Päiväkirja merkintöjä kuluneelta viikolta

maanantai 3. kesäkuuta 2013

 sunnuntai
Sunnuntaina oli kisat Iisalmessa. Kisat menivät kohtalaisen huonosti, mutta ei niistä silti jääny huonomaku suuhun. Oon ihan tyytyväinen niihin hyppyihin mitkä onnistu ja tästä on nyt hyvä lähteä treenaamaan eteen päin ja tota mun tuuppaamis ongelmaa varsinkin pois. Kisoista voitte katsoa videopostauksen täältä.

kaikki ylläolevat c Juulia Sahlström
c Roosa Argillander
Maanantai ja Tiistai
Minä olin luokkaretkellä ja Pinja liikutti Voiton. Tarkempaa selosusta voitte lukea Pinjan blogin tästä postauksesta. Ja mun luokkaretki mydayn voi katso tästä linkistä.
Keskiviikko ja Torstai
Molempina päivinä oli niin kuuma ja omistajaakin vähän laiskotti, joten hepat vietti vapaapäivää laitumella.

Perjantai
Hepat juoksi laitumella itsensä ihan hikeen varmaan ötököiden vuoksi. Kun huomattiin että ne juoksee otettiin sisälle, annettiin levähtää hetki ja sen jälkeen käytiin kävelemässä maastossa ilman satulaa. Hepat oli yllättävän virkeitä vaikka molemmat vielä ihan hiessä laitumella juoksemisesta. Matka sujui muuten hyvin, mutta yhdessä vaiheessa tielle tuli räksyttävä koira. Jos se olisi juossut heppojen jalkoihin, olisi muuten tiennyt juosseensa sillä Lilli potkii koiria ja on kerran maastoreissulla potkassutkin yhtä koiraa melko pahan näköisesti. Sini oli onneksi kameran kanssa mukana ja ajoi koiran takaisin kotitielleen. Päästiin turvallisesti ohi ja loppu matka sujuikin hyvin.


Lauantai
Tajuttiin perjantaina maastossa, että meidän hepat tallustelee nykyään vaan tasasella kentällä, tasasella laitumella tai tasasilla teillä. Joten lähdettiin vähän kauemmaksi maastoon ja lähdettiin rämpimään metsään sellaisia metsäkoneen renkaan uria. Hepat kyllä joutu ihan tosissaan keskittymään, täytyy siis käydä useemminkin! Kuvattiin siitä videopostaus, joka tosin on vähän tylsä kun ketään ei ollut kuvaamassa ratsastusta.

linkki videoon

Sunnuntai
Sunnuntaina mentiin pitkästä aikaa kentällä ja minä ratsastin pitkästä aikaa Voiton kunnolla läpi, viime kerrasta olikin yli viikko. Päivällä oli niin kuuma, että lähdettiin ratsastamaan vasta kahdeksan aikaan illalla. Kasailin kentälle pari kavalettia ja puomia. Muita tehtäviä en nyt ala kertomaan, mutta yhden tehtävän haluan jakaa teillekkin.

