Mukkelismakkelis

torstai 10. lokakuuta 2013

Heti alkuun pahoitteluni suorastaan surkea laatuisesta materiaalista. Video on pimeää ja kuva videolta kaapattuja ja puhelimella otettuja. Ehkä tää kuitenkin menee tällä kertaa?

Eilen käytiin pitkästä aikaa Korholassa Ellun koulutunnilla. Mulla loppui palautuspäivän takia koulu jo klo 12, joten ehdin hyvin hengähtää hetken ennen valmennusta. Tarkempaa pohdintaa koeviikosta tulee lifestyle blogin puolelle ja pian alan kirjoittamaan postausta, miten yhdistän hevoset koulun ja kaiken muun siihen päälle. Onko sen postauksen suhteen toiveita? 

Tehtiin tallityöt ja valmisteltiin Voitto Sinin kanssa hyvissä ajoin, koska Pinja tuli vasta juuri ennen valkkuun lähtöä koulusta. Lilli lähti mukaan, mutta Pinja ei ratsastanut sillä tällä kertaa. Pinjan ratsuna toimi sensijaan Ellun hieno kouluheppa Woody. Lilli sai odotella sen aikaa karsinassa ja olikin siellä tosi nätisti. Oltiin paikan päällä melko aikaisin, jotta Pinjan ehtisi laittaa Woodyn valmiiksi. Voitto ja Lilli odottelivat aluksi kärryssä, kunnes vähän ennen tunnin alkua otettiin ne pois, vietiin Lilli karsinaan ja laitettiin Voitto valmiiksi. Laitan Voiton kotona aina satulaa ja ohjia vaille valmiiksi, joten laitossa ei kestä pitkään sitten paikan päällä.


Edellinen ryhmä oli maneesissa, joten kävelin sen ulkopuolella hetken. Voitto oli melko pörheenä kaksi ekaa kiekkaa, mutta sitten se rauhoittui ja tajusi ettei tässä ole mitään ihmeellistä. En tiedä voiko Voitto oikeasti ihmetellä, sitä että Pinja tulikin jonkun muun hepan kyydissä meidän kanssa kävelemään. Se katsoi korvat tötteröllä ihmettelevästi jo kaukaa Pinjaa ja Woodya. Meillä olikin muuten Pinjan kanssa miettimistä, ettei kävellä liian lähekkäin. Normaalisti kävellään possujunassa ja miten sattuu vierekkäin ennen valkkua sekä välikäyntien aikana. Nyt ei tietenkään  toisille veraiden hevosten kanssa uskaltanut.

Itse valmennuksessa tehtiin siirtymisiä hieman uran sisäpuolella. Kannattaa muuten kokeilla tehdä jotain ihan normaalia tehtävää hieman uran sisäpuolella, voi tuntua vähän hankalammalle kun ei ole seinää tukena. Meille se tuotti vuosia sitten ongelmia varsinkin laukassa, kun heiluin miten sattuu ja Voitto vaihteli laukkoja. Voitto ei ollut mikään super, mutta oikeastaan yllättävän kiva ottaen huomioon viimeaikojen epämääräisyyden. Oli helpotus kuulla, että Ellun mielestä Voitto liikkui hyvin ja selkäänkään en ole tuntenut epämääräisyyttä pariin viime päivään. Jätämme silti viikonlopun kisat väliin, treenataan mielummin mitä lähdetään riskillä kisoihin. Siirtymisten lisäksi teimme avoja ja laukkatehtävää, jossa tehtiin loivankiemurauran tapainen kuvio, mutta välillä suoristettiin ja linjat olivat muutenkin suorat. Tehtiin myös parit vaihdot molempiin suuntiin ja siinä tapahtuikin tuo videon ja ylimmän kuvan äksidentti. En ymmärrä miten Voitto onnistui kaatumaan tai ei se onneksi  ihan nurin mennyt. Äiti pysäytti videon tietty heti kun jotain jännää tapahtuu. Mutta videon jälkeen Vote kävi vielä kerran polvillaan ja sitten minä roikuin ohjien varassa satulan etupuolella. Vedin sitten itseni ohjista ja Voiton kaulasta kyytiin, lähellä oli että tipahdin:D! Onneksi kummallekkaan ei käynyt mitään ja Voitto muisti sen jälkeen hienosti, että sillä on neljä jalkaa.

Palautetta tuli istunnasta, eikä se ollut valmennuksessa edes niin paha mitä kotona, koska koitin heti alusta asti parhaani mukaan istua hyvin. En ymmärrä, miksi en osaa kotona tsempata noin paljoa vaan mennä könötän kyydissä.. Pienellä tsempillä jaksoin istua koko tunnin ajan huomattavasti paremmin kuin koskaan kotona. Voiton muoto pitää myös saada sellaiseksi, että se liikkuu koko kropan läpi käyttäen kunnolla myös takajalkoja, muotokin saisi olla vähän rennonpi.  Loppuraveissa sainkin sen sellaiseksi, mutta muuten Voitto tuppaa tulla vähän "niskan kanssa mun syliin", kuten Ellu sanoi.



linkki valmennusvideoon




72 kommenttia

  1. Hupsista!:D Mekin joskus ponin kanssa kompuroitiin vasta lanatulla aivan tasaisella maneesin pohjalla:D

    VastaaPoista
  2. kiva toi kompastuminen ja vielä tasasella :'D mut hienosti menitte ja lopuks näytti ihan sika mageelta :)! ja muutenkin kiva postaus

    VastaaPoista
  3. Voi ei, toivottavasti ei sattunu! Kiva postaus, ja tuleeko pinjalta kanssa video?

