Neljän nollaradan kisat!

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013 Moi! Tänään oli siis kisat Tahkolla. Kisat olivat ihan seurakisat, mutta oli tähän väliin hyvä mennä jotkut vähän pienemmät kisat, koska viime kisat eivät ole menneet ihan putkeen.. Pinjakin meni Lillillä pitkästä pitkästä aikaa kisoissa ja hyvin meni, kannattaa lukea tarkemmin Pinjan blogista.

Aamulla herätys oli siis jo viiden aikoihin. Äiti ja Sini kävivät viemässä hepat ulos ja antamassa niille ruuat. Kuuden aikoihin lähdettiin sitten Pinjan kanssa laittamaan heppoja valmiiksi. Oltiin pakattu ja putsattu kamat jo edellisenä iltana. Kisapaikalle saavuttin tosi ajoissa ja hengailtiinkin melko pitkään ennen kuin mitään alkoi tapahtumaan. Pinja meni eka 70cm. Olin sen kanssa kävelemässä rataa ja auttelin verkassa mihin aikaan pitää tehdä mitäkin. Kuulutukset eivät kuuluneet maneesiin, joten sain juosta maneesin nurkan ja oven väliä anatmassa Pinjalle raporttia missä mennään. Mua jännitti varmaan eniten koko kisapäivän aikana ennen Pinjan 70cm, mutta se meni hyvin! Lilli sai jopa ruusukkeen, kun luokassa oli arvostelua A.1.0. Sen jälkeen Pinja hyppäsi 80cm, joka men myös nollilla ja hyvin. Voitto oli olut koko tämän ajan rauhassa kopissa, hieno poika! Kaadettiin kopissa olevaan kippoon vettä ja Voitto sitten pelleili sillä. Ei juonut, mutta loiskutteli senkin edestä :D
 Laitettiin Lilli Voiton kanssa vielä hetkeksi koppiin, ennen kuin alettiin valmistautumaan minun 90cm luokkaa. Radat oli tosi kivoja molemmissa luokissa, joten radan kävelystä pystyi lähtemään rauhallisin mielin. Kävelin aluksi ympäriinsä pihalla, jonka jälkeen menin maneesiin. Oli tosi kuuma, joten en verkannut kovin kauaa. Ensin pienelle pystylle kaksi hyppyä, isolle myös kaksi ja sitten vielä kaksi kertaa okseri. Okserille ei oikein paikat sopinu, eka liian kaukaa ja sitten melko pohjasta. Voitto hyppäsi silti super hyvin, vaikka paikat olivatkin huonoja.

yllä olevat kuavt c Venla
Radalle mennessä ainoa tavoite oli saada siisti nollarata ja siinä onnistuttiinkin. Ratsastus oli huomattavasti siistimpää niin videolta katsottuna kun selkäänkin, mitä viime kilpailuissa.. Oon tyytyväinen miten sain tuon viimeisen linjan ratsastettua suunittelemallani neljällä laukalla. Pari paikkaa tuli vähän pohjaan, mutta pahempaa tuuppimista ei koko radalla ollut.c Venla
Radan jälkeen Voitto sai sokeria ja paljon taputuksia. Olinkin melkein luokan viimeinen joten Iskä sai pidellä Voittoa kun lähdettiin tutustumaan Pinjan kanssa rataan. Rata oli muuten simppeli ja kiva, mutta hieman meinasi paniikki iskeä ekan linjan kanssa. Se oli pysty-okseri linja, jonka metri määrästä en ole edelleenkään varma.. Rosa mittaa mulle yleensä välit ja sanoo paljolla ne tullaan, joten sitä pitää nyt harjoitella jos mennään kisoihin ilman valmentajaa. Mittasin välin ja sain siihen 23 ja puoli metriä, sitten katselin kun muut mittasivat sitä eräs sai 21m ja toinen taas 25m? En luota oikein omaan mittaan, kun se heitti 90cm luokassa 2metriäkin. Katselin sitten parin ekan suorituksen, osa tuli kuudella ja osa viidellä. 

