Ahkeraa treenaamista

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Moikka! Heti alkuun pieni ilmoitus. Horse Fair -messujen lippupaketin voittajalle on lähetetty sähköpostia, onnea Saralle! Lupailin, että nyt lomalla kuvattaisi paljon. Osittain olen onnistunut lupaukseni pitämään, sillä sunnuntaina sain kuvia maneesireissulta ja tiistaina kuvasin videopostauksen. Tänään vuorossa on kouluvalmennus, haluatteko mielummin kuvia vai videota sieltä?



Sunnuntaina lähdettiin siis maneesille. Terhi oli hypännyt Voiton edellisenä päivänä ja mulle tuli kotiläksyksi mennä kavalettia kaarteesta lähestyen heti seuraavana päivänä. Lähinnä tarkoituksena ottaa muutama hyppy ja tunnustella oliko hepassa jo yhden hyppykerran jälkeen eroa. Voitteko kuvitella, että huomasin oikeasti ison eron ihan kaikessa ratsastettavuudessa. Ajattelin, ettei esteiden hyppäämienn nyt niin paljon vaikuta, että hevosessai ihan tuntuisi eroa, toisin kuitenkin kävi ja hyvä niin. Voitto oli tosi skarppina, vaikka edellinen päivä oli varmasti henkisesti ja ihan fyysisesti rankkaa. Voitto liikkui pohkeesta todella hyvin eteen. Voi tietysti olla, että kunnon kannukset auttoivat. Päädyin lopulta vaihtamaan takaisin niihin impulseihin, sillä jos hevonen on pohkeen takana on parempi käyttää noita, eikä siirtyä kevyempään kannukseen. En kuitenkaan käytä kannuksia kun muutaman kerran viikossa. Pitää katsoa miten hypyissä sitten käy, joudutaanko niiden ajaksi keksimään joku toinen vaihtoehto. Kannuksethan meni vaihtoon alunalkaen esteillä olevan epätasaisuuden vuoksi, mutta se selviää sitten myöhemmin.


Mitään kummempia en sileällä tehnyt sunnuntaina. Maneesi oli aluksi tosi täynnä, joten mun joka on tottunut menemään omalla kentällä ihan miten sattuu piti kiinnittää huomiota enimmäkseen siihen, ettei jää kenenkään alle. Onneksi maneesi sitten tyhjeni ja pääsi menemään vähän vapaammin.

Sanoinkin ylempänä, että Voitto oli todella miellyttävä ratsastaa. Aluksi oli vähän hankala saada se tuntumalle ja läpi, mutta sitten palaset vain loksahtivat kohdilleen ja meno muuttui heti paljon paremmaksi ja varsinkin laukak tuntui ainakin selkään hyvälle. Huolehdin koko ajan, että mulla olisi riittävä tempo, jonka lisäksi ohjat olisivat oikealla pituudella ja katse ylhäällä. Kouluvalkku ratsasti omaa hevosta siinä samalla ja sainkin kuulla, muutaman kerran että miten mä oikein lösötän ja katselen niskaa Voiton niskaa..:D

"Laita se kavaletti tuohon noin." 


Hyppäsin kahta kavalettia, jotka molemmat oli laitettu niin, että niihin lähestyttiin kulmasta. Molempiin eri kierroksessa, koska sama ongelma on molempiin suuntiin. En niinkään keskittynyt ponnistuspaikkaan vaan siihen, että Voitto menisi reippaasti läpi koko kaarteen. Yllätysyllätys, kun laukka pyöri sattuivat paikat kuin itsestään kohdalleen. Oikeastaan ongelmia ei ollut edes saada laukkaa pyörimään, sillä Voitto oli ihan innoissaan hyppäämässä.


Meitä oli Korholasta tullessa kotona vastassa Nerea ja Einar, sekkumme Espanjasta.. Katsotaan millon saadaan pikkuset taas selkään. Nyt on lähinnä  vain ruokittu ja hoidettu  yhdessä hevosia. Täällä on vanhoja postauksia serkkujen kanssa heppailusta.

Maanantaina pidettiin kevyt päivä, sillä käytiin Lillin ja Pinjan kanssa maastoilemassa. Ajattelin, että Voitto on rauhallinen kun on kaksi päivää menty ihan kunnolla. Toisin kävi, Voitto oli ihan innoissaan menossa ja vinkui kun ei saanutkaan ravata niin kovaa kun olisi halunnut. Hassu heppa!