Tää on ehkä yksi haastavimmista tehtävistä mitä olen koskaan tehnyt, mutta tätä voi silti hyvin reenailla yksinkin koska tehtävä tehdään puomeilla. Tohon saa tulla tosi koottuna sisään, kahden ekan puomin jälkeen vähän hellittää jotta heppa venyisi ton kaksi laukkaa tohon. Se on oikeesti pitkä! Voittoa sai oikein punkaista eteen, jotta venyisi ja kahdella ekalla kerralla ei edes venynyt. Laitoin vielä viimeisen puomi tilalle vesimaton, joten siihen piti ottaa vähän pitempi hyppy muutenkin. Kaikki joilla on oma heppa niin haastan teidät kokeilemaan tuota kotona, jos tuntuu vaikeelle kannattaa tota vikaa väliä lyhentää pikkusen. Poneilla tai ainakaan töppöjalka Lillillä tuo ei onnistunut, Lilli tuli vikan välin kolmella laukalla mikä oli melko normaali ei edes kovin lyhyt. Kertokaapa te jotka kokeilitte mitkä on teidän omat fiilikset!
Meitsi rakentelee tehtäviä
Maanantai
Tänään käytiin ilman satulaa heti aamusta köpöttelemässä maastossa. Pinja lähti riparille ja nyt hepat on kokonaan mun vastuulla. Sini auttaa kyllä Lillin liikuttamisessa ja varmaan hoitamisessakin. Toivotaan, että Sini jaksaa kuvailla reippaasti jotta saadaan paljon postauksia vaikka Pinja onkin poissa. Nyt jatkan postivideoiden kuvailua ja kirjeisiin vastaamista! Huomenna on muuten kampaaja, taidan värjäillä kesäksi vähän vaalemmaksi katsotaan mitä tulee kun en itsekkän tiedä mitä haluan..:D

Joku toivo musta kuvaa ilman meikkiä, mutta saattekin nyt videon ilman meikkiä.


152 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. kellään tarvetta järkkärille? sori mainostus mutta myynnillä kire
   http://flatcoates.blogspot.fi/2013/06/myynnissa.html

   Poista
 2. Kiva postaus:) Ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Otsikko joko 'päiväkirjamerkintöjä' TAI 'päiväkirjan merkintöjä". Paljos se sun äikkä olikaan?

  VastaaPoista
 4. Toi oli heti paljon uudempi toi postaus kun kuvasit silleen sivustapäin ku laitoit Votee! :)

  VastaaPoista
 5. On tosi kiva kun teet näin paljon videoita :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus!! Pinja hyvä selittää tossa lopussa!!....=D

  VastaaPoista
 7. Voisitko tehdä sellasen videon jossa ''opetat'' miten erilaisia suojia laitetaan hevosen jalkaan? Se ois todellla kiva!!!:)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Tosiaannon aika kuuma nyt et munki pitäää ratsii mun omaa hollanin puoliveristä kans iltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä aikasin aamulla tai myöhään illalla!

   Poista
  2. Mulla on pari kertaa ollu 5.30 herätys mutta se kyllä auttaa vaikka onkin aika turhauttavaa nousta sängystä. Mutta sillon oon saanu kattoo hienoi maisemii. :)))

   Poista
 9. Miks muute tuuppaat votee esteillä????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sulla varmaa mitää ongelmii oo ratsastaes... -.-

   Poista
  2. eieieiei mikä kysymys XDXDXD

   Poista
  3. Anteeks.... Ja kyl mul on aika paljonki! Itteasiass tosi oon viel ratsi koulutasolla mutta kysyin vaan. :)

   Poista
 10. Pinja tossa melkein videon lopussa! :D oli tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 11. Ihana posstaus ja lähetän pian kirjeen!

  VastaaPoista
 12. Ihana toi videopostaus! Toi paarma kohta ällötti :D

  VastaaPoista
 13. paljonko sä painat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ees tiiä ja vaikka tietäsin en kertois sulle:)

   Poista
  2. Eikö kyseinen anonyyi tiedä, että naisten painoa ei saa kysellä;D

   Poista
 14. sulle ei sovi yhtään tuo samshield! ;( go pinja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lol taas joku kateellinen...Tiialle just sopii toi kypärä!

   Poista
  2. mulla on ittellä gpa titium et juu,oon tosi kateellinen :D ja ostin sen ihan normi hintasen enkä saanu ilmatteks ;) !

   Poista
  3. En nyt halua leimata tuota aloittaja anonyymiä tai kommenttini ei ole vain hänen kommenttiinsa viitaten, mutta oletteko huomanneet että aina kun joku haukkuu toisen varustetta ja joku vastaa haukkujalle jotain "Oletko kenties kateellinen" tai vastaavaa, niin heti haukkuja anonyymi kertoo että ei todellakaan ole kateellinen koska hänellä on pajon paremmat ja kalliimmat varusteet kuin sillä, kenen varusteita on aluksi haukkunut:D

   Poista
  4. Jos joku kypärä nii ainaki samshield sopii sulle!!!!

