Rahaa bloggauksesta

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Toivon, että sain kirjoitettua kaikkia asiat ylös, kuten ajattelinkin, ettei sanavalinnoista synny väärinkäsityksiä. Toivon, että kukaan ei provosoidu tekstistäni, vaikka käsittelenkin aihetta, josta yleensä blogeissa vaietaan. Minua hieman pelottaa julkaista tämä postaus, mutta kuten joku parannusehdotuksena sanoi, pitäisi minun julkaista enemmän mielipidepostauksia, niitä provosoiviakin. Eikä pelätä sitä, että joku onkin erimieltä minun kanssani.


Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni kysymystä miksi minä bloggaan? Minulta on usein kysytty miksi minä aloitin bloggauksen, mutta siihen en enää muista tarkkaa vastausta. Syitä oli varmaan monia. Olen aina tykännyt toteuttaa itseäni kuvien ja tekstien muodossa, käydä vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa ja väkertää ulkoasuja ja muita garfiikoita. Ennen blogia minulla oli virtuaalitallisysteemejä sekä Lillin blogimaiset kotisivut. Aloitin bloggauksen 13-vuotiaana  ja sen kyllää huomaa näin jälkeen päin vanhojen postausten laadusta. Kokemusta bloggauksesta ja blogimaailmasta on siis kertynyt jo lähes neljältä vuodelta. Tämän koko ajan olen kirjoittanut blogia pitämättä sen suurempia taukoja. Vähin postausmäärä kuukaudessa oli kuusi kappaletta ja sekin oli aivan blogin alkukuukausilta.

Aluksi blogiin kului aikaa kymmeniä minuutteja, mutta nykyään kulutan siihen aikaa useita tunteja päivässä. Viime kesänä tässä postauksessa laskin bloggaukseen kuluvan 17 tuntia viikossa, mutta nyt usko ajan olevan jopa suurempi. Tänäänkin olen istunut koneen ääressä ihan luvattoman kauan. Olen hoitanut yhteistyöjuttuja useita tunteja, muokannut kuvia, koonnut videoita, kirjoittanut postausta ja vastannut kommentteihin. Pitäisikin laskea uudestaan ajan kulutus. Talvella minulla ei ole kuitenkaan aikaa panostaa blogiin samalla tavalla kun nyt lomalla. Bloggaus ei tule kuitenkaan olemaan minun tulevaisuuden ammatti, joten kouluakin on käytävä ja hevonen tietysti hoidettava siinä ohessa.

En osaa kertoa miksi minä aloitin bloggauksen, mutta ehkä osaan kertoa miksi bloggaan vieläkin. Bloggaus on aivan mieletömmän kivaa ajanvietettä, se on mun tapa rentoutua rankan koulupäivän jälkeen. Avaan koneen, selailen kommentteja, vastailen teidän kysymyksiin ja kirjoitan päivän tapahtumista. On ilo olla muille iloksi. Tiedän miten mukavaa on lukea oman lemppariblogin uusinta postausta, miten mukavaa on päästä niin läheiseksi ihmisen kanssa, jota ei oikeasti tunne ja miten siistiä on päästä blogin kautta osalliseksi tapahtumiin ja elämään, johon itsellä ei ole mahdollisuutta. On mahtvaa saada tsemppiä huonoina hetkinä, on kiva saada kehuja hyvin menneen treenin jälkeen, on siistiä saada palautetta, jossa tekemääni työtä blogin eteen arvostetaan ja on myös kivaa saada asiallisia, mutta kriittisiä kommentteja siitä miten voisin tehdä toisin tai miten voisin parantaa blogiani. Olen saanut oikeasti useita hyviä neuvoja ja ajatuksia, joita itse en olisi ikinä tajunnut, mutta jotka ovat oikeasti olleet sitten hyödyksi ratsastuksessa, bloggauksessa ja hevosten hoidossa. Blogi on myös mitä parhain tapa pitää päiväkirjaa. On kiva selata kuukauden, vuoden tai vaikka parin vuoden takaisia fiiliksiä ja tapahtumia. On myös hienoa huomata oma kehitys sekä bloggaajana, kirjoittajana, valokuvaajana että ratsastajana blogin kautta. 


Hyvällä ilmalla raahaan kaluston ulos ja bloggailen auringon lämmittäessä ihanasti.
Bloggauksesta on ollut ja tulee olemaan hyötyä tulevaisuudessa. Äidinkieli on minulle melko helppo aine, saan loihdittua esseen suhteellisen kivuttomasti aiheesta kun aiheesta. Vaikkei tekstini olekkaan äidinkielellisesti täydellistä, on kirjoittaminen kuitenkin minulle helppoa, nopeaa ja mukavaa. Ja jos en olisi tätä blogia kirjottanut, panostanut sen myötä oikeenkirjoitukseen ja saanut lukijoilta vinkkejä miten kirjoittaa paremmin ja oikein, olisivat esseeni varmasti paljon huonompia. Lukiossa kirjoitetaan myös paljon esseitä kaikissa muissakin aineissa ja kokeen yksi osa-alue on yleensä essee. Saan yleensä koe-esseetkin valmiiksi nopeasti. Osaan jäsentää ajatukset päässä helposti ja tuottaa sen tekstin paperille, jos tekstiä tulee vähän keksin helposti lisää. Olen oppinut lörpöttelemään täällä ilman, että puhun ihan ohi aiheen.

Fakta on se, että yksi syy blogata on siitä taloudellisesti hyötyminen. Olen puhunut muidenkin hevosbloggaajien kanssa aiheesta, enkä ole ainot, joka ei ehkä jaksaisi tätä kaikkea pyöritystä, pahan puhumista, haukkumista, syyttelyä ja valtavaa työtä ilman mitään palkkiota. Yksi palkkio on tietysti kivat kommentit ja ihanat lukijat. Toinen fakta on kuitenkin se, että blogi ei ole hyvä, jos sitä pitää vain hyötyäkseen siitä. Blogi on silloin hyvä, kun motiivi blogata on aivan jossain muualla. Ei ole tainut yksikään sellainen blogi, jonka kirjoittajan motiivi on ollut raha tai tuotelahjat nousta supersuosituksi. Sen sijaan halu tehdä ja panostaa itsensä ja lukijoiden takia on yleensä avainsana laadukkaaseen blogiin. Kun minä aloitin bloggauksen, en unelmoinutkaan tai oikeastaan en edes tiennyt, että blogista voisi hyötyä jotenkin. En olisi uskonut, jos joku olisi väittänyt minulle bloggauksen aloitettuani, että olen neljän vuoden päästä tälläisessä tilanteessa.

Vanhempani maksavat harrastukseni ja asun kotona vielä ainakin lukion loppuun asti. Joten minusta on hienoa, että pystyn tienaamaan edes jonkun verran ihan itse tekemälläni työllä. Tiedän, että joku tulee kuitenkin valittamaan, kuinka bloggaus ei ole työtä ja siihen nyt pystyy kuka vain. Tähän voisin todeta, että perusta blogi ja ala tienata sillä. Voin vannoa, ettei ihan helppo juttu. 

On paljon kivempa ostaa vähän kalliimpia ratsastusvarusteita,hiukan turhempiakin juttuja tai oikeastaan ihan mitä tahansa, kun rahat on tienattu itse. Ei siis saatu sukulaisilta synttärilahjaksi, vaan tienattu omalla työllä. Itse tienaamista rahoista on myös paljon tarkempi, tulee mietittyä ja harjoiteltua mihin ne sijoittaa, vai pistääkö kenties säästöön.  Olen myös sen ikäinen, että jossain vaiheessa lähitulevaisuutta mun pitää asua omillani ja elää omilla rahoillani, eivät vanhemmat sponsoroi minua ikuisesti. On kiva tienata nyt rahaa säästöön, jonakin päivänä sille tulee vielä aivan varmasti hyödyllistä käyttöä viimeistään kotoa muutettuani.

Jotkut ovat sanoneet, että bloggaan vain hyötyäkseni siitä. Teen lyhyitä postauksia, jotta niitä riittää joka päivälle ja postauksista huomaa, että minua kiinostaa vaan yhteistyökumppanit. En ymmärrä miksi joku on saanut sellaisen kuvan blogistani, sillä se ei todellakaan ole totta. Periaatteeni bloggaajana on kertoa yhdestä asiasta per postaus, silloin postauksia tulee usein eivätkä ne ole kamalan pitkiä. Minua suorastaan harmittaa, että jotkut ovat saanneet sellaisen kuvan blogistani. Sellaista kuvaa en nimittäin missään nimessä haluaisi antaa teille lukijoille.
 
