Ei vaan lähtenyt

lauantai 8. kesäkuuta 2013


 
 Moi! Venla oli meillä perjantaista lauantaihin yötä ja sainkin pitkästä aikaa paljon kuvia estevalmennuksesta. Kuvat olisi tietty voineet olla vähän parempia, jos  ne hypytkin olis onnistunut. Saatiinpahan ainakin kieltokuvia. Valmennuksessa oli paljon huonoja pätkiä, mutta Voitto oli kumminkin välillä tosi hyvä ja kiva ratsastaa. Välillä vaan on pakko mennä vähän takapakkia, viime kisat ei menny kovin hyvin ja pitkästä aikaa tuli taas valmennus jossa tuli paljon kieltoja.

Tehtiin kisatyyppinen verkka. Ensin kahdeksikolla ristikkoa, johon tuli vasemmasta kierrokseta hyviä hyppyjä, mutta oikeasta kierroksesta ei oikein paikat sopineet kohdilleen. Sen jälkeen hyppyjä pystylle ja sitten pari okserille, jota korotettiin joka kerta. Verkan ja välikäyntien jälkeen tultiin sitten rata. En enään edes muista miten se eka rata meni, tai toinen taikka kolmas. Mentiin kumminin koko valmennus samaa rataa, jotta saataisiin virheet korjattua. Voitto kielsi eka kerran sille pinkille okserille, koska paikka jäi kauaksi se oli ihan mun moka. Voitto on kumminkin niin herkkä ja suuttuu helposti tollasista virheistä, että ei hypännyt parina seuraavana kertana vaikka paikka oli hyvä. Sitten kun itsekkin tulen kielloista vähän epävarmaksi. Kieltoja alkoi tulla pinkin esteen lisäksi sarjalle, osa oli mun omia mokia en ratsastanut hyvään paikkaan tai unohdin ratsastaa kokonaan, mutta suurimmassa osassa Voitto kielsi ns. turhaan. Sille vaan jää tosi helposti toi kieltäminen päälle.

Kun kieltoja oli tullu tarpeeksi ja pari kertaa olin huomauttanut asiasta raipallakin, niin Voitto kiihtyy ihan hirveesti. Tuolla videollakin, kun vihdoin pääsin pinkistä yli oli heppa niin vahva, etten saanut sitä enään käännettyä sarjalle ja jouduin lähestymään sitä uudestaan. Valmennuksen oli tarkoitus olla kevyt, mutta ei me voitu lopettaa jos mikään ei onnistu. Viimeinen rata sujui kumminkin ihan ok, tulikohan siinä yksi kielto. Loppun menin vielä ihan parin esteen tehtävän, jolle ei tullut yhtään kieltoa joten siihen oli hyvä lopettaa.

Mun istunta on ihan järkyttävä, varsinkn lopputunnista kun Voiton hypyt oli niin voimakkaita ja hätäsiä. Maanantaina on vielä ihan kevyet reenit ja sitten perjantaina Kimmon iltakisat. Toivotaan, että tää alamäki loppuis jo, minä oppisin ratsastamaan ja Voitto olisi vähän ymmärtäväisempi. Huomenna tulee sitten videopostausta Venlan yökyläilystä ja Pinjan blogiin postausta Venlan ratsasteluista.

115 kommenttia

 1. Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia!!!!:)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvii kuvii ja oot aika hyvä ratsastaja!:)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Tuli vaan tässä hetki sitten mieleen, tarkentaako sun kamera niinkun itsekseen kun pidät kuvanotto nappia puolipohjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Tarkentaa, mut tarkennan kumminki mielummi manuaalisesti

   Poista
 4. Kiva postaus ja hienoja kuvia:) Sä osaat ratsastaa tosi hyvin:)

  VastaaPoista
 5. Tuups, tuups... Istu loppuun asti rauhassa lähellä hevosta niin helpottaa :)

  VastaaPoista
 6. Ei sun istunta ole ees paha ja ratsastat superhyvin! ;) Repesin tolle 13. kuvalle ja tuli mieleen "että tää on sitä kuivaharjoittelua!" :D

  VastaaPoista
 7. Ei se mitään jos joskus ei onnistu... Mäkin yhessä estevalkassa vaan unohin ratsastaa ja poni hyppi esteistä ohi. Eikä toi sun istunta todellakaan ollut paha!