Tiistaina siivottiin tallia ja käytiin taas maneesilla, siitä kuitenkin lisää videopostauksessa/my dayssä. Alla kuva tiistain treenistä, jossa tein Sannan valmennuksessa tehtyjä sileän juttuja. Tulevalla videolla näkyy pitkästä aikaa kunnon videota sileälläkin ratsastuksesta.


Hi! This week we spend winter vacation, jei! We have trained hard and gone many times in the indoor arena. On Sunday we gridworking because Terhi gave it to us homework. Voitto was so
forward-going and I'm glad for that. I like ride to energetic horses! Our cousins from Spain came to Finland and next days they will get to ride too. From here you can look at old pictures of them riding.

On Monday we went to trail ride with my sister and her pony. Is it right to say "trail ride"  if I mean riding in the woods? On Monday Voitto was again so forward-going! On Tuesday we went back in the same indoor arena and we made flat work but I don't tell anymore because I made video post for Tuesday's riding. It's coming soon, bye!

96 kommenttia

  1. Kiva postaus ja nää perus treeni postaukset on kivoja:) näitä siis lisää!!

    VastaaPoista
  2. Kiva et voitto oli kiltisti 😄

    VastaaPoista
  3. Mielummin Videona :) Mutta kiva postaus ja hyviä kuvia :))

    VastaaPoista
  4. Sulla on tosi hieno blogi Tiia! :) Kiva postaus tälle päivälle :))

    VastaaPoista
  5. Mielummin videona se kouluvalmennus :)

    VastaaPoista
  6. Tuli hirvee ikävä kesää, kun eksyin noita kesäkuvia katsomaan. Muistan nuo päivät kun eilisen, ei siitä voi olla yli puolta vuotta!? :--D

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus ja videoo kouluvalkusta:)

    VastaaPoista
  8. Videoo kouluvalkusta ehdottomasti mutta kuvatki kelpaa :) Tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  9. Taas kerran ihana postaus! :) Ja ehdottomasti video! ;)

    www.everything-is-gonna-be-right.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Hienoa, että ongelmat lähtevät selviämään! :) Tässäkin tilanteessa taas nähdään se, kuinka tärkeää esteissä on ne "sileällä" ratsastetut osuudet, eli juuri kaarteet ja kulmat. Voimatreeniä onneksi on helppo tehdä kotonakin kunhan pohjat paranevat, mahdollisimman pieniä voltteja pyöreässä ja voimakkaassa laukassa, niin pian jyrkätkään kaarteet eivät saa laukkaa sammumaan ja lähestymiset helpottuvat (: Ootko miettiny, että koulun kisaaminen edes silloin tällöin voisi antaa vähän vinkkiä siitä, mitä kannattaisi huomioida myös koulupuolella? Tietty valmentajalta saatte niitä vinkkejä paljon, mutta koulukisoissa olisi taas vieras tuomari, joka huomioisi muita, ehkä uusiakin juttuja. Musta kouluradoilta myös saa paljon esteratoja nähden, rytmiä ja sellaista tasapainoisuutta, ja mua itteeni ainakin aina kiinnostaa testata sitä, kuinka sileälläkin kehitytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vaan aina mokaan koulukisoissa, tuskin oon päässy ees heC läpi. Sen takia vähän masentavaa käydä niissä, kun tiedän kuitenkin itse etten nyt ihan noin huono ole. Toisaalta tekisi itsekkin käydä mieli kokeilemassa, josko tällä kertaa ei mokattaisi ja saataisi vähän parempi tulos..:D

      Poista
  11. Tosi kiva postaus.:) Tuli vaan mieleen kun olen menossa ekoihin kisoihini (koulukisat) niin mitä vinkkejä sulla olis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pidä panikoida, opettele rata kunnolla ja ole kisapaikalla ajoissa:)

      Poista
    2. Moi tinja Räisänen.olen käynyt jo kahdissa kisoissa(koulukisoissa)mulle sanotiin että tee parhaasi!tee myös sinä!onne

      Poista
  12. Kuvaa kouluvalkusta video mieluummin:)

    VastaaPoista
  13. Mun mielestä ois kiva että siitä kouluvalmennuksesta tulisia vähän kuvia ja sitte ratsastelusta tulisi videota!:)

    VastaaPoista
  14. Video mieluummin! Millä kameran ohjelmalla kuvaat yleensä entä millå ohjelmalla nämä on kuvattu^? Vaihteletko useasti kuvauksen aikana aukon kokoa ja valotusaikaa? :) kiva jos vastaat!:]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaan yleensä aina M-asetuksella, koska silloin voi säätää kaikkea itse. Aukon pidän yleensä aina mahd. pienenä, mutta suljinaika vaihtelen paljonkin sopivan löytämiseksi:)

