LUUKKU 5: Vieraileva bloggaaja..

torstai 6. joulukuuta 2012


Hei kaikki Voitto kotiin-blogin lukijat! Olen hevosenhoitaja/hevoshieroja Minna Salolahti ja yritykseni on Hevospalvelut Salolahti. Tarjoan Kuopion alueella tallilomitus-, hevosten hieronta-, klippaus-, kuljetus- ja muita hevospalveluita sekä myyn Havens-hevosrehuja. Koska olemme Lillin ja Voiton sekä heidän perheensä kanssa tuttuja jo usean vuoden ajalta, pyysi Tiia minua kirjoittamaan oman joulutervehdykseni teille ja käsittelenkin seuraavassa vähän hevosten hierontaan liittyviä asioita. 


Hevoshierojien ammattikunta ja työmäärä kasvaa jatkuvasti kun hevosmäärä lisääntyy ja hevosenomistajat haluavat hoitaa hevosiaan mahdollisimman hyvin ja kokonaisvaltaisesti. Suomessa on useita hevoshierojakouluja joissa opiskelu kestää 1-2 vuotta koulusta riippuen. Itse olen valmistunut hevoshierojaksi Oulun Eläinten Luontaislääkintäkoulu Weteristä.


Erilaisista vammoista sekä vääränlaisesta liikunnasta ja hoidosta voi koitua hevosille monenlaisia lihasongelmia, joita pyritään helpottamaan hieronnalla. Luonnollisesti pelkkä hieronta ei poista ongelmia, vaan muutkin osa-alueet hevosen hoidossa ja liikutuksessa täytyy hoitaa kuntoon. Lihashuollon laiminlyöminen voi aiheuttaa hevoselle vielä pahempia ongelmia liikkumisessa, jopa voimakkaita puolieroja ja lihasten surkastumista.Hieronnasta on hevoselle monenlaista hyötyä: se rentouttaa ja rauhoittaa, poistaa lihaskireyksiä, arpikudosta ja turvotusta sekä lievittää kipua. Hieronta myös kiihdyttää verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa. Se vetreyttää, voi poistaa vinouksia ja ontumia, valmistaa kovaan rasitukseen ja myös palauttaa siitä sekä lisäksi ennaltaehkäisee ja parantaa vammoja.


Perushierontaa ja venytyksiä voi jokainen tehdä itse omalle hevoselleen, mutta aktiivisessa käytössä olevalle hevoselle säännöllinen hieronta ammattilaisen tekemänä on hyvää huoltoa, jossa tulee tarkasteltua hevosen fysiikkaa hieman omistajaa tarkemmin. Joskus voi olla tarpeen käyttää lisäksi esim. kiropraktikkoa, akupunktiohoitoja ja isommissa ongelmissa luonnollisesti eläinlääkärin apua.Voittoa on hierottu useasti ja Lilliäkin muutaman kerran. Lilli on hierontakäsittelyssä tyypillinen tammaneiti, jolla on herkkiä alueita joiden koskettelua hän kerta kaikkiaan inhoaa. Varsinaisia lihaskireyksiä ja ongelmia Lillillä ei ole juurikaan ollut.  Voitto puolestaan on enemmän urheiluhevonen jolla on välillä kiristystä siellä ja täällä. Suurimmalla osalla hevosia on pientä kireyttä lavoissa ja melko usein myös lantion seudulla, niin myös Voitolla toisinaan.  Kaikki hevoset ovat yleensä jollain tapaa vinoja tai niillä saattaa olla yksi heikompi jalka, jota hevonen helposti säästää liikkuessa. Voitolla oikea etunen on selkeästi muita jalkoja jäykempi jumppaliikkeitä tehdessä. Usein jokin jalkavaiva aiheuttaa ongelmaa ristikkäiseen raajaan ja Voitolla onkin leikattu vasemmasta takajalasta irtopala. Kokonaisuutena Voitto on kuitenkin vetreä ja hyväkuntoinen, niin kuin estehevoset usein ovat. Säännöllinen hyppääminen ja maapuomitreeni ovat erittäin hyvää lihashuoltoa ja jumppaa, joita pitäisi mielestäni harrastaa kaikilla hevosilla päälajista riippumatta.  Tosin hyvin isojen esteiden hyppääminen rasittaa helposti esim. lanteen ja takareisien lihaksia sekä luonnollisesti jalkoja. Voitto on luonteeltaan hauska persoona, jota on mukava hieroa, hän antaa heti suoran palautteen käsittelystä. Välillä nuokkuu tyytyväisenä ja rentona hieronnan aikana ja välillä Voitto on taas sitä mieltä, että on ihan ok napsauttaa hampailla hierojan hihasta jos joku kohta on vähän kipeä…


