Lehtijuttu blogistani!

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Joulukuun alussa vastailin Hevoshullun toimituksen lähettämiin kysymyksiin ja ehdin jo melkein unohtaan, että koko juttu on edes tulossa. Olikin ihana yllätys, kun tänään lukijat laittoivat viestiä, että lehdessä oli minusta bloggaajana aukeaman kokoinen juttu. Olin ihan hämmästynyt miten iso tila mulle (ja Voitolle) olikaan lehdestä varattu! 

Itse en ole vielä juttua nähnyt, kun lehtiä ei kaupoissa vielä ollut. Ilmeisesti vaan tilaajat ovat lehden tänään saaneet. Liitteenä oleva kuva on lukijan lähettämä ja alla olevat vastaukset ovat suoraan Hevoshullun toimitukselle lähettämäni, joten en tiedä onko niitä lyhennelty/muokattu jotenkin juttua varten.

Harmillisesti jutussa ei ollut ollenkaan blogin osoitetta, mutta toivotaan, että halukkaat ovat googlaamalla blogiin eksyneet. Tunnustaako joku löytäneensä blogini lehtijutun kautta?

Minusta on kiva, että hevosblogit ovat vallanneet viime aikoina tilaa myös oikeista lehdistä. Muotibloggaajilla on ollut jo jonkun aikaa lehdissä omia palstoja ja jotkut bloggaavat lehtitalojen alla. Hippolasta oli viime Hevoset & Ratsastus -lehdessä juttua, jonka lisäksi olen nähnyt muissakin heppalehdissä blogilinkkivinkkejä Tämä Hevoshullun juttu ei ollut blogini tiimoilta kuitenkaan eka lehtijuttu, vaan minusta tehtiin vuonna 2012 parin muun bloggaajan kanssa yhteinen juttu Hevoset & Ratsastus lehteen

Tässö ovat lehtijutussa olleet kysymysket ja vastaukset:

Esittele itsesi ja hevosesi lyhyesti
Olen 17-vuotias ja nyt ensimmäistä vuotta lukiossa. Asun perheeni kanssa maalla ja meillä onpihassa oma pieni talli, jossa hevoseni Voitto ja siskoni hevonen Lilli asuvat.Voitto on vuonna 2002 syntynyt leikkisä hollaninpuoliveri ruuna. Valmentaudun Voiton kanssa esteillä sekä koulussa lisäksi kilpailemme aluetasolla esteratsastuksessa.
 
Mistä sait idean blogin pitämiseen ja kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Aloitin blogin kolme vuotta sitten, joten en enää tarkalleen muista edesaloittamisen syytä. Yksi syy oli varmasti treenipäiväkirjan pitäminen. Näinkolmen vuoden jälkeen on mielenkiintoista ja hauskaa lukea ihan ensimmäisiä postauksia. Samalla huomaa kuinka olen kehittynyt bloggaajana ja kuinka olemme kehittyneet ratsastajina. (Tässä pitäisi lukea ratsukkona, lehteenkin tää mun ajatusvirhe oli päätynyt..)

 Mistä kirjoitat blogissasi?
Kirjoitan blogiini oman hevosen omistamisen iloista ja suruista. Lukijoiden kanssa on kivaa jakaa onnistuneet hetket, mutta toisaalta heiltä saa tsemppiä vaikeampina aikoina. Jutut keskittyvät tietysti päätähteen Voittoon, mutta mukaan mahtuu juttua myös siskoni ponista Lillistä sekä omaan talliin
liittyvistä askareista.

Onko koskaan ollut hetkiä, ettei kirjoittaminen olisi innostanut tai et
olisi tiennyt, mitä kirjoittaa? Miten olet toiminut silloin?

Välillä tulee kausia milloin ei jaksa tai ehdi kirjoittaa. Varsinkin talvellaon rankkaa, kun pitäisi hevosen hoidon ja koulun lisäksi alkaa miettimään postauksen tekoa. Talvella myös kuva- ja videomateriaalin saaminen on hankalaa, sillä ulkona hämärässä ei taitavakaan kuvaaja meinaa saada hyviä kuvia.Onneksi lukijat ymmärtävät, että aina ei jaksa panostaa 100% blogiin ja taukojakin on välillä pidettävä.

