Lillillä ja Voitolla ratsastelua

lauantai 30. heinäkuuta 2016


Blogissa on viime aikoina näkynyt paljon muita kun näitä meidän omia karvakorvia. Ollaan käyty parissa ratsastuskoulussa, issikkavaelluksella ja esitelty tallin uutta asukkia Lanjanaa ja varsinaiset päätähdet on jääneet vähän sivummalle. Asia korjataan nyt tämän postauksen muodossa, sillä pitkästä aikaa napsittiin ratsastuskuvia myös omien heppojen kanssa!

Kirjottelen tätä postausta auringonvarjon alta lämpömittarin näyttäessä reippaasti yli 20 astetta, ihanaa! Olen koko aamun muokkaillut kuvia ja videoita, järjestellyt ja organisoinut yhteistyökuvioita ja vasta nyt tajusin raahat koneen tänne auringon alle. Tylsästä sisähommastakin saa kivaa kun on helposti liikuteltava office ;) Onneksi ei siis ostettu pöytäkonetta..En ole mennyt kovin paljoo Lillillä, vaikka oli puhe, että voin autella Pinjaa nyt vähän useammin Voiton tilanteen takia. Pinjalla olikin sitten lähtö jonnekkin ja mun vastuulle jäi ponin liikutus. Vaikka Lillin selkään kiivetessä ei ole ikinä ennen tuntunut kovin kodikkaalle, niin nyt kaikkien ihan uusien heppatuttavuuksien jälkeen oli Lillinkin selkä melko kodikkaan tuntuinen. 

Ohjelmassa oli ihan kevyt ratsastus, joten menin ilman satulaa. Lillillä on kyllä niin kivaa mennä ilman satulaa, sillä se kuuntelee istuntaa tosi hyvin ja askeleet ovat Voiton jälkeen kun nojatuolissa istuisi. Pitää joku kerta saada kuvaaja paikalle kun mennään enemmän kunnolla, nyt lähinnä taivuttelin käynnissä ja laukkailin ja ravailin pitkin ohjin.

Jos Lillinkin selkään kivutessa tuntui kodikkaalle, niin vitsi miten ihanaa oli nousta Voiton satulaan! Sitä tunnetta on oikeasti vaikea kuvailla, mutta tunne on vähän sama kun pitkän reissun jälkeen pääsee nukkumaan omaan sänkyyn :D Voitto on juuri sopivan levyinen, sen kaula on juuri sopivan mittainen ja korvat sopivan kokoiset. Satulakin on kun valettu mulle, kun olen sillä mennyt jo vuosia. Ihana tunne, mutta samalla harmitti, ettei me voida nyt lähteä muualle kun kävelylenkille.


Nyt kun Lanjana on meillä niin Voittokin voi maastoilla ilman Lilliä. Sillä aikaisemmin maastoon ei voinut lähteä, jos Lilli jäi yksin talliin. Lilli ei nimittäin läheisriippuvuuden takia kestä olla yksin. Nytkin, vaikka Lanjana oli sen seurana, se hirnui Voitolle koko ajan tallista. Voitto ei tietenkään coolina poikana sille mitään vastannut ja sekös hermostutti Lilliä lisää.

Voitto on maastossa yleensä tosi innokas, mutta nyt yksin ollessa se oli vähän jänishousu. Laahusteli menemään ja olisi halunnut kääntyä jatkuvasti kotiin. Normaalisti sillä on vauhti päällä kotoa pois mennessä, mutta nyt vauhdit oli päällä vasta kun tehtiin uukkari kohti kotia. Hienosti reissu kuitenkin sujui, ei mitään possuiluja siis, vaikka Lilli ei ollutkaan matkassa mukana.

Mitään ihmeellistä meille ei tosiaan siis kuulu, mutta välillä kiva päivitellä itse päätähdenkin kuulumisia ja kuvia :)

28 kommenttia

 1. Vaikka votella ei enää laukata ja rajata jne, teetkö käynnissä silti ihan "kunnon juttuja" esim väistöjä ja ratsastat sen peräänantoon vai onko se enemmän sellasta käveleskelyä ja taivuttelua yms? Entä kuinka "rankasti" Lillillä mennään koulua?
  Kiva postaus ja kiva että pääset Lillinkin selkään välillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikket Voitolla voi tehdä enää juuri mitään, niin silti voisit putsata sen varusteet kunnolla (suojat ja turpis pisti silmään ainakin). Voittokin jotenkin suttuisen näköinen...