Kamera saatu yhteistyökumppanilta. Objektiivi ostettu bloggauksella tienatuilla rahoilla
Yhteistyöpyyntöjä tulee päivittäin sähköpostiin. Suurin osa niistä on ulkomaalaisia nettikauppoja tai muita yrityksiä, jotka eivät sovi blogini teemaan tai ideaan. Saan myös jonkin verran pyyntöjä, jotka voisin vallan hyvin aiheen puolesta hyväksyä, mutta joista sitten lopulta kuitenkin kieltäydyn. Yleensä mietin, haluanko mainostaa tätä muille, onko tämä niin hyvä ja hyödyllinen tuote, sopiiko tämä tuote blogini teemaan ja ideaan tai yritetäänkö minun blogiani käyttää ilmaisena mainospaikkana. Joskus lähestyn myös yrityksiä itse, esittelemällä blogini ja kertomalla mitä haluan ja mitä voisin tarjota heille.

 Itse kyllä tykkään laadukkaista yhteistyöpostauksista lukemissani blogeissa, eivätkä sellaiset haittaa vaikka niitä olisi joka viikko, jos tavallisia postauksia tulisi sitten kuitenkin lähes päivittäin. Jos bloggaaja postaa kerran viikossa, ei niitä yhteistyöjuttuja jaksa edes joka toisesta postauksesta enää lukea. Olenkin pitänyt tiukan linjan siitä minkälaisia mainospostauksia haluan blogiini tehdä. Kliseisesti voisin vielä sanoa, että haluan mainostaa vain jotain minkä takana oikeasti seison tai jos tuote ei ollutkaan mieluinen haluan oikeuden kertoa rehellisen mielipiteen siitä. Sellaiseen diiliin en suostu enkä ole koskaan suostunut, että en saisi kertoa rehellistä mielipidettä tuotteesta. 

Moni haaveilee yhteistyökumppanista omaan blogiin. Jollain tapaahan ne nostavat blogin arvoa muiden silmissä. Ai tuolla on yhteistyökumppani, tää on varmaan suosittu blogi! Muistakaa, että bloginne on oikeasti arvokas, uskaltakaa pyytää korvausta yhteistyökumppaneilta. Mainokset hevoslehtiin saatikka muihin lehtiin maksavat paljon. Levikki on silti useilla lehdillä sama tai vain hiukan suurempi, kuin esim. minun blogillani on kuukausittaisia yksilötyjä kävijöitä. Harmi, kun en löytänyt enää artikkelia, jossa kerrottiin miksi blogimainonta on niin suuressa suosiossa tällä hetkellä. Yksi syy oli se, että se on yritykselle ja tuotemerkeille niin halpaa mainosta, juurikin siksi, että monet bloggajat eivät kehtaa pyytää korvausta! Tästä aiheesta on puhunut aivan samoin ajatuksin Ruotsin suurinta hevosblogia pitävä Tyra, joka on kirjoittanut aiheesta jopa kirjan.

Muistakaa myös se, että piilomainonta on kiellettyä. Minulle on tarjottu kerran diiliä, jossa kannustettiin piilomainontaan. Samalla tajusin, että eräässä Suomalaisella hevosblogissa olleen piilomainontaa juurikin saman yrityksen toimesta. Järkytyin, koska en ollut tajunnut sen postauksen olevan oikeasti maksettu juttu, ennen kuin itse sain samanlaisen tarjouksen. Kerroin yritykselle, etten suostu diiliin piilomainnonan takia. He kertoivat, että päätös on minun he vain ehdottivat. Minusta on kuitenkin vastuutonta edes ehdottaa tuollaista. Muistakaa siis aina mainita selvästi, että postaus on sponsoroitu! Täällä lisää aiheesta. Muuten tuotelahjoistakin pitää maksaa veroja, eli kannattaa tutustua näihin ohjeisiin, jos aihe on sinulle ajankohtainen.

Itse en ole tehnyt koskaan yhteistyötä, joissa hyötyisin siitä, että sinä ostaisit jotain suosittelemastani kaupasta. Näitä kuitenkin näkee blogeissa ja jotkut lukijat ovat luulleet minunkin yhteistyökumppaneiden olevan sellaisia. Eräs henkilö kertoi hevostalli.netissä, että ei sitten ainakaan klikkaa tai osta mitään mainostamastani kaupasta. En ymmärrä miksi pitää olla niin ilkeä, jos minun pitäisi ostaa jotain mitä blogeissa mainostetaan tai josta tiedän bloggaajan hyötyväni. Teen sen tietysti niin, että bloggaaja siitä hyötyy. Minusta on kiva kommenttien lisäksi kiittää bloggaajaa hyvästä blogista tuolla tavoin. Itse en menetä siinä mitään, mutta voin antaa bloggaajalle mahdollisuuden saada hieman taskurahaa blogistaan.
 
Syy miksi innostuin vihdoin kirjoittamaan tämän postauksen on se, että sain hienon tarjouksen, jonka saamisesta olen erittäin ylpeä. Sadoista blogeista juuri minun blogini täytti kriteerit laadukkaasta ja suositusta. Hieno tarjous, jossa on haittapuolensa. Hieno tarjous, joka motivoisi minua ja joka olisi palkinto tekemästäni työstä. Tarjous, johon en kuitenkaan suostunut. Blogini on monen mielestä kaupallinen, jopa liiankin, mutta se voisi olla vielä tuplasti kaupallisempikin. Tarjouksen hyväksymisen myötä olisi blogiini tullut todella paljon enemmän mainoksia. 

Monesti näen ja kuulen sanontaa bloggaa vain itseäsi varten, jos bloggaisin vain itselleni, olisin tämän tarjouksen varmaan hyväksynyt. Yksi suuri syy kieltäytyä oli se, että ulkoasun muokkausta olisi pitänyt rajoittaa radikaalisti. Ulkoasu on mulle tärkeä juttu ja rakastan väkertää sen parissa, sopimuksen hyväksyttyäni se ei olisi enää ollut niin hyvin mahdollista kun nyt. Blogillani on kuitenkin niin paljon mahtavia seuraajia, että olisi valhe väittää, että teen tätä vain itseäni varten. Nykyään teen tätä yhtä paljon teille, kun itselleni. Sain paljon kannustusta lähteä mukaan mm. muilta bloggaajilta ja olihan tarjous aivan mieletön, mutta mä päätin kuitenkin kieltäytyä. Toivon, että päätös kieltäytyä oli teidän arvoinen. Jokainen mainoksista ja kaupallisuudesta valittaja voi nyt olla tyytyväinen, palaute on mennyt perille ja sen mukaan on toimittu ;)
Mitä ajatuksia postaus herätti?

169 kommenttia

 1. Tosi hyvin kirjoitettu! :o

  VastaaPoista
 2. Pitkästä aikaa sultakin jälleen sellanen postaus, jonka oikeasti jaksoin lukea ajatuksen kanssa alusta loppuun saakka, jossa oli myös selvää asiaa puhuttu. Positiivisesti yllätyin susta kun uskalsit laittaa tämmösen näinkin suosittuun blogiin. Mulla itselläni on kiinnostus tätä blogia kohtaan alkanut laskea suhteellisen nopeasti, mutta nää on jälleen niitä harvoja jotka nostatti mun kiinnostusta.

  Kaiken kaikkiaan hyvä teksti ja kiva kun uskalsit itse myöntää, ettet tätä tee pelkästään itsellesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläisiä postauksia kyllä on kiva tehdä, kun vain olisi aihetta msitä kirjoittaa. Itselle tulee harvoin mieleen hyviä aiheita, mutta jospa taas tulisi joku kommentti tai keskustelu, joka inspiroisi jostain kirjoittamaan. :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Mukava lukea muiden mielipiteitä bloggaamisesta.

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus!(:
  Onko merkitystä miten paljon rahaa saa yhteistyökumppanilta kun tekee postauksen siitä vai tuleeko raha siitä että blogin sivussa on sen paikan ''logo''?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihan sopimusasioita, joihin vaikuttaa moni asia :)

   Poista
 5. Suositteletko ostamaan tuota Olympusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, todella kätevä ja tuon objektiivin ostettua ollut todella kovassa käytössä :)

   Poista
 6. Kivasti kirjotit tästä aiheesta tämmöset on tosi kivoja postauksia:) Ite oon aina aatellu et te saatte kaiken mitä te haluutte esim. Kun teillä on uusia vaatteita kokoajan jne. Ja sit et jos teil on rahaa niin miks otatte ilmaseks blogin kautta viel niinku , mut tää postaus muutti vähän munkin mielipiteitä :) Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin , enkä millään pahalla :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin kirjoitettu ja täyttä asiaa! Jos itse olisin sinun tilanteessa ja saanut jonkun noin hyvän tarjouksen olisin ehdottomasti hyväksynyt sen, vaikka siitä tulisikin lisää mainoksia. Mutta arvostan päätöstäsi täysin. Minusta blogissasi ei ole toistaiseksi ollut yhtään liikaa yhteistyöpostauksia taikka muitakaan mainoksia.