      Poista
    2. Tarkoitat varmaan aukko mahd suurena eli pienin numero? :D eri ano

      Poista
    3. juuri noin, sekoon aina kun ne luvut ja aukon koko menee eritavalla:D

      Poista
  15. Kuvina mielummin se kouluvalkku

    VastaaPoista
  16. Ratsastat samallaisella hupparilla kun mäkin usein :D

    VastaaPoista
  17. Mielummin kuvia sieltä kouluvalkusta :)

    VastaaPoista
  18. Mun mielestä olis kiva jos kuvia ja videoita olis kumpiakin :)

    VastaaPoista
  19. Mieluiten video missä kuuluu valmentajan kommentteja! :)

    VastaaPoista
  20. Ihana postaus, ja kivoja kuvia! Video kouluvalkusta ois kyllä kiva. :)

    VastaaPoista
  21. Hei Tiia! Oletko tulossa lauantaina horse fair messuille? Saako sua tulla moikkaamaan ja ottamaan yhteiskuvan :)?

    VastaaPoista
  22. Kiva ja monipuolinen postaus ja video kouluvalkusta olis kivempi!:))

    VastaaPoista
  23. Katsotko aina et mikä on valotusaika (esim. 1/1000) vai pyöritteletkö sitä ummassa sopivan löytämiseksi? Teetkö siis videopostauksen vai videon valkusta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan sen yleensä 1/160 maneesissa ja siitä lähen ait säätämään kun katon eka millasia kuvia tuli:) Nyt ei tullu mitää valkusta, ku unohin kameran kotiin..

      Poista
  24. siis asuuks Einar ja nerea espaniassa vai suomessa (joo tiedän oon tyhmä)

    VastaaPoista
  25. Molempia kouluvalkusta eli kuvia ja videoita!

    VastaaPoista
  26. Very nice text!:) I like this you write in english too, so we in Canada can ride too your posts:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, toivottavasti kanadalaiset eivät oikeasti noin huonoa enkkua puhu. :''D

      Poista
    2. No eivät voi puhua jos äidinkieli on englanti. Joku suomalainen yrittäny englanniksi vääntää, varmaa google-kääntäjä ollu apuna... :D

      Poista
    3. -.- ette te oo ketään arvostelemaan toisten kielitaitoa. Ihan hyvin voi olla todella nuori kommentoija eikä osaa vielä.

      Poista
  27. Kiva tämmönen "treeni" postaus!:)

    VastaaPoista
  28. Kiva postaus ja hienoja kuvia etenkin toi missä olit voiton kanssa tulossa pois kopista ja onko teidän oma kenttä ollut semmoinen missä on vain pystynnyt kävellä ja vähän ravata vai onko se hyvässä kunnossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ihan jäässä, eli ei voi kun kävellä:(

      Poista
  29. ""Mistä ootte ostanut noi kylmäsuojat? Ja siis onko ne sellaset et sinne saa sisälle sellasia normaaleja "ihmisten" kylmäpusseja? Paljoko makso?

    KIITOS JOS VASTAAT!♥ nimimerkillä rakastan kylmäpusseja, mutta vihaan niiden kiinnitystä pinteleitä käärimällä""

    Vastausta kaipaan:( kyse elämästä ja kuolemasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^ ja siis laitoin tän siihen yhtee nyday-video postauksee ku vilahti jokku uudet kylmäsuojat ja mainittit pari sanaa:)

      Poista
    2. Ne ostettiin meidän sijaiskengittän sijaiselta, jonka nimeä en muista. Se sijainen oli Heikki Smolander ja sitten tää kengittäjä oli siis sijaisensijainen, jonka nimeä ei kukaan meidän pereheestä muista enää :D Heikin kautta sen yhteystiedot kuitenkin saa. Muistaakseni maksoivat jotain 25e/pari, en mee kuitenkaan varmaks sanomaan. Sitten siihen päälle viellä ne kylmät, tosin luntakin voi sinne laittaa talvella. Kylmät on ihan apteekista ostettuja ihmisten kylmiä.

      Poista
    3. Hmmm jostain täytys bongata:) meinaan mulla on jo jäätävä kasa niitä ihmisten kylmäpusseja. Ne siis käy niihi suojii? Kiitos vastauksesta:) onko niissä suojissa mitää merkkiä tai logoo tai teksiä?

