Ilman varusteita + Irmeli is back!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013


 Vekki ja Lokki tulivat eilen meille. Kuvattiin hetken mielijohteesta leffa. Juonen keksimisessä meni melko pitkään, lopulta innostuttiin tekemään vähän jännenpi jatko-osa joulukalenterissa esiintyvälle Irmelille. Suosittelen siis katsomaan sen joulukalenterin vaikka uudestaan, ennen kuin itse elokuva julkaistaan niin otte paremmin kärryillä. Joulukalenterin voi katsoa tästä.Kun oltiin kuvattu leffa, lähdettiin talliin hoitamaan hepat. Leikin tänään vähän kukkahattutätiä ja ratsastelin ilman suitsia ja satulaa. Sen verran voin sanoa, että ei ole ehkä ihan se meidän juttu. Jos ratsastaisin Voitolla edes viikon tolla tavalla niin mitäköhän siitäkin seuraisi...

Laitettiin hepat kuntoon laitumella. Ne vaihdettiin muuten uudelle laitumelle pari päivää sitten ja arvatkaa ketkä karkaa sieltä heti.. Iskälle tuli puhelinsoitto, että kaksi hevosta irti tiellä. Onneksi siinä vaiheessa kun me ehdittiin pihalle molemmat juoksivat jo meidän etupihalle. Hetken pörräsivät siinä ja antoivat sitten onneksi kiinni. Ja takaisin asiaan. Lokki talutteli Voiton kanssa alkukäynnit ja minä siivoilin esteitä vähän syrjempään kentältä.
Ravailin ja kävelin vähän alkuun. Koitin kääntää mahdollisimman paljon istunnalla tai käyttää johtavaa ohjaa. Eihän tollaisilla päitsivirityksillä nimittäin normaalit ohjasavut oikein toimi. Menin muutenkin vähän pidemmällä ohjalla, koska mitä järkeä pitää ns. tuntuma suussa kun ei ole ollenkaan yhteyttä suuhun. Kertokaapa joku tälläiseen ratsasteluun perehtynyt teinkö ihan väärin vai en?Voitto toimi yllättävän hyvin! Oon ihan sika ylpee, että sain käännettyä monta kolmikaarista ravissa ilman, että joka kaarteessa vedin ohjista. Ainot ongelma oli oikeastaan laukannostot, Voitto tarvii melko voimakkaan tuntuman ja tuen suuhun laukannostoissa, jotta nostot olisivat hyviä. Nyt kun tukea ei saanut suuhun ei laukkakaan oikein noussut. Kerran lähdettiin ravrimaisesti pikaravia, kun Voitto luuli että käsken sitä menemään kovempaa. Liekö oli silloin vähän epäselvät avutkin..
Kyllä palvelu pelaa meillä ;)

Sitten vähän ikävämpiin uutisiin. Voiton yksi etukenkä alkaa olemaan jo melko huonossa jamassa, ihan siinä ja siinä ettei paina sädettä ja pari naulaakin oli huonosti kiinni. Kengittäjän piti tulla tänään, mutta ilmoitti ettei pääsekkään aivan kuten viime viikollakin. Tähän asti ollut ihan tosi luotettava ja hyvä, tullut just silloin kun pitääkin jne. Nyt kumminkin vähän hätä. Lillikin pitäisi saada uuteen kenkään, perjantaina nimittäin Urmaksen valmennus ja sunnuntaina kisat kuten meilläkin. Toivotaan, että asia saadaan jotenkin hoidettua.

Pinja lähtee siis perjantaina kokeilemaan virolaisen Urmas Raagin valmennusta. Minäkin olisin mielelläni mennyt, mutta Voitolle olisi tullut liikaa hyppyjä. Jos todetaan reenit hyviksi, niin seuraavan kerran kun Urmas tulee suomeen niin lähden Voitonkin kanssa sinne. Mielestäni on tärkeää olla kotivalmentajan lisäksi esim. aluevalmentaja, joka näkee meitä vähän harvemmin ja voi sitten sanoa mihin suuntaan on mennyt.