  Itsekin henkilökohtaisesti tykkään lukea hyvin tehtyjä yhteistyöpostauksia. En ole ikinä itse ostanut mitään mitä on suositeltu blogeissa, mutta monesti on tehnyt mieli ostaa itsellekkin samanlaisia tuotteita. Raha ei kuitenkaan kasva puussa, joten itselläni ei ole ollut varaa hankkia sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen vain niin tarkka blogin ulkoasusta ja tykkään näpertää sen parissa vaikka kuinka kauan, mainokset olisivat rajoittaanet tulevia ulkoasuja niin paljon, että se sai mut sitten lopulta kieltäytymään. Kiva kuulla:)

   Poista
 8. Hyvin kirjoitettu! Mutta itsellä jäi hieman hampaan koloon tämä juttu. Saatko siis rahaa tästä bloggaamisesta? Mainitsit että olit ostanut objektiivin bloggaamisella ansaituilla rahoilla, eli kuinka sait rahat? Oletko muutes huomannut että olet saanut mainostusta indeydaysin avulla? Itse ainakin eksyy helpommin muitten blogeihin indeydaysin avulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan rahaa. En ole huomannut mitään suuria kävijävirtoja, mutta aina silloin tällöin tilastossa näkyy Indiedaysin kautta tulleita vierailijoita. Viime aikoina liikennettä on kuitenkin tullut enemmän Hippolan puolelta, onhan se selvää, kun ID:llä ei hirveästi varmaan hevosista kiinostuneita kävijöitä ole. Itsekkin olen löytänyt heidän sivujeen kautta monta hyvää blogia ja joku väitti, että blogiportaalit on turhia?:D

   Poista
 9. Tosi hyvin kirjoitettu postaus! Täyttä asiaa kokonaan. Mielestäni on hyvä ettet hyväksynyt mainostarjousta, koska sinun sanojasi kompaten, blogista voisi tulla liian kaupallinen, ja moni ei siitä pitäisi. :) Jatka samaan malliin, äläkä todellakaan lannistu ilkeistä kommenteista, niin kuin et ole ikinä lannistunutkaan. Keep going! ;)

  VastaaPoista
 10. Toooosi hyvin kirjotettu postaus! Ja oot oikeesti maailman paras blogaaja/vlogaaja! Ja mun on aina pakko kattoo sun videot ainaki 5 kertaa ku ne on nii hyviä!!;-) ja luin tänki tekstin kaks kertaa läpi! Mulla vaa tulee aina nii hyvä fiilis ku luen sun blogia tai katon n videoita!!:) ois nii kiva jos vastaisit tähä<3

  VastaaPoista
 11. Moikka Tiia! sulla on ihana blogi ja voitto on söpö! :) Äläkä lannistu typeristä kritiikeistä ja ilkeistä kommenteista! Ihailen su blogia ihan mielettömästi ♥ ja toivon joskus itsellenikin yhteistyö kumppaneita omaan blogiin!
  - Nina, www.mywaytomlife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Tää oli ihan todella mielenkiintoinen postaus ja aihe on muutenkin ajankohtainen. Meillä kävi itse asiassa koulussakin yksi bloggaaja aiheesta luennoimasta (käyn kauppista) ja painotti juurikin sitä, että palkkio pitää uskaltaa pyytää! Itseäni jäi vähän harmittamaan, etten tajunnut silloin kysyä, mikä hänen kokemuksensa mukaan on kohtuullinen palkkio esimerkiksi blogipostauksesta ja kysynkin siis siksi sinulta :) Mikä on mielestäsi kohtuullinen summa euroissa pyytää blogipostauksesta?
  Jos et tänne halua vastausta kirjoittaa olisin tosi kiitollinen vastauksesta esimerkiksi sähköpostiini: lotta.forsberg@sulo.fi

  Jotenkin todella vaikea löytää tietoa siitä, millaisissa kävijämäärissä täytyy liikkua minkä korvauksen saadakseen, eli tämä on mielestäni erittäin mielenkiintoinen aihe :)

  Hieno postaus joka tapauksessa- ihanan aito ja rehellinen!

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas varmaan mielenkiintoinen luento, kuka bloggaaja teillä kävi? Kiva kun pidit postauksesta :)

   Poista
 13. Miten siis tienaat bloggaajana? En tiedä, onko tämä toinen kysymys tullut perille, mutta mitä mieltä olet siitä kun jotkut ihmiset kastelevat hevosen pään vesiletkulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainoksilla ja yhteistyökampanjoilla. Mielestäni se on ok, jos hevonen selvästi tykkää siitä. Itse ei kastella, koska kumpikaan heppa ei tykkää siitä yhtään :D

   Poista
  2. Mitä mieltä siit pitäis olla? Ihan normaalii se on kastella hevosen pää vesiletkulla. :D

   Poista
  3. No itseasiassa eise kovin hyväksi ole jos kastelee kylmällä vedellä, tai hevonen ei selvästi pidä siitä. Itse en pidä asiaa kovinkaan normaalina...

   Poista
  4. Hevosen päätä kastellessa pitää muistaa ettei korviin saa mennä vettä. Jos vettä menee hevosen korviin voi hevonen menettää tasapaino kykynsä hetkellisesti tai kokonaan

   Poista
 14. Tosi hyvä postaus!!!:) onneks uskalsit puhua asiasta!;)

  VastaaPoista
 15. Oli tosi mukava lukea sinulta vaihteeksi kunnon mielipide kirjoitusta, varsinkin kun puhuit asiasta etkä vaan lörpötelly turhia. Osaat kyllä kirjoittaa kiinnostavalla tavalla. Ja mielestäni saat tienata blogilla niin paljon kun vaan SINÄ haluat, koska sää teet niin paljon muutenkin työtä blogin eteen... Jotta pitäisit lukijat tyytyväisinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että kyllä sinun kannatti julkaista tämä postaus! Avarsi paljon mieltäni, koska jossain vaiheessa ajattelin ettei bloggaaminen ole työtä, koska itse olen tällaisten fyysisesti raskaitten töitten ystävä.. Mutta blogistasi huomaa kuinka panostat tähän! On hyvin epäitsekästä käytöstä sinulta kun kieltäydyit tuollaisesta tarjouksesta jota ei jokaiselle varmasti tule,moni olisi itsekkäästi ottanut tarjouksen vastaan. Se mikä vähän. Kummastutti oli tuo kun kerroit että tulee mietittyä mitä ostaa, kuitenkin ostatte mielestäni oikeasti kalliitakin tuotteita:D itse olisin valmis maksamaan rats.housuista max. 60e, mitkä tällähetkellä omistan maksoi minulle alle 20e kun ostin käytettyinä, tosi hyväkuntoiset eikä kulumia ole! Mutta paljon jaksamista blogin parissa, joka postauksen luen!

   Poista
  2. Kiva, että tämä postaus antoi jotain uutta sinullekkin. Ostan kyllä kalliita tuotteita, mutta tarkoitin lähinnä tuolla, että tulee mietittyä tarkemmin onko nämä sen kaiken rahan arvoiset ja onko näille oikeasti käyttöä :)

   Poista
 16. Jonkin verran tätä sun Blogia olen seurannut ja todella ansaitset tästä jotain rahallista yms. korvausta. Blogi on tosi hyvä. Uskon ja olen huomannut että joudut tekemään paljon töitä tämän eteen ja varmasti saat hyvää kokemusta työelämää esim. yhteistyö jutuista. Oikein paljon Onnea hienosta blogista ja tsemppiä sen jatkamiseen. Itsekin joskus olen haaveilen että olisi kiva pitää blogia kun aloittaa harrastuksen uudestaan niin paljon on ajatuksia mielessä, mutta minulla ajatukset juoksee nopeammin kuin kerkeän niitä ylös kirjoittamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todellakin saan, se jäi mainitsematta tuossa postauksessa :) Kiitos ja eikun bloggaamaan, itseällikin on joskus hyvä ideoita mielessä, mutta kun ei heti pääse kirjoittamaan ne vaan häviää.

   Poista
 17. Hyvä postaus sillä minusta on ihailtavaa että uskallat tuoda tälläisen asian esille näin hurjan suositussa blogissa. Minusta sinä ja Pinja olette ihania bloggaajia ja vloggaajia, koska olette niin aitoja. ! Yös Voitto ja Lilli ovat ihania. Olisi kiva jos vastaisit.

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva postaus ja hieno teksti 😁

  VastaaPoista
 19. Hyvä Tiia! Mielestäni todella hyvä teksi! Kerroit kunnon perustelut ja kaikki asiat selvästi ja rohkeasti. Kirjoitat myös kiinnostavasti, niin, että ainakin minä jaksoin lukea koko teksin vaikka olikin aika pitkä. :)

  VastaaPoista
 20. Loistava teksti tärkeästä aiheesta. En ole ikinä ymmärtänyt sitä että lukijat valittavat/harmistuvat bloggaajan saamista tuotteista, sillä sehän ei ole keneltäkään pois. Ei ole minulta pois vaikka esimerkiksi sinä saisit kymmenen kameraa ja viisitoista satulahuopaa.

  Luulen että suurena motiivina on kateus, jota ei osata käsitellä. Kateudessa itsessään ei ole mitään pahaa, se on ihan luonnollinen tunne. Jos sitä ei osaa käsitellä ja purkaa sen esim. ilkeisiin ja ajattelemattomiin kommentteihin, tulee siitä siinä vaiheessa huono asia.

