#378 Selvyyttä Voiton jalkaongelmaan

tiistai 9. lokakuuta 2012

Moi! Nyt on sitten saatu selvyttää vähän Voiton tilanteeseen. Ensin kumminkin vähän pohjatietoa ja viime viikonlopun kuulumisia.Voitto kengitettiin perjantaina, kuten viime postauksesta voi tarkemmin lukea. Unohdin siinä kumminkin mainita, että kengittäjä suositteli pitkiä tai vaikka vähemmänkin pitkiä käynti lenkkejä. Jotta kunto ei pääsisi ihan romahtamaan, Voitto on kummin seissut jo niin kauan niin lihakset ja kunto oli päässyt romahtamaan. Käytiin silti kävelemässä ja Pinja tuli kuvaamaan. Olin Voitoilla ekaa kertaa ilman Lilliä maastossa. Voitto oli rauhallinen, tosin vähän hermostunut kun olisi pitänyt poseerata paikallaan. 

Sunnuntaina ja maanantaina köpsyttelin ilman satulaa kentällä. Taivuttelin ja läpiratsastin Voiton käynnissä. 

Tänään lähdin vähän aikaisemmin koulusta kun oli se kiropraktikko Korholassa. Edellisenä iltana olin pakannut jo kaiken, ei oikein tiedetty mitä tarvittaisiin niin otin kaikki ridakamppeetkin mukaan. Voiton siis tutki ja "laitteli kuntoon" hevoskiropraktikko eläinlääkäri Sybil Moffat saksasta. Ainot miinus oli tietysti eri kieli. Onneksi kouluvalmentajamme Ellu oli tulkkina, koska hevossanastoa ei äitikään osannut englanniksi. Minäkin ymmärsin yllättävän hyvin kaiken mitä Sybil selitti.

Aluksi mentiin pihalla eestaas ravissa ja käynnissä, sen jälkeen vielä maneesissa pikku hetki liinassa molempiin suuntiin ravia. Voitto ei edelleenkään ontunut, mutta otti lyhyempää askelta aikaisemmin ontuneella etujalalla. Sybil alkoi käymään Voittoa läpi takaa eteenpäin suunnassa. Sen ristiselkä ja takapää oli tosi hyvässä kunnossa, ei mitään jumeja tms. Samoin säkä ja selkä. Ensimmäinen "vika" löytyi vähän yllättävästä kohdasta, nimittäin päästä. Voitollahan on se vanha kielivamma, jonka takia se ilmeisesti syö toispuoleisesti. Sybil huomasi sen heti pään lihaksista ja kotona kun katsottiin, niin selvän eron huomasimme mekin! Seuraavaksi käsittelyssä oli etujalat ja kaula. Todennäköinen vika löytyikin oikeasta etulavasta ja kaulasta. Sitä sitten vähän naksauteltiin ja venyteltiin. Voitto laitettiin seisomaan sitten vielä kymmeneksi minuutiksi akupunktio neuolojen kanssa ja me saatiin jatkosta ohjeita.

Ainakin kymmenen päivää (me otetaan ihan varmuuden vuoksi se kaksi viikkoa) seisotusta, saa tarhailla normaalisti, mutta ei liikuteta. Tuon jumin avaamisen johdosta, Voitto voi olla aluksi huonompikin kun ennen käsittelyä. Sitten kun seisotus loma on ohi, liinassa katsotaan ontuuko. Jos ontuu niin viedään Tampereelle klinikalle jos ei, niin toooodella varovasti ja hitaasti siirrytään normi käyttöön. Kuukauden päästä voi sitten rueta suunittelemaan hyppäystä. Sybilille piti sitten lähettää sähköpostia, että miten Voiton tilanne etenee.

Toivotaan parasta, pelätään pahinta! Ainiin, mitä pidätte uudistuneesta ulkoasusta?

40 kommenttia

 1. Muutamat kuvat on kullä huippuja. :D

  VastaaPoista
 2. Minunkin mielestä toi on vähän jännä. Entine oli parempi

  VastaaPoista
 3. Peukut pystyssä että Voitto nyt toipuisi ! Uusi ulkoasu on kivan rauhallinen ja nätti, tuli ehkä vähän talvifiilis värimaailman takia, mutta tuo bannun "synkkyys" sopii hyvin tähän lokakuuhun :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti Voitto nyt paranee :) Uus ulkoasu on ihan kiva, mutta tykkään kuitenkin edellisestä enemmän..

  Tossa Instagram jutussa on muuten pikkuinen kirjoitusvirhe, siinä pitäis varmaan lukee nimellä, mutta lukee niemellä :)

  VastaaPoista
 5. En oikein tykkää bannerista. On se ihan hieno, mutta jotenki...tylsä kun on vaan kaks kuvaa:D

  VastaaPoista
 6. Tää banneri on kivan erilainen, tykkään :) Ja toivottavasti voitto kuntoutuu hyvin, rauhassa hyvä tulee (: !

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno banneri, ja tykkään ulkoasusta muutenkin! :) Ihanan yksinkertanen.
  Kiva, että tuli jotain selkoa Voiton tilanteeseen, ja saitte nyt hoito-ohjeet, toivotaan että Voitto paranee, ja pääsette taas jatkamaan normaalissa treenissä :) !

