TreeniTorstai: Vinkit terveellisempään ruokavalioon

torstai 11. helmikuuta 2016

Toinen treenitorstai ja nyt puhutaan syömisestä, seuraavalla kerralla sitten varmaan jo itse treenistä!

En ole koskaan miettinyt syömisiäni. Lautaselta löytyi yleensä eniten pastaa ja joka ruuan kanssa syötiin jokin pieni jälkiruoka. En millään tapaa kokenut tarvetta terveellisemmälle syömiselle ennen kuin kokeilin sitä käytännössä. Nyt parin viikon jälkeen voin kysyä, miksi ihmeessä en ole syönyt aikaisemmin terveellisesti? 

Olin ajatellut, että herkkujen pois jättäminen ja muutenkin terveellisesti syöminen olisi kamalan vaikeaa ja vaatisi hirveästi tahdon voimaa ja itsekuria. Mutta ei se niin mennyt! Kaiken huipuksi ruoka voi olla oikeasti hyvää ja varsinkin sen tekeminen on kivaa pientä puuhastelua. Nyt jaan parin esimerkkiruoan lisäksi muutaman vinkin, joilla itse onnistuin ja tärkein niistä heti alkuun:
 
Tonnikala/kurkku/maissi/raejuusto -mössö

- PYYDÄ AMMATTILAISEN APUA! Itse sain yhteistyön merkeissä "ruokintaohjelman", näin hevostermeillä sanottuna, Laurilta. Ohjelma oli tosi maalaisjärjellä tehty, helppo noudattaa ja sen voi saada netin välityksellä tehtyjen kysymysten kautta myös vähän kauempaakin asuvana. Lisää voitte kysellä info@fitfusion.fi -sähköpostiosoitteesta. Ilman tätä ammattilaisen tekemää ohjelmaa olisin ollut ensinnäkin ihan ulapalla mitä mun pitää syödä ja paljonko. Olen noudattanut ohjelmaa melko tarkasti, määrissä olen saattanut joskus vähän lipsua kun ei ole ollut vaakaa käden ulottuvilla, jonka lisäksi kouluruoka on häirinnyt syömistä.

Vaikka kouluruoka onkin meillä Suomessa ihan hyvää, eikä ruokavalioni ole mitään rakettitiedettä, niin koulun ruoilla on kyllä vaikea syödä tän mun ohjelman mukaan... Salaatti on ihan kamalaa, koska en tykkää siitä kaalisalaatista. Mahan saa täyteen lähinnä syömällä pastaa, riisiä, leipää tai peruna... Vieläpä jokin aika sitten luin uutisen, että saadaan muka liikaa lihaa täällä Kuopion kouluissa ja pah! Mä en meinaa millään saada kalastettua esim kanakastikkeesta sitä määrää minkä tarvitsisin syödäkseni.

 Aamupala: Maitorahkapohjainen smoothie, ruisleipää avokadolla ja tomaatilla.

- SYÖ HEDELMIÄ, MARJOJA JA KASVIKSIA HERKKUJEN SIJAAN! Melkein jokaiseen päiväni ruokaan kuuluu annos hedelmiä tai marjoja. Kasviksia saan syödä niin paljon kun haluan ja vitsi kurkku- sekä porkkanatikut on hyviä! Melkein kun sipsejä söisi ;)  Hedelmien myötä minun ei tarvinutkaan luopua siitä jälkkäristä, josta oli muodostunut ihan vain tapa saada jotain makeaa aina ruuan jälkeen. Teen aina kipon hedelmiä ja jottei niidenkään kanssa menisi överiksi, sokeria kun niissäkin on, punnitsen sopivan määrän. Hedelmät on oikeasti hyviä, varsinkin viinirypäleet vie makeanhimon hetkessä pois. Rasvat kuuluu osaksi jokaista ruokaa ja yksi rasvan lähde onkin kunnollinen sokeriton maapähkinä voi. Sitä kun laittaa banaanien päälle niin vitsi on hyvää, se jos joku menee jo ihan kunnon herkuista ;)

Tuosta punnitsemisesta muuten sen verran, että älkää missään nimessä tehkö itse ruokaohjelmia ja keksikö määriä mitä tarvitsette. Mielestäni ruuan punnitseminen ei ole ok ilman että tietää mitä tekee. Ja harva tavan tallaaja tietää, joten jos haluatte tälle linjalle lähteä pyytäkää ihan oikeasti apua. Siinä menee äkkiä metsään kun alkaa punnitsemaan gramman tarkasti kaiken syömisensä...