yllä olevat kuvat c Venla


Verkkasin melko lyhyesti, koska yksi luokka oli jo alla. Olin tässäkin luokassa viimeisten joukossa, mutta osallistujia taisi olla alle 15. Verkka meni nyt hyvin ja paikat sattuivat paremmin. Tuomaria tervehdittyäni päätin, että tulen linjan viidellä jossei sisälle hyppy ole tooosi pieni. Päätös jäi kumminkin vähän puolitiehen ja väli jäi ahtaaksi kuudeksi askeleeksi. Tajusin onneksi viime hetkellä vähän hidastaa Voittoa ja heppakin hyppäsi superisti. Loppurata menikin hyvin, sarjalle tuli vähän pohjaan, mutta muuten olen tyytyväinen. Toinen nolla rata ja hirmu hyvä fiilis koko päivästä, vaikkei ruusuketta saatukkaan. Niitä ei kyllä lähdetty edes hakemaan.. :)c venla
Kävelytettiin hepat ja laitettiin kylmät. Jäätiin Pinjan kanssa katsomaan vielä 110cm kun Tuukka ja Jenni menivät siinä. Sillä välin vanhemmat lähtivät hakemaan Tahkon keskustasta pizzat meille matkalle. Ehdittiin katsoa koko 110cm luokka, jonka jälkeen lähdettiin kotiin. 
Kivat kisat ja hyvä fiilis jäi molemmista hepoista! Katsoin äsken tulokset ja oltiin 90cm ekat ei sijoittuneet, joten kaus ei sijoitus jäänyt. 100cm oltiin sitten toiset ei sijoittuneet. Ensi viikolla vielä sorsasalossa 90cm ja 100cm, sitten hepoilla onkin parin viikon hyppyloma.

116 kommenttia

 1. Kiva postaus :D muista myödätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Mähän myötään iha sairaasti noissa XD

   Poista
  2. "muista myödätä" XD anna kun Tiia hoitaa itse oman ratsastuksensa. :D

   Poista
  3. Tiia kyllä myötää lähes joka kuvassa :)

   Poista
  4. sofkuliini xo, myötääminen ei tarkota sitä että heitetään ohjat pyykkäreiks... :D

   Poista
  5. Juuh tosissaa jos tuo myötäys ei näy nii taitaa olla katsojalla silmissä vikaa! :)

   Poista
  6. Tiia myöntää just hyvin!;) ja ONNEA!;);)

   Poista
  7. aika moni luulee että myötäys on sillon hyvä ku heitetään ohjat pois :D toi on just hyvä myötäys.

   Poista
 2. Onnea teille molemmille ja tää oli kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Miksi Voitto hyppää noin reilulla varalla, varmisteleeko esimerkiksi jos tulee huonoon kohtaan, pohjaan esim?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on aina hypännyt isolla varalla, koska on varovainen hevonen ja tottunut hyppäämään isoja luokkia. Ja ylensä ottaa kunnon ilmavaran jos tulee pohjaan, ettei varmasti puomit tippuisi:)

   Poista
 4. Elä mee enää sinne Sorsasaloon, vaan nyt hepoille loma, kerran saitte molemmat kaksi nolla rataa!

  VastaaPoista
 5. oikeasti miks te ratsastatte ilman hanskoja? okei tiedän se on teijän asia ratsastatteko hanskoilla vai ette,mutta ei se ole kova homma laittaa khanskat käteen niin ei tarvi käet paketissa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mun on paljon helpompi pitää ohjista kiinni ilman hanskoja. Ennen nauroin ja dissasin Pinjaa kun se meni ilman hanskoja, mutta sitten kun itsekkin kokeilin niin tosi paljon helpompaa!:)

   Poista
 6. Menetkö Krögerin aluekisoissa Pieksämäellä?

  VastaaPoista
 7. moikka! Tiedätkö Kuvasiko kukaan muu kisoja kun Venla? kysyin jo häneltä kuvia mutta ei ole kuulemma kun tuttuja kuvaillut. Olisin nimittäin halukas kuvia saamaan jos joku oli kuvaamassa ratsukoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaajia oli ainakin muutama kentän laidalla, hienon näkönen kamera oli joten uskon että kuvat tulevat jollekkin kuvasivustolle. En vain ulkonäöltä tunnistanut kuka kuvaaja kyseessÄ:)

   Poista
  2. http://fotokolo.net/ maiju taisi olla ainakin kalenterinsa mukaan:)

   Poista
  3. okei! kiitos vinkistä koitan etsiä!:)

   Poista
 8. Molemmat radat näytti menevän tosi hyvin!;) Onnea!
  Ratsastat todella hyvin!:D

  VastaaPoista
 9. Tiia ratsastat tosi hyvin ja kiva postaus !:)
  Voitto hyppää hyvin.