  VastaaPoista
 8. Ton valkkavideon jälkee on aika mielenkiintoisia videoehdotuksia..:D::D:DD Eikä edes näyttänyt hirveän pahalta, ehkä vähn liikaa tuupast eteenpäin, mut muuten tosi hienosti :)!

  VastaaPoista
 9. Ihan sairaan kiva postaus ratsastat tosi hyvin voitolla mulla ku hypään unohan aina laitaa pohkeet kunnolll kiinin nii heppa menee aina epävarmaasti yli

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia:)) Sä ja Vote ootte tosi hyvännäköinen pari:D

  VastaaPoista
 11. kolmannen kuvan ilme xd
  mutta kivoja kuvia & kiva postaus! mistä tunnet ton Venlan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep naurettii sile vähä venlan kaa xdxd
   kiitos! Tunnen sen aluevalmennusten kautta:)

   Poista
 12. mikä biisi tossa ?

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Hyvin sä kyl ratsastit! Voitolla tais olla vähän huonompi päivä. Ehkä siitä ittestä tuntu et ei pysty hyppäämään just tietystä kohtaa niin kielsi, ja sit sitä rupes ärsyttään ja ei oikeen mikkään onnistu ja sit kielsi lissää ja sellasta.. Tai sit sillä vaa oli sellanen päivä et '' nyt en ruppee mihinkää '' tms :D mut siis menihän se muuten tosi hyvin! Ja kyllä sää itekki osasit ohjata esteelle hyvin ym (: onko muute millon seuraavat kisat tulossa? Ja sori.. Mut toi 3. kuva :D ilme :DDDd joo.. Ei munkaan ilmeet mittää heinoja oo :D varsinkaa hyppy kuvissa!! :DD Ja sun istunta oli hyvä eikä mtn vikää sun ratsastuksessa (: Oli toosi kiva postaus ja kivoja kuvia (: lissää videoita ja tällasia hyppykuva postauksii ;)Olis kiva tulla joskus kahtoon kisoja missä meet mut Oulaisten lähettyvillä sulla ei taida kovin kisoja olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vikaa* :D haha miks näitä kommentteja ei vaa voi muokata!

   Poista
  2. jep:) Ei varmaan oo siellä päin kisoja:/

   Poista
 15. menitte tosi hyvin ja noi kuvat on tosi kivoja ;)

  VastaaPoista
 16. Tosi mukava blogi!Mullakin on oma...

  VastaaPoista
 17. Jeeeeee jos tuutte kimmon kisoihin!! Sielläpä sitten nähdään :-) (jos uskallan tulla moikkaa ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahjep tullaan:) Tuu vaan, tosin kisoissa ei aina oo kovin hyviä hetkiä tulla moikkaamaan kun koko ajan jotain touhuttavaa

   Poista
 18. hienoja kuvia :) vitsi kun tekee itelläkin mieli hyppimään kunnolla, tuon uuden ponin kanssa kestää vaan jonkun aikaa ennen ku päästään hyppäämään ratoja kun pitäis ehkä saada ensin muuten vähän kontrollia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hyvä edetä aluksi rauhallisesti, aivan kuten teetkin!

   Poista
 19. oot ihan liikaa liikkeen takana ja voitto ei liiku jalasta eteen.
  pitäisikö vaihtaa valmentajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen liikkeen takana välillä, koska silloin on helpompi varatua kieltoihin.

   Voitto liikku jalasta eteen, varsinkin tuossa valmennuksessa.

   Minun virheet eivät ole valmentajan syytä, sen takia etten minä osaa ei minun mielestä olla menossa valmentajaa vaihtamaan.