- VERTAILE TUOTTEITA KAUPASSA! Maapähkinävoita löytyi kahta eri vaihtoehtoa. Äkkiseltään tuotteet vaikutti samoille, mutta kun rupesin lukemaan ainesosia oli toisessa 99.7% pähkinää ja toisessa pähkinä oli listalla vasta kolmas ja ensimmäisenä oli sokeri. Eli tosiaan katsokaa niitä vaihtoehtoja kaupassa, toinen oli tässä tapauksesa puhdasta pähkinää ja toinen pelkkää sokerimömmöä.

- KORVAA VOI AVOKADOLLA! Ei ole tehnyt voita edes mieli tämän kokeilun jälkeen, niin paljon paremman makuista!

Kasvissotekeittoa raejuustolla, ruisleipä kananmunilla ja hedelmiä, jotka jäi kuvasta pois.

- SYÖ KUNNOLLINEN AAMUPALA! Mun annoskoot on olleet aikalailla päin honkia ja varsinkin mun aamupala on ollut ihan ala-arvoinen. Kun syön aamulla kunnollisen proteiinipitoisen aamupalan, niin jaksaa melko pitkälle päivään. Esimerkiksi tänä aamuna söin ison munakkaan kalkkunalla sekä puuroa marjoilla, ruokaa oli hirveä kasa siihen entiseen yhteen leipään verrattuna.. Ei ihme, että koulussa tuli sitten ostettua herkkuja tai viimeistään kotona kamalassa nälässä vedettyä kaikkea mitä kaapista löytyy. Joten panostakaa aamupalaan, jos on kiire voi illalla tehdä vaikka smoothien kaappiin jo valmiiksi ja puurokin valmistuu nopeasti mikrossa!

- HERKUTTELE VÄLILLÄ! Pelkästään yksi terveellinen ruoka muuten epätervellisessä ruokavaliossa ei auta, niin ei se yksi epäterveellinen ruoka pilaa muuten terveellistä elämää. Tämän ajatuksen siivittämänä olen antanut itselleni luvan herkutella kerran viikossa. Vaikeimmatkin hetket jaksaa mukavasti kun ajattelee, että sitten perjantaina mä voin hyvällä omatunnolla käydä ostamassa niitä irtokarkkeja. 

Se herkku, mitä olet koko viikon himoinnut, maistuu muuten odotuksen jälkeen 100x paremmalle kun sillon hetken mielijohteessa syötynä. Ja vaikka ne ensimmäiset suulliset maistuu ihan taivaallisen hyvälle, niin viime viikonloppuna en edes pystynyt syömään mun puolikasta B&J -jäätelöä loppuun. Ennen multa saattoi mennä koko purkki helposti... 

Ruispuuroa mikrossa banaanilla, maapähkinävoilla ja herneproteiinirouheella.


- OTA EVÄÄT MUKAAN AINA! Suuri syy retkahduksille kaupassa on nälkä. Mä otan nykyään ihan aina evästä mukaan kouluun. Suosikkejani ovat raejuustosta, tonnikalasta, maissista ja kurkusta tehty sekoitus, hapankorput (ilman voita) kalkkunalla tai kinkulla sekä smoothie. Meillä on onneksi koulussa jääkaappi ja tällä ilmalla autossakin pysyy kylmät ruuat kylminä.

- JOS EVÄÄT KUITENKIN UNOHTUU, niin itse suuntaan ensimmäisenä "irtokarkkisalaattivaunun" luokse. Siis sellaiseen boxiin saa koota oman salaatin ja se maksetaan sitten kilohinnan mukaan. Vitsi miten hyviä salaatteja sieltä saakaan tehtyä.. Nami! Tänään viimeksi söin sellaisen ja vaa'alla oli helppo punnita esim. kanaa juuri oikea ohjelman mukainen määrä.
 
- MUIDEN HERKUTTELU EI OLE SYY OMAAN HERKUTTELUUN. Olen monesti joutunut tilanteeseen, missä meidän muu perhe on herkuttelut ja itsekin olisi tehnyt mieli. Olen kokenut hyväksi keinoksi siirtyä jonnekin muualle syömään. Poissa silmistä poissa mielestä, sanonta toimii tässä tilanteessa.