  VastaaPoista
 10. Mikä päivä ne sorsasalon kisat on, voisin tulla katsomaan? :)

  VastaaPoista
 11. Tiia ratsastat tosi hyvin ja kiva postaus !:)
  Voitto hyppää hyvin.

  VastaaPoista
 12. Näytti tosi hyvältä :) Hyvä Tiia ja Voitto! :D

  VastaaPoista
 13. oliks teillä ne kylmät kylmälaukussa? jos oli niin pysykö hyvin kylmänä kisojen ajan? kun oon vaan ite miettiny miten kylmäis heti suorituksien jälkeen ne jalat.. hyvin teillä meni, onnea puhtaista radoista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oavt kylmälaukussa. Tälläsellä hetlteellä eivät olleet kovin kylmät, mutta normaalisti pysyvät ihan jäisinä:)

   Poista
 14. hitsi mitä ilmavara pomppuja voitto tekee! :D haha pelaa ainaki varman päälle! :D

  VastaaPoista
 15. Hei tiia (tai joku muukin) tuli mieleen, että käytät vissiin bloglovinia, kun luet muiden postauksia? Niin onko tosiaan niin että kun lukee bloglovinin kautta niin ei pysty kommentoimaan tai lukemaan sen postauksen kommentteja? :D oon miettiny jo pidemmänaikaa tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän juu ja pystyy tietty! Postaus aukeaa koneella ihan normaalisti blogiin kuten bloggerinkin lukujutun kautta, mutta puhelimella/ipadilla yms. se aukeaa ensin sellaiseen ikkunaan josta pitää sitten valita että näytä koko postaus alhaalta jotta näkee kommentitkin:)

   Poista
 16. Toi 90cm rata näytti jo menevän rutiinilla :). Osaat ratsastaa nätisti haastavaakin hevosta, ihailtava taito :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että näytti sille :)! Voitto nyt ei ole mikään maailman haastavin muuten, että kieltää helposti jossei kaikki ole ihan kohdallaan

   Poista
 17. Olin katsomassa kisoja ja tosi hienosti menitte Voiton kanssa :) Onnea teille !

  VastaaPoista
 18. osaaat tosi hyvin ratsastaa!! :)
  ja muute voisitko tehä myday videopostauksen??

  VastaaPoista
 19. Ootteks menossa Voiton kanssa niihin Sorsiksen kisoihin ensi viikolla?:) tuun ehkä kattoo.

  VastaaPoista
 20. Hyvin hyppäätte!:) + Näin teidät:3
  T: viereinen traileri paikka(;

  VastaaPoista
 21. Jee paljon onnea!! :) mulle tuli taas ihan hirvee kisafiilis, voi kun ois joku kisaheppa jolla startata enemmänkin..

  VastaaPoista
 22. tuun vissiin ensviikolla kisaamaan teitä vastaan, menen myös 90 ja metrin sorsasalossa :D jos nyt saadaan se vetoauto kuntoon kun se on vähän reistaillut...

  VastaaPoista
 23. Tosi hyvin ratsastat! Näyttää meno tosi hyvältä! :-)

  VastaaPoista
 24. Onnea!:)
  Mä muuten näin yks yö unta että olin teillä yötä ja yhtäkkiä me lähettiin Linnanmäelle ja mä oisin halunnu koko ajan johonki laitteeseen mutta te ette halunnu mihinkään:D Sitte teillä me aijottiin koko ajan mennä ratsastamaan mutta ei sitte ollenkaa ratsastettu:DDD

  VastaaPoista
 25. hyvin johdat ku käsi on väärällä puolella kaulaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuka on sanonut että johdan siinä?:D en kyllä ymmärrä miten kädet voi olla ees tollee :Dd

   Poista
 26. Teillä meni tosi hyvin! Ja Pinjalla kanssa, onnea teille molemmille! :)

  Kivat nuo Voiton ilmavarat, ei ainakaan tiputa! ;)

  Ja onnea Sorsasalon kisoihin!