    VastaaPoista
  4. Näytti aika "pahalta" tuo melkein kaatuminen. Mutta kiva postaus ja kyllä välillä saa olla huono laatusia kuviakin :D

    VastaaPoista
  5. Haha, mäki välil ponin kans rönät vetäny just tollases tilantees :D mut joo kiva postaus :)

    VastaaPoista
  6. Onneksi ei kaynyt kovin pahasti :) Kiva postaus ja video :))

    VastaaPoista
  7. voittohan näytti kulkevan kivasti :) !

    VastaaPoista
  8. Mulla on käyny samalla tavalla, taino siis, poni meni mulla ihan polvilleen :D..

    VastaaPoista
  9. Hitsit Vote liikku hienosti! Ja sä oot kehittyny ratsastajana tosi paljon. Ootte hieno pari :)

    VastaaPoista
  10. Mistä/miten noita koodeja tai mitä ikinä on niin noita et saa otsikon keskelle tai kommentti boxeja erinlaisiks nii onks olemassa joku nettisivu josta niitä löytäis? Mulla on blogi ja se on mun mielest hirvee ku ei oo tollasii hienoi "koristeita".... Oon yrittäny kysyy kaikilta mutta kukaan ei haluu kertoo :/ Ja entä miten niitä sitten syötetään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta mun erikoispostaukset välilehdestä löytyy melko paljon koodivinkkejä:)

      Poista
    2. Kiitos paljon! :D

      Poista
  11. Onko ajatus katko. En usko että hirmu hankalaa on mennä uran ulkopuolella koska siellähän se seinä onkin tukena. Luulen että tarkotit uran sisäpuolella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, ajatusvirhe korjaan! Kiitos kun huomasit:)

      Poista
  12. Hienosti menitte! Jäi vaan häiritsemään tuo sun väärä kevennys noissa loppuraveissa, ilmeisesti luulit sen kokoajan olevan oikea, kun vaihdoit väärästä kevennyksestä uudestaan väärään suuntaa vaihaessa?

    VastaaPoista
  13. Onko Voitolla noin huono oma moottori vai onko se tahmea vai mitä kun annat sille noin paljon kenkää? Ravipätkissä siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mun jalat osu siihen ne vaan heiluu ravin tahdissa:) Mutta siis se ei ole mikään maailman reippainkaan.

      Poista
  14. Ihanku valmentaja ois kerran sanonu: "Arrghh Tiia"! Kuulin varmaa väärin :'D Muyt hyvin menitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä tohon HIHS-lippupostaukseen ei mun kommentti tullut näkyviin, vaikka kommentoin ainakin 5 kertaa, nii pistän oman säpon tähän: veera.mannari@wippies.fi

      Poista
  15. Onko Voitolla menty koskaan kankisuitsilla?:D Haluaisitko joskus kokeilla mennä kenkisuitsilla, vai ootko joskus mennyt jollain ?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ainakaan minä mennyt Voitolla enkä kellään muullakaan:)

      Poista
  16. Hui, onneks ei käyny mitää vakavampaa! Ekana tuli mieleen että sulle kävi niinkun mulle pari viikkoa sitten, jollon kaaduttiin hepon kanssa nii että jäin sen alle :d
    Näytätte tosi hienoilta ja varsinkin lopussa! :) rakastan tätä blogia <3

    VastaaPoista
  17. Hyi kauheeta! Itselläni on käynyt samoin, mutta se oli estekisojen verkassa. Poni meni ihan nurin hypyn jälkeen ja mun pää kolahti -> lähimuistin menetys ja aivotärähdys. Onneksi sulle tai Voitolle ei käyny pahemmin. :) Mulle tulee ihan kylmiä väreitä aina kun nään/kuulen että joku meni nurin hepallaan.

    VastaaPoista
  18. munkii hepalle kävi tänään noin, menin kyllä ilman satulaa ja tipuin niskoilleni, eikä ollut edes turvaliiviä juuri silloin päällä:(

    VastaaPoista
  19. Sun istunta on ihana!Ja meet tosi hyvin harjoitusravissa Voitolla!

    VastaaPoista
  20. HUI! Näytit tossa "kaatuamisessa" sätkynukelta :D

    VastaaPoista
  21. Hui, onneks ei käy mitään pahempaa! Mutta sulla on tosi kiva blogi ja meette Voiton kanssa super hyvin! (:

    VastaaPoista
  22. Haha voi vote :D Se vaan lössähti XD mut mageeta menoo muute :)

    VastaaPoista
  23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uus yritys..