- HAE INSPIRAATIOTA BLOGEISTA, INSTAGRAMISTA JNE.  Somessa on tosi paljon tietoa ja varsinkin ruokavinkkejä, toki lähdekriittinen pitää olla. Itse olen poiminut jo vaikka kuinka monta ideaa niin blogeista kun instasta. Voisin joskus listailla mun suosikkeja, mutta olisi kiva kuulla myös teidän suosikki somettajia tämän asian tiimoilta. Jakakaapa siis lempikäyttäjänne/bloggaajanne kommenttiboksin puolella :) Yksi suosikkini snapchatin puolella on @ilonasiekkinen, kannattaa ehdottomasti tsekata, niin mahtava asenne vain vuotta mua vanhemmalla tytöllä!

- ET TYKKÄÄ MAITORAHKASTA? Maitorahka on melko kätevä proteiinin lähde, mutta itse ainakin inhoan sen makua... Olen pikkuhiljaa alkanut kuitenkin tottumaan siihen  sekoittamalla sitä aluksi smoothieen, jossa marjat ja hedelmät peittävät maun. Sen jälkeen puuroon ja kohta menee varmaan jo paljaaltaan ;) Äiti löysi kaupasta myös herneproteinirouhetta, joka ei siis ole mitään proteiinijauhetta vaan melkein 100% kuivattua hernettä. Siinä on jopa 60 grammaa proteiinia 100 grammassa ja olenkin korvannut viime aikoina melko monet maitorahkat puurossa sekä smoothiessa tällä tuotteella.
Kalkkunajauhelihaa, täysjyväpastaa, manteleita, pinaattia ja kasviksia.

Monet mainitsemistani jutuista olivat varmaan ihan itsestäänselvyyksiä joillekkin. Mulla ei kuitenkaan ollut syöminen kunnossa, vai pitäisikö sanoa herkuttelu hallinnassa, joten tämä kaikki on ihan opettelua vasta. Melko hyvin olen kuitenkin pysynyt ohjelmassani, tiistaina söin vähän turhan ison annoksen kanaa ja riisiä, kun oli niin kamala nälkä lämpimän ruuan jäädessä matikan prelin takia pois, ja viikonloppuisin on tullut herkuteltua irtokarkeilla. Mutta kuten sanoin, välillä pitää vähän herkutella kohtuuden rajoissa, ettei tule pahempia sortumisia suunnittelematta. Mutta eiköhän tämä tästä, luulisi olevan koko ajan helpompaa kun pahin sokerin himo menee ohi!

Miten te syötte? Kuinka usein herkuttelette? Onko teillä jakaa jotain suosikkireseptejä tai haluaisitteko minun jakavan omiani? Millaisia vinkkejä teillä on terveellisempään syömiseen?

ps. Luithan jo edellisen hevosten kuulumisista kertovan postauksen?

45 kommenttia

  1. Mä itse olen huomannut maitorahkoissa ihan älyttömästi eroja! Esim. Valion (ja melkeenpä kaikkien muidenkin merkkien) maistuu pahalta, mutta Pirkan vähälaktoosinen mieto maitorahka (vaaleanturkoosi purkki/paketti) maistuu oikeasti tosi miedolle ja on hyvää!

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä nii inspii antava sarja! Mulla oli tänään terkkaritarkastus, ja se oli ihan innoissaan siitä että syön niin paljon salaattia ja terveellisesti :D

    VastaaPoista
  3. Mun ehdoton suosikkiresepti, varsinkin kesäisin on hedelmä smoothie. Yleensä oon laittanut vesimeloonia ja joitakin muita hedelmiä, sekä pienen tilkan jotakin hedelmä mehua . Ja luin jo heppapostauksen, kiva postaus sekin!:)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus :) Näyttääpä hyvältä nuo ruuat noissa kuvissa!
    Voisitko joskus tehdä esimerkiksi jonkun kotitreeni - postauksen tai sellasen, miten venyttelet ennen ratsastusta yms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, mä en oikein osaa neuvoa muita kun ei oo omatkaan jutut halussa :D

      Poista
  5. Tää on tosi inspiroiva sarja! Kiva postaus ja ihanan näköisiä ruokia!

