LUUKKU 18: Siskokset!

tiistai 18. joulukuuta 2012Tämä olikin jo pari päivää sitten Pinjan blogissa, mutta uskaltauduin laittaamaan nyt sen tännekkin:D

Tallin siivous by Pinja
Minun ja Tiian käsitys siivotusta ja puhtaasta karsinasta on vähän eri, Tiia menee talliin ja kävelee suoraan karsinaan ja alkaa siivota. Voiton karsina on aina ollut aika sekalainen. Itse huolehdin aina että karsinan purut on ihan täydellisesti ja tasaisesti aseteltu karsinan pohjalle, Tiian purut on reunoilla kasassa ja epämääräisessä järjestyksessä. Jos vertaa Lillin ja Voiton karsinan väriä, Lillin puru on suorastaan valkeaa ja Voiton vähän ruskehtavaa :D Tietenkin jokainen tyylillään mutta en minä ehkä voisi Lilliä pitää yhtäkään yötä Tiian siivoamassa ja järjestelemässä karsinassa. Tiia ei ole varmaan koskaan siivonnut karsinaa niin hyvin kun minun kaverit ja isi joskus Voiton karsinan:D Huomaan heti eron jos joku muu on siivonnut Voiton karsinan seuraavana päivänä puru on heti vaaleampaa ja karsina yleisestikkin puhtaampi... Kuitenkin Tiia hoitaa tunnollisesti ja tarkasti karsinansa vaikka lopputulos on vähän erillainen kun minulla.
Tallin muuhun ympäristöön Tiia ei yleensäkkään koske jos en pakota sitä, niinkun se on monesti huomattu Tiia ei näe jos jossain on likaista tai tavarat väärillä paikoilla. Kun minä kuljen tallissa asettelen kaikki tavarat mennessäni paikoilleen ja siivoilen, Tiia ei muuta ympäristöä huomioi tai tippunutta pyyhettä maassa, se vaan kävelee ohi eikä edes huomaa asiaa... Kuitenkin minusta on ihan hyvä näin että saan itse pitää tallin järjestyksen pystyssä ja asetella tavarat miten haluan :D

Tallin siivous by Tiia
Pinja on intohimoinen siivooja ja käskee usein minutkin tekemään töitä, kun en kuulemma itse ymmärrä että täällä on sotkuista. Minun mielestämme talli on aina ihan puhdas, mutta Pinja näkee siellä kumminkin jotain likaa ja sotkua. Sitä jäädään sitten siivoilemaan vaikka mielestäni olisi paljon järkevämpääkin tekemistä. Mutta kuten kaikki kaveritkin sanovat, minkäköhänlainen meidän talli olisi jos se olisi pelkästään minun siivoukseni varassa? Pinjan takia tallimme on siis suhteellisen siisti aina. Joskus Pinja joutuu vähän huutamaan, ennen kun saa minut siivoamaan.

vissiin vanha kuva:D

Ratsastus by Pinja
Tiia on aina ollut vähän huolettomampi ratsastuksen suhteen, kuitenkin se  hoitaa sen aina reippaasti ja omaan tyyliinsä. Tällä hetkellä kun Voitto saikkuilee Tiia menee sillä aika kevyesti. Silloin kun Voitollakin ridattiin kunnolla ja Tiia pääsi ihan treenaamaan tyyli on aika erillainen kun minulla.Olen itse ehkä vähän liian huolehtivainne ja tarkka Lililstä ja ylisuojelen sitä.. Tiia hoitelee myös  Voiton viikkosuunnitelman vähän erillälailla, se mietti joka päivän erikseen ja ei merkka kaikki asioista niin tarkasi muistiin kun minä...
Tiiaa on hauska seurata ratsastaessa kun sillä ei ole mitään suunnitelmaa tai teemaa mietittynä päivän ratsiin. Se kävelee vähän alussa lämppäilee ja siinä välissä se on inspiraation mukaan kehitellyt mitä sen tekisi mieli tehdä. Monesti viimekesältä muistan kuinka ensin Tiia oli ihan innoissaan menossa kunnolla koulua ja selitti jo miten se aikoo ravailla ja panostaa tällä kertaa raviin, sitten kuitenkin yhtäkkiä se löytää itsensä laukkailemasta ja viilettämästä vaan kenttää ympäri. Tiian tyyli on aika vaihteleva mutta jos yhtään tunnen Voittoa, Tiian oma persoonallinen tyyli minusta sopii sille oikein hyvin. Voittokin on joskus väähn hulivili niinkun Tiiakin :D 

