Uuden perheenjäsenen testailua

tiistai 25. joulukuuta 2012

Moi! Yli innokas bloggaja postailee teille tänään jo toisen kerran, ennen kuulumatonta! Muistakaa siis lukea edellinenkin postaus.

Tänään päästiin kokeilemaan ja perehtymään uuteen perheenjäseneen (Canon 7D) hän paremmin. Äkkiseltään aateltiin, että siirtyminen uuteen kameraan käy tuosta noin vain kuten edellisen järkkäri vaihdoksen kanssa. Mutta nyt siirryttiin vähän eritason kameraan niin toiminnotkin on vähän erejä. Lisäksi kamerasta puuttuvat automaattisäädöt, joista varsinkin urheilukuvaan tukeuduttiin Pinjan kanssa aika helposti. Vaikeimissa olosuhteissa kuten maneesissa ja pimeällä käytettiin vaan manuaalisäätöjä. Nyt vaan opettelemaan niin saadaan lisää varmuutta myös käsisäätöihin.

Alkuun pari joulufiilistely kuvaa vielä. Pinja oli leiponut vaikka mitä ihania herkkuja taas! Tarkoituksena oli lähteä valosalla ratsastamaan ja melkeen onnistuttiinkin. Pinja ehti mennä valosalla ja sainkin kivoja kuvia. Sitten kun minä aloin ratsastelemaan niin olikin jo pimeää. Kameran asetukset vähän pielessä (Pinja sääti..:D), joten rasastuskuvien laatu ei ole päätä huimaava. Lisäksi tuo uusi putki ei ole ihan yhtä hyvä pimeässä kuvaamiseen kun meidän vanha, jossen ihan väärin ole ymmärtänyt. Pitää testailla ja käyttää sitten pimeissä olosuhteissa vanhaa putkea.


Voitto löytyi tarhasta varsin söpösti loimi melkein silmillä. Pinja laitto Lillin nopsaan valmiiksi pihalla ilman satulaa kun ratsasti. Voitto käyttäytyi mallikelpoisesti tarhassa, vaikka Lili oli vähän kauempana pellollakin. Hieno poika!

Pinjan kävellessä loppukäyntejä lähdin ottamaan Voittoa jo sisälle. Yritettiin sitten yhteistyöllä laittaa Voitto nopeesti valmiiksi jottei pimenisi, mutta jouduttiin silti laittamaan kentälle valot.  Ennen kun kukaan ihmettelee niin vähän selvennystä Voiton tilanteeseen. Tällä hetkellä mennään siis paljon gramaaneilla, koska Voitto on saatava kulkemaan aina pyöreänä ja kunnolla.Pyrin pitämään gramaanit ihan löysällä ja ne vain roikkuvat siinä. Sitten jos Voitto ei toimi kuten pyydän käytän vasta niitä.


Kävelin hyvin pitkin ohjin, jonka jälkeen tein käynnissä paljon väistöjä, takaosakäännöksiä ja siirtymisiä. Voitto pitää jumpata tällä hetkellä ainakin tosi hyväksi ensin käynnissä. Kun kaikki käynnissä sujui hyvin ravailin isoja ympyröitä ja suoraan. Voitto tuntu tosi hitaalle, mutta Pinja aianki sano et se ravaa kivasti. Johtuu varmaan siitä, kun on vähän hankea niin se venyttää enemmän ja viipyy ilmassa pitempään.

Laukkasin molempiin suuntiin vähän. Kevyessä istunnassa kenttää ympäri ja sitten aina vähän kootummin tiivisti istuen isoja ympyröitä. Laukan jälkeen Voitto oli kyllä mielenkiintoinen ratsastaa ja rento pyöreä muoto oli ihan jossain muualla, no välillä saa innostua!


Mulla ois pari vanhalla kameralla otettuja postauksia jemmassa ja tekis mieli jo julkasta ne! Mutta silti en malta olla julkasematta näitä uusiakaan. Katsotaan saatteko huomenna uutta vai vanhaa matskua. Todennäkösesti saatte niitä vanhoja postauksia kun meen viettämään uuttavuotta kaverian kanssa pariks yöks saareen, niin en ehdi postailla. Haluatteko sieltä muuten lifestyle postausta? Aattelin muutenkin tehdä vähän enemmän hevosettomia postauksia jatkossa vai?