141 kommenttia

 1. Menette tosi hyvin ja odotan ihan sikana tota elokuvaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä ootte ostanu nuot turvaliivit..? Kun itekki haaveilen tommosesta (onko joku nettisivu)? Ja paljonko makso..?

   Poista
  2. sori kun vastaan tiian puolesta, mut tiian turvaliivi on lokin vanha ja ostettu hevosmerestä:) hintaa en muista

   Poista
 2. Kiva postaus! :)
  Ja kivoja kuvija ;D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! En jaksa oottaa irmelii :D

  VastaaPoista
 4. On joo kokemusta nuista kengittäjistä :/ mut kiva postaus :)

  VastaaPoista
 5. miten noihin urmaksen valmennuksiin pääsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymällä Päiviltä :)
   Yhteystideot: http://www.tahkohorsesafaris.fi/rc_fi/

   Poista
 6. Kiva toi irmeli juttu ootan innolla elokuvaa. Miten ruokitte hevosenne nyt kun ne on kesälaitsalla. Siis kuinka usein annatte kuivaheinää.? ( vai annetteko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annetaan kuivaheinää vähän sen mukaan miten hepat on ollu laitsalla, muut ruuat normisti:)

   Poista
 7. Itsekkin oon muutamia kertoja ratsastanu riimulla ja mennyt juurikin vähän tolleen rennosti yms. Mun yks kaveri kuitenkin ratsastaa aina kuolaimettomilla suitsilla niin nillä pystyy menemään täysin "normaalisti" ni en tiiä toisaaltahan sillon myös riimulla pystyis menee niin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää ehkä reenailla lisää:)

   Poista
  2. kuolaimettomissa suitsissa on tavallaan tuntuma suuhun ja se on ihan eri asia lukekaa sitä nii tiedätte :/ urmas on muuten paras valmentaja <3<3 ja sitä paitsi jos ratsastat noin voit mielummin kääntää pohkeilla oon itte menny ilman mitää päitsi vitityksiä laukkaa ki :)

   Poista
 8. Hyvä postaus :) En jaksa ootella Irmeliä :D Urmas Raag on hyv valmentaja.(ainakin minusta)Olen käynnyt hänen valmennuksessa, kylläkin Virossa.

  VastaaPoista
 9. Se tuntuma suuhun ei kai ole niin oleellinen kuin se, että ratsastaapa riimulla tai kuolaimilla niin on tuntuma/yhteys hevosen päähän. Ja enempi tai vähempihän siihen ratsastukseen enkkutavalla kuuluu pään manipulointi, eli taivutetaan niskaa ja kaulaa ja niin edelleen, eikö? Eli kun ei ole kuolaimia niin nähdäkseni tuntuma tulee suun sijasta yleisesti päähän, riimun ollessa kyseessä lähinnä kuonopiille. (esim cross under- kuolaimettomissa tuntumaa tulee poskille ja kenties niskaankin eli tasaisemmin pään alueelle)

  Riimua kannattaa kiristää reilusti jottei se pyöri päässä. Sitten ratsastus toimii ihan kuin kuolaimellakin. Kuolaimeton suitsitus antaa vielä tukevamman tuntuman kuin riimu, ja tarkemmat avut :). Ja hommahan on jo ihan erilaista jos pistät kiristetyn riimun kera ohjien ja satulan. Ei me kukkahattutäditkään väännetä ns englantilaistyyppistä kouluratsastusta ilman satulaa :D. Kukkahattutäti-ratsastuksessakin on niitä humputtelumaastoja ilman satulaa ja normimaastoja satulan kanssa ja kentällä ratsastusta ihan normaaliin tapaan mutta vain ilman kuolaimia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee vielä selventää, että käytin tuota enkku-sanaa tuossa selventämään. Kun ratsastuslajista riippuen hieman riippuu millainen tuntuma pidetään. Länkkätyypin ratsastuksessahan mennään paljon enempi löysin ohjin kun taas perinteiseen tyyliin kuuluu semmonen jämäkkä tuntuma?