  VastaaPoista
 21. Tää oli tosi hyvä postaus ja tekstiä oli mukava lukea. :) Mua kuitenkin jäi ehkä vähän harmittamaan ettet hyväksynyt sitä tarjousta, koska sä olisit todellakin ansainnut sen! Kovin moni ei olis kieltäytyny lukijoidensa takia, oot mahtava bloggaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin postaukseen tämän pätkän, sillä lukijat eivät ihan kokonaan olleet se syy "Yksi suuri syy kieltäytyä oli se, että ulkoasun muokkausta olisi pitänyt rajoittaa radikaalisti. Ulkoasu on mulle tärkeä juttu ja rakastan väkertää sen parissa, sopimuksen hyväksyttyäni se ei olisi enää ollut niin hyvin mahdollista kun nyt."

   Poista
 22. Todella asiallinen postaus! Minusta sinä ansaitset tauon bloggaamisesta, mutta en tiedä pystyisitkö siihen:D Tämäkin kun on tavallaan harrastus/elämäntapa, mutta jos sinusta tuntuu joskus että tarvitset tauon ni pidä ihmeessä vaikka viikko:D Sinulla on niin loistavia postauksia toisensa jälkeen ja usein ihmettelenkin että miten siinä onnistut:D Aina niin posiivinen :)!!

  VastaaPoista
 23. Ihan mielettömän hyvä postaus! Oot selvästikki paneutunut aiheeseen, joka oli tosi kiva huomata. Tälläisiä postauksia vain lisää jos ideoita ja mielenkiintoa riittää, näitä on hevospostausten lisäksi mahtava lukea!

  VastaaPoista
 24. Kiva postaus! Mut siis eihän blogiin missä on n. 30 lukijaa(kuten miul) oo järkee pyytää mitään rahallista korvausta tai yhteistyötä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan se totta, mainostaja ei oikein saa vastinetta, kun yleisöä ei ole paljoo.

   Poista
 25. Tää oli tosi hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen postaus! Mä tykkään sun tyylistä millä kirjoitat näitä postauksia, saat ne kuulostamaan mielenkiintoisilta (niin ne kyllä onkin), osaat esittää asiasi asiallisesti, selität hyvin lukijoille asioita ja nää pistää oikeasti ajattelemaan asioita. Tää oli tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
 26. Hieno päätös hylätä tuo tarjous! Arvostan todella, vaikka minua ei nuo mainokset häiritsekään. Onhan blogi siistimpi toki ilman mainoksia :) Osaat kyllä kirjoittaa tosi hyvin!

  VastaaPoista
 27. Haluaisitko kertoa mikä tämä yhteistyö oli mistä kieltäydyit? Itse olen ehottomasti sitä mieltä, että oikeasti laadukasta blogia pitävä joka todella panostaa bloggaukseen, niinkuin sinä, saavat ehdottomasti tienata tekemästään työstään :) tuntuu jopa kohtuuttomalta jos siitä ei mitään saisi. Mielestäni yhteistyöpostaukset ovat mielenkiintoisia, joista saa vinkkejä tuotteista ja kaupoista mistä ennen ei ole kuullut :) Esim. tämä vähän aikaa sitten ollut perfect sit of swedenin postaus toi itselleni tietoon uuden, laadukkaan merkin. Osa ihmisistä on blogin kaupallisuutta vastaan pelkästä kateudesta. Kyllähän sitä itsekkin miettii kun saat vaikkapa uudet ratsastushousut, että nojoo kelpaisi itsellekkin. Sitten kun miettii, voisihan se olla mahdollista omallekkin kohdalle, se vain vaatisi järjettömästi työtä ja panostusta, jolloin laadukkaidenkaan housujen hinta ei tuntuisikaan niin isolta asialta :) Jatka samaan malliin, sulla on hyvä blogi ja uusia postauksia odottaa aina innolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en saa kertoa tämän tarkemmin. Kiitos paljon ja mukava kuulla, että on ollut hyötyäkin :)

   Poista
 28. Tämä oli hyvä postaus. Itse en näe bloggausta työnä, kyllä siitä voi rahaa ansaita, mutta työksi en sitä laske. Ymmärrän kuinka paljon siihen käytetään aikaa ja jopa rahaa ja pienet yhteistyö jutut ovat mielestäni ok, monissa blogeissa on paljon yhteistyö juttuja, joista lukijat hyötyvät älyttömästi, rahallisesti tai tavarallisesti. (Tämän blogin yhteistöt on mielestäni ok, ehkä välillä niitä vaatteita tulee liikaa ja liian usein, arvostaako kukaan niitä enään kun niitä jatkuvasti tulee paljon, osaako bloggaaja enään arvostaa jokaista vaatekappaletta vai löytyyköne pian vaatekaapin pohjalta?).
  Itse olen käynyt kesätöissä joka kesä siitä lähtien kun sai alkaa käymään, tienasin kivasti säästöjä ja olen ylpeä siitä, samalla sain mahtavia työkokemuskia joista on varmasti tulevaisuuden vakkarityön etsinnässä apua!! Jos itse en olisi tehnyt kesätöitä ja tienannut rahani bloggaamisella en olisi ylpeä itsestäni ja "työstäni" ja tuskin työhaastatelussa on kauheasti apua jos sanoo "no oonhan mää blogannut työkseni ja saanut "työkokemusta" siitä". Jokaisella omat mielipiteet, mutta nämä on minun ja uskoisin, että moni työnantaja arvostaa kesätyökokemustani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei voi laskea työksi? En nyt puhu itsestäni, mutta monet muotibloggaajat bloggaavat ihan oikeasti työkseen, siis heillä on työsopimus ja kaikkea :) Ja minä kyllä uskon blogistani olevan apua myös siellä työhaastattelusta tai näin opettajat ovat koulussa antaneet ymmärtää, ovat olleet hyvin kiinostuneita ja innostuneita koko jutusta. Tosin heille olen avannut kuvioita vielä vähän tarkemmin, kun teille lukijoille.

   Poista
  2. Eli sun mielestä yrittäjät ei tee oikeaa työtä? Aha... Tiian bloggaus tulee olemaan todella hyödyllinen valtti työmarkkinoilla... Huomattavasti suurempi etu kuin tavallinen kesätyö.

   Poista
  3. Sanoiko Tiia ettei yrittäjät tee oikeata työtä? Eikä edes sanonut että bloggaus on suurempi etu kuin tavallinen kesätyö. Lueppa teksti uuestaa. :)
   Varmasti tälläisestä ns hieman tienaavammasta ja ns suuremmasta blogista on hyötyä. Ei välttämättä niin paljoa kuin ns 'tavallisesta kesätyöstä' kuten itse sanoit, mutta jotain. Ja Tiiahan nämä tekstit kirjoittaa, väkertänyt ulkoasun ja videot, on ihan itse _työskennellyt_ tämän eteen ja saa sitä rahaakin. Eikö se täyttäis jo tarpeeks työnteon kriteereitä?

   Poista
  4. Tuskin näet tätä enää Julia, mutta kommenttini oli osoitettu anonyymille, ei Tiialle. Tuon nyt olisi pitänyt muutenkin tajuta, vaikka kommenttijärjestys meni noin :/

   Poista
 29. Miten bloggauksesta saa rahaa? :o Ja miten ja kuka on yhteistyökumppanisi? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainoksilla ja yhteistyökampanjoilla. Tällä hetkellä teen yhteistyötä PS of Swedenin ja Helsinki Horse Shown kanssa.

   Poista
 30. Vaikutat ikäiseksesi todella kypsältä :) Etenkin tässä postauksessa ja näissä ajatuksissasi huomasi sen. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 31. Miten paljon luulet että pitäisi olla lukijoita ennen kun voisi tehdä yhteistyötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain ensimmäiset yhteistyökumppanit kun mulla oli vähän vajaa 2000 lukijaa, mutta onhan monella blogilla tälläkin hetkellä yhteistyökumppaneita, vaikka lukijoita olisi alle 1000. Riippuu ihan mainostajasta ja siitä millaiselle yleisölle hän haluaa mainoksia suunnata :)

   Poista
 32. Oikeesti ihan MAHTAVA postaus ja puhut joka lauseessa täyttä faktaa! Oikeesti en halua sun tulevaisuudelle mitään pahaa ja mitään muutakuin parhautta ja ihanaa! Mut paljonko sä saat rahaa kk/ rahaa bloggauksesta? Ei ole pakko kertoa koska mullahan asia ei kuulu! Haluun vaan kiittää sua et sä saat mut nauramaan ja hymyilemään täällä verkossa! Tuntuu et me oltais jo "kavereita verkossa" älä ikinä lopeta bloggausta!