   Poista
 20. Voitto paralla liian surkee ratsastaja......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha:D Ai nyt Tiia on jo surkea ratsastaja koska jokainen valmennus ei mene nappiin;D

   Poista
  2. Eiköhän sillä oo kuule ihan hyvä ratsastaja... Tuskin tiia ja vote kävid valmennuksessa jos ne osais kaiken ihan suoertäydellisesti..

   Ihania kuvia, mut ri aina voi onnistua! :D

   Poista
 21. Lopetit ratsastuksen ennen estettä. Tää ei oo millään pahalla. Ja et ole surkea ratsastaja. Ei se ole valmentajan virhe, jos voitto kieltää.:)

  VastaaPoista
 22. Facebookissa sulla oli se kuva (tässä postauksessa toi kuva 15) Niin tipuitko sitten vai etkö ? :D

  VastaaPoista
 23. Tiia, et oo surkee ratsastaja vaan sopivan päättäväinen ja just hyvä! :)
  Kysymys: Miten saat noihin sun videoihin tekstin?

  VastaaPoista
 24. Ratsastat tosi hyvin. muuten mulle tuli muutama kysymys mieleen. Voisitko vastata.
  1. Kiroiletko?
  2. Kun Voiton päivät on ohi nii hankitko uuden hepan?
  3. Moni vuotiaaksi pidät blogias?
  ja loppuun vielä en sit haluu olla utelias mut tuli vaa näit kysymyksii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   1. Enpä juuri
   2. En vielä ole sellaista ajatellut
   3. Niin pitkään kun tää on mulle kiva harrastus ja aikaa riittää

   Poista
 25. Kaikilla on välillä huonia päiviä ja ei sun istunnassa oo mun mielestä mitään vikaa!!

  VastaaPoista
 26. Nyt kun meni valkka vähän huonommin, on kisojen vuoro mennä hyvin ;D Ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 27. Yritä pitää sama rytmi kun lähestyt estettä, ettei tule tuota hirveää ajamista.. :) Mut muuten ratsastat hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kokoajan reenaillaan että saataisiin tollaset pois:) kiitos!

   Poista
 28. ihania kuvia ja hyvä Tiia ja Voitto!;)

  VastaaPoista
 29. Voitko taas tässä joskus tehä sellasen videon muodossa olevan ihan perus video postauksen vaikka vähän sellasen pitemmän puoleisen??? PS: Täää on paras blogi ikinä

  VastaaPoista
 30. jos paikat ja hevonen ei tuon korkuisilla esteillä suju, esteet alas ja hakrmaan luottamusta pienemmiltä. Valmentaja vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valmentajaa tarvitse tuollaisessa tilanteessa todellakaan vaihtaa :O Eikä saakaan vaihtaa. Jokaisella on joskus huonoja päiviä, mutta vaikeuksien kautta voittoon :)

   Poista
 31. Hyvin sä ratsastat! :) Ootte hieno pari Voiton kans. :D

  VastaaPoista
 32. Hyviä kuvia & ratsastat tosi hyvin! C:

  http://bigstarsinthehugesky.blogspot.fi/
  Lukijoita?(:

  VastaaPoista
 33. Tipuitko sä tossa yhessä kuvassa? :D Vai ootko menossa takasin satulaan?:D

  VastaaPoista
 34. Voitto on tosi upee hevonen ! :) aina ei kaikki voi onnistua, etkä sä musta mitenkään huonosti menny :) seuraavalla kerralla sitten paremmin ja onnea tuleviin kisoihin ! :) ootte ihana parivaljakko <3

  VastaaPoista
 35. Apua, kylläpäs monilla tuntuu olevan juuri nyt hieman alamäkeä ! Oma estevalmennukseni meni tänään enemmän ja vähemmän penkin alle, samoin kaverini valmennus keskiviikkona. Ei sun istunta edes ollut niin paha :) Tsemppiä kisoihin ja treeneihin ! Ja pitää muistaa, ettei mikään epäonni voi olla ikuista (:

  VastaaPoista
 36. Hiienosti meette(; Sun istunta on täydellinen<3 ! Huomasin yyhen asian..vote kiels sulla kun menit istunalla mukaan noin 5askelta ennen estettä,eli et istunu vaan lähit istunnalla työntään niin poni vetäs jarrut !