73 kommenttia

 1. Tee vaan lifestyle postaus. Oon iha kateellinen tosta kamerastam, iteltä löytyy vaa pokkari:D

  VastaaPoista
 2. lisää vaan hevosettoimiakin postauksia !!!! :) ja tosi hyvältä näyttää teidän meno, Voitto näyttää tyytyväiseltä!

  VastaaPoista
 3. Tässä nähdään, ettei sillä rungolla ole niinkään väliä, vaan sillä putkella. Eli kalliimmalla ja ammattilaistason kameralla voidaan saada yhtä saman laatuisia kuvia kuin harrastekameralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeestaan ammattilaisrungolla saa paljon parempia (esim.) tilannekuvia, koska (esim.) canon eos 550D ottaa 3 kuvaa sekunnissa ja 7d ottaa (muistaakseni) 10 kuvaa sekunnissa, joten tottakai siinä on paljonkin eroa, mutta suurimmaksi osaksi objektiivit ja asetukset !! ratkaisevat kuvan laadun! :)

   Poista
  2. jep ihan totta:) Todellakin tolla sai otettua tosi hyvin liikkeestö kuvia kun otti niin nopeesti niitä kuvia.

   Poista
  3. Mitä tarkoitat "liikkeestä kuvia"? Sitä, että liike on pysähtänyt kuvassa? Tämä taas perustuu siihen, että suljinaika on tarpeeksi lyhyt. Sen mahdollistaa aukon suuruus, eli pieni F-luku, jolloin jälleen, putkella on väliä.

   Se, että kamera ottaa monta kuvaa sekunnissa, mahdollistaa vaan sen, että on parempi mahdollisuus saada "onnistunut" kuva, ei se, että se kuva olisi muilta ominaisuuksiltaan parempi.

   Poista
  4. Tarkoitan sitä että saa varmasti otettua oikeasta liikkeen vaiheesta kuvan kun tuo ottaa niin nopeeta niin melkein jokaisesta ravinkin vaiheesta saa kuvan, josta sitten voi valita sen parhaan.

   Juu tiedän kyllä tuon ja kuten sanoin Pinjalla ei oo kameran asetusten laitto ihan niin hallussa kun mulla niin noi kuvat nyt on mitä on:)

   Poista
 4. Heppapostaukset on tosikivoja ja tykkään näistä tosi paljon,mutta juu olishan ne lifestyle postauksetkin välillä kivoja :)

  VastaaPoista
 5. juu ois kiva saada postausta vähä niinku heppaajan ulkopuolellakin =)

  VastaaPoista
 6. Ihan miten parhaaksi näet,lifestyleä ja heppailua! :)

  VastaaPoista
 7. ihana voitto kun loimi oli tollain :--D

  VastaaPoista
 8. Joo tee vaan lifestylepostaus! Mut voitto kulkee niin paljon paremmassa peräänannossa gramaaneilla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sun käsitys peräänannosta on tuollainen, niin okei. En sano tätä pahalla sinulle enkä kellekkään muullekkaan, mutta näissä kuvissa Voitto ei kulje peräänannossa, eikä käsittääkseni ole tarkoituskaan.

   Mutta etköhän sä Tiia opi nopeasti säätämään noi asetukset! Ja hyvä te :)

   Poista
  2. "Tällä hetkellä mennään siis paljon gramaaneilla, koska Voitto on saatava kulkemaan aina pyöreänä ja kunnolla.Pyrin pitämään gramaanit ihan löysällä ja ne vain roikkuvat siinä. Sitten jos Voitto ei toimi kuten pyydän käytän vasta niitä" sinä jälkimmäinen ano niin voitto kyllä kulkee peräänannossa(mutta ei välttämättä rehellisesti) ja niinkuin Tiia sano tarkoitus on saada se kulkemaan oikeinpäin!

   Poista
  3. Selvästi Ano Voitto menee peräänannossa. Ei mitään korkeaa, mutta muodossa menee silti :)

   Poista
  4. peräänanto ei ole sama kuin kaula kaarella, ihan btw teille kaikille vain ja kuvista ei näe todellisuutta meneenkö hevonen peräänannossa vai ei ;)

   Poista
  5. joo samaa mieltä tuon jälkimmäisen anon kannsa!ei kuvasta voi nähdä kulkeeko hevosen peräänannossa,se voi vain pyöristää niskansa mutta ei käytä selkäänsä!