  VastaaPoista
 33. Suuri hatun nosto sinulle, että uskalsit näinkin suositussa blogissa kirjoittaa tälläisestä aiheesta. Teksti oli aivan mahtava ja hienoa että toit tälläisen asian esille. Minusta se on todella naurettavaa,että lukijat ja kävijät kehtaavat valittaa ja haukkua siitä että saat korvauksia tekemästä työstäsi. Näät todellakin niin paljon vaivaan blogiisi että olet ne ansainut. Uusia postauksia odottaa aina yhtä innolla ja onkin kiva huomata kun on tullut uusi postaus tai video. Toivottavasti kirjoitat vielä tulevaisuudessakin tälläisiä postauksia, sillä tämä oli todellakin hyvä ja on kiva nähdä myöskin sinun omia näkemyksia asioihin.

  VastaaPoista
 34. Tämä postaus oli kyllä tosi hyvä. Luin tämän bloglovinista, mutta oli pakko tulla ihan koneelle kommentoimaan, koska tosi harva ihan oikeasti uskaltaa/haluaa kirjottaa tästä aiheesta. Tuntuu, että joillekkin bloggaajille on jopa häpeä myöntää, jos siitä omasta blogista saakin hieman korvausta.. Tai, että se ois suuri tabu josta ei voi puhua.
  Minusta on hienoa, että sulla on pysyny silti se ajattelutapa päässä, että ensin koulu ja hevonen ja sitten vasta blogi. Ja osaat hallita, ettei bloggaaminen kuitenkaan vie liian suurta paikkaa elämässä.
  Tuo, että teet lyhyitä postauksia, joissa jokaisessa on aina se yksi kerrottava asia, on minusta loistava menetelmä. Pysyy hyvin kärryillä, eikä siihen lukemiseen kerkeä kyllästyä. Jos samaan postaukseen kirjoittaa vaikka viikonki kuulumiset ja tekemiset, putoaa matkasta paljon helpommin ja tietty kyllästyminen saattaa ilmestyä kuvoihin myös kesken postauksen lukemisen. Enkä ainakaan ite ole ikinä saanu sellaista kuvaa niistä, että tekisit niitä vaan sen takia, että yhteistyökumppanit kiinnostaisi. Panostat niihinkin kuitenkin paljon, joten pelkkä yhteistyökumppaneiden halu ei luultavasti saisi innostusta panostaa niihin niin kovasti.
  Tuo tarjous, mistä kieltäydyit, olen oikeastaan tosi ylpeä sinusta. :-D Silloin, ku kirjotit siitä blogin facebook-sivulle, mulle tuli heti ekana mieleen, että sinua on varmaan pyydetty tyyliin Indiedaysiin tms ja ajattelin pään sisällä "voi ei". Mulla on tökkiny aina joku niiden blogien lukemisessa, mitkä on juuri vaikka Indiedaysissa. Kun esimerkiksi Annika O. siirtyi Indiedaysiin, lopetin blogin lukemisen hetkeksti, koska blogin ulkoasu muuttui radikaalisti, eikä se enää näyttänyt blogin omalta. Tälläkin hetkellä mulla on lukulistoilla kai vaan kaks Indiedaysin blogia. Varsinki tässä hevosblogissa järisyttäis varmaan pahemman kerran, jos sivupohja oliski yhtäkkiä samanlainen ku monessa kymmenessä muotiblogissa. Toisaalta - joskus pitäisi ajatella itseäänkin ja ottaa tarjous vastaan, vaikka siitä saattaisi moni olla eri mieltäkin ja jos tarjouksesta hyötyisi hyvin.
  Tämä postaus herätti kyllä niiiin paljon ajatuksia, mutta tuntuu, ettei kaikkia saa sanoiksi millään ja että tämä kommentti on jo ihan tarpeeksi sekava.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiedaysin ulkoasu ei häiritse mua yhtään muoti/lifestyleblogeissa, itse ainakin innostuin esim. Annikan blogista vaan enemmän, kun muutti ID:lle, mutta tosiaan hevosblogi ei ehkä istuisi sinne niin hyvin. Kiitos muuten kivasta kommentista :)

   Poista
 35. Mahtava postaus!Sun blogi kuuluu ehdottomasti mun lemppareihin ja tulee myös varmasti pysymään lempparina.Käytät paljon aikaa siihen,että saat blogin pyörimään hyvin ja postausten laatu on todella hyvä.Mun mielestä tää sun blogis ei oo yhtään liian kaupallinen.Mun mielestä se on todellakin okei,että saat rahaa bloggauksesta.Teet niin paljon tämän blogin eteen ja sen kyllä huomaa!Vaikutat myös erittäin kypsältä ihmiseltä ikäiseksesi.Ja jos bloggaisit vain itsesi takia ei blogi olisi näin laadukas ja hyvä!

  VastaaPoista
 36. Kiva postaus! Mie haluisin kysyy että lataako sulla blogger hyvin noi kuvat postauksiin jos ei niin mitä kautta laitat ne ku itsellä ollut vähän ongelmia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lataan bloggerin kautta, mitä ongelmia sulla on?

   Poista
 37. Hyvä postaus ja mahtavaa että uskalsit tälläisen postauksen julkaista! (:

  Muista että haters make you famous... ;)

  VastaaPoista
 38. Älyttömän mielenkiintoinen postaus! Saanko vielä (äärettömän uteliaana..) kysäistä mikä on tuo isompi tarjous josta kieltäydyit?:)

  VastaaPoista
 39. Aivan ihanasti kirjoitettu oli!:) kun kirjoitat hyvin jaksaa lukiat lukea sen loppuun:) minä ainaki jaksoin ja pidint tästä tosi paljon :))

  VastaaPoista
 40. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva haluaa mainostaa blogeissa, joissa on vähän lukijoita. Eihän mainoksia näkisi silloin kovin moni :/

   Poista
 41. Asiallista tekstiä! Voisitko tehdä sellaisen postauksen, johon listaisit omista ulkoasuistasi kautta aikojen 10 lempparia? Tai jos tämmöinen on jo olemassa, niin viitsisitkö / viitsisikö joku linkata?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole olemassa, mulla ei ole kovin montaa ulkoasua tallessa, mutta pitä katsoa :)

   Poista
 42. LOISTAVA POSTAUS! Lisää tällaisia. :) Kritiikkiä kuitenkin annan sen verran, että tarkempi oikoluku olisi tässä ollut tarpeen - kirjoitusvirheitä löytyi "tavallista Tiiaa" enemmän ja muutamassa kohdassa lauserakenteet sekoittivat niin, etten ihan ymmärtänyt, mitä ajettiin takaa. Muuten postauksen sisältö oli täyttä asiaa ja olen todella iloinen, että päätit kirjoittaa tästä aiheesta! :)

  VastaaPoista
 43. Tämä oli kyllä varsin hyvin kirjoitettu ja niinkuin joku muukin kommentoi jo että vaikutat ikäistäsi paljon kypsemmältä:)

  Viime aikoina olen seuraillut blogiasi vähän harvemmin mitä joskus, mutta nyt oli sen verta mielenkiintoinen otsikko niin pakko oli klikata ja hyvä niin!
  Lisää vain tämän kaltaisia postauksia;)

  VastaaPoista
 44. Todella hyvin kirjoitettu postaus! :)

  VastaaPoista
 45. Pitkä,mutta hyvä postaus!

  VastaaPoista
 46. tän jakso lukee alusta loppuun ajatuksen kans ja oli ihan huippu, lisää tämmösiä. Ois kiva jos tekisit videolle tai tänne blogiin mielipide potaus/videoita esim. instagramista tai ask.fm stä.
  mäki oon blogannut jo vuoden ja se on kivaa ajan vietettä, ja tää postaus oli kivaa ajan vietettä :) <3

  VastaaPoista
 47. vaikka mua ei oo koskaan noi sponsorihommat pistäny vihaks mitenkää nii tää kyllä oikeesti avas silmät vielä paremmin, hyvä tiia! hienoa et uskalsit julkasta tämmösen postauksen mistä tosiaankin yleensä blogeissa ollaan vaa hiljaa :)

  VastaaPoista
 48. Hyvä postaus! :) Hyvin kirjoitettu ja mukaansa tempaava!
  Hyvä Tiia! :) <3