  VastaaPoista
 27. Onko voitto vaikee ratsastaa ja millanen se on ylipäätään esim. just kisoissa ? :) hyvältä näyttää teiän meno ja ihana blogi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on periaatteessa tosi simppeli muuten, mutta on melko tarkkaa siitä että sen tuo oikeaan paikkaan jne. Varsinkin kotona, kioissa antaa vähän helpomminkin anteeksi kun on innoissaan:)

   Poista
 28. tuohon välien mittaamiseen. se on yksi asia, mikä pitää vain opetella. vähän sama kuin opettelet tuntemaan hevosen laukka-askeleen pituuden, opit tuntemaan omatkin askeleesi.

  jos välien arvioiminen tuntuu vaikealta, niin laske kuinka monta askelta otat 100m aikana(kannattaa kokeilla monesti, mittaat tielle tai pihalle tms. 100m matkan ja kävelet sitä edestakaisin samaan tapaan, kuin aina kävelet), niin osaat arvioida paremmin askeleesi pituuden. siitä sitten vaikka omalla kentällä opettelet mittaamaan välejä ja suhteutat omat askeleesi voiton askeliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää opetella mittaamaan se metri oikein niin sitten ei ole enään ongelmia:D

   Poista
 29. Kerro isälles terveiset että sillä on kivat hiukset !

  VastaaPoista
 30. Hienosti myötäät aina esteillä alastulossa! :)

  VastaaPoista
 31. Oot nätti ja hyvä myötäys voitto on ihana ja onnea. Minkä ikäne sini on? Te kaikki ootte nättei<3

  VastaaPoista
 32. Teidän traikku (ja auto) oli meitä vastapäätä :D En uskaltanu tulla moikkaamaan :) Mun äiti puhu sulle välillä siellä verkan ovella :D Joo entiiä miks tulin kertoon tän mutmut:)

  VastaaPoista
 33. Myös Pinjalla meni tosi hyvin ja tietty sullaki:)
  Onnee Sorsiksen kisoihin, tuun ehkä kattoo. ;)

  VastaaPoista
 34. varusteratsastaja? :D no ei vaa, onnee kisoista ja tsemppiä seuraaviinkin! Semmonen postaus olis kiva jossa esittelisit kaikki Voiton harjat/kaviokoukut yms. Vaikka tuntuski iha tyhmältä mut semmonen ois kiva, ja sit siihe kirjotat kaikki mielipitees niistä ja mitä suosittelisit ja millasia harjoja haluisit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuinmuka?:D Kiitos! Voisin tehkäddikin tollasen

   Poista
 35. Teillä meni todella hyvin kisat, onnea:) Onnea myös Sorsasalon kisoihin:) Voitto hyppäs hyvin♡

  VastaaPoista
 36. Millainen toi samshieldin shadowmat on ollu? Onks siinä hyvä ilmastointi? Kun ei vaan näytä sellaiselta et ilma kiertäis.. Eiks ookki ihan samanlainen pintaa lukuunottamatta sen normi samshieldin kanssa? Kun oon vaan tässä pähkäilly speed Airin ja samshieldin välillä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi hyvä! On hyvä ilmastointi! Katsoppa täältä tuo kuva niin ymmärrätt miten se ilmastoi: http://1.bp.blogspot.com/-bFFRvqBUwwE/UXJbgMpSvvI/AAAAAAAAOTY/suQjuUBOyIw/s1600/Untitled+1.bmp

   Poista
 37. minkä ikänen sini on meneekö se 4 tai 5 luokalle??

  VastaaPoista
 38. mikä on korkein rata mitä ootte voiton kans hypänny? tuntuu vaa että se hyppää ton metrin aika helposti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oisko 110cm kotona? Kisoissa oon menny 105cm isoimmillaan, tosin se ei paljoo metristä eroa:)

   Poista
 39. Te meette Voiton kaa niiiiin hyvin! Oo onnellinen et Voitto on sun hevonen! :)♥

  VastaaPoista
 40. Wau, te meette niin hyvin! Myötäät tosi hyvin, kevennät tosi hyvin ja ratsastat myös tosi hyvin ♥ Voitto on tosi ihana hevonen ja sekin on varmasti onnellinen, että sä oot sen omistaja:) Uskon, että Lilli ja Voitto on onnelisia siitä, että niillä on noin hyvät omistajat ♥ Minkä ikäisiä muuten Lilli ja Voitto ovat? Onnea muuten niihin Sorsasalon kisoihin!