   Poista
  2. Kiitos, tosi mielenkiintoista! Pitää perehtyä paremmin tähän:)

   Poista
 10. No voi höh kun ei tämä kengittäjä sitten tullutkaan:( hienon näköistä menoa teillä ja pikkusiskotkin hyppii tällä ympäriinsä kun odottavat tätä elokuvaa:D

  VastaaPoista
 11. mitkä vekin ja lokin oikeet nimet on?

  VastaaPoista
 12. Millon tulee se toinen postivideo? :)

  VastaaPoista
 13. ompas voitolle tullut alakaulaaa..:( mut ootte hieno pari + mahtavaa että tulee taas irmeli elokuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se näkyy ku se kulkee noin pääpystyssä:D kiitos!

   Poista
 14. Sillon kun ite menen ilman suitsia, pidän ns. normaalin tuntuman. Mutta hienosti teilläkin meni!

  VastaaPoista
 15. Meillä oli muutama vuosi sitten hevonen, jolla käytettiin kuolaimettomia suitsia ja niissä oli löysä turpahihna. Käytettiin ihan normaaleja ohjasapuja ja toimi hyvin:) Tietenkin voi tehdä kuin sinä, ja voittokin näyttää pitävän tuosta :)

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia! Voitto on tosi suloinen noissa ekoissa kuvissa missä et ratsasta<3 Millon se elokuva tulee?:)

  VastaaPoista
 17. jos pitää normaalin tuntuman myös ilman kuolaimia, jaa aina vain pienimmillä avuilla ratsastettua sitten suitsien kanssa :)

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus! :) IRMELI TULE PIAN :D!Millon muuten teet sen kuvapostauksen ? :D

  VastaaPoista
 19. Millon irmeli tulee? Reps.. Muistan vieläkin: istun tässä koko yön ja vahdin ettei ponini kuole. XDXDXDXDXDXDXDDXDDDXDD

  VastaaPoista
 20. Ihania kuvia <3 kivat videot :-) irmeli tule pian

  VastaaPoista
 21. Innolla odottelen Irmeliä. :)) Ihania kuvia Voitosta!

  VastaaPoista
 22. Ootan innolla Irmeli is back- elokuvaa:D Miusta oli jo tosi jännä toi traileri. :D :D

  VastaaPoista
 23. hei apua, mistä toi lokin ihanan värikäs neuletakki on!

  VastaaPoista
 24. Tuohon ratsastukseen ilman varusteita, ei kannata ajatella juuri tuota että teen jotain erillailla, eihän se hevonen sillon ymmärrä vaikka ei olekaan tuntumaa suuhun,on siulla tuntumaa kuitenkin hevosen päähän. Tosin päitset on niin löysät yms. että niillä ei ole kovin järkevää ratsastaa koska tuntuma ei ole tasainen, ota vaikka perus engl. turpis ja sen etupuolille laitat ohjat kiinni ja wœla, siulla on kuolaimettomat! Ite tein niin alkuun kunnes hankin kuolaimettomat, tosin nekin toimii meillä samalla periaatteella. Ja ei yleensä kannata hypätä tuosta noin vaan hevosen selkään,vaan hevoselle pitäisi ensin vaikka opettaa maastakäsin nuo ohjasavut,koska ne on kuitenkin täysin erilaiset kuin kuolaimilla! :) Vähän tähän tapaan http://www.youtube.com/watch?v=sK03wwL3iSY (en osaa linkittää mutta jos kopioit tuosta osoitteen) Tosin tuo onkin jo täysin eri asia mutta näkee mitä tarkoitan tuolla maastakäsin opettamalla erilaiseen paineeseen. En ihan ole samaa mieltä tuon anon kanssa,tai en ehkä edes ymmärtänyt mitä tuo ano meinasi tuolla "jos pitää normaalin tuntuman myös ilman kuolaimia, jaa aina vain pienimmillä avuilla ratsastettua sitten suitsien kanssa :)", miun mielestä paine on täysin eri kohdissa eikä ne ole toisiinsa sidonnaiset, tosin jos esim. olisi joku ravihackiksen tapainen kuolaimessa kiinni niin sitten,mutta ei muuten?