  VastaaPoista
 49. Tää oli kyllä hyvin kirjotettu postaus, vaikutat ajattelevan kypsästi ja tunnut ymmärtävän rahan arvon. Itsekin sain ymmärtää sen oikeasti vasta sitten kun olin painanut yhdeksän tuntia duunia ja jouduin maksamaan sitten ylinopeussakon johon meni se koko päivän palkka..
  Se, että blogilla voi tienata rahaa on hienoa, mutta myös hyvin kadehdittavaa. Olen monestikin kaverin kanssa taivastellut että voi kun olisi oma suosittu muotiblogi ja täräyttäis sitten ulkomaille viikoksi parin postauksen avulla. Tottakai suosittu blogi vaatii aikaa ja vaivaa saavuttaakseen lukijoita, joita ei sitten välttämättä panostuksesta huolimatta tule. Yleensä laadukkaan blogin pitämiseen tarvitsee rahallistakin panostusta, kuten suhteellisen hyvän kameran. Ei itseäkään houkuta selata blogia, jossa kuvat on otettu kännykällä ja pystykuvat ovat sivuittain..
  Uskaltaisin väittää, että bloggauksella tienaaminen on "helpompaa rahaa" kuin tehdä fyysistä työtä 8h/pv ja monia tämä raivostuttaa suunnattomasti. Minusta on kuitenkin ihailtavaa, että irtisanoit joskus varmaan vuosi sitten joitain yhteistyösopimuksia, ja että pidät muutenkin tiukan linjan näissä, vaikka houkutuksia haalia itselle tavaraa on varmasti monia. Tämäkin lähinnä lukijoiden mieliksi.
  Mutta se on minusta myös inhottavaa että varotaan klikkaamasta mitään linkkejä tai ostamatta tietyltä sivulta mitään vain sen takia, että hyödyt siitä. Itsekin klikkailin paljon Kaktun mainoslinkkejä silloin kun Futura sairastui ja sen seurauksena tuli jättilasku klinikalta. Ei ollut millään lailla minulta pois ja se ehkä auttoi hieman Kaktua.
  Joten kaikki ne, jotka haluavat myös ilmaista tavaraa, voisivat ensin panostaa muutaman vuoden blogiin ja hommata 10 000 lukijaa ja sitten yrittää ilman omantunnontuskia nauttia saavutuksistaan ja yrittää olla välittämättä kateellisista valittajista! Huhuh, olen puhunut! :D
  Hauskaa kesää ja hyviä reenejä Voiton kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, kyllä mullekkin kelpaisi ulkomaanmatka tai uusi puhelin, vaikka kuitenkin hyödyn jo blogista. Ymmärrän siis aivan hyvin kateutta ja sitä, kuinka se tuntuu ulkopuolisesta niin helpolle blogata ja saada siitä hyötyä. Toivonkin, että tämä postaus avaa monen näkemystä hiukan.

   Kiitos ja hauskaa kesää myös sinulle!

   Poista
  2. Pakko kommentoida tähän, mulla on kaveri joka bloggaa työkseen. Hänellä on yhteistyökumppaneita mutta ei hän aina saa kaikkea ilmaiseksi. Joutuu aikalailla hankkimaan omalla rahalla tavaraa mistä kertoa blogissaan. Toki nyt on kyse lifestyle-blogista. Mutta Tiia loistava teksti, nostan hattua kun uskalsit nuorena ihmisenä kirjottaa tämän. :)

   Poista
 50. Oon monesti sun blogia selaillu enempää miettimättä. En oo pitäny sun blogia mitenkään erityisenä, en tarkota että olis huono, päinvastoin, vaan että ei oo mitenkään pinnalle nouseva. Tän postauksen ja tuo ensimmäinen ei-sijoittunut-postauksen lukeminen sai mut ajattelemaan, ja mun arvostus sun blogiin nous huimasti!! Oot hirmu hieno ja fiksu ihminen, et ajattele vaan itseäs, panostat blogiin selvästikki tosi paljon, oot huippu! Jatka bloggausta näin, sait just uuen aktiivisen lukijan :))) !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, kiitos ja tervetuloa seuraamaan meidän touhuja aktiivisesti :)

   Poista
  2. Aivan mahtavasti kirjoitettu kommentti :) taisit viedä sanat suusta mutta kirjoitit asian monta kertaa paremmin mihin oisin itse kyennyt! Aivan samat fiilikset oli mullakin, eli tää postaus avas silmät blogin suhteen. Videoita oon kyllä katsonut ja nyt tajusin miten lahjakas kirjoittaja ja viisas ihminen sielä ruudun toisella puolen onkaan!

   Poista
 51. Tosi hyvä postaus, kerrankin innostuin kommentoimaan. Kirjotat kyllä hyvin ja huomaa kuinka oot kasvanu ihmisenä. Oon seurannu sun blogia jo melkein kolme vuotta ja on ollut mielenkiintoista seurata elämäänne. Ajattelin jo heti kun aloin blogiasi lukemaan ja katsomaan videoita, että meillä on ihan samanlainen huumorintaju!:D Luen paljon erilaisia blogeja ja te Pinjan kanssa ootte kyllä huippuja tekeen videoita, ootan aina innolla! En tiedä mikä tän kommentin tarkoitus on, mutta kiitos hyvästä blogista jajatka samaan malliin!:)

  VastaaPoista
 52. Todella hyvin ja asiallisesti kirjoitettu postaus, jotenkin postaus sai minuun kauheaa intoa, ja päätinkin tehdä aikaisemmin aloitetun postauksen loppuun! :)

  VastaaPoista
 53. Ei voi sanoa muuta kuin wau. Olen itse seurannut sun blogia jopa pari vuotta ja pakko sanoa että oot kasvanu tosi paljon ihmisenä kaikella tavoin. Ajattelet nykyisin paljon kypsemmin kuin ennen, sekä ajattelet lukijoitakin kun pidät näinkin "suurta" blogia joka on tottakai vain hyvä juttu. Monella varmasti olis sun tilanteessa noussut jo kusi päähän ja niiden blogit olisi todella paljon kaupallisempia. Ja hienoa, että noinkin nuori ymmärtää rahan arvon, ja tajuaa että rahankin eteen pitää oikeasti tehdä jotain.

  Oon muuten nyt ollu pari kuukautta melkein kokonaan lukematta blogeja, myös sun, ja nyt luin suurimman osan pois jääneistä postauksista. Pakko sanoa, että ootte mun mielestä menneet Voiton kanssa taas parempaan suuntaan! :)

  VastaaPoista
 54. Hyvä Tiia että oot pitäny pään kylmänä ja tän blogin aisoissa, itse en tykkää blogeista jossa on mainoksia joka puolelle tungettuna. Kun luin facebookista tästä isosta sopimuksesta niin mua vähän jännitti että miten käy ja valitsit ihan oikein, pidä tää sun blogisi myös arvokkaana! :)

  VastaaPoista
 55. Tää oli kyllä todella hyvin kirjoitettu, ihan pääsit yllättämään, vaikka toki muutenkin kirjoitat hyvin! Avasi varmasti monelle lukijalle asiaa enemmän :)

  VastaaPoista
 56. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 57. Todella hyvä postaus!
  Tossa oikeesti ymmärtää, että teet tätä lukijoille :) Myös kuvailit hyvin miten hyviin blogeihin pääsee "sisälle" ja juurikin tutustuu ihmiseen ja tuntee tuntevansa hänet, vaikka oikeasti ei välttämättä ihmistä edes tavannut . Monien unelma, oma hevonen. Teidän videopostauksissa pääsee niin hyvin sisään hevosenomistukseen kun vain videon välityksellä voi. Eihän se ole todillisuutta, mutta monet pääsevät näkemään millaista se on ja vähän niinkuin mukaan tallille. Tämän jaksoi lukea alusta asti mielenkiinnolla ja toivon ettei tästä blogista väitetä että teet tämän vain itsesi takia :D omasta mielestäni, jos asia ei ole mitenkään sinulta pois mikset antaisi bloggaajan hyötyä siitä!

  VastaaPoista
 58. Upeasti kirjoitettu!!! Olin jo kirjoittanut vaikka kuinka pitkän stoorin tähän mutta pyyhinkin sen pois, koska en saanut kirjoitettua haluamaani. Tää kirjoitus vaan veti mut jotenkin sanattomaksi :D:D

  www.siivetonpegasos.blogspot.fi

  VastaaPoista
 59. Hyvin kirjoitettu, piti lukea ihan ajatuksella läpi. Itse en ole ikinä kadehtinut bloggaajien suosiota tai sitä että siitä saa palkkaa, sehän on vaan kiva juttu. En voisi kuvitella itse kestäväni sitä myllerrystä mitä suositut bloggaajat joutuvat välillä käymään läpi. Hyvän blogin pitäminen on varmasti työlästä ja suuri hatun nosto niille, jotka jaksavat vuodesta toiseen panostaa blogiinsa ja koittavat sitä koko ajan kehittää. Sun blogissa varsinkin huomaa sen että koitat keksiä jatkuvasti uusia juttuja ja innostaa myös muita bloggaajia, se on hieno homma! :)

  VastaaPoista
 60. Mielenkiintoinen postaus:)
  Vihjasit tekstissä että olet "piakkoin" muuttamassa kotoa pois, joten tuli mieleen että miten hevosten sitten käy? Oletteko keskustelleet siitä että miten järjestelette asiat?
  Itsellä meinaan muutto edessä vuoden parin päästä ja hevosia omassa pihassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kyllä tarkotuksenmukainen vihjaus, ei ole ihan vähään aikaan tapahtumassa, kun lukiota jäljellä kuitenkin 2½ vuotta. Sen ajan olen ainakin kuvitellut asuvani kotona, katsotaan sitten.. Tuntuu hirmu kaukaiselle ajatukselle!