Millainen lukijakunta blogillasi on?
Blogini lukijat ovat pääasiassa minun ikäisiä hevoshulluja. On aina mukava kuulla, että myös aikuiset ja jopa alle kymmenen vuotiaat lukevat blogiani. Haluan tarjota mahdollisimman monelle ikään, sukupuoleen tai hevostilanteeseen katsomatta mielenkiintoista sisältöä.

 Saatko paljon palautetta ja millaista se on?
Saatan saada yhteen postaukseen jopa sata kommenttia. Positiivisiä, kannustavia ja rakentavaa palautetta sisältäviä kommentteja on ilo lukea. Niiden takia jaksaa huononkin treenin jälkeen kirjoittaa. Silloin tällöin blogiin tulee ikäviä nimettömiä kommentteja, jotkut niistä ovat jopa todella törkeitä. Silloin voi hetken suututtaa ja harmittaa, mutta itse en niitä pitkään jaksa murehtia.

Kerro muutama vinkki aloitteleville bloggaajille.
1. Ilkeistä kommenteista ei kannata välittää, sen sijaan pitää iloita ihanista ja positiivisistä kommenteista. 
2. Matkiminen ei ole kenenkään mielestä kivaa, kannattaa siis keksiä oma ja persoonallinen tyyli pitää blogia. 
3.Visuaaliseen ilmeeseen kannattaa panostaa, sillä näin lukijoiden on
miellyttävämpi vierailla blogissasi. 
4. Jos et omista omaa hevosta vaan haluat blogata esim. hoitohevosesta tai ratsastuskoulutunnista on suotavaa kysyä hevosen omistajalta tai tallin pitäjältä saako hevosesta tai tallista kirjoittaa netissä.


Oletteko te nähneet hevoslehdissä juttua blogeista, missä ja minkälaisia? Haluaisitteko lukea lisää vastaavia juttuja vai riittääkö pelkkä blogien lukeminen netissä?

                                                                

100 kommenttia

 1. Itse luinkin jutun jo lehdestä ;)

  VastaaPoista
 2. "Vosit pitää pitää myös näistä" :D

  VastaaPoista
 3. häiritsevän paljon kirjotusvirheitä :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ei ollut kiva lukea.. :I

   Poista
  2. Oli aika paljon yhteen kirjoitettuja sanoja. Esim. " ValmentaudunVoiton"
   Mutta ei se mua ainakaan sillee häirinnyt :)

   Poista
  3. Mitäs virheitä siellä oli noiden yhteen kirjotettujen sanojen (jotka tuli kun tasasin rivejä) lisäksi?

   Poista
  4. No toivottavasti olet itse täydellinen kirjoittaja etkä koskaan tee virheitä.

   Poista
  5. No oli siellä jonkun verran virheitä. Mut kyl mä ainaki sain selvää:) ja kaikillehan tulee aina joskus kirjotus virheitä! Mutta siis kyllä mä ainaki tajusin mitä niis piti lukea, mun mielestä Tiian juttuja aina kaikkia on toosi kiva luke :) ja kiva postaus tämäkin :D

   Poista
  6. "Valementaudun" ja "alutasolla" pari kirotusvirhettä löytyi tekstistä joka ei tehnyt tekstistäsi laadukasta niinkuin muut tekstit.

   Poista
  7. Ei teidän tarvii valittaa Tialle. Ootko te muka ite täydellisiä kirjottajia (:

   Poista
  8. Kiitos toisiksi viimeinen anonyymi, joka kerrot virheet. Siitä kun ei ole mitään apua, jos virheitä ei mulle sano. Omaa tekstiä oikolukee sen verran huolimattomasti, etten vaan millään huomaa noin pieniä virheitä vaan luen sanat oikeiksi.