      Voi ei tällästä käy aina kun ei odota x) itsekkin olin viime kesänä ponin kanssa niinisalon kenttäleirillä ja yksi tyttu kouluvalmentajani tuli siellä käymään, kyseli että olenko pysynyt kyydissä maastoesteillä. Vastasin että juu kyllä esteillä ollaan pysytty mutta kouluradalla mentiin kuperkeikkaa molemmat;)

      Poista
  24. Rakastatko Voittoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se ny rakastaa?!?

      Poista
    2. Tietty, joka päivä sen kanssa kuitenkin aikaa vietän nii paljon:)

      Poista
  25. vitsi mua kyllä ärsytti kattoo tos lopus ainaki tota videoo ko sulla oli väärä kevennys iha koko ajan :D se menee ulkojalka ku on ylhääl nii sillo on oma persekki ilmassa ei toiste päi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiedän kyllä mut tossa nyt vaa oli vääri ku fiilistelin vaa mite hyvi V
      meni:)

      Poista
  26. Tiiätkö muuten pääseekö sinne hihs:in expo alueelle jo ennen kuin show alkaa. Tai siis olen tulossa ilta esityksiin niin pääsenköhän expo alueelle jo ennen esitystä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni sinne pääsee aikasemmin, mut en ole ihan varma:)

      Poista
  27. Vähän näytti kivalta, meni mun mielestä paljon paremminkun esim. koti videoissa. Varmaan jaksoit tsempata paremmin niinkun postauksessa sanoitkin:)

    VastaaPoista
  28. Miten et tuntenut selkään, että on väärä kevennys? Se tuntuu tosi oudolta keventää väärän jalan mukaan, jossain ympyrällä vielä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllämä normaalisti tunnen, nyt vaa fiilistelin ku se meno kivasti ja keskityin liikaa muuhun kun kevennykseen:)

      Poista
  29. Hui :o voisitko tehä huonees esittelyvideon? :)

    VastaaPoista
  30. Voikko liitty lukiaks

    pepitakaunotar.blogspot.fi

    VastaaPoista
  31. Hui, onneks ei käyny mitenkää pahasti :)

    VastaaPoista
  32. Mullakin on samanlainen KL pipo ja on ollu tosi hyvä! Ainoa huono puoli oli Se kun maksoi niin paljon kun on Se KL merkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sillä nyt nii väliä o ko siinä se kl merkki pipos?yhtä hyvän jollei paremmabki saa paljon halvemmalla..haittaako sjos ei oo merkkipipi tai meekkivaatteet?abteeks jos loukkasun jotain mielipiteeni vain on tämä.

      Poista
  33. Oma hevonenkin nynnähti polvilleen viime viikolla tuolla lailla. Oli vähän epätasapainoa ympyrällä laukassa.

    VastaaPoista
  34. Paukutatko tarkoituksella alkuvideossa Voiton kylkiä kannuksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tietenkään, mun jalat vaan heiluu kun istun rennosti. Eivät kannukset Voiton kylkiin osu, eise muuten noin nätisti ravaisi jos sitä koko ajan paukuttaa:D

      Poista
  35. Ossaatko kattoo kevennystä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue aikaisempia kommentteja kiitos, olen jo monesti selittänyt ja osaan mä:D

      Poista
  36. Hui! Onneks ei käyny pahemmin :) Itellä samanlainen tilanne käyny muutaman kuukauden aikana kolme kertaa, kun hepan tasapaino ja jalat ei ollu yhtä teräviä kun heppasen pää :D
    Sun ja Voten meno on kyllä tosi nättiä ja oot tosi ihanasti aidonja rehellisen tuntunen tääl blogissakin :)

    VastaaPoista
  37. Onneksi ei pahemmin käynyt! ;)

    VastaaPoista
  38. Kiva postaus. Onneks Voitto ei kaatunu! :)

    VastaaPoista
  39. voisitko linkata johonki sun postauksee sun ekan postauksen? Ku en ikinä löydä sitä täältä?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meet vaan tuolla blogiarkistossa ekan vuoden ekaan kuukauteen niin siellä se on:)

      Poista
  40. Miten muuten olette tehneet ton oikean sivupalkin otsikot??

    VastaaPoista
  41. Tee muuten joskus sellanen postaus missä kirjoitat sinun kuulumisesi englanniksi. Ei haittaa vaikka et osaa kunhan yrität? :) Ja älä katso kääntäjästä äläkä huijaa! :)

    VastaaPoista
  42. sää oot ihana Tiia mää itekkin oon Tiia missä asut voinko tulla joskus käymään ite asun siilinjärvellä minkä ikäsenä olotit videon tekemisen itekii saan 12 v oman hevosen onko oman hevosen omistaminen kivaa?? mistä tykäät eniten?? talli hommissa ite tykkään karsinan siivouksesta oon nyt 8v !!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  43. Kuinka manta tuntia suurinpiirtein vietät aikaasi tallilla/hevosten kanssa? (:

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.