Toivotan kaikille rentouttavaa joulunaikaa ja muistakaahan hemmotella heppojannekin joulun kunniaksi! Parin porkkanan ja ompun lisäksi hepalle saattaisi olla mukava ja hyödyllinen joululahja päästä laukkaamaan maastoon, kahlaamaan hankeen tai ehkäpä saada kunnon hierontakäsittely…
:)

33 kommenttia

 1. Tää oli tosi hyvä!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit! Ihana <3 Luin KOKO tekstin tietenkin :33

  VastaaPoista
 3. Jeejee, Minnakin kirjoittanut hyvästä aiheesta tänne! :)

  Tykkäsin!

  VastaaPoista
 4. hyvä teksti, tosi kiva joulukalenterin luukku oli! :)

  VastaaPoista
 5. Tää oli tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
 6. super hieno postaus, tykkäsin!(:

  VastaaPoista
 7. Tästä ISO plussa molemmille, mahtava teksti ja tällaista ei ole missään muussa blogissa tullut vastaan! :) kerrankin jtn oikeasti erillaista ja asia pitoista

  VastaaPoista
 8. Tälläsiä pitäis olla enemmänkin!

  VastaaPoista
 9. Todella kiva postausidea Tiia! Tällaisia on tosi kiva lukea kun ne ovat asiallisia ja hyödyllisiä ja muutenkin kivoja :) mitä loimia voitto Muutes käyttää? Ja loimitatteko hevosia usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto käyttää ulkona kaulakappaleista toppaloimee, kahden paksusta säästä riippuen. Varmaan tosi kovilla pakkaisilla sinne alle fleece. Tallissa ei käytä mitään. Kyllä me talvella lähes aina, mutta kumminkin aika vähän ja maalaisjärjellä:)

   Poista
 10. Super hyvin keksitty! =))) Ihana kirjoitus. <3

  VastaaPoista
 11. Oho yllätyimpä, että juuri minna: D! kiva teksti!

  VastaaPoista
 12. Vau, todella mahtava ja erilainen postaus! :)

  VastaaPoista
 13. Tiia ois tosi kiva jos sun ja VOITON kuulumiset ei kuitenkaan häviäsi tän joulukalenterin rinnalla .. ;)

  VastaaPoista
 14. SUPER KIVA POSTAUS ♥♥♥♥!!!!

  VastaaPoista
 15. Tää oli mun mielestä just tosi kiinnostava! Tosi kiva saada joku ammattilainen bloggaamana ja kertomaan ammatistaan! :)

  VastaaPoista
 16. IHANA! Oli kivaa saada lukijana ammattilaiselta aatteita ja tosi hyvin keksitty tää idea!

  VastaaPoista
 17. Ihana teksti ja kiinnostava! Kivaa kuulla jonkun ammattilaisen juttuja kun niitä harvemmin pääsee kuuntelemaan/lukemaan. Tälläsiä vois tulla lisää:D Itse olen hieronut hevosta sellaisella jännällä hierontalaitteella joskus kun olin tutustumassa yhteen hevosopistoon ja kävimme eräällä hierontatunnilla katsomassa akupunktiota. Viereinen tyttö sitten antoi meidän hieroa hoitohevpstaan sellaisella laitteella. Akupunktio oli jännän näköstä ja varsinkin hevosen rentous näkyi hetkessä, kun jumit selästä aukesivat:D

  VastaaPoista
 18. Yosi kiva ja kiinnostava!

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva tällänen postaus, nähdä tälläistä ammattilaisen kirjoittamana !:)

  VastaaPoista
 20. Tiivis, mutta sisälsi hyvää tekstiä :) Tosi kiva lukea ammattihierojan tekstiä. Olen suunitellut itsekin lähteä joskus opiskelemaan hevoshierojaksi :)

  VastaaPoista
 21. Minun muistaakseni joskus jonkun postauksen kommenteissa oli jotain siitä, että sinulla olisi näkynyt profiilissasi kaksi blogia ja että toinen olisi liittynyt jotenkin joulukalenteriin. Muistelenko ihan väärin vai onko minulla mennyt jotain ohi:D

  VastaaPoista
 22. Tosi kiva teksti, iso tykkäys ! :)

  VastaaPoista
 23. Tosi kiva ja erilainen postaus ;)

  VastaaPoista
 24. Jeee tätä on ihan sika mageet lukee! Harmi kun mulla ei ole kun hoitoheppanen mistä bloggaan eniten blogissani:)

  VastaaPoista
 25. Onks voitto sun oma heppa? Sori luulen et on xD

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.