Ratsastus by Tiia
Lilli vaati jo itsessään vikojensa vuoki erillaiset verryttelyt ja ratsastukset, mutta kumminkin Pinja on paljon huolellisempi tässäkin asiassa tai sitten se on vain hidas.. Minua ärsyttää miten hidas Pinja on ratsastamaan, se kävelee kilometri kaupalla jokaisen tehtävän välillä, itse kun kävelen "välikäyntejä" sen verran, että hetken saa pitkin ohjin venyttää kaulaa.  Ehkä kumminkin pitäisi itsekkin alkaa huolellisemmaksi. Ja tietysti nyt kaikki Pinjan ratsastelut tuntuu vielä pitemmälle, kun en voi Voitolla ratsastaa niin pitkää ja paljoo. Pinja ajattelee usein myös viikon suunitelmaa tai vaikka kisoja suunitellessa, että voi voi mitenköhän se Lilli nyt jaksaa ja eise kyllä nyt jaksa liian raskasta jne. Pinja ei anna yleensä minun tai Sinin ratsastaa Lillillä, kun me kuulemma pilataan se. Tai jos saadaan joskus ratsastetaa niin Pinja on vieressä vahtimassa ja neuvomassa.


Varusteet  by Pinja
Tiian suuri innostus ja mielnkiinto on kaikki ratsi varusteet. Se tykkää katsella ja mittailla ratsastajien varusteita. Minä en ole yhtään perehtynyt varusteisiin, tiedän perus merkit ja kaikki suhteellisen hyvin, mutta Tiia saattaa vaan yhtäkkiä kisoissa luetella kaikki rtasstajan varusteiden merkit, mallit ja sitten vielä selostaa oman mielipiteen jostain varusteesta :D Itse en edes vaivaudu miettimään muiden varusteita, tietnkin vähän seurailen mitä merkeejä ne on mutta ulkonäkö ja väri on minulle tärkeintä. Tämä kaikki näkyy myös meidän omissa varusteissa ja vaatteissa, Tiia osataa yleensäkkin kaikki merkkituotteet ja tyyliin kalleinta mitä kaupasta löytyy, minulle kelpaa vaan väri ja kunhan omaa silmää miellyttää niin kaikki on hyvin.

Voitto on hevonen ja sille pitääkin olla kaikki hienot varusteet, ei minusta niinkään tälläisillä poni ratsastajilla tarvitse tai voikkaan olla niin täydellsiiä kalliiden merkkien vuoraamaa kerrosta :D Olen kuitenkin huomannut että minuunkin tarttuu sellainen merkkien katselu ja etsin kalliita kivoja rida vaatteita netistä ja katselen kaupoista, esim en edes enää osta mitään halpoja tai merkittömiä vaatteita paitsi kotikäyttöön...


Varusteet by Tiia
Pinjan ja Lillin väri on pinkki ja sen mukaan suurinosa varusteista onkin ostettu. Pinjalle ei ole niin väliä onko varuste jotakin merkkiä vai ei, kunhan se on kivan näköinen ja pinkki... Pinja ei jaksakkaan minun keskustelujani siitä, että jollakin on nyt sellainen ja sen hintainen ja sen merkkinen varuste. 

Blogi by Pinja
Tiia on pientä pitäen ollut meistä se tietokone ja elektroniikka nörtti :D tiia osaa tehdä tietokoneella mitä vaan ja se kyllä näkyykin tavasta miten se hoitaa ja tekee blogia! Ilman Tiia en olisi osaanut tehdä koko blogia ja tuskin kirjoittaa edes postausta! Jos minulle tulee joku ongelma tietokoneen tai blogin kanssa en edes vaivaudu etsimään netistä tietoa tai ratkaista pulmaa, kysyn suoraan Tiialta ja välillä se saakin Tiian vähän ärsyyntymään :D meidän blogit on aika erillaiset, minun blogi on yksinkertainen ja helposti tehty, Tiia saatta yrittää tehdä jotain hienoa juttua blogiin monta päivää ja nörtteillä netistä kaikkia hineoja ominaisuuksia :D Minun aivot ei siihen hommaan käy ja hermostun aika herkästi jos tietokone temppuilee turhia..
Tiia aina pilkkaa minun kuvan muokkauohjelma kuinka alotteellinen ja kämänen se on, kuitenkin pärjään sillä ihan hyvin ja en osaisi edes käyttää mitään Photoshoppia tai niitä sen hienoja videonteko ohjelmia :D Blogin