   Poista
  6. Eiköhän tässä gramaaneitten käytössä oo kyse kuitenki siitä että voitto menee oikeen päin ja käyttää oikeita lihaksia jotta juuri ne oikeat lihakset vahvistuu joka on sitten tärkeää kun voitto on taas kunnossa. Gramaanit ei ole alottelijoille vaan hyville ratsastajille, kuten tiia on!

   Poista
 9. EI YHTÄÄN HEVOSETTOMIA POSTAUKSIA!!tee vaikka toinen blogi jos haluut niitä tehä mutta ne on niin tyhmii lukee että en ainaskaan enään seuraa blogiis jos niitä tulee!

  VastaaPoista
 10. perjeenjäsenen XD mut kiva kamera, ja hieeno voitto:)

  VastaaPoista
 11. tarjosko suitsisoppi sulle ite yhteistyötä vai kysyitkö ite? :)

  VastaaPoista
 12. mun mielestä noi kuvat ei oo oikeestaan niin hyvälaatuisia mitä ekaks odotin. ja en huomaa ratsastuskuvissa ainakaan mitään eroa edellisempiin :00 vai oonkohan ihan sokea? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mut tiia ja pinjaha on saanu ton kameran vasta eilen, ne vasta opettelee käyttämään sitä :D ja postauksessa lukee "Sitten kun minä aloin ratsastelemaan niin olikin jo pimeää. Kameran asetukset vähän pielessä (Pinja sääti..:D), joten rasastuskuvien laatu ei ole päätä huimaava." :)

   Poista
  2. lue postaus en jaksa ees vaivautua kirjottamaan mitää:D

   Poista
 13. Minusta voit tehä kumpiakin postauksia

  VastaaPoista
 14. Tee vaan lifestyle listaus. Ja kuvien perusteella voitto menee kyllä hianosti.:)

  VastaaPoista
 15. Lifestyle postaus olis kiva! :)

  VastaaPoista
 16. Hyppäätkös Voitolla koskaan ilman satulaa? :) en oo nähny videoo mis hyppäisit.. :( ja jos hyppäät nii hypitkö semmosia esteitä vaaai maahankaivettuja? :) iha mielenkiinnosta kysyn, kiva blogi tykkään paljon! :)

  VastaaPoista
 17. mutta Tiia tuli vain mieleen kun sanoit että pidät gramaaneja sen takia että Voitto kulkisin pyöreänä niin eikö kannattaisi ratsastaa sillain että se kulkisi niin ei tarvitsisi gramaaneja ja se velä että nyt kun oidät gramaaneja et voi olla varma iitä kulkeeko se rehellisesti pyöreänä sillä moni hevonen tekee vain niin pyöristää kaulansa mutta ei käytä selkäänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tietysti mä ensisijaisesti ratsastan sen pyöreeks, sitjos ei kuuntele heti apuja niin käytän vasta graamania.

   Kyllä sen selkään tuntee meneekö hevonen selästäkin pyöreänä.

   Poista
 18. Ihanaa ku postauksia on tullut pari päivässä :) ja tee vaa lifestyle postaus :) kaikkia sun postauksia on ihana lukee :))

  VastaaPoista
 19. tee vaan lifestyle postaus, ne jotka ei sitä halua lukea niin voi jättää lukematta!

  VastaaPoista
 20. tee mieluummin lifestyle blogi, ne sit lukee ketä kiinnostaa. eiks tän oo kummiski tarkotus olla heppablogi?

  VastaaPoista
 21. Taas ihania postauksia, Tiia.. Mä vaan tykkään sun blogista, tää on jotenkin kiinnostavaa. Joo, mut voisithan sä laittaa niitä lifestyle postauksia tänne myös, joskus.

  VastaaPoista
 22. Sinun (Tiian) blogi on super hyvä ja se on kiva nähdä mitä te Voiton kanssa puuhailette joten jatkaa samaa rataa!!! Ja eihän sinun tarvitse oikeastaan tehdä lifestyle blogia koska kirjoitat nyttenkin teidän joulusta ja koulusta jne. Mutta samalla ratsastuksesta ja voitosta jne. T:Heppahöperö Sofia

  VastaaPoista
 23. öääm Voitto on niin ihanan sulonen loimi korvien päällä ! :3 Varsinkin tuo missä sillä on sähkölanka suussa, ah sulonen ! :'3

  VastaaPoista
 24. Mua ei haittais lifestylepostauksetkaan, mut ymmärrän kyllä osan pointin: tää on kuitenkin aika selkeesti pelkkä heppablogi.