   Poista
  9. Älä välitä Tiia. Minäkin teen ihan hirveesti virheitä. Jos en esim tiedä miten joku sana kirjoitetaan päätän että se kirjoitetaankin näin, ja se meneekin sitten väärin...
   Myös esim enkussa en tiedä mikä kirjain tulee sanan loppuun, sitten teenkin kirjaimesta niin epäselvän että voi vain arvata mikä kirjain se on... (Käsialani ei muuten ole mikään paras.)
   No kaikkihan tekevät virheitä joskus. :)

   Tämä kommentti saattoi olla hieman sekava. :/

   Poista
  10. Kaikille niitä virheitä tulee! :) Mun mielestä kirjotusvirheesi tämmöisessä lehtijutussakin sopivat siihen todella hyvin, koska vaikka olisi suotavaa että olisi virheetön teksti, niin kun pari kirjoitusvirhettä on mukana niin saa samantien sustakin sellaisen kuvan että vaikka on oma hevonen ja talli sekä kilpailee hyvällä tasoa tms, niin ihminen sinäkin olet kuten kaikki muut. Anot ovat sitten hyviä ja lopettavat sen lukemisen, jos noin pahasti kyrpii.

   Poista
  11. Niin kaikillehan niitä virheitä sattuu. Ja se on itse vaikea huomata lukemalla jos on virheitä, koska ihmsen aivot ovat niin viisaat että saavat luettua sanat vaikka niissä oisi virheitä ja ei niitä välttämättä edes huomaa muuutakun jos lukee oikeen tarkasti :D

   Minä en ainakaan välittänyt vaikka siinä oli muutama virhe, ihan helposti sain luettua! Ja oli muutes tosi kiva juttu :3

   Poista
  12. Alusta huomasin "hollanninpuoliveri ruuna", se on ainakin muistaakseni "hollanninpuoliveriruuna". Ja sitten tosiaan noita yhteen kirjoitettuja sanoja, jossain pisteiden jälkeen puuttui välilyönti mutta ne ovat jo sitten ihan minimaalisia virheitä.... Kiva postaust, pitänee ehkä ostaakkin tuo lehti :)

   Poista
  13. "Anonyymi 11. MAALISKUUTA 2014 20.25
   "Valementaudun" ja "alutasolla" pari kirotusvirhettä löytyi tekstistä joka ei tehnyt tekstistäsi laadukasta niinkuin muut tekstit."
   Sattuiko Herra/Rouva Täydellinen huomaamaan oman kirjoitusvirheensä, joka olisi oikein ollut "kir_j_oitusvirhe"?xD

   Poista
 4. Juttu oli mun miekestä lähestulkoon noin kirjoitettu, kiva juttu oli! Se on aina kivaa päästä lehteen :3

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Kiva kun pääsit hevoshulluun! Pitääkin ostaa seuraava lehti heti kun lehti tulee myyntiin kun en ole tilaaja. Onnea sulle ja Voitolle ;-)

  VastaaPoista
 6. Minä en huomannut yhtäkään kirjoitusvirhettä :) Aivan mahtava juttu on! Ja mä löysin just äskön sun blogin lehden kautta ja kivalta vaikuttaa :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kun sinusta ja Voitosta tehtiin lehtijuttu, pakko ostaa toi lehti! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus, ja kiva ku pääsit lehtee :----3 onnee teille jatkossaki!

  VastaaPoista
 9. Kiva toi juttu! Kun avasin Hevoshullun ja selasin pari aukeamaa niin löysin tuon jutun ja ajattelin että Jee, mun lempibloggaajasta ja sen hevosesta juttu! Paras blogi sulla Tiia!

  VastaaPoista
 10. sul on kirjotusvirhe tossa "kilpailemme alutasolla esteratsastuksessa." ni toi "alutasolla"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, omaa tekstiä lukee niin nopsaan, ettei tuollaisia huomaa, toivottavasti ei ollut lehdessäkin tuo virhe.

   Poista
  2. Hyvä hyvä, ovat siis korjanneet tai sitten ne on tulleet vasta kun kopsasin tekstin postaukseen, sen kanssa kun oli vähän ongelmia..:)

   Poista
 11. Oon lukenu sun blogia jo aikaisemmin, mutta kun äsken sain lehden käsiini, taisin huudahtaa "ai kato, täällä on yhen Tiian haastattelu!" Hehe :DD

  VastaaPoista
 12. Jee, hyvä sä! voin salaa lukee ton töissä joku päivä XD

  VastaaPoista
 13. mä luin ton ja hyvä oli! :)

  VastaaPoista
 14. Mulle tulee heppahullu, kun kuulin et sun juttu oli lehessä (Facen kautta) niin heti kotiin päästyä lehti esille ;) Hyvä juttu oli, tietty blogin osoite ois voinu olla ;)

  VastaaPoista
 15. Oon hevoshullun tilaaja mutta mulle ei toyta lehteä tullut tänään? Mikä numero toi on?