      Poista
    4. Ne on sillee avonaisia et sinne saa vaikka mitä sisälle. Ja se on tehny ne ite nii eioo merkkiä.

      Poista
  30. Ratsastuskoulussa onkin hyvä puoli se että tottuu tunnilla ratsastamaan monen ratsukon kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaa vähä helpompaa ku kaikki tekee samaa tehtävää, tuolla kun jokainen suihkii omiaan nii pitää olla
      oikeasti hereillä:D

      Poista
    2. Onko niiden suojien alkuperä salaisuus ku noin kierteley vastaamista?:D anteeks mut haluun tietääää:<

      Poista
    3. En ehtiny vastaamaan kun valmennuksesta tulin ja en tajunnu vastata järjestyksessä, saat kyllä vastauksesi vähän vain malttia.

      Poista
  31. Hei ookko tulossa Horse Fair-messuille ja jos oot niin mikä päivä? :)

    VastaaPoista
  32. Hyvä postaus. Jaksa vaa treenata niin kyllä sitten pärjää;D

    VastaaPoista
  33. Hei sanoisitko pari kauppa vinkkiä mistä saa hyviä ratsastushousuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööksistä saa halpoja ja hyviä :) Mut muut oon ostanu Suitsisopista tai satulavyöstä.

      Poista
  34. Sun blogi on tosi kiva. Erityisesti ulkoasu! :) Teidän meno näyttää tosi kivalle ja tulikin mieleen, että voisitko tehdä joskus sinun ja Voiton kehityspostauksen? :)

    VastaaPoista
  35. Oon hypänny parikertaa :D Tänään menin ja se ei ollu mitään kovin helppoo puuhaa. menin siis semmosta ristikkoo :DD

    VastaaPoista
  36. mulla on saman lainen huppari ku sulla!!!!!

    VastaaPoista
  37. Kuvia ainaki mä haluisin...

    VastaaPoista
  38. Ootteks te tulos horse fairii?:)

    VastaaPoista
  39. Aijotteko tulla heppamessuille? (sekin varmaan lukee jossain oon kännykällä ja en sen takia nää noita sivupalkkeja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsdingin ei olla tulos, mut Tampereen messuille tullaan:)

      Poista
  40. Mun opettaja aina sanookin : Esteratsastus on kouluratsastusta esteiden välissä ! :)

    VastaaPoista
  41. oletko tulossa Tampereen hevosmessuille lauantaina 5.4? Ja saako tulla moikkaamaa jos näkee? :)

    VastaaPoista
  42. Tosi kiva postaus! Minusta olisi ainakin kiva jos ottaisit sieltä kouluvalkusta kuvia.

    VastaaPoista
  43. Uh, upee postaus. Saanko kysyy,että annatteko koskaan kavereidenne ratsastaa Voittoa tai Lilliä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) No Lillillä on jonkun verran mennyt. Voittoa en yhden läheltäpiti tilanteen takia ole antanut vieraille muutamia lukuunottamatta.

      Poista
  44. Tiia auta mua! Mää ku yritän lisätä valotusta mun kameraan niin niistä kuvista tulee ihan heilahtaneita! Miten niistä sais teräviä?:)

    VastaaPoista
  45. miks tolla einarilla oli tos kuvas luistelukypärä pääs ?:D

    VastaaPoista
  46. Kuvina mielummin kouluvalkku:)

    VastaaPoista
  47. Vastaukset
    1. Voittajalle ilmoitettu jo ja hän on liput saanut, en ala tarkemmin julkisesti kertomaan:)

      Poista
  48. Missäs te siellä horsefairilla olittekaan ja koska?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me olle HorseFair messuille menossa vaan Tampereen messuille:)

      Poista
  49. Ihan paras kuva toi "laita se kavaletti..." :D

    VastaaPoista
  50. Millo o tampereen messut? :D

    VastaaPoista
  51. Moi tiia! Mulla olis suhteellisen kiireellistä asiaa (pahojenvieroitusoreidin vuoksi hehheh :D) että mistä pystyit katsomaan gossip girlin 5&6 tuotantokauden koska ipadin netflixissähän on vaan 4 asti? Kun sullahan oli kuva chuckin ja blairin häistä eikä ne ollu vielä näissä ekoissa neljässä :) kiitos jos vastaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katoin ne ainakin kutosen tvstä ja muistaakseni myös vitosen, sillon kun ne siis sieltä tulivat :D

      Poista
    2. Okei kiitos :) täytyy odotella jos ne pian tuonne netflixiinkin putkahtais

      Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.