Lomailua

torstai 10. heinäkuuta 2014

 Moikka! Täällä Kuopiossa on ainakin vihdoin kesäkelit ja ollaankin nautittu ihanasta (ja kuumasta) auringosta. Tosin paarmat kiusaavat hevosia oikeen urakalla, eikä niihin auta loimet eikä myrkyt. Paarmat pujottelee jostain ötökkäloimen alle, se ei sitten tunnu kovin mukavalle, kuten voitte varmaan kuvitella. Paarmat on olleet häiriöksi myös ratsastaessa. Voitto ei laitumella niistä onneksi paljoo välitä, jos sen poski on täynnä paarmoja ei se tee asialle mitään, vaikka poskesta se voisikin ne itse saada pois. Lilli taas on ihan toista maata ja vetää kunnon hepulit hyttysestäkin välillä. Ratsastaessa kuitenkin yksikin paarma häiritsee Voittoa. Yhtenä päivänä mun ratsastus meni ihan nauramiseksi, kun Voiton korvat hytky niin hassusti aina, kun ötökkä laskeutui sen päähän tai kaulaan. Koitin tietysti ratsastaessa ottaa paarmoja pois, mutta työnteko häiriintyi aina mun kurkottaessa kohti hevosen päätä. Miten teidän hevoset reagoi ötököihin ratsastaessa?

Hevoset ovat edelleen olleet laitumella vain sen yhden ruokintavälin eli yleensä klo 12-16. Se on tuntunut sopivan hyvin, sillä Voitto on todella paljon laihempi kun muina kesinä. Tänään valmennuksessa, josta tulee postausta huomenna, meni vähän lyhyt panssasivyökin heittämällä kiinni. Muistan aikaisempina vuosina olleen työn ja tuskan takana saada sitä edes ekoihin reikiin...


Maanantaina Voitolla oli vapaa. Kävin kuitenkin kahlaamassa rannalla ja maastossa kävelemässä ilman satulaa pelkillä päitsillä. Voitto toimi oikein nätisti, vaikka kuolaimia ei suussa ollutkaan. Järveenkin se meni kiltisti, kun Pinja oli vähän apuna taluttamassa. Pihanurmikolle kun ei mitään suttausjälkiä saisi tulla... Meidän omassa rannassa voi siis kahlailla, mutta ei ole kovin kiva itse uida sitten siinä samassa paikassa. Meillä onkin ollut aina joku ämpärin kanssa matkassa valmiina syöksymään veteen keräämään hevosten lantoja. Jotenkin molempien on aina pakko kakata juuri siellä vedessä :D

Tiistaina me innostuttiin Pinjan kanssa vesihiihtämään ja vetämään rinkulaa vesijetillä. Tässä linkissä pieni instagram pätkä rantautumisesta. Oli muuten paikat ihan pikkusen hellänä sen jälkeen, vaikka super hauskaa olikin! Pääsi sellaiset lihakset varsinkin vesihiihdossa käyttöön mitä harvoin tulee käytettyä muulloin. Ihan poikkeuksellisesti Voitolla olikin kaksi vapaata peräkkäin, sillä en kerta kaikkiaan jaksanut enää ratsastaa. Onneksi maanantaina olin kuitenkin puuhaillut ratsain Voten kanssa, joten kahta ihan täyttä vapaata ei tullut.

Seuraavana päivänä mun alaselkä, lavat ja kädet olivat ihan järkyttävän kipeät. Muihin kipuihin auttoi venyttely ja kyllähän tavallisen rasituksesta tulleen lihaskivun kanssa voi ihan hyvin elää, mutta selkäkipu.. Auts! Kaikki liikkeet kävelystä tavaroiden liikutteluun sattui. Kävely ja tallityöt kuitenkin vetristivät selkää sen verran, että ratsastaminen onnistui melko hyvin. Ravissa ei koskenut juuri ollenkaan, vaikka menin myös harjoitusravia. Laukka on kuitenkin jotenkin täräytti selän aina tietyssä vaiheessa, joten laukkailin pääasiassa kevyessä istunnassa.


Mitäs teidän kesään kuuluu?