   Poista
  5. Minusta tuo kypärä on hieno!:) Mutta tosiaan ei se aina ole kateutta jos on vaan erimieltä jostain asiasta.

   Poista
 15. Tuli vaan mieleen, että voisi olla aika kiva idea laittaa tallin seinälle johonkin kohtaan noita piirustuksia ja kylttejä, mitä olet saanut postia lähettäneiltä :)

  VastaaPoista
 16. Lukisitko tämän!

  Lähetin sulle postissa kirjeen, ja kirjeessä oli bannerista rahat, ja sitä kirjettä ei ollut tossa, joten ootko ihan varma että se maksu tuli sulle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maksua ei ole vielä tullut. Äiti kävi tänään hakemassa postit voi tietty olla niissäkin tai sitten joku on (taas..) varastanut ne

   Poista
  2. Kui varastettu? :O Varastetaanko teiltä postia?

   Poista
  3. Ei kun jos kirjeestä huomaa että siellä on rahaa niin postin työntekijät niitä varmaan ottavat. Kaksi kirjettä on nyt tullut perille kolikon kokoinen reikä kyljessä ja rahat poissa:) Mutta Venla sinun rahasi tuli tuossa äitin hakemissa kirjeissä!

   Poista
  4. Oho O.O Ootteko käyny postissa sanomassa, että kirjeistä on varastettu rahaa? Sehän nimittäin lasketaan varkaudeksi vaikka olisikin pieni summa kyseessä.

   Poista
  5. Vinkkinä tähän rahan lähetykseen, jos lähettää kolikoita. Kannattaa teipata ne kolikot johonki paperiin ja ja sitten se paperi mihin on teipannu ne kolikot nii kirjekuoreen. Itselläni ainaki tämä auttoi siihen, että kolikot pysyivät postissa tallessa :))

   Poista
  6. Ei olla sanottu, tuskin ne siellä osaa asialle mitään tehdä kun kirjeet käy monissa eri paikoissa ennen meidän omaan postiin tuloa. Jennalla hyvä vinkki!

   Poista
  7. Hyvä jos oli tullut mun maksu perille :) Onneksi laitoin sen viisi euroa setelinä.. Kiitti vielä bannerista!

   Poista
 17. voisitko tehdä sellasen videon missä näytät miten rakennat esteet kentälle ja miten mittaan askeleet tai kuinka monta metriä on esim 3 laukkaa? :) En ymmärtänyt ''tipuaskelia''? :O XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipuaskel on selainen, että kengät laitetaan ihan peräkkäin tai apua en osaa selittää:D selittäkää joku:DD

   Poista
  2. niin että silleen on tipuaskel että laita jalan eteen ja sit sun varpaaseen kiinni toisen jalan kantapää ja taas samanlailla ja lasket niistä askelee...

   Poista
 18. Pitääkin kokeilla jossain vaiheessa tuota kotona :)! toivottavasti meidän kentän pituus riittää :---D. ja en minäkään tipuaskelia ymmärtänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mä ainakin sanon tipuaskeleiksi just sellasia, et pistää jalkaa toisen eteen ihan silleen, et toisen jalan kantapää on toisen varpaissa kiinni. Et tulee sellasta "viivakävelyy"."

   Poista
 19. tosi kiva postaus!:)hyväksytkö muuten fb:ssä keveriks?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyysin sua kaveriks fbeessä sillon kun oli hevosmessut etkä oo vieläkää hyväksyny..