  VastaaPoista
 37. Voitolla on tosi raskas (mutta hyvä) laukka minun silmääni, jos esimerkiksi vertaa oman heppani laukkaa. :D Mutta tosi hyvin menitte!

  VastaaPoista
 38. Tässä on jo monikin sanonut tuosta tuuppauksesta, niin samaa mieltä näiden kanssa. Mä opin ihan kantapään kautta myös pois tuosta tuuppailusta, joten etköhän sinäkin :) Itse tein valmennuksissa aina niin, että keskityin pelkästään siihen, että hevonen polkee laukkaa kunnolla takaa ja sitten ennen estettä istun ihan hiljaa enkä tee käsilläni enää mitään. Kaikki säätämiset tehdään n. 6-10m ennen hyppyä. Se oli oikeesti todella vaikeaa, koska ei vaan voinut olla tekemättä mitään, mutta voin sanoa että se toimi :) Nyt ollaan menty hurjasti eteenpäin ja hypitään jo kansallisella tasolla. Teillä on Voiton kanssa asiat hyvällä mallilla, ootte ns. "hiomaton timantti", kyllä se siitä! Tsemppiä valmennuksiin ja kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep pitää itsekkin reenailal tuo pois.. Kiitos tsempeistä:)

   Poista
 39. En mäkään hyppäis jos ratsastajalla olis yhtä huono tuntuma suussa kun mitä sä pidät, ja tuuppais noin pirusti joka esteelle ohjat tosiaan ihan lörppöinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän siellä valvovan silmän alla käydään, että päästään virheistä eroon;D Koskaan ei ole täydellinen ratsastaja.

   Poista
  2. Samaa mieltä ekan anon kanssa... sulla on tosi kiva tyyli ratsastaa aina jossain välissä mutta tuo tuuppausongelma ja se miten pidät sun käsiä tekee ratsastuksestasi kauhean näköistä... ennen pidin sua super hyvänä ratsastajana mut nyt tuo on niin kankeaa menoa ja oot menny huonompaan suuntaan.. mutta kuten sanotaan aina ei voi onnistua. Ihanku sun ylävartalos olis joku tiiliskivi kun oot noin tönkkö. Rentoudu vähän ja siirry takas niille pienemmille esteille tai vielä pilaat koko hevosen! ;o

   Poista
  3. Samaa mieltä ekan anon kanssa... sulla on tosi kiva tyyli ratsastaa aina jossain välissä mutta tuo tuuppausongelma ja se miten pidät sun käsiä tekee ratsastuksestasi kauhean näköistä... ennen pidin sua super hyvänä ratsastajana mut nyt tuo on niin kankeaa menoa ja oot menny huonompaan suuntaan.. mutta kuten sanotaan aina ei voi onnistua. Ihanku sun ylävartalos olis joku tiiliskivi kun oot noin tönkkö. Rentoudu vähän ja siirry takas niille pienemmille esteille tai vielä pilaat koko hevosen! ;o

   Poista
 40. Mullakin tuuppausongelma jonka myötä poni kielteli :) Onneks saatu pois ajan ja treenin kanssa. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 41. Aina ei vaan mene hyvin, sen oon mäkin huomannu. Se menee ohi, usko pois! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 42. oot niin hyvä ratsastaa ! :)

  VastaaPoista
 43. Blogisi on ihan paras! Olen katsonut sun ja Pinjan videoita niin paljon, että olen alkanut puhua niikuin te:)

  VastaaPoista
 44. Hyvin ratsastat ja Venla on kyllä hyvä kuvaaja! ;)