    VastaaPoista
  6. Mun ehdoton treeni bloggaaja on Ida Jemina (idajemina.fitfashion.fi). Tosi hyviä trreni vinkki postauksia joita on helppo tehdä kotona ja salilla. Toinen on Ella Elers (en muista osoitetta), jolla on joitain treeni postauksia, mutta enemmän erilaisia postauksia joilla on helppo pitää motivaatiota yllä järjen kanssa. Tosi hankala selittää, mutta kannattaa käydä tsekkaamassa niin ymmärrät. Löytyy varmaan googlesta hakemalla. Molemmat suomen kielisiä blogeja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella Elersiin pitääkin tutustua! Ida Jemina on yksi lempparini jo :)

      Poista
  7. Toimivia vinkkejä! Itse olen hieman yli vuoden syönyt terveellisesti, oikeastaan ysiluokkaan asti olin syönyt tosi epäterveellisesti (paljon sokeria ja herkkuja, epäsäännölliset ruokailuajat, makromäärät oli ihan päin metsiä, valmisruokien syömistä jne...) ja lapsena olinkin pyöreä. "Vastuu" oli toki suurimmaksi osaksi vanhemmilla, mutta onhan tämä toisaalta ollut tosi opettava kokemus. Ruokavalio ja liikunta kuntoon, niin painokin tippui normaalipainon alarajoille ja vointi parani huomattavasti. Ennen ajattelin, etten voi selvitä päivää ilman jotain herkkua, nykyään pieniä herkkuja tulee syötyä ehkä kerran kuussa, kun eipä niitä oikeastaan tee enää mieli. :)

    Jaa ihmeessä suosikkireseptejä, aina kiva saada inspiraatiota muilta :)

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus! Itse en ole mikään kuntoilija ja ruokavaliota en mieti mutta omasta mielestä ok. Ilman herkkuja olin tammikuun ja nyt herkkuja uppoaa kerta viikoon jos sitäkään. Parsakaali-lohipiirakka on aivan taivaallista!♥♥ namia!
    Aamuisin syön yleensä leipää ja juon vettä/kaurajuomaa
    koulussa syön (meidän koulussa lihaa tarjolla jopa suosittua vähemmän!)
    Välipalana sitä sun tätä riippuu mitä on mutta yleensä jogurtti tai banaanilettuja
    illallisella kanaa/hirvenlihaa ja joskus harvoin kalaa ja lisänä pastaa/perunaa/riisiä/makaronia
    iltapala siinä 19-20 maissa eli pari tuntia ennen nukkumaanmenoa :)

    VastaaPoista
  9. Syys-marraskuun olin karkkilakossa, mutta joulukuussa annoin luvan itselleni syödä suklaata :P Karkkilakko on jatkunut vuoden vaihduttua, ja muutenkin yritän jättää muutkin herkut vähemmälle. Maitorahka on hyvää, kun joukkoon sekoittaa marjoja ja hedelmiä! Smoothieita olisi kiva oppia tekemään :) Tää oli hyvä postaus, tykkäsin!

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Olen vegaani, joten syön paljon palkokasveja, linssejä, pähkinöitä, siemeniä, mainitsemaasi avokadoa, soija- ja kaurapohjaisia jogurtteja ja rahkoja smoothiessa. Suomessa tosiaan syödään liikaa lihaa (koulussakin), joten mainitsemasi artikkeli oli ihan oikeassa sen suhteen - jos syö lihaa niin ekologisesti kestävää olisi, jos sitä söisi kerran pari viikossa. Itse tosiaan myös urheilen (ratsastus ja juoksu) ja se onnistuu hyvin vegaaniruokavaliolla. Herkuttelen myös viikottain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko Tiia miettinyt vegetaarista ruokavaliota? Kun eläinrakas olet.

      Poista
    2. Proteinien saaminen on vaan jotenkin niin vaikeaa kasviksista, kananmunasta, rahkasta ja lihasta sen saa niin helposti :/

      Poista
    3. ihan tarpeeksi ihminen saa lihattomastakin ruokavaliosta proteiinia ja ei se haittaa vaikka välillä ei aterialla kunnollista proteiininlähdettä olisikaan. esim. 100g täsjyväpastaa tuo jo 14g proteiinia ja kalorit pysyy myös hyvissä määrissä. siihen vähän parsakaalia ja muita kasviksia tai vähän papuja niin 20g on jo helposti kasassa proteiinia. makrojen heittelyä ei oikeasti kannata pelätä. ja quorn, tofu yms on oikeasti sairaan hyviä! quorn maistuu ihan kanalle :) jo lihan vähentäminen tekee hyvää itselle ja maailmalle, lakto-ovona on tosi helppoa elää ja proteiinin liikasaanti ei tee kehollekaan hyvää. kannattaa antaa mahdollisuus kasvisruokavaliolle! kannattaa muistaa oikeasti kuunnella itseään ja noudattaa perushyvää ruokavaliota, koska ethän sä loppuelämääs voi taulukosta katsoa paljonko saat syödä ja mitä ja onko jotain kiellettyä, koska se ei oikeasti kanna pitkälle. tämä on vain mun mielipide, joten toivon etten loukannut mitenkään!