   Poista
  2. ok kiitos tiedosta!:)

   Poista
 20. Mä ainakin sanon tipuaskeleiksi just sellasia, et pistää jalkaa toisen eteen ihan silleen, et toisen jalan kantapää on toisen varpaissa kiinni. Et tulee sellasta "viivakävelyy". Tarkotitkohan sellaista? :D:D

  VastaaPoista
 21. milloin tulee vai onko edes tulossa uusi bloggaajan rankka elämä? niitä on niin hauska katsella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo näillä näkymin kyllä tulossa, mutta katsellaan:)

   Poista
  2. Olisi ehkä helpompi tehdä Bollaagan rankka elämä- videoita, jos kirjoittaisit hauskat kommentit aina ylös, kun niitä tulisi blogiisi. Näin et unohtaisi jo vanhempien postausten kommenttiboksissa olevia kommentteja joista voisi ehkä saada jotain inspiraatiota.

   Poista
  3. Niin minä aina ennen olen tehnyt, mutta nyt en ole kirjoitellut kun ajattelin ettei seuraava tehdä:)

   Poista
 22. Kiva postaus ja video, mutta paarmatkin tuntevat luultavasti kipua, niin ei kiva kun kidutitte sitä.. :(
  Tiia, oletko/menetkö kesätöihin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Niinne varmaan tuntee:( En ole tai tavallaan olen, mutta :D

   Poista
 23. Onko teillä aina maastoillessa turvaliivit, milloin aina pidätte turvaliivejä/miksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina maastoillessa, ilman satulaa mentäessä ja hypätessä. Ihan turvallisuus syistä ja kuuluu meidän perheen "sääntöihin"

   Poista
 24. Mitkä noi pinjan ratsastushousut on mitkä sillä on ku se ratsastaa voitolla?:D

  VastaaPoista
 25. Voitto näyttää tosi korkeelta jotenkin.. Kuinka korkee se nyt taas olikaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa opetella etsimään vastauksia ensin itse, sillä Tiialle tulee paljon kysymyksiä ja kommentteja ja kun tämänkin tiedon löydät Voiton esittelysivulta;)

   Poista
 26. Pikkasen repesin tolle lauantain postaukselle mis Pinja tulee selittää tohoxD ja kivoi kuvii ja se video taas kerran!:)

  VastaaPoista
 27. Mun kirjettä ei ollu siinä! Voitko laittaa sen posti video 7

  VastaaPoista
 28. Miekin tuuppaan esteillä, valmentaja : ÄLÄ tee MITÄÄN, Sun PONI säätää ITSE askeleet. Matkusta vain se riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä koskaan kuullut, että joku opettjaa/valmentaja pyytäisi vain matkustamaan hevosen selässä O.O

   Poista
  2. Matkustaminen ei Voion kanssa riitä sillä se kieltää jos tulee huonoon paikkaan, pitää vain ratsastaa oikeaan paikkaan ilman tuuppausta:)

   Poista
 29. Mihin täyshoito talliin veisit voiton Kuopiossa, jos pitäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm.. Korhola on meille ehkä tutuin, mutta Pikkupiha ja TK olisivat myös hyviä vaihtoehtoja.

   Poista
 30. Kun tuo Pinjan blogi jää nyt tauolle, niin kysyn sinulta että miksi Pinjan ripari on niin pitkä? Tai ainakin Pinja oli vastannut johonkin kommenttiin että kestää kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on herättäjäyhdistyksen ripari, siksi pidempi :)

   Poista
 31. Mä tein just tänään tota tehtävää :) mun hevonen ei oo mikään kauheen hyvä vielä hyppäämään mut harjotellaan kovasti. Välillä se menee liian lujaa tai ei muuten vain tajua tehtävää mutta tuo onnistui todella hyvin! Aion tehdä tuota useamminkin koska se on todella hyvää treeniä siihen kun aletaan hyppäämään esteitä! Kiitos vinkistä laita toki lisääkin ohjeita treeneihin!
  -anni

  VastaaPoista
 32. Tosi hyvä postaus ja ihanat ponit <3

  VastaaPoista
 33. lähetän kirjeen tänään postiin

  VastaaPoista
 34. Moikka Tiia! Osaisitko kertoo että miten tuon blogin saa "läpinäkyväks", silleen että tuo tausta vähän näkyy tuosta blogin takaa?:)
  Kiitos jo etukäteen jos vastaat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa malleissa ei niin saa, mulla se oli ainakin valmiina:)

   Poista
 35. Missä muodossa lähetät tekemäsi bannerit? Jpeg, png?