Blogi by Tiia
Usein otetaan kuvia varta vasten blogia varten, sitten oon kuvaillu sitä koko ratsastuksen, tallissa ja vaikka missä. Pinja ei sitten jostain syystä jaksakkaan laittaa kuvia blogiinsa, vaikka ne ovat aivan julkaisu kelpoisia. Sitten vähän huudan sille, että en enään ikinä kuvaa jossei se voi julkaista niitä kuvia ja onse sitten ne julkaissut. Pinja ei myöskään osannut varsinkaan alussa, tehdä blogille mitään itse. Sai olla koko ajan neuvomassa. Nyt se sentään yrittää ratkaista jotain joskus itsekkin, mutta silti saan neuvoa sitä. Luen sen postaukset ja joudun usein korjaamaan kirjotusvirheitä ja asiavirheitä, Pinja kun ei vain muista kaikkien tavaroiden merkkiä ja ostopaikkaa. Pinjan kanssa on hauska jutella blogeista, postauksista ja varsinkin nauraa joillekkin kommenteille. Usein aletaankin heittämään jotain läppää teidän kommenteista toisillemme sitten:D

20 kommenttia

 1. Mun mielestä tää oli vähän turha, koska olin jo lukenu tän Pinjan blogista, mut muuten tosi kiva idea ja toteutus! :)

  VastaaPoista
 2. Mikä tosta nlogi by pinjasta on jäänyt kun vika lause on vain "Blogi" ?:) kiva postauss!!

  VastaaPoista
 3. Ootko sä Tiia tossa ekassa kuvassa (missä lukee: "vissiin vanha kuva :D")

  VastaaPoista
 4. ihana banneri !!(: Se on kiva ku se jatkuu tollee koko yläosa (: Ja sitt noi rusetit on kivan joulusii ja sitt ku noi raidat vähän niiku jatkuu tonne ylösasti ::D tallitytonpaivakirja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Eiks täs pitäny olla "joulukalenterijakso"?

  VastaaPoista
 6. Mä taas tykkäsin enemmän siitä vanhasta :) Tää on jotenki lapsellisempi ja se edellinen oli tosi klassinen :) Älä ota pahalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon samaa mieltä, se vanha oli ihanan rauhallinen ja siisti.

   Poista
 7. En nää sun banneria kännykällä:( mut tää postaus oli kiva vaikka olikin jo pinjalla (:

  VastaaPoista
 8. Hyvä postaus! Ja kivan talvinen banneri, vaikka edellinen oli parempi. Kesäsestä bannerista saa paljon paremman mun mielestä! ;)

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus mutta Banneri ei näy.?

  VastaaPoista
 10. PaRaS blogi ikinä sulla, että Pinjalla! Mä en nää bannerii, mut mitä tarkottaa saikkuilee? Ku rakastan eläimii ja heppoii mut en tiiä hevosista muutaku perus jutut, ja tommosta sanaa ei oo tullu vastaan.

  VastaaPoista
 11. Mua nauratti tuo "Pinja ei anna ratsastaa Lilliä, koska pilaatte sen" -väite, koska eiköhän nyt kuka tahansa voi sanoa, että Tiia olet paljon parempi ratsastaja kuin Tiia. Lillille vaan parempi kun saa läpiratsastusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TYPO EDELLISEEN! Siis Tiia olet paljon parempi ratsastaja kuin Pinja.

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana blogi sulla<3Voitto ja Lillikin niin söpöjä<3<3

  VastaaPoista
 14. Pinjan ja Tiian blogit ovat aivan ihania...!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.