Nakuilua

torstai 10. maaliskuuta 2016


Mistä tietää, että kevät lähestyy? No, ainakin tallilla irtokarvan määrästä ja loimettomista hevosista. Meidän hevoset on nyt viettäneet muutamia päiviä ilman loimia ja vitsi ne on tykänneet. Koko ajan kupsuttelemassa toisiaan - paitsi tietysti silloin kun menen ottamaan kuvia ;)


Hevosilla on ollut viime päivinä vaikka mitä jännää tarhassa. Ensin tuli lumet tallin katolta ja tänään on kaadettu puita ihan tarhan vierestä. Voittoakin jännitti siihen malliin, että sain muutamat kivat juoksukuvat. Valitettavasti suurin osa oli niin kamalaa räpellysravia, että niitä ei edes voi julkaista. Miten voikaan hevonen näyttää niin epäedustavalle?:D Tuo postauksen ensimmäinen kuva on kuitenkin mielestäni hirmu onnistunut ja taidan sen ympärille lähteä pian väsäämään banneria!


 Mun flunssa alkaa pikku hiljaa helpottamaan ja sain ensimmäistä kertaa nukuttua melkein kokonaiset yöunet sitten viime perjantain.. En tiedä oliko huono vointini tätä ennen flunssan vai unettomien öiden seurausta. Miten voikaan alkaa yskittämään vimmatusti aina yöllä maatessa, mutta päiväunilla esimerkiksi ei yskitä yhtään...

Ratsastin Voiton tänään pitkästä aikaa. Pinja on sitä liikutellut kentällä, jonka lisäksi se on näiden aktiviteettien myötä liikuttant ihan itse itseään tuolla tarhassa kirmailemalla. Lunta saisi nyt vain tulla enemmän, sillä kentän pohja ei vieläkään kestä muuta kuin käyntiä. Turha riskeerata valmiiksi vammautuneita jalkoja nimittäin yhtään kovalla pohjalla, moni muu siinä varmasti ravaisi ja laukkaisikin, mutta me ei. Kova pohja on nimenomaan huono nivelille.


Mitä piditte tällaisista ihan tavallisista tarhamöllöttely kuvista? Onko teidän hepat olleet koko talven ilman loimea vai ovatko nekin kohta talven loimituksen jälkeen siirtymässä tai siirtyneet nakuiluun?

57 kommenttia

  1. Ilman loimea ja loimella:) Tää oli kiva postaus! Voisitko kuvata jonkun heppa diy jutun, vähänku ne heppanamit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon niin huono keksiin tommösiä.. Mut katotaan :D

      Poista
  2. Voi että hienoja kuvia. Varsinkin tuo eka tosi hyvin onnistunut Tiia!! Oot ihan ammattikuvaaja:) Kaikki kuvat oli tosi hyviä ainakin mun mielestä. Hyvä postaus oli muuten

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kuvia!😊😊 Ja varsinkin toi ensimmäinen kuva siis voi vitsi miten se on hieno! Kyllä tosta ekasta kuvasta voi jo bannerin tehdä!👌 Tee sitten hieno banneri!💖❤❤️💋🔥

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia!!😘💗💞💕💋 Onko videopostausta vielä tulossa? Sitä toivoisin tosi paljon kun ei ole tullut yhteistä tai myday pitkään aikaa!?😛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä videopostaus vielä joskus tulee, mutta ei oo nyt hetkeen tulossa yhteistä ainakaan :D Ja my dayta on tullu viime aikoin jotenki erityisen paljon musta? Semmosen voisin kyl kuvaa.

      Poista
  5. Miks teillä on hevoset samassa tarhassa? Miks ette erottele niitä? Vai osaako ne olla nätisti tarhassa ilman että eivät hypi toistensa päälle/ pukittele? PS: Hienoja kuvia!😻💘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevoset on laumaeläimiä ja ne pitää EHDOTTOMASTI laittaa samaan tarhaan jos vaan olosuhteet on siihe hyvät ja ne tulee toimeen :) Kylne pukittelee ja puree toisiaan yms, mutta eivät onneksi kunnolla potki. Hokkikengillä potkimisesta sei nimittäin seuraa nättiä jälkeä.

      Poista
    2. Ja vaikka monet perustelee sitä noilla haavereilla niin oikeesti TOSI harvoin sattuu mitään :)

      Poista
  6. Aivan ämielettömän ihana kuva tuo, missä Lilli rapsuttaa Voittoa . En kestä kuin ihana ! :D ja on kyllä ihana siirtyä loimettomaan aikaan, niin paljon kivempi sekä ihmisille että hevosille !

