#62 Kisoista

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Moi! Olen odotellut kuvia viikonlopun kisoista, jotta saisitte kuvallisen postauksen, mutta koska en nyt niitä ole vielä saanut keneltäkään, saatte tyytyä videolta otettuihin kuviin.

Menin siis Kimmolla alueestekisoissa 80cm ja 90cm. Lillille saatiin taas karsina, jotta poni voisi siellä majailla Voiton kilpailessa. Olin 80cm luokassa joku 36. lähtijä ja koko luokassa oli jotain 41 lähtöä. 90cm olin viimeinen, mutta jostakin syystä joku muutettiin kesken kisapäivän viimeiseksi ratsukoksi, mutta ei siitä nyt enenpää.


Tässä sitten kuvaa katsomosta päin, näätte vähän minkälaisia esteitä oli.
80cm verkka meni ihan hyvin. Pääsin kävelytys alueella jo pikkasen ravailemaan ja laukkasin sit melkein heti kun päästiin verkkaan maneesiin, hypyt onnistu ihan kivasti ja Voitto oli tosi reipas.

Voitto oli melko reipas vielä radallakin.Ykköselle tuli ihan ok lähestyminen otin tuohon väliin kuusi askelta ja kakkoselle tultiin ehkä pikkusen lähelle. Ennen kolmosta sit oli pikkusen säätämistä oikeanlaukan kanssa, mutta pääsin lähestynn ihan hyvin. Tähänkin tultiin vähän lähelle, onneksi Voitto hyppäsi, vaikkei ollut mikään paras paikka. Kolmosen ja nelosen välinen kaarre onnistui mielestäni hyvin, mutta neloselle ajauduttiin taas  liian lähelle. Sarjalle lähestyminen oli ihan hyvä ja askelkin kävi kivasti. Pelkäsin, että Voitto kieltäisi kutoselle kun oli muita esteitä kapeempi ja alla muurilaatikko. Onneksi ei edes miettinyt kielätämistä, vaan hyppäsi mukisematta senkin yli. Menin mahdollisimman hyvin kulmaan ennen seiskaa ja silti este tuli hirmu nopeesti, mutta askel kuitenkin sopi ja päästiin yli. Perusradan vika estekkin ylitettiin ja päästiin toiseen vaiheeseen. Tavoitteenani ei ollut mikään erityisen nopea aika, kunhan päästään kunnialla kaikista esteistä yli.

Yhdeksän ja kymmenen väliin tuli tälläkertaa viisi askelta. Yhdeltätoista kahdelletoista käänsin melko tiukasti, kuitenkin kaarre lähti vähän venymään, joten ei siitä nyt niin tiukka tie tullutkaan :D Kahdeltatoista tarkoitukseni oli kääntää oikealle ja kiertää kymppi uran kautta ja siitä suora linja kolmelletoista. Kuitenkin tuli joku ajatusvirhe ja käänsin vasemmalle, unohdin hetkeksi radan ja menin sitten kutosen ja kolmosen välistä vikalle esteelle. Tuossa tiessä meni aika paljon aikaa hukkaan ja vaikka saatiinkin 0-0.


Verkkasin 90cm luokkaan sit vähän kevyemmin, jotta ei heppa väsyisi. Luokassa oli arvosteluna A.2.0. Verkassa tuli muutama melko huono etäisyys verkkaesteelle. Radalla Voitto ei ollut ihan niin reipas, mitä viime luokassa, mutta ei se yhtään huononpi ollut! Ykkös ja kakkos välille otin kuusi askelta. Kaikille muille esteille tuli hyvät lähestymiset paitsi vikalle, johonka ei sopinut askel, Voitto kielsi, mutta hyppäsikin tiputtaen esteen. Heppa jäi sit hölmistyneenä seisomaan etujalat esteen etupuolella ja takajalat esteen takapuolella :D Muuten olin tähän rataan paljon tyytyväisempi, mitä 80cm rataan. Kaikkille (paitsi vikalle)  tuli kivat etäisyydet ja tiet, heppa oli hyvä ja kaikki suju! Nyt opin, että kannattaa ratsastaa vikallekkin esteelle, koska olin silleen sarjan jälkeen et "jes puhas rata" ja sitten en kattonu askelia kunnolla ja kävi näin.

Mutta nyt lähen syömään, jotta ehin kouluvalmennukseen.. Anteeksi jos tuli kiirreellä tehty ja epäselvä postaus..

Lähetä kommentti

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.