      Poista
  12. Hei tosi inspiroiva ja ajatuksiaherättävä postaus, nää on niin sun blogin parhautta! Tuntuu että tää blogi ois lähössö taas nousuun vähän uudistuneena :) Kivasti olit kirjottanut "lukijaystövällisesti", eli niin että kaikki varmasti ymmärtää. Sulle suosittelisin banaanilettuja, joihin löytyy helppoja reseptejä netistä. Helppoja, nopeita ja ennenkaikkea terveellisiä! Ite syön muuten aika terveellisesti, mutta melkein joka päivä tulee puputettua kaikkea ylimääräistä kaapeista...Noi vinkit mm. hedelmien syönnistä tulee siis tarpeeseen! Hedelmäsalaatot kunniaan :)

    VastaaPoista
  13. Maitorahkojen maussa on eroja! Miedoimman makuinen ja tosi helposti memevä mielestäni on s-kaupoissa myytävä Rainbow vähälaktoosinen maitorahka (saattaa olla laktoosillinenkin ok). Ainoa miinus että ei ole suomalaista :/

    VastaaPoista
  14. Olipas kiva postaus. Ajatuksia herättävä ja inspiroiva. Olen ollut nyt muutamia kuukausia kokonaan kasvissyöjä ja olo on helpottunut jo sillä kovasti. Lihaa ei enää edes tee mieli. Herkkujakin olen vähentänyt niin että vain yhden kerran viikossa herkkuja ja ei mitään valtavia määriä, vaan ihan hillitysti. En olisi ikinä uskonut että pystyisin elämään ilman lihaa, mutta byt se on jo aivan helppoa.

    VastaaPoista
  15. Tosi hyvä postaus! Kivoja ja inspiroivia kuvia, tulee kyllä vinkit käyttöön nyt kun itellekki on iskeny tää #healthylife -kärpänen. Ite tykkään välipalana niistä Elovenan juomista - sairaan hyviä ja terveellisiä!

    VastaaPoista
  16. Oletko kokeillut banaanilettuja? Kaksi kananmunaa ja banaani blenderiin ja parissa erässä pannulle! On hyvää jos sopii ravintoarvoiltaan sun ohjelmaan :)

    VastaaPoista
  17. Kiva postaus ja herkullisen näköistä ruokaa! Terveellinen ruoka voi tosiaan olla herkullista ja maistuvaa. Itse en syö puntarin kautta, mutta terveelliset elintavat ovat olleet muutaman vuoden hyvin hallussa. Ensin inhosin maitorahkaa, mutta nykyisin se on odotettu iltaherkku <3 kannattaa kokeilla laittaa sekaan marjoja, avokadoa ja banaania ja sitten tehosekoittimella sekasi. Päälle vielä marjoja tai jotain hedelmää. Herkkupäivä kerran viikossa on täälläkin käytössä, ja oon yleensä tehnyt niin että niitä herkkuja vasta illasta, eikä pitkin päivää.. seuraavana päivänä on muuten kamala olo. Huomaa kyllä miten sokeri väsyttää!

    VastaaPoista
  18. Mua alko ärsyttää siin sun edellisessä mydayssa se että kun aloitit puhumaan tai alkoi uus pätkä niin nielasit aina sillei ärsyttävästi

    VastaaPoista
  19. Musta on tosi hyvää sellanen että sekoitetaan keskenään raejuustoa ja porkkanaraasetta. Se on tosi hyvää ja helppo tehdä.
    Ja tosi kiva postaus.
    Ja voisitko jakaa niitä omia syömisiäsi meille.

    VastaaPoista
  20. Syötkö sä siis eri ruokia kuin perheesi? Eli siis teetkö aina erikseen sitten ruuat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yleensäkään, ihan perusruokaahan tuo on :) Yleensä joudun kyllä lisäämään vähän proteiinia esim. kasvisruokiin tai sitten jos muut syö ihan roskaruokaa niin silloin syön eriä.

      Poista
  21. Minkä merkkistä tuo löytämäsi herneproteiinirouhe on? Itse oon vähentänyt maitotuotteiden käyttöä, ja proteiinia pitäis jostain saada sinne aamupalalle niin alkoi kiinnostaa!