  Itse olen opettanut hevoset niin että voi mennä varusteilla ja ilman,mutta se pitää opettaa alusta asti hyvin,ei voi olettaa että hevonen tietää miten erilaisilla kuolaimettomilla pitää mennä tai päitsillä jos ei ole ennen paljoa menty,se pitää kertoa sille että kuolaimettomilla haetaan samaa asiaa kuin kuolaimilla, vaikka maastakäsin, sieltä se on yleensä helpoin tapa :)

  Tässä nyt jotain palautetta,toivottavasti ymmärsit mitä hain!
  Ja tosiaan ei ole jokaisen homma tuo ilman varusteita ratsastus, en miekään aina viitsi,vaikka siinä menisikin yhtä hyvin kuin varusteilla, ja kun valmentautuu/kilpailee,ei oikein pysty :D

  -Tiina

  VastaaPoista
 25. Niin ja vielä selvennän että sehän on mitä haet tuolla ratsastuksella ilman varusteita,jos haluat tehdä töitä tai vain humputella :)

  VastaaPoista
 26. En oo huomannu että tossa bannerissa vaihtuu aina tuo kuva kun laittaa hiiren siihen päälle. :)
  Mutta innolla odotan elokuvaa. Varmasti on tosi hyvä!
  -Venla-

  VastaaPoista
 27. Jee irmeilii :D btw miten innarivälit mitataa? :D

  VastaaPoista
 28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 29. Jess Irmeli palaa :DD Hyvin ratsastit!

  VastaaPoista
 30. minkä ikäsiä lokki ja vekki on?

  VastaaPoista
 31. en jaksa oottaa, että se leffa on julki! :D
  voitolla on muuten todella kivasti tuo harja noissa kahdessa ekassa kuvassa!

  VastaaPoista
 32. Irmelille pitää saada vielä enemmänkin jatkoa kun vaan ainoastaan tuo yksi uusi pätkä. MINÄ TAHDON LISÄÄ IRMELIÄ!!! :) Oli tosi hyvä postaus muutenkin. Harmi kun Voiton kengittäjä ei sitten tullut.

  Parhaita kohtia Irmelistä:
  - Se Irmelin ridaope
  - Se kun ne varasti kolme kypärää ja sitten vielä jotain kannuksia
  - Se Irmelin iskä oli myös hassun näköinen :)
  - Irmelin äitin meikit oli vähän levinny :)
  - Se auto kohtaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minäki haluun lissää irmeliä :DDd ootte vaan niin parhaita tekee näitä leffoja !.:3

   Poista
  2. Irmeliä tulossa varmaan vielä tämänkin jälkeen lisää, katsotaan..:)

   Poista
 33. Sä oot kullä niin paras!! jes irmeli palaa!! toinen kuva voitosta on hyvä :)

  VastaaPoista
 34. Mun entinen puolylläpitoheppa rakasti riimulla ratsastamista, sillon se oli supeer rento, kanto ittensä ja liikku muutenkin melkein paremmin kuin suitsilla :D
  Sitte taas nykynen vuokraheppa on riimulla mentäessä just tollanen laama joka ei jaksa tehä mitää ylimäärästä, pelkästään hölköttelee ja välillä menee eteen alas :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, onneks Voitto ei oo ainoo löllykkä kun menee riimulla :D

   Poista
 35. Tallilla jolla käyn on yksi poni jolla käytetään kuolaimettomia suitsia. Silti sillä pitää olla hyvä ohjastuntuma koska kiihdyttelee aika paljon.... Mutta en sitte tiiä ku Voitto on tosi paljon erillainen.. ;) Oootan ttooooosissiiii innolla tuota Irmeli elokuvaa! Varmasti aivann paras!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja voi olla tietty vähän eri jos on ihan oikeet kuolaimettomat:)

   Poista
 36. Lähettekö voiton kans mukaan kuitenkin sinne valmennukseen mutta et ratsasta kuitenkaan ?:)) ja tehkää kisoista tai valmennuksesta video

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu lähden! Katsotaan minkälaista postausta tulee :)

   Poista
 37. Siis tehkää vaikka kummastakin pinjan kans videopostaus :)<3

  VastaaPoista
 38. söpö vote noissa kuvissa :3
  ootan kyllä sitä irmeli -leffaa :D

  VastaaPoista
 39. Imeli leffa on jjo tubes!