63 kommenttia

  1. Kiva postaus! Mulla ei ole omaa hevosta (vielä :D), joten en voi oikein sanoa mitä kesäämme kuuluu. :)

    VastaaPoista
  2. Ponini on tosi herkkä korvista ja turvalta. Sateella sitä alkaa kutiaan pisarat turvalla ja siitä seuraa päänheilutusta. Samoin ötököussä sama juttu.. Ollaan alettu pitämään sillä korvahuppua ja turvalla hyönteisverkkoa. Tällöin poni on paljon rauhallisempi päästä, ja on mukavempi ratsastaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voittokaan ei tykkää jos sen päähän sataa. Se ravistelee ja kulkee ihan hassusti vinossa :D

      Poista
  3. Meidän kesään kuuluu ihan perus juttuja. Ratsastetaan, hoidetaan hevosia, kirjotellaan hoito päiväkirjoihin ja syötellään heppoja. Meidän hevoset ei oikeestaan reagoi paljoo mitenkään, mutta sehän riippu hevosesta, esim. Yksi gentle niminen Haflinger huiskii vaan hyttysiä pois, mutta paarmoja se ei huomaakkaan. Ja postau oli hyvin kirjoitettu

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus
    Meidän kesään kuuluu hyvää sunnuntaina riaton kanssa viikon riparille :)

    VastaaPoista
  5. Mulla ois muutama kysymys hevosen omistamiseen liittyen:

    1. Rasvaatteko hevosten kavioita ja jos rasvaatte niin kuinka usein sen teette?
    2. Kuinka usein satula ja suitset tulisi "bsalmata"?
    3. Kuinka monta kertaa päivässä hevoselle tulisi antaa lisärehuja ja milloin eniten?
    4. Kuinka usein hevosella tulisi hypätä?
    5. Montako vapaapäivää hevosella viikossa tulisi keskimäärin olemaan?
    6. Moneltako on yleensä aamu/ilta talli?
    7. Kylmäätkö koskaan jalkoja jos kylmäät niin miten ja milloin?
    8. Tarvitseeko hevonen vihreää?
    9. Mitkä ovat paraat lisärehut ja mitä Voitolle annat?
    10. Turve vai puru?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Ei rasvata juuri koskaan
      2. Ai puhdistaa ja rasvata?! Itse puhdistan kun ne on likaisen oloiset tai ennen kisoja yms. tärkeitä tapahtumia.
      3. Me annetaan kaikilla ruuilla samanverran ruokaa, kolmesti päivässä. Minusta tärkeintä on saada joka ruualla samanlainen ja samankokoinen annos.
      4. Kerran tai kaksi viikossa, joskus harvoin kolmestikkin jos kaikki eivät ole rankkoja treenejä
      5. Kaikki eivät tarvitse vapaita, meillä on kerran viikossa.
      6. Meillä aamutalli 7 ja iltatalli 20
      7. http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/09/jalkojen-hoidon-tarkeys.html
      8. En nyt tiedä tarvitseeko, mutta kukapa haluaisi hevoseltaan sellaista nautintoa riistää. Jos ei muuten niin narun päästä edes syötellä :)
      9. Voitto syö kauraa, Fiberlineä, Pellavaa, kivennäistä, suolaa ja rautaa kuureina. Mielestäni perusruokintaan kuuluu kaura, pellava ja kivennäinen, kuten lillillä.
      10. Puru, paljon siistimpää :)

      Poista
    2. Hevosia on erilaisia ja tavat muokataan hevosen mukaan. Ei ole yhtään oikeaa vastausta, niin kuin varmaan oletat, että Tiia on oikeassa. Kyllä Tiia on tavallaan oikeassa, mutta näin Tiia menettelee omilla hevosillaan ja niille sopii nuo tavat.
      Jos siis olet hankkimassa hevosta, kannattaa ensin opiskella hieman lisää hevosista käytännössä sekä teoriassa ja sitten oppii, että miten muokataan tavat, ruoat, aikataulut, hoidot ja liikutukset hevosen edun mukaisesti sekä niin, että se sopii sinulle ja rytmillesi sekä aikataulullesi mahdollisimman hyvin :)

      Poista
    3. Juu siis tosiaan vastasin kuten me tehdään, jokaiselle hevoselle ja ihmisille sopii eri asiat :)

