toki tähän on monenlaisi tyylejä ja riippuu paljon kuvastakin, mutta omaan silmään valoisan raikkaat kuvat vaan näyttää hyvälle!


Katso lisää editointivinkkejä ASUS The Next Level -soittolistalta tästä!

Millaisista kuvista te pidätte? Oliko Lightroom ennestään teille tuttu vai mitä ohjelmia käytätte?

14 kommenttia

 1. Hyvä postaus, ja sain itselleni hyviä vinkkejä! :) Lightroom on ollut minulla jo pitkään, ja on kyllä tosi hyvä sovellus. Oon haaveillu tosta asusin koneesta, ja vihdoin sain sen. Sinulta sain idean tuosta koneesta, kiitos siitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua kuulla! Eikö olekkin ihanan kevyt ja kaunis kone 😍👌🏼

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä kiitos näistä. Mutta teille kuvista miinusta siitä, että joskus muokkaatte kuvianne ihan överipaljon niin että sitä ei voi olla huomaamatta. Tykkään enemmän luonnollisesta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteensä kullakin kuvien muokkauksestakin :) Kiva jos pidit!

   Poista
 3. Itse taas otan mielummin vähän liian valoisia kuvia, sillä jälkikäteen tummentaessa laatu säilyy yleensä aina parempana kuin vaalentaessa ja raw muodossa otetuissa valokuvissa saa valottaa aika paljonkin yli, ennen kuin valkoiset kohdat palavat puhki. Tämä on kuitenkin ihan mielipideasia ja sain tästä videosta myös uusia ideoita omaan kuvien muokkaukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ok kunhan ei pala puhki, mulla ainakin vaan palaa helposti puhki.. Mutta ensiis toki NOIN tummi kuvia ota vaan ihan asteen kaksi vähän liian tummia oikeasti...:)

   Poista
 4. Kiitos inspiroivista vinkeistäsi, yes!

  VastaaPoista
 5. Kiva video. :) Ehkä tiedätkin tästä, mutta lightroomissa jos painat "Y" (kun oot "develop" ikkunassa), saat näkyviin alkuperäisen ja muokatun version vierekkäin ruudulle. Videolla käytit "reset"tiä kun näytit alkuperäistä kuvaa siis, mutta ehkä vaan halusit sen niin näyttää jostain syystä. :)

  VastaaPoista
 6. Moikka! Onko se teidän olympus millä kuvaatte olympus pen mini E-PM2? :D

  VastaaPoista
 7. Oho hups en huomannu tota alla olevaa info juttua joten ei mitään!

  VastaaPoista
 8. Miks Tiia et vastannu edellisessä postauksessa mun kysymykseen?😏🤔😳😳
  oon laittanut sen jo 2 eri postaukseen etkä silti oo vastannut mulle!!!👅😝

  VastaaPoista
 9. Mitä lightroom maksaa? Löysin vaan kuukausihinnan mutta kai sille joku muukin on?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.