  VastaaPoista
 40. ihania kuvia! :) toivottavasti voitolle saadaan kenkä laitettua, ikävää kun kengittäjä peruu koko ajan :/! hienosti teillä suju toi varusteitta ratsastus! irmeli leffa oli ihan huippu, ootte ihana pari voten kanssa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ollaan iskän kanssa menossa laittamaan kenkä paremmin :)

   Poista
 41. Kivoja kuvia ja ihana Vote!
  Toivottavasti saatte kengän laitettua :(
  Irmeli is best! Odotan innolla :D

  Et ole muuten vielä vastannu sähköpostiini jonka lähetin sunnuntaina(?).

  http://pauliinajakaverit.blogspot.fi/
  Tein vasta äskettäin, halusin lukijoita! (: Käykäähän kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Haluisin* piti kirjoittaa :D
   Ja vielä että oot kaunis♥

   Poista
  3. Laitapa sähköposti uudelleen, oon tainu kadottaa sen jo jonnekki... :)

   Poista
 42. Aivan ihana postaus! Paljon kuvia ja sopivasti tekstiä + vielä pieni videokin :) Tykkään.
  Muuten olisiko mahdollista että tekisit toisenkin "Näin teet yksinkertaisen bannerin gimpillä" postauksen? Kun itse olin juuri ladannut gimpin niin tuosta postauksesta oli paljon apua päästä kärryille. Mutta en osaa laittaa kuvia sellaisiksi ns. läpikuultaviksi. Mistä niin saa tehtyä? Ja jos mahdollista olisi ja tekisit toisenkin tuollaisen postauksen niin siinä voisi olla juuri tuo läpikuultavuus juttu :) Ja vielä kerran. Aivan käsittämättömän ihana ja hyvä postaus jälleen kerran! Jatka samaa rataa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä yks juttu. Odotan innolla tuota Irmeli elokuvaa! Milloinkohan se mahdetaan julkaista? :) T: sama ano

   Poista
  2. sen voi katsoa jo tubesta :-)

   Poista
 43. Äää vähän ihanat noi ekat kuvat voitosta ! :) varsinkin toi toinen on ihan tosi kiva :)

  VastaaPoista
 44. Ihan oikein meet! Helpompi on painolla ohjata hevosta, kun menee ilman suitsia. Ite mennään näin kesäsin omilla hepoilla aika paljon vain päitsillä ja ohjilla. Meilläkin hepat kulkee aika hyvin niinkin. Ainut mihin kiinnitin hieman huomiota, niin pompit hieman liikaa tuolla selässä, vai onko Voitolla niin pompottava ravi? Muuten kyllä ratsastat todella hyvin ja uskon että kehityt vielä paremmaksi, mikäli ihan ratsastuksen mestariksi! Sitähän sanotaan, että "harjoitus tekee mestarin" ;) Ei muutakun tsemppiä sulle ja Voitolle!:) ps. En päässyt kirjautumaan omalle tililleni, sen takia tämä nyt tulee anonyymina :( T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitolla on pompottava ravi varsinkin jossei se kulje oikeenpäin :)

   Poista
 45. Tulee kai noita irmeli leffoja lisää??

  VastaaPoista
 46. Mikä kamera tuo ruskea on? Se on hieno! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ainakin samanlainen ja se on ihan Canon eos 1100D ;D
   En tiedä onko tuo sama, voi tuota väriä ehkä olla muillekkin malleille: en tiä :D

   Poista
  2. Se on vekin ja lokin 1100D

   Poista
 47. Vinkki tohon päitsillä ratsasteluun,kannattaa kiristää tota turvan kohalla olevaa "turpahihnaa" jos vaan on säätömahdollisuus,niin ei mene iha puoleen päähän asti(:

  VastaaPoista
 48. Meillä hepat kyllä toimii samanlaisilla päitsivirityksillä ihan niinkun olis kuolaimet ja suitsetkin :-)