      Poista
  6. Hyvä postaus ja tosi hienoja kuvia! :) Meidän kesään kuuluu esteiden treenailua, hevoseni työstämistä ja semmosta, ihan perus juttuja. Vielä ei pääse omalla hepalla kisoihin kun vähän työstettävää vielä :/ Oma kenttäkin valmistui nyt kesällä niin kelpaa hypellä heppojen kanssa! Mäki oon nyt kuopiossa lomalla, ja on kyllä ollu aivan älyttömän kuuma koko viikon! Mitä nyt eilen on satanut ja tänään tuullut.. Mua harmittaa, ku oon aina halunnut päästä kuvailemaan teidän ratsastusta ja kattomaan ku meet Voitolla, niin lauantainahan teillä ois ihan tässä lähellä ne kisat mutta en pääse koska lähdetään jo perjantaina takas kotiin, :( ja kuopiossa ei tuu oikeestaan koskaan käytyä vaikka haluaisinki ku on niin ihana paikka! mut paljo onnee kisoihin!! :)

    VastaaPoista
  7. Me laitetaan hevosiin itse tehtyä ötökkä myrkkyä 0.25 dl etikkaa ja loput vettä. Ja kyllä toimii!!

    VastaaPoista
  8. Mulla meinas ihan hermot totaalisesti mennä kun eilen yritin ratsastaa Iitan läpi.. Meidän ympärillä oli ihan mustana ötököitä vaikka juuri ennen ratsastusta suihkuttelin ötökkäkarkotetta. Iitahan ois vaan halunnut vetää laukkaa koko ajan, kun yritti juosta ötököitä pakoon. Lopulta ötökät olivat molempien nenissä, silmissä ja suussa, ja koko ratsastus oli ollut vain huitomista molempien osalta :D

    Ja sekään ei kyllä tarhassa niistä välitä, mutta kiukkuinen siitä tulee jos ne ratsastaessa ovat ympärillä..

    VastaaPoista
  9. voiton sivula on kaks kertaa sama kuva?

    VastaaPoista
  10. Jes, kiva postaus! <3 Täälläkin on ollu viikon verran 30 astetta lämmintä. Odottelen innolla videoita ;)

    VastaaPoista
  11. Milloin viimeksi tässä blogissa ollaan nähty että ratsastat ratsastuskengillä ja -sukilla:D? Sitä aina yritää löysäillä kun on kuuma:D Mutta nuo paarmat on kyllä inhottavia, itsellänikin on toinen nilkka ja varvas ihan turvoksissa kun ne on syöny:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meen yleensä kummareilla, mut niihin ei oikee saa kannuksia nii lainasin Pinjan kenkiä :D

      Poista
  12. Mikä järvi on tuossa teidän lähellä? Voiku ois oma ranta.... ♥ Kivoja kuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä ton nimeä, mutta meidän talon rannassa on kallavesi tuo on joku iso lampi/järvi :)

      Poista
  13. Ötökät on kyllä inhottavia!
    Ootkp muuten tehny sitä 30 päivän lankku haastetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä alotin sen mut ton vesihiihdon jälkeen vähä jäi.. pitää koittaa jatkaa taas :D

      Poista
    2. ootko vielä huomannu mitään tuloksia?:)

      Poista
    3. No, joka päivä jaksaa enemmän, mut en siis muuten :D

      Poista
  14. Miksei Pinjan blogiin pääse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinne pääsee, olihan oikee osote sulla http://bonbonponi.blogspot.fi/

      Poista
  15. Sähän näytät ihan normaalilta ratsastajalta, etkä hienolta kaupunkilaiselta varusteurheilijalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no täällä kotona voi mennä ihan missä vaatteissa vaa ;)

      Poista
  16. Kiva postaus! :)
    Poni jolla ratsastan, reagoi ötököihin vähän miten milloinkin, ei nyt silleen pahasti, mutta potkii niitä, ja saattaa koittaa näykkiä niitä pois, sekä välillä lähtee ryöstämään jos joku ötökkä pistää/puree....

    VastaaPoista
  17. Ötökät, etenkin paarmat ovat kyllä niin ärsyttäviä ratsastaessa ja muutenkin. :/

    Itselläni ei ole omaa hevosta, mutta tiistaina olin ratsastamassa ja ötökät kyllä kiusasivat sielläkin. Niin huidoin niitä vähän raipalla ja jaloilla pois, kun oli sen verran rauhallinen heppa ja ilman satulaa menin :D

    Mutta kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  18. Ihana postaus! :) Ja ihana blogi! Löysin ihan vasta nää sun ja Pinjan blogit ku katoin you tubesa niitä teijän videoita... Jotka on kyllä ihan parhaita!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai emmä nyt tiiä ihana postaus ku paarmoista ja kärpäsistä ym kertoo miten ne kiusaa hevosii... Mutt kumminki kiva :)

