Molempien hevosten ratsastus

keskiviikko 10. helmikuuta 2016


 Pinja oli tässä viime viikon lopulla useamman päivän kipeänä, joten mut nakitettiin pitkästä aikaa Lillin selkään. Kelit oli tuolloin sen verran huonot, tosin ei ne nytkään kovin kehuttavat ole, joten sen kummemmin en ponilla ratsastanut. Kuten kuvista huomaa oli lunta miltei polviniveleen, joten tuollaisessa kovassa hangessa ei paljoa viitsi treenata. Parit ravit ja laukat otettiin kuitenkin tiellä. Maastot onkin nyt olleet tosi hyvässä kunnossa ja käytiinkin varmaan valehtelematta Pinjan sairastumista edeltävä viikko pelkästään maastossa käppäilemässä.

Lillillä on kyllä niin kiva höntsäillä. Sen selkä on sopivan pyöreä ja askellajit mukavan hyllyviä, hyvin uskalsi päästellä ilman satulaa laukkaa pihatiellä menemään. Voitolla miettisin ehkä kaksi kertaa, varsinkin kun on taas keväiseen tapaan ollut takapää vähän ilmava laukkapätkillä... 

Olen muuten jotenkin jämähtänyt tohon -20 pukeutumistyyliin, vaikka keli on käynyt välillä plussankin puolella. Jäi varmaan joku trauma niistä paukkupakkasista, että nyt on mukava heppailla hiki otsalla. Kohta on kuitenkin varmaan pakko luopua tosta Kingslandin untsikasta, sillä tänään satoi ihan kunnolla vettä koko ratsastuksen ajan...


 Voitto on hiukan pidemmillä jaloilla päässyt paremmin liikkumaan tuolla hangessakin, tosin kuten jo äsken vesisateesta mainitsin, taitaa nämä hanget olla tällä vesisademäärällä mennyttä. Kunhan ei nyt pakastuisi, sillä silloin meidän kentästä tulee ihan käyttökelvoton. Nyt se on ollut yllättävän hyvä koko talven. Aluksi pystyi käynnissä jumppaamaan ja nyt lumien tullen vetämään superhankitreenejä, toki joku välimuoto olisi ollut kiva, mutta ei pidä valittaa.

Voitto on siis tosiaan liikkunut vaihtelevasti. Maastossa ollaan käyty köpöttelemässä ja vähän avaamassa näiden seisomisten aikana tulleita jumeja. Hankitreeniä olen tehnyt tosi maltillisesti, sillä saikulta palaavalle hevoselle ei tommonen supertreeni ole ehkä se paras vaihtoehto. Hiljaa hyvä tulee ja pysyypä jalat viileinä kun ovat koko ajan lumipeitteen ympäröimät ;)


 Voiton jalan kuulumisiakin aina kysellään, vaikka omasta mielestäni niitä teille joka postauksessa kerronkin. Mietin pitäisikö tehdä aiheesta ihan oma postaus, jossa kerron ihan kaiken tähänastisen, ei tarvitsisi aina vastailla sitten kommentteihin samasta aiheesta. Jalka kuitenkin voi ihan hyvin, välillä Voitto on tuolla syvässä hangessa ottanut epämääräisiä askeleita, mutta ei ihme tämmäisellä epämääräisellä liikutuksella. 

Tilannetta päästään näkemään kunnolla vasta kevään tultua ja silloin sitten katsotaan onko siitä jopa estehepaksi vielä. Ennen hyppäämistä käydään kuitenkin ehdottomasti klinikalla, kuten ehkä muutenkin. Näitä asioita pitää katsoa sitten Voiton voinnin mukaan, tosi vaikea suunnitella tulevaa, kun ei yhtään tiedä miten Voitto lähtee tästä liikkumaan hyvillä pohjilla.


Huomenna olisikin sitten treenijuttujen vuoro, moikka!

16 kommenttia

  1. hyvä postaus! tee varuste postaus?teihän hevoset on ihania terveisiä ja halit niille

    VastaaPoista
  2. Jee, tosi kiva postaus taas! :D Kuvat ovat myös hienoja. Mä tykkään ehkä eniten juuri hevospostauksista, mutta muutkin on kivoja :) Niin ja tuo pohtimasi "Voiton jalka" -postaus voisi olla ihan hyvä... jos vaan jaksat tehdä sellaisen :)

    VastaaPoista
  3. Toosi kiva postaus! Hienot kuvat! Voisit kyllä tehdä siitä Voiton jalasta jonkun postauksen... Ja toi puna-sininen huopa on hieno!