  VastaaPoista
 49. Tuleeks noita lisääki vielä?:)

  VastaaPoista
 50. Koska teette seukki Irmeli is bacin ja voitosta on tullu aika pyöree.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kai siitä tulee vähä läski ku se on laitumella :D

   Poista
 51. Ihana vote! Milloin leffa tulee? Entä onko vekillä ja luokilla blogeja? Jos on niin mitkä osoitteet? Oot kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori vastaan tiian puolesta mut leffa on jo tubessa ja mulla on blogi, www.vekkii.blogspot.com on osote:)

   Poista
 52. Moikka:)! Ite oon käyny monesti (esim. Huomennakin menen) urmaksen valmennuksissa;) oon todennu tosi kivaks ja neuvoo tosi hyvin asiat. Ite oon kehittyny paljon oman ponin kanssa;) kannattaa käydä ehdottomasti joskus, tosi kiva valmentaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meet varmaan Tahkolle Urmakseen kuten Pinjankin, Pinja tosin menee vasta perjanataina:)

   Poista
 53. Kiva postaus, elokuvan traikku näytti toooosi kivalta. :D Muuten ootteko tehny muita elokuvii Pinjan kaa YT: he ku Isintyttö ja tän?? :DDDDDDD Ootte parhaita, sä, Pinja, Sini, Voitto ja tietysti myös Lilli <3

  VastaaPoista
 54. Hei tohon kengittäjäasiaan;

  Kannattaa oikeesti vaihdella vaan noita kengittäjiä, jos alkaa tekemään ohareita enemmäkin. Ja pyydä ehdottomasti seppää opettamaan, miten irtokenkä lyödään kiinni, sama noi vähän kilisevät kengät on helppo opetella itse lyömään paremmin kiinni, ni ei tarvitse panikoida sen kengittäjän kanssa.
  On muuten ihan maanlaajuinen ongelma noi kengittäjät, en tosin ymmärrä minkään ammattialan edustajia, jotka tekee ohareita minkä ehtii, ei ilmoita mitään, tulee myöhässä ja suuttuu, kun huomautat asiasta.

  Kannattaa kysellä myös htnetin ravipuolelta, jos tarvii uutta kengittäjää, siellä liikkuu sen alan ammattilaisia vähän enemmän kuin ratsupuolella.

  Kiitos kivasta blogista, jopa näin 25v ravi-ihmisen on mukava lukea tätä :) mukavaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 55. Tiia ja pinja ootte parhaita! Videoita ja teidän elämää on todella kiva seurata! Tuleehan enemmänkin elokuvia tai videoita kuin irmelin opetus? Niitä on niin mukava katsoa! :)

  VastaaPoista
 56. Voitto varmaan tykkäs kun pääsi vähän rennommin menemään:)

  VastaaPoista
 57. Irmeli on jo tubessa.

  VastaaPoista
 58. Oot tosi hyvä ratsastaja! Ite en varmaan pysyis sekuntiakaan selässä jos ravaisin tai laukkaisin ilman varusteita! Enkä oo ees vielä laukannu! :)

  VastaaPoista
 59. Lokki on 13? Sehän näyttää ihan 17 vuotiaalta :o

  VastaaPoista
 60. Kyllä se teiltäkin varmasti tuo "kukkahattutäteily" onnistuisi, jos hommaisitte kunnon välineet työskentelyyn. LG:t tai muut kuolaimettomat ja hommiin vaan ! Meillä hevosen koulutustaso parantunut huimasti kuolaimettomien vuoksi, samoin etupainoisuus hävinnyt. :) Sitä yhteyttä sinne suuhun ei tarvita - yhteys ratsastajan ja hevosen välillä on kaiken a ja o.

  VastaaPoista
 61. Hei Tiia!
  Osaatko neuvoa mistä merkistä kannattaisi etsiä satulaa kaareva selkäiselle ja pyöreä runkoiselle? Sekkä on miltei notko.. Tosi kiva ja hyvä blogi, ja jännä toi banneri :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.