   Poista
 61. Kirjoitit ja ilmaisit asiasi hienosti. Arvostan sua todella paljon, kun muiden mielipiteiden (ja vieläpä ventovieraiden) takia jätit ison yhteistyösopimuksen tekemättä! Jos minun, päälle sadan lukijan Vuonohevosblogiini tulisi joku pyytämään jonkinlaista isoa yhteistyötä, en todellakaan tiedä mitä tekisin.
  Mietityttämään jäi se, että lopettaisivatkohan ihmiset todellakin sun blogisi lukemisen, jos tästä tulisi vielä ''kaupallisempi''? Löysin blogisi viimekesänä ja luin kaikki postaukset alusta asti. Sen jälkeen jäin seurailemaan teidän touhuja ja luen tätä blogia todellakin laadukkaan TEKSTIN ja KUVIEN takia. Tottakai hieno ulkoasu ja banneri on plussaa, mutta eivät mitkään mainokset saisi minua missään vaiheessa lopettamaan tämän, tai minkään muun hyvän blogin lukemista!
  http://kvitafjord.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 62. Todella paljon oli samanlaisia mielipiteitä sinulla asiasta kuin minullakin. Ymmärrän todella hyvin, että blogin pitäminen on rankkaa, sillä itsekin bloggaan (vaikka minulla onkin vain muutama lukija), mutta on se kyllä aika vaikeaa olla olematta kateellinen. Minunkin on myönnettävä, että kyllä olen hieman itsekin, sillä se on todella harmittavaa, kuinka ensin panostaa blogiinsa todella kovasti, eikä sitten tulekaan mitään kiitosta. Mielenkiintoinen postaus! Itseäni kiinnostaisi, että miten blogin kautta voi saada ihan rahallista rahaa? Eli se ei tule esim. jonakin tavarana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainoksien myyminen on helpoin tapa saada ihan raha eahaa :)

   Poista
 63. https://www.youtube.com/watch?v=FkdY6FOVkQ8 On ihan pakko tulla tähän kehumaan istuntasi, tai sitä että miten helpolta tuolloin teidän meno näytti ja sinun kädet ei hyökänneet eteen. Onneksi olette menossa taas parempaan päin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta tuohon aikaan lukijat valittivat, että jään suusta kiinni enkä myötää. Itsekkin olen kyllä sitä mieltä, että nykyään välillä tulee hyökyttäyä nimenomaan kädellä eteen, mutta kun ohja ei silti roiku löysänä en tiedä onko se niin huono asia. On todella vaikea muuttaa esteen päällä olevaa istuntaa, kun hyppyjä tulee niin vähän ja sillon keskittyy muuhun. Kukaan valmentaja ei myöskään ole tuosta sanonyt vielä mitään.

   Poista
 64. Hienosti kirjoitettu! Itse aloitin bloggauksen päiväkirjana, se ei ollut julkinen. Sitten kaveri kuitenkin ehdotti että voisin alkaa jakaa postauksia julkisesti ja sitä kautta pääsin siihen, että nyt on vähän alle tuhat lukijaa. Itseäni näissä yhteistyö jutuissa ärsyttää se, kun kaikki yhteistyöt ehdotetaan samalle bloggaajalle ja sitten muilla "ei niin" (n.3-4000lukijaa) suosituille blogeille ei jää mitään... Itse en välttämättä ottaisi edes yhteistyö kumppania, (en ainakaan vielä) koska silloin blogi vie enemmän aikaa ja etenkin kun seuraavana vuonna alkaa ylioppilas kirjoitukset, ei aina koneen äärelle kerkeä. :)

  VastaaPoista
 65. Huomaa asiallisesta tekstistä, että oot oikeesti motivoitunut kirjottamaan tätä blogia tunti kausia, meitä ja itseäsi varten. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 66. Tosi hyvä postaus !! Sun panostus on kyllä niin kova, että en ihmettele blogin suosiota myös yhteistyökumppania etsivien keskuudessa. Oon itseasiassa sun postauksia lueskellu tässä kuluneina päivinä enemmänkin, ja se on inspiroinu mua blogin pariin ahkerammin. Omassa elämässä on nyt tapahtunut kaikkea enemmän ja vähemmän sekavaa, mikä on vähän syöny innostusta, mutta eilen sain täällä semmosen "kipinän" ja rupesin uutta ulkoasuakin väsäämään... :D Jatka samaa rataa !!

  VastaaPoista
 67. Upeaa, että joku kehtaa kirjoittaa aiheesta! Kovasti mietityttää summat mitä tästä suurinpiirtein tienaat, mutta tuskin haluat niitä julkisesti kertoa? Anyway, rohkea ja hyvä veto

  VastaaPoista
 68. voitko tiia auttaa? voitko neuvoa ihan kunnolla että miten videon saa YouTubessa sillein että sen voi kattoo myös tabletilla ja puhelimlla?:)

  VastaaPoista
 69. Mua ei itseäni ainakaan haittaisi jos blogissa olisi paljon mainoksia, tai yhteistyössä toteutettuja postauksia. Päinvastoin, mielestäni on kiinnostavaa lukea tuotteista joita olet saanut rehellisiä mielipiteitä. Nämä postaukset ovat oikestaan aika hyödyllisä jos miettii jonkun asian hankintaa ja muistaa, että tämä on saanut ihan oikeilta käyttäjiltä hyviä arvosteluja. :) Mielestäni on myös hienoa, että kova työsi blogia varten palkitaan, ansaitset kaikki yhteistyö kumppanit ja saamasi "lahjat" kovalla työllä. Arvostan sinua bloggaajana, ja sitä, että mietit myös lukijoita harkitessasi yhteistyökumppaneiden hyväksymistä. Mutta sinulla on myös oikeus päättää asioista ihan itsesi takia. Tämä on kumminkin SINUN blogisi, eikä kenenkään muun. Postauksiasi on ilo lukea. :)

  VastaaPoista
 70. Mikä objektiivi sulla tossa kuvassa on olympuksessa? :) Onko objektiivissa kuvanvakain eli saako käyttökelposia kuvia liikkuvasta kohteesta? Voisitko tehdä vaikka lifestyöeblogin puolelle postauksen missä on jotain kuvia tuolla kameralla otettuna :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustuppa tähän postaukseen: http://www.lillivoitto.fi/2014/06/kuvauskaluston-esittely.html
   oikeastaan kaikki lifestyle blogin kuvat otettu tuolla.

   Poista
 71. Tää oli kyllä tosi hyvin kirjoitettu postaus mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta asiasta! Varmasti monelle, minut mukaan lukien, hyvin avartavaa tekstiä :-)

  VastaaPoista
 72. Itse en ole koskaan ymmärtänyt miksi bloggaajia pitäisi kadehtia siitä, että he saavat blogiteksteistä rahaa. Itse työskentelen markkinointifirmassa, ja työni koostuu lähes täysin yritysten sosiaalisten medioiden ja blogien kehittämisestä. Tähän kuuluu useasti myös facebook, instagram ja twitter tilien päivitystä. Työni kautta olen siis ollut hyvinkin läheisessä suhteessa bloggaamiseen, ja voin sanoa että kyllä minun työni on paljon helpompaa kuin suositun blogin pyörittäminen :)

  VastaaPoista
 73. Tosi kiva postaus! On todella kivaa kuulla että et tee pelkästään itsesi takia bloggaamista, ja musta se ei haittaa yhtään vaikka joku bloggaajaki saa palkkaa.. Ja musta on hyvä että tää mainostaminen on pysynyt blogeissasi pienenä, ja ettet ole hyväksynyt kaikkia yhteistyötarjouksia vaikka itsehän sinä siitä tavallaan "hyödyt". (Ymmärsitkö :D) tosi kiva kuulla että ajattelet todella paljon lukijoita ja blogia, esimerkiksi niillä mainoksilla. Tää oli todella mielenkiintoinen postaus ja toivon että teet useamminkin tälläisiä mielipidepostauksia

  VastaaPoista
 74. Kiitos Tiia tästä hyvästä teksistä!<3 :) FAKTAa!!

  VastaaPoista
 75. En tiennytkään että bloggauksesta maksetaan ;) Hieno kamera sulla!:) Voitto on kyllä niiin ihana <3

  VastaaPoista
 76. Hyvä aihe, jonka toit rohkeasti esille! Näin kesällä voisit tehdä postauksen erilaisista keinoista karkoittaa ötököitä? Vaikka hyttysiä tuntuu olevan vähemmän tänä kesänä, niin hermo menee hevostellessa muihin öttiäisiin :/ Eli mitä keinoja/tuotteita käytätte? Ja miten teidän hepat reagoi ötököihin? Ja heti tuli mieleen, jos tällaisen tekee, voihan kysyä oman lempparituotteen edustajalta diiliä siitä, että esittelee asiaa blogissa. Uskon, että on tärkeä aihe nyt, ja itse ainakin olisin valmis maksamaan jos olisin tuotteen edustaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään myrkkyä ei olla todettu hyväksi. Puermiin laitetaan sellaista jotain kesäsalvaa vai minkäköhän nimistä oli, rauhottaa. Loimi ei auta paarmoihin, muut ötökät menee nyt paarma-aikana. Lillissä ei ole yhtään ötököitä, joten varsinkin kaikki paarmat on Voiton kimpussa. Pahimpaan aikaan otetaan sisälle ötököitä pakoon :)

   Poista
  2. Ootko kokeillu dr. repellentiä?