  VastaaPoista
 36. Oot ihan sairaan kaunis ilman meikkii!(:

  VastaaPoista
 37. Repesinkö vähö Pinjalle tos videon lopus :DD

  VastaaPoista
 38. Hauska video! teijän videot on niin parhaita! Musta ainakin jotain parannusta on tullu,sä istut siellä satulassa niin tyynen rauhallisesti nii Voittoki rauhottuu eikä ruppee sähläilemään,mutta ens kisoissa "Voittto tulee kotiin"=) Vähänkö mä haluun sun elämän?! Saanko?=D Ja vielä...sun tekemä banneri Prinsessaponi blogiin on niin ihana! On neki mitkä sulla on omassa blogissa ollu ja on edelleen! Katoin pari kuukautta sitte teijän "blogi joulukalenterin" ne elokuvat,niin parhaita!! Ja Pinjassa on selvästi näyttelijän ainesta ja sussa kuvaajan=D

  VastaaPoista
 39. Vitsi, mä repesin iha täysii ku toi Pinja "pomppas" toho:D Ja muutenki tosi kiva postaus. Ja sun videot on iha parhaita!♥ Ja voisikko tehä jonku sellasen bloggaajan rankkaelämä-videon. Ne on tosi kivoi, ku mä katoin ne sun vanhat. Varsinki se, ku sä ja Pinja "esititte";)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki mielestä ne bloggaajan rankka elämä- videot on kivoja!!!!!

   Poista
 40. Hei!
  Lähetin teille tänää postia!

  - Eve

  4.6.2013

  VastaaPoista
 41. millon julkistat bannerikisan voittajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voittajille on jo ilmoitettu, julkaisen voittajabannerit kunhan olen saanut ne valmiiksi!

   Poista
 42. millä HTML-koodilla saa tuon gadgetin keskitettyä. Yritin ettii googlesta, mut en löytänyt. Koodeja oli vain vanhoihin malleihin. Olis kiva jos hiukan helppiä sais ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kun upottaa h3 tai h2 kohdan bodyyn:

   text-align: center;

   Poista
 43. Eikös tuon ötökkäloimen mahakappale kuuluisi kiinnittää tuohon muun loimen päälle? Meillä ainakin kaikki ötökkä- ja ihottumaloimet menee tuollatteen. Ehkä teillä on jotenki erilainen. Mutta luulisi ainakin, että menisi tuohon päälle pitämään loimeakin paikallaan.
  //toisaalta en ole edes varma onko tossa loimessa edes mahakappaletta vai lörtsöilikö vaan sen näköisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen mitään sääntöä ole:D Tuota ei saa edes mahan ympäri ja sillä on loimen alla klipsit mihin se kuuluu.

   Poista
 44. Tuolla blogikirppikessssä on tallikengät, niin onko niissä turvakärki? Ja voiko tehä varustepostauksen voten kamois videomuodossa. Saman tyylisen kun vanhakin?

  VastaaPoista
 45. Tuli nyt mieleen et voisitko tehdä joskus sellasen kysymyspostauksen jossa lukijat lähettävät kysymyksiä ja vastaat sitte (videolla?) niihin?