    VastaaPoista
  7. Tälläset ihan basic tarhakuvat on välillä tosi kivaa vaihtelua, varsinkin kun sultakaa ei niitä turhan usein tuu :) mun kopu on klipattu joten ei ulkoile nakuna, pääsee kyllä pari kertaa viikossa ilman loimia hankeen piehtaroimaan kun se rakastaa sitä ylikaiken. Sit joutuuki taas talliin loimen sisään :D

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia❤ ja hyvä postaus☺😍

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia! Minulla on Eestinponi, jolla on paksu talvikarva ja sitä ei ole klipattu ja se asuu sellasessa ulkokarsinassa ja on ollut koko talven ilman loimea ja asustelee päivät 4 hevosen laumassa:)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia😍 ja kiva postaus😍👍❤

    VastaaPoista
  11. Mahtavia kuvia, varsinkin rapsutuskuva ja ensimmäinen❤ Tällaset on ihania kuvia, vaihtelun vuoksi :)

    VastaaPoista
  12. Meillä suomenhevoset saaneet nakuilla koko talven, mutta kahdella karvakamuista mekkoilukausi alkaa valitettavasti kevään myötä kesäihottuman takia. Harmittaa kun oikein näkee, miten ne reppanat kärsii siitä.

    VastaaPoista
  13. Moi�� Voiko voitolla jo hypätä sellaisia pieniä esteitä. Ja jos voi niin voitteko tehdä videon siitä kun menette ilman satulaa pieniä esteitä kunhan teidän kenttä on sulanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi ehkä, mutta en hyppää vielä edes pieniä :D

      Poista
  14. Tosi kivoja tällaiset "peruskuva" postaukset! :) Tuo ensimmäinen kuva oli ehdottomasti hienoin kaikista kuvista, mutta pidin myös viimeisestä kuvasta paljon!
    Hevoset näyttää hyvin voivilta ja taitavat tykätä olla ilman loimia. Meillä Suokit on ollu ilman loimia, mitä nyt kolmenkympin pakkasilla ollut loimet päällä ja tietenkin ratsastuksen jälkeen, mutta muuten ihan nakuilleet ovat :)

    www.kiitolaukalla.blogspot.fi

    VastaaPoista
  15. Meillä pihaton hepat on kovilla pakkasilla takit päällä, samoiten myös tarhan hepat, ja sitten alle plussakelillä suurin osalla takki jätetään pois. Kun on niitä harvakarvasia joitakin, joilla pidetään kuitenkin pitkälle kevääseen takkia päällä.

    VastaaPoista
  16. Meillä on vasta pari astetta plussaa, joten ehdottomasti löytyy vielä loimet päältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meilläkin, mutta noi on tarennut hyvin :)

      Poista
  17. Eka kuva on tosi kiva! Olisiko se kuitenkin parempi vaakakuvana...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vaakukana miten? Ei tosta saa oikeen siisti rajattua vaakakuvaa minusta, vai ymmärsinkö väärin :D

      Poista
  18. Oli kyllä tosi hienoja kuvia ja tämmönen perus postaus oli ihan kiva! Miun hevonen on ulkona ilman loimea jos ei tuule/sada ja jos pakkanen ei mene yli -5asteeseen.

    VastaaPoista
  19. Aaaawwsss♡♡♡ miten söpöjä kuvia ♡♡♡ Tiia, ootko koskaan harrastanu keppareita : )

    VastaaPoista
  20. Sun blogi on tosi hyvä ja kirjoitat selkeästi! Tosi ihania kuvia ja tämmönen perus postaus oli tosi kiva, kun heppa postaukset on niitä omia lemppareitani!

    VastaaPoista
  21. Hienoja kuvia ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  22. Hienoja kuvia :) Meillä pikkuponi 29v on ollut visusti loimitettuna, palelee niin herkästi. Hevonen puolestaan on varsinainen karvamammutti, ensi syksynä klipperi pääsee käyttöön, kuivaamineen menee nimittäin iäisyys..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän heppoja aletaan loimittamaan ohuilla loimilla jo ihan syksystä asti niin katva ei pääse kasvamaan niin suureksi :) Kannattaa kokeilla ennen klipperiä

      Poista
  23. Mun mielestä ei mitenkään erikoisia kuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihan tavallisia tarhapuuhastelukuviahan nämä on :D

      Poista
    2. Lähinnä sitä kun niin moni hehkuttaa. Mutta ehkäpä kunnon fanit sanois hienoks mitä tahansa otosta :D

      Poista
    3. Itse pidän näistä tavallisista kuvista paljon, vaikka eivät mitenkään erityisiä olekkaan :)

      Poista
  24. Super ihania kuvia!

    armijaponit.blogspot.fi

    VastaaPoista
  25. Hei voistitko tehä semmosen editoidun videon susta ja voitosta, tai tiiätkö semmosen mis o mont eri klippii ja joku sopiva musiikki:)

    VastaaPoista
  26. Ihania kuvia, vuokraponi on saanu olla ilman loimea paitsi ratsastuksen jälkeen oon laittanu loimin ku on vaa pari astetta lämmintä ja ponille tuppaa tulemaan hiki:)