   Poista
  2. Mietin itsekkin samaa, se on varmaan kerrottu jossain postauksessa, mutta en ole tätä blogia kauhean pitkään lukenut niin en vielä ainakaan itse ole kuullut :D

   Poista
  3. Voi tehdä ja teenkin niitä aina pari kertaa viikossa niin heppa pysyy vetreänä :) Lillillä voi mennä oikeastaan niin rankasti kun haluaa, kunhan välissä on kevyempiäkin löllöttelypäiviä :)

   Poista
 2. Kiva postaus !
  Tälläset perus kuulumis postaukset on mun mielestä parhaita:)

  VastaaPoista
 3. Minkä ikäisenä opit puhumaan sujuvaa englantia ja ymmärtämään sitä kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en puhu varmaan vieläkään sujuvaa engalntia..:D Oon tosi huono enkussa ja nyt vasta ihan viime vuosina kovalla työllä alkanut ymmärtämäänkin sitä kunnolla.

   Poista
 4. Moi! Mistä oot saanu sen hienon sinisen toppatakin? Se on hieno :D Voitko sä tehdä semmosen videon Pinjan kanssa missä ratsastatte Lillillä ja Voitolla ilman satulaa vaikka maastossa? :)Oot kaunis niinku Pinjakin, voisit lähettää hepoille terveiset mun puolesta! ;D

  VastaaPoista
 5. Niin, kaikki ratsastaminen ei ole vaan lujaa menemistä ja korkeiden esteiden hyppäämistä. Käyntityöskentely sileällä on tosi tärkeää varsinkin taivuttelu yms.

  VastaaPoista
 6. Ois Kiva jos kävisitte kokeilemassa savisaaren ratsastuskeskus😊 itse en ole siellä käynyt kun Kuopio on aika kaukana (asun siis Oulussa) mutta muutamat kaverit jotka asuu Kuopiossa niin on käynyt😊 Kiva postaus!

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus! Hyvä että teit tämän postauksen koska on ihanaa kuulla myös mitä teidän omille hepoille kuuluu :)

  VastaaPoista
 8. Onko Voitto ontunu pahasti viimeaikoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Voitto onnu ollenkaan enää :)

   Poista
  2. Miksei sillä voi sitten mennä kunnolla?

   Poista
  3. Koska rasituksessa se alkaisi ontumaan taas, vamma ei kestä kunnon käyttöä, mutta kevyellä käytöllä kivut pysyy poissa :)

   Poista
 9. Ihana postaus Tiia.ja kuvat ovat tosi mahtavia😃

  VastaaPoista
 10. Tällaiset postaukset on tosi hyviä! Saako Voitolla mennä käynnissä "kunnolla" niinku väistöä yms. vai onko ennemmin vain pelkkää kävelyä?

  VastaaPoista
 11. Ois kiva jos voisitte tulla kokeileen Ylirannan ratsutilaa:) Se on kyl Pohjois-Pohjanmaalla että en sit tiiä kuin pitkä matka teillä olis :/

  VastaaPoista
 12. Suosittelisin kokeilemaan Savisaaren Ratsastuskeskusta!

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus! Kiva kuulla pitkästä aikaa mitä Lillille ja Voitolle kuuluu :) Ja muuten... mitä Sinille kuuluu? ^^

  VastaaPoista
 14. Mistä oot hankkinu ton musta valko raidallisen paidan?😇 Mikä sulla on päällä noissa kuvissa missä ratsastat Lillillä.🙊🌚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.lillivoitto.fi/2014/11/uusi-merkki-martha-ridewear.html

   Poista
 15. Todella ihania kuvia! :) Mun mielestä tällaiset "arkipostauksetkin" on tosi kivoja, eikä pelkästään sellaiset jos olette olleet jossain reissussa, kisoissa tms.

  Voitto on kyllä todella komea hevonen! Tietysti Lillikin on nätti <3 <3

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus!👍 voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen missä kerrot mitä kuolaimia oot käyttänyt Voitolla ja Lillillä ja mitä vaikutuksia niillä on ollut ynm.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.