  VastaaPoista
 16. Onko nää kommentti kentät ja postaus otsikot ollut tälläisiä jo kauan vai vasta muutit ne? Itseä hiukan häiritsee otsikoissa sumeus luulin jo olevani huono näköinen :D ja kommenttikentissä tuo vihreä hyökkää ruskeasta silmille aika äreästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan siis mobiili versiota :D

   Poista
  2. Muutin vasta äsken, mun puhelimella ei näytä sille mutta pitääpä muuttaa ainakin tuota otsikko:)

   Poista
 17. Miten saat ton virheen rusetin postauksen loppuun ?:)
  Entä mistä saa oikeen kokosen taustakuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäämällä .post { juttuun taustakuvaksi ton kuvan:)

   Poista
 18. löysin sun blogin leheden kautta ja kerroin mun kavereillekkin tästä blogista ja kaikki innostu!! :DDD

  VastaaPoista
 19. Yllätyin huomatessani uusimmassa heppahullussa (joka tullee minulle.) tuon lehtijutun. Lukaisin sen läpi ja ihan kiva oli. Vaikka tuntuu että blogisi on niin suosittu että sitä lukee kaikki, niin kyllä tänne varmaan lisää lukioita tulee.
  Olet paras bloggaaja ja tämä on paras blogi jonka tiedän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah kiva kun pidit, mutta tuskin tätä nyt ihan kaikki kuitenkaan lukevat ;) Ja uskon ton jutun olevan kiva lisä myös vanhoille lukijoille.

   Poista
 20. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=1360697&t=1360697 :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin ton jo, ihan tyhmä taas tuo aloittaja :D

   Poista
 21. Aika kiva, aijotko mennä Tampereen hevosmessuille? Jos juu, saako tulla moikkaa? :)

  VastaaPoista
 22. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=1360697&t=1360697 :/

  VastaaPoista
 23. heti, kun luin ton otsikon lähin kattomaan onko uusi hevoshullu jo tullu:D:D

  VastaaPoista
 24. Kiva kuulla että pääsit lehteen!:D Onnea vielä!
  Täytyykin joskus ostaa ja lukea juttu/lukea jonkun kaverin lehdestä toi

  VastaaPoista
 25. Aion säästää tuon lehden enkä heitä pois. Minua ei kirjoitus virheet haittaa koska ite luen ne oikeiksi. Kunpa kevät tulisi jo täällä on innokkaita odottajia. :)

  VastaaPoista
 26. Tarviiko olla kokoajan silmä kovana niitten kirjoitusvirheiden kanssa? Tuskin kukaan lukee jokasen sanan kirjain kirjaimelta...(ei pahalla) Mut joo tiia mun pitää ostaa se lehti! Ja te meette muutenkin tosi kivasti Voiton kaa ! Kysyisin neuvoa kun olen itse ostamassa kisahevosta niin missä hintaluokassa tommoset pv ratsut myydää? Esim jos olis saman tasonen kun Voitto? Toivon että vastaisit.

  VastaaPoista
 27. En tiedä mutta mutta tietokoneeni sanoo aina kun avaan siun blogin että sivusto sisältää viruksia/virus tyyppisiä mainoksia ja samalla kone lukkiutuu jumiin. Kännykkä versiolla tätä ei tee. Mut mietin että jos tietäisit asiaan jotain tai selvittäisit miksi näin käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas kumma, ei mulla ole täällä kun ihan luotettavien tahojen mainoksia... Vaikee lähtee selvittämään kun itsellä ei ole samaa ongelmaa, mitäs se kone tarkalleen sanoo?

   Poista
  2. Sonera on itsetämän sivuston estännyt meillä ja ilmoittaa että sivusto sisältä palomuuria haittaavia toimintoja jollon koko koneen netti menee jumiin ja netti kaatuu.

   Poista
  3. Ompas kummaa, meilläkin (ainakin puhelimissa) soneran verkko, muttei tälläiatä ongelmaa..