    VastaaPoista
  27. Siis nii ihanii kuvii<3
    Minunkin vuokrahepat on ollu jo muutamiapäiviä ilman loimee ulkona, ja
    kyllä huomaa että loimista on apua kun ihan mudassa ja sotkussa nyt kun loimia ei ole enää:D

    VastaaPoista
  28. Jostain syystä katselin ekaa kuvaa varmaan minuutin voitto on niin söpö siinä kuvassa💕

    VastaaPoista
  29. Ja myös siitä tietää, että kevät tulee, kun pärjää ratsastushousuissa! Ja jotenkin Voitto näyttää erilaiselta ilman loimea tarhassa kun on tottunut loimikuviin taas hetken ;). Hyvää kevään odotusta sulle ja Voitolle :)!

    VastaaPoista
  30. Ekassa kuvassa Toivo näyttää voivan tosi hyvin, eikä ole päässyt heinämahaa roikottamaan vaikka upea hevonen on ollut lomalla. Aivan ihania kuvia!

    VastaaPoista
  31. Kommentoin tässä nyt vähän vanhempiakin postauksia, kun en aiemmin ehtinyt :) Tässä postauksessa toi eka kuva juoksevasta Voitosta on UPEA!! :D Tykkäsin siitä blogipostauksesta, ainakin itse löysin sen avulla hyviä blogeja luettavaksi :) Ikävä että olet ollut kipeenä, mullakin oli äskettäin kuumetta ja kova nuha :/ Toivottavasti yo-kirjoituksesi sujuvat hyvin, ja voithan sitten syksyllä uusia osan, kuten aiemmin kirjoitit.

    Olin myös tosi ilahtunut kun kirjoitit, että sun motivaatio blogin pitämiseen on kasvanut! :D :D Tämä on vaan niin paras blogi!!

    VastaaPoista
  32. Voitteko koittaa tehä ns. Sarjaa ratsastus koulusta ei haittaa jos ei oo video kaikista kerroista.

    VastaaPoista
  33. Siis ihan huippu tuo kuva missä Lilli rapsuttaa Voittoa :"D Naurettiin hulluna mun kaverin kaa sille. Kiitos ilosta<3 :)

    VastaaPoista
  34. Kiva postaus ja ihania kuvia😍 Varsinkin tuo viimeinen☺ Mulla ois kyssäri, että voitko tehdä summer bucket listin kesäksi😊

    VastaaPoista
  35. Ihania kuvia!☺Mun heppa on ollut koko talven ilman loimea.

    VastaaPoista
  36. Eikäää! Mahtavia kuvia!! Ja toi eka kuva on minunkin mielestä paras<3

    VastaaPoista
  37. Vieläkö teillä on puupenkki tallissa? :D Mult sais hakea ilmaiseksi vanhan sohvan, ei mahdu muuttokuormaan. Kuopiosta siis :D

    VastaaPoista
  38. Tiia onko sulla ns. farkkujen näköisiä rats.housuja, jos on niin mistä olet ostanut ja paljonko maksoi??

    VastaaPoista
  39. Oon 12 vuotias tyttö Nykyisen Raahen alueelta, ja haluaisin oman hevosen/ponin. Oon toivonut omaa hevosta ensimmäistä kertaa 3 vuotiaan. Asumme maalla ja meillä 200 nautaa. Löytyy koira, kissoja ja hamsteri. Oon tehnyt kovasti työtä hevosen eteen ja olisin henkisesti ja fyysisesti valmis. Mutta äitiäni huolestuttaa, mitä jos en jaksaisi. Miten voisinkaan vannoa sen... Mitä mieltä olet, jaksaisinko huolehtia omasta kaviokkaasta ystävästä? Tiedän, että hommia riittää, mutta haluaisin nähdä sinun mielipiteesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompas sattumaa, määki oon raahesta! :) Onko teillä hevosen tarvimat puitteet kunnossa ? Talli, laitumet yms. ja kaverihan pitäis pollelle olla kans. Jos sun vanhemmat ei hevostele niin sun pitäisi tietää ihan hulluna esim. ruokinnasta. Paras ois jos tuntisit jonkun kauan hevostellun aikusen ja se rupeis sit vähän niin kuin "tutoriksi".

      Poista
  40. Ihana postaus:) Hyviä kuvia.

    VastaaPoista
  41. Meiän hepat on ympäri vuoden ulkona ilman loimea ja ne tykkää olla ilman.

    VastaaPoista
  42. Voisitko joskus tehdä Q&A:an? :-)

    VastaaPoista
  43. Mun poni on ollu 24/7 ilman loimea ja pärjänny mahtavasti. Sillä on kuitenkin pihatto missä se voi lämmitellä. Karvaa lähtee tooooooosi paljon :^

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.