   Poista
 77. Ihan tosi hyvä postaus, jee Tiia!

  T: Tätillukijasi Noora 31-vee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva huomata, että lukijoista löytyy vähän vanhempiakin:)

   Poista
 78. Voitko tehdä joskus postauksen, johon laitat kuvia jotka oot olympuksella ottanut ja esittelisit kameran eri toimintoja ja muutenkin antaisit mielipidettä siitä? :)

  VastaaPoista
 79. ohops, anteeksi turha kommentti tuosta olympus-kamerasta, en huomannut että olit jo aijemmin tehnyt siitä postauksen!

  VastaaPoista
 80. Oletko tehnyt koodilla blogitekstin tasaamisen?

  VastaaPoista
 81. Mistä ootte ostanu teidän karsinan ovet? Ja ruokakupit ja niiden kiinnikkeet? Entä mistä juomakupit?mitä hevoselle kannattaa syöttää ruoaksi? Mihin aikoihin? Ja paljonko heinää?

  -Nea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsinaelemtit on muistaakseni illiksen, ruokakupit ja juomakupit hööks tai horze. Ruokakuppien kiinnikkeet tehty itse. Ruoka ja sen määrät riippuvat ihan yksilöstä :)

   Poista
  2. Ja millä nimellä ne ruokintakippot (missä ne ruoat on) löytyy ikeasta? Kiitos kun vastaat (:

   -Nea

   Poista
  3. Ne on jotain pyykkikoreja :)

   Poista
 82. Oletko koskaan "tutkinut" minkä ikäisiä lukijasi ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ja juuri pistin tuon uuden kyselyn, että näkee taas vähän suuntaa. Enemmistö on minun itseni ikäryhmää.

   Poista
 83. Moikka Tiia! Tiedän ettei tämä kommentti liityy mitenkään postauksen aiheeseen mutta kerrompa silti :) Eli siis koska Canon EOS 7D on "kroppikamera" joka tarkoittaa siis sitä että siinä on pienempi kenno kuin tavallisesti. Pienemmän kennon takia obkektiivien pituuksista tulee myös pidempiä. Kaikki mitat tulee kertoa 1,6:lla. Esimerkiksi sinun 70-300 Canon 7D rungolla on lopulta 480 mm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko oikeasti näin? Tuo 200 nimittäin ei todellakaan tunnu sille, että sillä kauaksi pääsisi?

   Poista
 84. Todella hyvä postaus! Mun mielestä sä kuulut blogimaailman parhaimmistoon just esim sen takia että oot niin rehellinen :) kovin moni ei muute uskaltais tämmöstä postausta julkasta, en mä ainakaa jos bloggaisin ;) oon seurannu sua myös ihan tuolta alusta asti ja oot kyllä todellakin parantunut kirjoittajana ym :) terkkuja!

  VastaaPoista
 85. tää postaus oli ihan huippu hyvä! :)

  VastaaPoista
 86. Hei! Muutamista blogeista olen joskus lukenut postauksia missä he ovat kirjoittaneet millä hakusanoilla heidän blogiin on löydetty, olisi mielenkiintoista tietää millaisilla hakusanoilla sinun blogiisi on päädytty, onhan tämä kuitenkin tosi suosittu blogi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alkanut hakusanoja keräilemään, kun tätä postausta on niin paljon toivottu, joten tulossa on!

   Poista
 87. Tää oli tosi hyvä postaus♡


  Käy katsomassa mun blogi
  Osoite: ponskup.blogspot.com

  VastaaPoista
 88. Tää oli tosi hyvä postaus ♡

  Käy katsomassa mun blogi

  Osoite : ponskup.blogspot.com

  VastaaPoista
 89. Moikka! Tää ei liity tähän postaukseen mutta oon huomannu teidän videoissa teidän laitsalla ton paarma-ansan(?), niin toimiiko se oikeasti/onko hyvä? kun ollaan mietitty kotiin semmosta ostettavan tuonne laitumelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii, kyllä sinne paarmoja menee paljon, mutta on niitä silti hevostenkin kimpussa.

   Poista
  2. Mikä sen paarma syötin toiminta periaate on?

   Poista
 90. Tämä postaus oli tosi kiva, ja kiva, että sä kirjoitat tälleen "rehellisesti" ja muutenkin oli tosi kiva postaus:) Miten oot muuten tehnyt ton instagram sivupalkin, anteeks että tulin tältä kyselemään, mtta en heti googlaamalla löytänyt toimivaa ohjetta... :D

  VastaaPoista
 91. Kai olet tulossa ensi viikon keskiviikon Youtube -miittiin Tampereelle? Sinne on tervetulleita ketkä vain vloggaajat ja vaikka olisikin vain yksi tilaaja. Facebookissa on lisää tapahtumasta :)

  VastaaPoista
 92. Ja muistat sitten verotukseen merkata ? :) kysyn vain kun monikaan ei tosiaan tiedä verotusasioista pskanverrtaa varsinkin jos porukoiden helmassa hilluu ja muutenka raha-asioista mitään käryä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos luit postauksen jaoin siinä linkin verotusohjeen, oletin että kaikki siitä tajuaa, että ilmoitan ohjeiden mukaan. Eli siis kyllä, merkkaan :)

   Poista
 93. En voinut lukea mutta kysyn: Miten rahaa saa? tai sillei mitä teet että saat sitä? :) Vähä hassu kysymys mutta niin. ja mitä mieltä olet peikkometsän tallista? tiedätkö sieltä mitään hevosia/poneja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa saa mm. mainoksista. Aloitin ratsastuksen peikkometsässä, mutta vaihdettiin tallia kun erään tunnin aikana eräs henkilö ratsasti yhden ponin "kuriin". En ole koskaan nähnyt livenä niin kamalaa ratsastusta. Nyt ei tule mieleen kuin Muska, liekö siellä enää on?

   Poista
  2. Siis kysyykö esim. Joku "kauppa" sulta, että saat rahaa, jos mainostat meitä jne. ?
   Vai kysytkö itse?

   Poista
  3. Okei, kiitti vastauksesta Tiia!:) oot HUIPPU!:)

   Poista
 94. Kyllä siellä on vielä Muska ja tosi inhottava onkin. Tuleeko mieleen kuka henkilö ratsastis sen hevosen kuriin ja kuka sen hevonen oli? muistatko yhtään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidin Muskasta. Se hevonen oli Nakki ja ihmistä en halua kertoa.

   Poista
  2. Hyppikö Nakki pystyynkin? oon kunnon kyselijä

   Poista
 95. Tämä oli kiinnostavaa! olen vasta äskettäin löytänyt blogisi, mukavaa luettavaa, hevosihminen kun itsekin olen. En tiedä bloggauksesta mitään ja olikin erittäin mielenkiintoista lukea tätä postausta. Uskon että on aikamoinen kamppailu itsensä kanssa ja hienosti olet osannut kirjoittaa usealta kannalta blogin hyödyistä. Minusta on kyllä hienoa että bloggauksella voisi tienata rahaa, kyllä se sen verran paljon omaa aikaa vie! Suureen maineeseen olet blogillasi päässyt ja huisisti onnea siitä! Toivottelen hyvää loppukesää ja tsemppiä hevosteluun :)

  VastaaPoista
 96. ihanii kuvii tai ehkä ootin videoo mut ei mitää ja löysin blogisi vasta keväällä en oo ollu kauaa lukia ja ihanat glogit teillä

  VastaaPoista
 97. Lukaisin nopeasti, mutta todella mielenkiintoinen postaus! Pyörittelen usein samoja ajatuksia mielessä muotiblogini suhteen. Marika x

  VastaaPoista
 98. moi ootte tosi hyvii ratsastajia ja liili ja vote on aivan käsittämättömän söpöjä

  VastaaPoista
 99. Moi Tiia! Mulla on sulle pari kysymystä ja ois tosi kiva jos viittisit vastata. :)
  1.Miten teidän blogille tuli noin paljon seuraajia? Tai mainostitteko sitä jotenkin vai...
  2.Mä oon nyt 12 ja saan oman hevosen kun muutetaan parin kuukauden päästä ja ajattelin aloittaa bloggauksen. Luuletko että blogini sekä youtube-videoni menestyisivät enemmän sitten, kun olen vanhempi, esim. 15?
  3.Kumpi on sinun mielestä suositumpi bloggaaja, sinä vai Pinja?

  VastaaPoista
 100. Hyvä kirjoitus, itse en ymmärrä blogi maailmasta muuta kuin lukijana, kuinka uudet kirjoittajat saavat hankittua lukijoita blogeilleen tai kuinka itse onnistuit saamaan näin suuren määrän lukijoita? Miten mainostit blogiasi ja missä?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.