  VastaaPoista
 8. EHDOTTOMASTI hienoin banneri ja ulkoasu mitä sulla on ollut ! :) Vaikka muutkin tosi hienoja. Voitolle paranemisia♥

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä teille! Uus ulkoasu on erilainen mitä on ollut, mutta tykkään! :) tätä on varmaan kysytty, mutta minkälaiset kannukset sulla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. impuls kannukset oisko jotku 25mm?

   Poista
  2. eine noi pitkät ny herrajumala voi olla :Dd kai?

   Poista
 10. Vitsi tää uus ulkoasu on ihana love it! <3

  VastaaPoista
 11. Mä tykkään tosi paljon tosta uudesta bannerista!! :)

  VastaaPoista
 12. Tykkään kovasti uudesta bannerista :)
  Miten sen toispuoleisuuden näkee Voiton päässä?

  VastaaPoista
 13. Paranemisia Voitolle ja blogin tausta on ihan kiva mut banneri on kyllä upea!

  VastaaPoista
 14. Hmmm, ton kertomasi perusteella varaisin kyl sinne Tampereelle sitä aikaa ja käskisin ultraamaan jänteet.
  Mutta tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti syy nyt selvisi ja kaikki menisi hyvin :)
  Sanon minäkin sitten mielipiteeni ulkoasusta, elikkäs vanha oli paljon parempi, bannerista en oikeastaan tykkää kyllä yhtään :/

  VastaaPoista
 16. Tosi upee toi uus banneri!! älä vaihda pois! ;)
  Ja paranemisia Voitolle!

  VastaaPoista
 17. Tää ulkoasu on ihan huikee ja Banneri on taivaasta♥ Paranemisia Voitolle :)

  VastaaPoista
 18. Pakko kommentoida, että tykkään tästä ulkoasusta tosi paljon!

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti Voitto paranee, meilläkin ollaan juuri samassa tilanteessa.. :( (ei voi liikuttaa kahteen viikkoon, kk päästä tietää tuleeko mitään) Kivoja kuvia ja ulkoasu on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 21. Haha noi kumpparit :,) ihania kuvia! pikaisia paranemisia voitolle!

  VastaaPoista
 22. voitto on ihana oon seurannu sun blogia niin kauan kun oot pitäny tätä. voitolle paranemista oot kiväxd

  VastaaPoista
 23. Hei,

  Pystyisitkö auttamaan, nimittäin miten saa otettua kuvan niinkun esim. näytöltä ? Esim. miten sinä olit tehnyt tuossa postauksessa, kun oli noita ihmisten blogeja niin, niistä ne kuvat ? Tiedän, että webillä, mutta miten?:--)

  toiv. osaat auttaa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos ! Mutta minulla tuo ei aukea? Mikä mahtaisi olla vikana o.o ..?

   Poista
 24. Hei oikeesti kunpa pääsisitte normaali liikutukseen ette oo hypänny pitkään aikaan! Voi VOTE... Kantsii kuitenkin hyppii Lillillä jotta osaat/muistat miten se menee sit Voiton kanssa, muuta PRANEMISIA! :)

  VastaaPoista
 25. Musta toi banneri väärentää Voten värin, kun sehä on tummaruunikko, Onhan mustaki kiva mut... Ainaki toi teksti on hieno +kirjottele useemmin.

  VastaaPoista
 26. anteeksi nyt vain! tämä ei liity nyt tähän postaukseen mitenkään, mutta luin jonkun sun kypärä postauksen täällä blogissa joka antaa minun ymmärtää että pidät charles owen kypärän omistajia köyhempänä kuin muita. ehkä se on halvempi kuin samshield tai gpa mutta ei mielestäni pitäisi arvostella ihmisen varakkuutta kypärän perusteella. itselläni on co ja en ole mikään pikkurahan puutteessa oleva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiei ei :D en tarkota sitä tolla tavalla, onhan munkin kypärä halvempi ja "huononpi" ku co.

   Poista
 27. Ois kiva jos tekisit sellasen estevalkku videopostuaksen. Et niiku ku teillehän aina tulee se valmentaja nii kuvailisitte sitä enne ku laitatte hevosia ja ite valmennuksesta ja sen jälkee? (:

  VastaaPoista
 28. Tää uus ulkoasu on UPEE ! ♥

  VastaaPoista
 29. Kiva tuo banneri ! Pidän myös peukkuja pystyssä, että Voitto paranee ! :)

  VastaaPoista
 30. Meillä on kans vähän tämmönen samanlainen mystinen ontumistapaus, tosin se ei onnu selkeästi vai vaan tahdittaa päällään toista etujalkaansa ravissa.

  Meillä vielä ilmenee n. 6vkon välein kengityksestä ja loppuu n. viikko kenkäyksen jälkeen hyvällä pohjalla ratsastaessa. Nyt mennään ensi viikolla klinikalle kuviin ja selvitetään onko kuvissa mitään näkyvää vai onko vaan vika kaviossa / kengityksessä.

  VastaaPoista
 31. en oikein tykkää bannerista.

  VastaaPoista
 32. Kaverin hevosella kiropraktikointi auttoi, muutenhan sille oli melkeen jo kaikki muut toimenpiteet tehtykin! Tuolla vähän selvennystä: http://villintahti.blogspot.fi/

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.