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! Ja kiva että oot postaillut nyt näin aktiivisesti:)

    VastaaPoista
  5. En ehtinyt ajoissa edelliseen postaukseen kommentoimaan, niin kysyn täällä, että millaisessa ympäristössä pystyt keskittymään opiskeluun parhaiten? Onko se 100% hiljaisuus, musiikkia, vai ihan sama, mitä melua ympärillä on? Itsellä on suuria vaikeuksia, kun melussa keskityn siihen meluun (utelias...), musiikkia kuunnellessa rupean ajattelemaan sitä musiikkia ja hiljaisuudessa ihan ok, mutta helposti lähtee ajatus seikkailemaan, vaikka olisi miten mielenkiintoinen aihe luettavana. Mulle on myöskin helppo käyttää puhelinta ja puhua/kuunnella muita samalla.. Todella ärsyttävää, kun en vaa pysty keskittymään koulujuttuihin edes hiljaisuudessa.
    Olisi kiva kuulla saman ongelman omaavia, ja oisko tohon olemassa mitään neuvoa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan hiljaisuudessa ja rauhassa pystyn parhauten eli koulun kirjastossa :)

      Poista
  6. Ihana katsella tälläisiä peruskuviakin, kun ei oo hetkeen ollut :)

    VastaaPoista
  7. I cant read your site but I love your pictures :-)

    VastaaPoista
  8. Olis hyvä tehä erillinen postaus Voiton jalasta kun ei jotkut välttämättä lue joka postauksia niin osalla on mennyt varmaan vähän ohi :D

    VastaaPoista
  9. Ihana lukea tätä postausta kun huomaa kuinka olet osannut hakea ohjausta opiskeluihin jo lukiossa, ja tiedät mitkä asiat sinua kiinnostaa. Itse olen löytänyt innostuksen opiskeluun välivuoden jälkeen, joka kesti 10 vuotta :D itse muistan omasta lukioajastani sen kuinka hukassa olin, kaikki muu kiinnosti.

    Luin näitä kommentteja missä varoiteltiin työllisyystilanteesta yms. ja ihmettelen miksi sellaisen pitäisi antaa vaikuttaa. Jokaisen kannattaa seurata unelmiaan kulkien omia polkujaan, ja antaa mahdollisimman vähän muiden vaikuttaa mielipiteeseensä. Aina on mahdollisuus muuttaa suuntaa ja unelmiaan, pääasia on että koko ajan tekee töitä niiden eteen.

    Mukavaa kevättä ja opiskelun iloa! Blogin uusi ulkoasu on kiva, ja kirjoittamisen sävy on muuttunut, huomaa että sinullekin tekee hyvää kun talvi alkaa väistyä :)

    VastaaPoista
  10. Kiva postaus! Kuinkas vanha Voitto muuten on? Sanoit että olisiko vielä estehepaksi niin siitä tuli mieleen:) ei ole pakko vastata jos haluat pitää sen salassa sillä jotkut eivät halua kertoa mutta...:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa lukee sivulla vasemmalla heti Voiton ikä. Ja se miksi Tiia miettii olisiko siitä vielä estehepaksi on kyse ihan muusta kun iästä :)

      Poista
  11. Kiva postaus;) Miksi ette muuten liikuta heppojanne maneesissa, kun siellä on ainakin hyvä pohja:)

    VastaaPoista
  12. Mahtava postaus:)Voitteko tehdä youtubeen my dayn tai jonkun muun videon??Pidän ehkä enemmän hevosiin liittyvistä postauksista.Lilli ja Voitto on söpöjä.

    VastaaPoista
  13. Moi! Voisitko hiihtolomalla/talvilomalla tehdä tallivideopostauksen, jos et ihan kameraa jaksa kantaa, niin vaikka ihan puhelimella? Kun teidän videopostaukset on niiiiiiin hyviä!!!💗💗ja kiva tämmönen perus heppa postaus!

    VastaaPoista
  14. Sulla on niin hyvä blogi! Voitto on tosi söpö ja sä oot tosi nätti! Nää hevospostaukset on ihan parhaita, mutta muutkin on kyllä tosi kivoja!

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.