  VastaaPoista
 41. Oot Tiia tosi hyvä ratsastaja! Sulla on niin ihana istunta esteillä ja muutenki. Kauanko olet muuten ratsastanut? Ps. Voitto on tosi ihana ja taitava hevonen!♥

  VastaaPoista
 42. hyvä te!!<33

  huomasin muuten että olitte yhessä kouluvalmennuksessa jonka nimi on Venla ja Anny kouluvalmennus. niin lilli ja voitto oli siinä:)

  VastaaPoista
 43. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 44. BANNERI EI NÄY MOBIILI VERSIOLLA:)!

  VastaaPoista
 45. Vimppa kuva ennen 100cm tahko videoo Voitto on ihan kun joku poni :-)

  VastaaPoista
 46. moikka, sulla näyttää olevan noi veredussuojat, eikös? niin minkä kokoset voitolla on ? :) ajattelin vähän kysellä, et itsekin tietäisin mitä ottaa

  VastaaPoista
 47. Mäkin tuun Sorsikseen hyppäämään! :)
  Tuutko sä molempina päivinä?

  VastaaPoista
 48. Hyvä Tiia ja Voitto! :) muuten, mitä Pinjan sormille on käynyt ku en oo ihan perillä?? x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori ku vastaan Tiian puolesta, mutta ohjat oli hiertäny Pinjan sormet auki Urmaksen valkas. (Ei siis ollu hanskoja kädes)

   Poista
 49. hyvä Voitto ja Tiia! kolme Hip HIP hurraa huutoa, HIHIP HURRAA,HIP HIP HURRAA,HIPHIP HURRAA!!!!!Miten osaat ratsastaa noin hyvin? Voitto on ihana<3
  Voikko käy kurkkamassa mun ja heppani blogia? jos sielt löytyis jotain korjattavaa :) ja onnee sinne sorsasalon kisoihin toicvottavasti menee yhtä hyvin ellei paremminkin :) blogin osote http://tresolin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 50. Ratsastat toooosi hyvin voitolla!:)

  VastaaPoista
 51. Onnea toosi paljon! Vote poika on ihana! Laitoin sulle s-postia, joten toivon että vastaat! :)

  VastaaPoista
 52. Onnea. Hyvin meni rata! :) Tiia ratsastat tosi hyvin ja tämä blogi on lempi blogini♥ :)

  VastaaPoista
 53. Onnea seuraaviin kidoihin voitko tehä voitosta ja susta videon jossa ois biisi "eva"
  tai jos et haluu ni pyytäisitkö pinjan tekee?;)

  T:Aino

  VastaaPoista
 54. Siis "eva (nukutaan kielletyllä iholla"

  T:Aino

  oisin tosi kiitollinen jos tekisit koska tää biisi on mulle
  tosi tärkee ja tunteikas;)

  VastaaPoista
 55. moi tiia! hyppäät hyvin! laitoin sähköpostia mut ei tainnu tulla perille! otatko mieluummin kirjeenä??

  VastaaPoista
 56. Onnee Tiia! Voisitko muuten tehdä uuden varustepostauksen videomuodossa Voiton kamoista? :)

  VastaaPoista
 57. Ootte molemmat tosi hyviä ratsastaan :)Voikko tehä semmosen videopostauksen niinku aamusta iltaan kuvaat?:)) Voikko muute tehä myös uuden varustepostauksen?:)Voiton tavaroista?:))

  VastaaPoista
 58. Onnee ihan kamalisti! nOotte superpari ja oikeen hevosen ootvalinnut sulle ;)

  VastaaPoista
 59. Hyvä Tiia ja Vote hyvin meette! (:

  VastaaPoista
 60. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=892572&t=892572

  hevostallinetissä taas jotkut kirjottelee... Mutta ihana postaus ja hyvin meni teillä kisat :)

  VastaaPoista
 61. Mikä turvaliivi sulla on ja paljonkohan mahtoi maksaa?

  VastaaPoista
 62. tosi hyvin menitte ja onnea tuleviin kisoihin :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.