  VastaaPoista
 45. Ratsastat tooosi hyvi Voitolla, vaikka pari kieltoa tuliki ;) Onko muute noin korkeita esteitä vaikea hypätä, kun haluaisin siirtyy vähä korkeemmille (suunnilleen tollassille) ja oon hypänny ennen 50-60 esteitä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata rohmuta liikaa liian nopeasti vaan korottaa esteitä ja vaikeentaa tehtäviä pikkuhiljaa omien taitojen mukaan:)

   Poista
  2. noi on jo reilu metrin, eli jos oot 50-60cm hypänny ni uskon että sulle tulee vaikeeta olemaan :D hiljaa hyvä tulee !

   Poista
  3. Itse siirryin silleen, et eka puomeja ja kavaletteja -> 50cm-60cm -> 80cm -> 100cm -> 110cm -> 120cm -> 130cm jne. Riippuu toki minkäkokoisella ja hyppyisellä hevosella ratsastaa, mutta mulle toi 80cm oli sellanen raja et sitten hevonen alkaa hyppäämään tosissaan ja pitää olla itekin tuosta ylöspäin mukana hypyssä paremmin :) Tsemppiä!

   Poista
  4. Joo, tollee mun ajatuski edetä tonne korkeampiin esteisii ja kisoihin ja isoilla poneilla oon hyppinyt niin siihe 100cm luokkaan tähtään sitten parinvuoden päästä :)!

   Poista
 46. Komeita kuvia kielloista (ei millään pahalla...)Mistä ootte saanu Bon Bon- ja Voice of Fortuna esteet? Voice of Fortuna-esteen nain pinjan blogissa.
  Hyvää kesää teille!:):):)

  VastaaPoista
 47. Tää kommentti ei nyt kyllä liity mitenkää tähän postaukseen mutta pakko laittaa.. :Dd Katottiin eilen teijän tekemää 'Isintyttö' kepparielokuvaa. Se oli ihan sairaan hyvä! Naurettiin siskojen kaa veet silmissä ja mun piti välissä pistää se video poikki ku ei nähny mitään xDD se oli aivan huippu, pinjalle naurettiin ihan täysillä :DD oli kyllä vuojen naurut!

  VastaaPoista
 48. Ridaat tosi hyvin vaikka pari kieltoo tuliki ! voitko käydä kattoo meidänb youtube käyttäjää? se on :pepilanghous poni

  VastaaPoista
 49. Ridaat tosi hyvin vaikka pari kieltoo tuliki ! voitko käydä kattoo meidänb youtube käyttäjää? se on :pepilanghous poni

  VastaaPoista
 50. Ihana postaus. Ja kyllähän tuon kauhean tuuppaamis/sukeltamisongelman saa pois, ja mitä olen varmaan yli vuoden blogiasi seurannut, on se jo pienentynyt huimasti!


  watch too ? jeminahh.blogspot.fi

  VastaaPoista
 51. paljooko hyppäsit noissa kuvissa isoimmin....??????????!!!!:DDDDDDD

  VastaaPoista
 52. Vähänkö hyvin sä Tiia ratsastat!♥ Voittokin meni tosi superisti!♥:3 Ihana postaus ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 53. voisitko neuvoa mua ton bloglovin kanssa kun paikka on mulle suht uuusi, niin miten sinnee saa oman blogin näkyviin ?

  VastaaPoista
 54. mäki katoin sen lyhytelokuvan! Tiia jos teette tollasia lyhytelokuvia lisää niin voitko laittaa blogiin?? ISINTYTTÖ ihän sairaan hyvä!

  VastaaPoista
 55. Siistin näköstä menoa ja aivan sairaan upeita kuvia! Aina ei voi mennä nappiin, eikä kukaan ole täydellinen, eli tsemppiä vaan kovasti tuleviin koitoksiin. (:

  VastaaPoista
 56. Hienoja kuvia, sekä tsemppiä tulevaan!:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.