    VastaaPoista
  22. Hyvä postaus!:) pidän blogistasi muutenkin paljon, näkee että käytät tähän aikaa ;) ja postaukset ovat myös kivan monipuolisia ja kuvat aina laadukkaita :)

    VastaaPoista
  23. Kiva postaus, luin hevospostauksenkin! Voisitko jossain vaiheessa tehdä jonkun smoothie ohje postauksen?

    VastaaPoista
  24. Vau, miten hienoja kuvia! :D Upean kirkkaita ja värikkäitä. Tosi kiva, että blogissa on niin monipuolisesti erityyppisiä juttuja :)

    VastaaPoista
  25. Mä oon syönyt aina terveellisesti koska kotona ruoka on aina ollut kotitekoista, monipuolista ja terveellistä. Ja oon harrastanut kilpaurheilua pienestä lähtien joten sekin vaikuttanut. Mutta mun mielestä toi mittaaminen/ punnitsemin ei oo olennaista enkä sitä itse teekkään. Musta ennemminki pitää keskittyä säännöllisiin aikoihin ja että syö terveellisesti , jättää ylimääräiset rasvat pois , syö kotitekoista ei mitään pakaste / valmis ruokia !
    Ja toi maapähkinä voi eiks se oo ihan sama kun karkkia söis?tai itse en sitä laittais esim puuroon ja hedelmiin puurossa ihan paras vaan marjat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis maapähkinävoissa on 99% pähkinää, eihän pähkinät ole karkkeja :D? Ja se loppu on sitten suolaa, ei sokeria. Toki varmaan löytyy nutellan kaltaisianin maapähkinävoita, mutta en mä semmosta syö.

      Poista
    2. Ja lisäyksenä vielä, että mun pitää joka ruualla saada rasvaa jostain ja tää maapähkinävoi on yksi sallituista rasvan lähteistä, joten siksi sitä syön aina silloin tällöin esim pähkinöiden ja avokadon sijaan :)

      Poista
    3. XD nyt repesin. Tiesitkö että pähkinät ei oo terveellisiä vaan niissä on ihan älyttömästi kaloreita. Niitä voi syödä välillä ja suositellaankin pieniä määriä mutta ei paljoa

      Poista
    4. Niin siksi syönkin niitä 12g kerrallaan vain, joka vastaa oikeastaan 12 pähkinää.

      Poista
  26. Ehrmannin rahka on ihan paras!(:

    VastaaPoista
  27. Meil ei vaan oo varaa tollasiin "ylimääräsiin" juttuihin mitä meidän muu perhe ei syö ku kyseessä on kuitenki 3 lapsen työtön yksinhuoltajaäiti jolla ei vaan oo varaa. Haluisin kyl syödä terveellisesti mut.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveellinen ruoka ei oikeasti ole kallista, varsinkin kun esim. juurekset ja kasvikset ostaa sesonkien mukaan. Kalliimpaa on ostaa niitä epäterveellisiä juttuja ;)

      Poista
  28. Mun mielestä terveelliseen ruokavalioon ei kuulu vaaka. Ite en käytä maitotuotteita, niiden huonoudesta löytää esim. Googlaamalla. Toki joillekkin sopii.. :) lemppariblogeja Ella Elers, A-rou. IG: stä esim. Eevsku :) tsemiä uuteen elämäntapaan :D

    VastaaPoista
  29. Ootko kokeillu kukkakaalipitsaa? Aivan älyttömän hyvää ja täyttävää! :) Itselläni oli juuri kuuden viikon dieetti ammattilaisen suunnittelemana, ja yksi ehdoton lemppariruoka on nykyään tuo kukkakaalipitsa! :)
    200g raastettua kukkakaalia, sitten raaste mikroon 2-3min, 50g valkuaista raasteeseen, ne sekaisin, mausta tarvittaessa, sitten seos leivinpaperille ja taputtele/muotoile pitsaksi, pistä uuniin (n.200C) ja anna olla kunnes saa vähän väriä. Ota uunista, laita 50g sokeroimatonta ketsuppia/tomaattipyreetä, 100g proteiinia (esim. kalkkunaa, kanaa, jauhelihaa) ja päälle vielä reilu 30g juustoa ja uuniin siihen asti, kunnes juusto on sulanut. :)

    Jos kokeilet, kerro ihmeessä piditkö! Tee vaikka joku postaus sun lemppareista "terveysruuista" :D

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.