   Poista
 28. Huomasin fb:ssä tänään että tulet olemaan lehdessä joten kotiin päästessä avasin lehden ja luin läpi :D samassa lehdessä oli juttu Janitasta (jaxenelamaa.blogspot.fi) myös osittainen hevosblogi. Hän kertoi miten hän pärjää ratsastuksen kanssa kun hän on kuuro. Olen itse lukenut tuota blogia jo kauan ja ilahduin kun hänestäkin oli lehdessä juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänestä on aikaisemminkin ollut muuten juttua jossain heppakehdesaä, pitääpä lukaista janitankin juttu kun ostan lehden:)

   Poista
  2. Niin oli, villivarsas😊

   Poista
 29. Ihan tosi kiva postaus. Jakso lukea ihan loppuun asti. Ja tosi kiva tämä mobiili versio, kun puhelimella mä luen kaikki postaukset ja itsekkin blogia tulee puhelimella päivitettyä. Ootko sä Tiia tehnyt tänne ikinä puhelimella postauksia?:) Ja sun videot on ihania:)

  VastaaPoista
 30. Hirveen kiva postaus!(; Eiks ookki kiva päästä lehteen vai?!!(;

  VastaaPoista
 31. Tää uus ulkoasu ei oo hyvä jos lukee puhelimella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä eioo hyvä? ja mikä puhelin, mulla ainakin hyvä ja toimiva:)

   Poista
 32. Jännä miten täällä valitetaan niin paljon kirjoitusvirheistä, ihan rehellisesti sanottuna en huomannut yhtäkään kun luin tuon postauksen koska aivot "korjaa" virheet :D Joskus erääseen postaukseen oli valitettu hirmu paljon virheistä ja silloin aattelin lukea postauksen hitaasti läpi ja etsiä virheitä mutta ei niitä montaa ollut ja piti ihan etsimällä etsiä, ihmiset taitaa lukea nää ihan vaan sen vuoks että pääsee valittamaan virheistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa! Minä en rehellisesti sanottuna koskaan huomaa kirjoitusvirheitä, koska automaattisesti ihmisen aivot korjaavat tekstin. Olen myöskin monesti joutunut etsimällä etsimään virheitä, jos joku niistä on marmattanut, koska kun alan rauhallisesti lukemaan tekstiä, että huomaisin virheet, niin silti korjaan automaattisesti virheet päässäni enkä huomaa niitä:D Joudun monesti lukemaa nsaman tekstin, jos meinaan yhtään virhettä löytää. Tässä voi sitten miettiä, että tarkoituksellako jotkut niitä virheitä etsivät.

   Poista
  2. Joillakin kirjotusvirheet vaan särähtää korvaan, en tiedä johtuuko siitä ettei ole niin harjaantunut ja nopea lukija, että aivot korjaisivat virheet vai häiritseekö ne vaan joitakin enemmän.

   Itse olen sellainen, etten virheitä huomaa, joten oikolukiessakin niitä tekstiin saattaa jäädä:D

   Poista
 33. Kiva että pääsitte lehteen:) johtuuko että blogi on muuttunut (esim.voisit pitää näistä ja kommentti laatikot ovat erilaisia) siitä että vaihdoit osoitteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei johdu, muokkasin eilen tätä mobiiliblogiakin vähän kivemmaksi:)

   Poista
 34. Kommentteja on hankalaa lukea puhelimella, koska teksti on niin ahtaasti. Muuten tämä on kyllä kivan näköinen, mutta koneella paljon toimivampi :)

  VastaaPoista
 35. Nyr on ärsyttävä kun tohon tulee noi voisit pitää myös: ja sit noi kommentit on kuplissa, ja ei oo normaali niikun ennen... :( (siis jos lukee puhelimella)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutan sen takaisin vanhaan. Mulla ainakin iphonella toimii tosi hyvin eikä ole mitenkään ahdas teksti, mutta eri puhelimilla voi näyttää tietty erille:)

   Poista
 36. Muutes tuli mieleen, ku mulla on yks kuva jonka reunat pitäs silleen jännesti kuvan päältä haihduttaa (kai tajusit) maksaako se sulla? Jos sulle lähettäs sen kuvan kun oot niin näppärä näis asioissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppa ekana itse Gimpillä, jossei onnsitu laita sähköpostia.