      Poista
  19. Ja Voitto on kyllä super söpö!! Samoin Lilli.. <3

    VastaaPoista
  20. Mihin osoitteeseen voin lähettää postia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia ei anna kotiosoitettaan ja poste restantea hänellä ei enää ole:)

      Poista
    2. Postia ei voi enää lähettää :/

      Poista
  21. Tosi kiva postaus!:) onko vesi hiihto vaikeaa? Se ainakin näyttää kivalta ja vois joskus itekki kokeilla:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se aluksi oli vaikeeta, varsinkin se lähteminen. Meidän jetti on vielä niin tehoton, et se ei jaksa heti vetää niin kovaa et pääsis pystyyn :D

      Poista
  22. Tää en nyt varsinaisesti kuuluu tähän postaukseen mutta minkä mittasia teijän puomit on? :)

    VastaaPoista
  23. Meillä toimii hirvensarviöljy ja kaksivärinen ötökkäloimi päälle. Ennen ratsastusta laitan aina tuota hirvensarviöljyä ni on ainakin meillä päin todettu hyväksi tosin ei varmaan kaikilla tepsi!(:

    VastaaPoista
  24. Olettekos te kokeilut tämmöstä!
    Dr. Repel hyönteiskarkote
    autta ainaki meidän hevosiin,

    VastaaPoista
  25. Millaisia kuolaimia käytät votella ?

    VastaaPoista
  26. Kiva kesäinen postaus ja ihania kesäkuvia ( : Vähän voisit kiinnittää huomiota sun kirjoitus asuun esm. Kun kirjoitit : "Laukka on jotenkin aina täräytin selän.. " : D mutta ihana postaus ! Koska ois videopostausta tulossa ? Teijän videopostaukset on aina jotenkin niin piristäviä : )

    VastaaPoista
  27. Ihania kuvia :) kesään kuuluu töitä ja tallia !

    VastaaPoista
  28. Ihania kuvia! <3
    Kesääni kuuluu tallitöitä ja vaelluksia Islanninhevostallilla, sekä hoitohepan puunaamista. :)

    VastaaPoista
  29. Kannattaa pitää päähuppua ratsastaessa niin heposet on huomattavasti rauhallisempia. Eikä se mitään haittaa paitsi jos on otsapanta mikä mulla on ainakin otettu pois kun tippuu turppiksen kohalle;)

    VastaaPoista
  30. Kiva postaus! Mun hevosta ei paljoakaan ötökät haittaa paitsi paarmat. Erityisesti pään alueella:D mutta nyt oon alkanut käyttää korvahuppua, kun Se on korvista herkkä

    VastaaPoista
  31. Kun postauksen alaosassa kysyit että mitä meidän kesään kuuluu niin mein kesään kuuluu ratsastelua, höpsöttelyä, uimista, kisailua ja kaikkee kivaa :3 :)

    VastaaPoista
  32. Mitä ötökkämyrkkyä tällä hetkellä käytät? Offit yms perusmyrkyt ei todellakaan auta oikeastaan mitään, ehkä hieman vähentää hyttysiä. Jos pieni sotku ei haittaa, niin hevosen "vehkeitten" alueen voi tervata ja pikiöljyä sekä ruokaöljyä sekoittamalla saa hyvän kotitekoisen karkoteaineen. Myös Porcivet on todettu meillä ihan hyväksi, ollaan laitettu sitä sellaisille alueille joista hevonen ei yllä itseään hinkuttelemaan jotta saa imeytyä rauhassa =)

    VastaaPoista
  33. Niitä vain kertyi, ei mulla ole mitään salaisuutta tai tietoa miten niitä on tullut :D

    VastaaPoista
  34. millä teette bannerit pinjan kaa

    VastaaPoista
  35. moi! sun videot on ihan yees! mut tykkään eniten siitä pitkä tallipäiväpostaus siitä uusimmasta! tee niitä enemmän! katoin ennen ihan hulluna sun videoitas ja en enään niin hulluna mutta ne ovat silti ihan hyviä :3 mä oon 8 vuotias ja oon aina halunnut oman hevosen! kenen valmennukset on sun mielestä parhaimpia`?

    VastaaPoista
  36. Mun kesä on paras♥ On niin kivaakin, mutta nyt on ollut vähän ukkosia. Mutts on parit kisatkin koettu ja tallilla oon ollut ja yhellä leirillä :)

    VastaaPoista
  37. Mikset käyttänyt saappaita?:D

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.