  VastaaPoista
 25. älä jooko tee enmmän lifestyle blogia tää on just tosi mukava ku täällä on vaan heppa juttuja!

  VastaaPoista
 26. Mielummin sitten erikseen lifestyle blogi, mua kiinnostais nämä hevosjutut :D

  VastaaPoista
 27. Mä ainakin oon kiinnostunut Voiton kuulumisista huomattavasti enemmän, mutta lifestyle postaukset aina välillä on asiaa piristämään postauksia.
  En kuitenkaan todellakaan toivo, että lifestyle jutut vievät tilaa ratsastusjutuilta ja Voiton seikkailuilta.

  VastaaPoista
 28. tee mielummin sit toinen blogi mut älä tänne niitä änge tää on juts huippu vain ja ainoastaan näin!!

  VastaaPoista
 29. Paljonko toi kamera makso ??

  VastaaPoista
 30. joo tee enemmän hevosettomia postauksia!! :) ja julkase postaus myös sieltä saaresta tai tee toinen blogi joka on lifestyle :), mutta jos et tee toista blogia niin sitten tänne enemmän lifestylepostausta.

  VastaaPoista
 31. Tee mielummin sit lifestyle blogi, koska ainaki ite tykkään täst tällee heppablogina, ja et täs on heppapostauksii, sinähän sen päätät!:)

  VastaaPoista
 32. lisää vaan hevosettomiakin postauksia:) niitäkin on tosi kiva lukee! :)

  VastaaPoista
 33. tee erillinen blogi lifestyle jutuille mut pi tää heppa blogina!!

  VastaaPoista
 34. Ei lifestyle juttuja tähän blogiin, tee sille vaikka oma blogi, muttei tänne kuitenkaan:< Tämä on heppablogi (paras sellainen), ei lifestyle joka pilaisi koko parhauden.

  VastaaPoista
 35. Enemmän video postauksia!! Ne on vaan nii parhaita!!!!! :-----)

  VastaaPoista
 36. Tosi kiva ku tuli jo toinen postaus päivän aikana, näit on niin kiva lukee. :) Mut ite tykkään täst tälläsenä heppablogina, et ei lifestyle postauksii. (:

  VastaaPoista
 37. Tee välillä hevosettomia postauksia! :) Itse odotan sitä kun sanoit että kuvasitte Pinjan kanssa aamutallista videon (jos siis julkaiset sen!) ja sitten niitä poistettuja kohtauksia joulukalenterista :)

  VastaaPoista
 38. Voisit tehhä vaikka jotain lifestyle postauksii videona :)

  VastaaPoista
 39. Tee sieltä se lifestyle postaus! En ymmärrä miksi oma lifestyle blogi jos tekee yhen lifestylepostauksen!

  VastaaPoista
 40. Tee sieltä lifestyle postaus! :)

  VastaaPoista
 41. elä tee lifestle posyauksii!!

  VastaaPoista
 42. pidä tää heppaa blogin älä änge mtn lifestyle juttuja.

  VastaaPoista
 43. no jos aattelit jonku sellasen tehä nii tee se videona ÄLÄ KIRJOTA!!

  VastaaPoista
 44. eeeeiiiii hevosettomia posauksia!!! :<

  VastaaPoista
 45. ite kaipaisin enemmän heppa postauksia, mutta välillä nämäkin on ihan kivaa vaihtelua! mutta mikä tuon bannerin ''voitto kotiin'' tekstin fontin nimi on (:? ja onko voitto nyt siis ihan täysin ratsastus kunnossa?
  Hyvää joulua sulle ja pinjalle + hepoille :--) !

  VastaaPoista
 46. Olis ihan kiva se lifestule postaus mutta älä silti sivuta kaikkii heppajuttuja! Ja awww Voitto oli saanu söpösti ton loimensa. <3

  VastaaPoista
 47. Vastaukset
  1. Poistaisitko tämän ja minun edellisen kommenttini, kiitos. :)

   Poista
 48. Juu, kirjottele siitä saari jutusta(: Mutta älä jätä sivusuun noita hevospostauksia!

  VastaaPoista
 49. älä änge mtn lifestyle juttuja, jos haluut tehä niitä, ni tee niille blogi erikseen, kiitos.

  VastaaPoista
 50. ihania kuvia sinusta ja voitosta mistä tuo ratsastusloimi muutes on kun olen etsinyt jotain tuon näköistä mutta ei ole ollut missää;))

  VastaaPoista
 51. Votelle terkkuja :> anonyymiltä :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.