  VastaaPoista
 46. Millaisen ratsastajan antaisit ratsastaa Votella? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua taitavamman tai jonkun jolla on herkät avut:)

   Poista
 47. Moi. Kiva postaus mut pakko kysyy harjaatteko hevosten mahaa ollenkaa.
  mä harjaan kun on pakko koska se on yks hevosen tärkeimmistä osista mitä täytyy harjata. Toivottavasti ette ymmärrä tätä kommenttia pahalla. mut en oo huomannu missää videos etä harjaisitte mahaa. no tää on varmaa totta
  et harjaatteko suojat sisäl varmaa harjaatte.TOIVOO INKA ELI KINKI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti harjataan maha ja hevonen joka paikasta :D Suojat harjataan tai pestään sisältä.

   Poista
  2. no hyvä:DDDDDDDDDDD OLIMPAS MÄ TYHMÄ:::::DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD:)))))))));000000N T KINKI

   Poista
 48. Kiva postaus! Jännitätkö muutes ennen kisasuoritusta paljonki? Ja onko sulla jotain keinoo millä saat kisajännityksen pois tai vähennettyä? Kumminki aika isoissa kisoissa käyt ku ite vaan käyn tallini omissa kotikisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei mua juuri nykyään enään jännitä. Paljon kisoja vaan niin jännitys lähti ainakin mulla!

   Poista
 49. Tuli vaan tälleen äkkiä mieleen, että onko Herra Päärynä-loimi teillä vielä ? :D (Tämä tuli siis mieleen kun katsoin tämän http://www.youtube.com/watch?v=yJy6Bu4LNqw ) Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 50. voisitko tehdä mulle bannerin
  http//:myandmyli.blogspot.fi
  ja voisitko vastata ees joo tai ei ?!
  vaikka mun blogiin :)
  tai sähkäriin: heidi.kezola@hotmail.fi

  VastaaPoista
 51. kysyisin muuten sulta kamera-asiassa neuvoa :) mulla on nyt canonin eos 1000D ja siihen tavan 18-55 IS ja Tamron 70-300 VC. Valokuvauksen puolelta tuo kamera riittää mulle tosi hyvin, mutta videoita kaipaisin. Koska tosiaankin kuvaan hevosia, niin haluan järkkärin johon saa tuon pidemmän putken, enkä videokameraa. Valokuvauksessa osaan perusasiat ja säädellä asetuksia yms. Oon miettinyt canonin eos 600D:n ja 650D:n väliltä, niin kumpi sun mielestä olis parempi? Vai olisko kenties ihan joku muu? Kolminumeroinen kameran pitää olla, koska ei ole varaa kaksi- tai yksinumeroiseen ja ehdottomasti canon, koska tuo tamronin putki on tietysti canonille. Tietystihän haluan, että kameralla saa myös hyviä kuvia, koska tuo 1000D:hän on jo vanha malli. Mutta tosiaankin jos pelkkiä kuvia kaipaisin niin en uutta kameraa ostaisi, kelpo peli tuo kuitenkin minulle on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ei ole kokemusta kun canonin 1100D, 550D ja nyt tuo 7D. Joten voin suositella tuota entistä kameraamme sulle eli 550D, noista kahdesta Canonista en osaa oikein sanoa mitään, kannattaa kysyä joltain jolla olisi kokemusta niistä kahdesta:)

   Poista
 52. treenaatko sun peppua millään lailla? tai urheiletko jotenkin, jossa pepunki lihakset aktivoituu kovasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah :D en treenaa ja muuta urheilua en harrasta kun ratsastusta + tallityöt

   Poista
 53. Olet mukana lempiblogini esittelyssä, ei kai haittaa että otin bannerisi kuvan?

  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/2013/06/59-erikoispostaus-nro10-naita-mina-luen.html

  VastaaPoista
 54. Millon tulre se facessa luvattu postaus ??

  VastaaPoista
 55. Mitä sun vanhemmat tekee työkseen :D sori jos utelen, mutta kun ihan mielenkiinnon vuoksi kyselen

  VastaaPoista
 56. Ootko viel sen Joonaksen kanss yhes.?

  VastaaPoista
 57. Tipuaskel??? Kerrotko minulle??

  VastaaPoista
 58. Onks toi sun samshield nii shadowmatt ? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.