   Poista
  2. Laitoin tulemaan sulle s-postia:)

   Poista
 37. Minulla itellä on toi lehti ;) Muuten tarvitseeko messuille (tampereen hevosmessuille) ostaa lippu valmiiks? :) Ootko itse menossa sinne? Jaja saako tulla moikkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuille käsittääkseni mahtuu ihmisiä melko paljon eli lippujen ei pitäisi loppua. En osaa kuitenkaan sanoa kannattaako ostaa etukäteen vai sieltä. Olen menossa ja saa:)

   Poista
 38. Tuutteko Tampereen hevosmesssuille? Jos tuutte mikä päivä? Ja saako tulla moikkaamaana? :D

  VastaaPoista
 39. Olen kuullut aiemmin blogistasi kaverieni kautta mutta tuon lehti jutun kautta päädyin tänne kurkkimaan ja kyllä minusta lukija tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutussa lukee,että kilpailet aluetasolla. Milloin starttaat seuraavan kerran aluekisoissa? Pakko päästä katsomaan, voitatte varmasti.
   Oletko menossa johonkin kesätöihin? Itse hain Prismaan.

   Poista
  2. Kilpaillaan kunhan hommat sujuu kotona, nyt ei seuraaviin kisoihin päästä mitkä täällä itä-suomessa ois kun Voiton jalat piikitetään, mutta ehkä sit sitä seuraaviin :) Hah, en usko että me voitetaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä ;)

   En tiedä vielä, vähän kaikki haut olivat sulkeutuneet kun viime vklp katselin. Olin liikkeellä liian myöhää:(

   Poista
 40. Säähän oot julkkis! ;) Mä luen just nyt mobiiliversiona tätä blogia, ja musta tää ulkoasu on upea! Siis kaikki nämä kommentit ovat kivasti tommosissa puhekuplissa. Ja bannerin kuvat vaihtuu ihan kuin tietokoneellakin :D Aikaisemmin mun puhelin ei suostunut näyttämään tuota banneria ollenkaan, mutta nyt se näkyy ja vieläpä toimii (kuvat vaihtuu) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin vaan vaihtamaan mobiilimallin takaisin tähän tylsään, kaikkien puhelimet ei ilmeisesti kyennyt pyörittämään edellistä versiota:/

   Poista
 41. Luen hyvin paljon blogeja, mutta en pidä siitä että niitä on jokaisissa lehdissä nykyään. :/ se on häiritsevää kun ihan jokaiseen paikkaan laitetaan linkkejö blogeista yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään pelkistä linkkiliatoista pidä, mutta itseä ainakin kiinosaaa tämän tyyppiset ihan kunnon jutut bloggaajista ja yleensäkkin bloggaamisesta :) En oo ite ainakaa vielä liikaa nähny.

   Poista
 42. Kiva postaus. Ei liity postaukseen muttta ratsastatteko pinjan kaa yleensä samaa aikaa kentällä???? Ja näin ton lehtijutun kun mun kaveri tilaa tota lehtee ja nyt se itekkii innostu lukee tätä ja 3 muuta mun kaverii.

  VastaaPoista
 43. Löysin sinun blogisi hevoshullun kautta ja ihastuin tähän.

  VastaaPoista
 44. mistä sait ton kuvan ku oot facessa laittanu että ei oo kuvaa nii voiks joku laitta ?? :) oli kyllä kiva JUTTU

  VastaaPoista
 45. Koko juttu oli tosi kiva! :):) Ootte parhaita!! :)

  VastaaPoista
 46. Jee!! Hyvä Tiia!(: Luin hevoshullun (Tilaan sitä), en aluksi löytänyt mitään kiinostavaa, kurkin lehden sisältöä ja huomasin sivulla 4 - jutun sinusta ja Voitosta!(:

  VastaaPoista
 47. Mie luen hevos hullua. Ja kattelen ne aina nopeasti mutta sitten kun huomasin juttuu siusta ja voitosta niin luvin sen rauhassa ja hitaasti. Jee! Hyvä tiia

  VastaaPoista
 48. Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 49. Löysin blogisi heppahullun jutun kautta. Katoin sillee et tost mä oon kuullu nii kiinnostuinki lukee blogias!

  VastaaPoista
 50. Mun pikku siskolla on se lehti

  VastaaPoista
 51. Lainasin kirjastosta kyseisen lehden ja sen avulla tutustuin blogiisi. (:

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.